Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
pozri hodnoty lambdy pripadne ak vies adaptacnu tabulku ak bude moc chudobna zrejme to sposobuje zahriaty plyn pod vykonom
Potrebujem naštartovať jedno auto (nejaký starší Peugeot). Auto má baterku menenú asi pred rokom, avšak od jesene stojí v garáži. Pri otočení kľúčom ani neťukne. Chcel som napojiť nabíjačku, avšak nabíjačka sa tvári, akoby nebola vôbec zapojená, je neustále v stanby režime (je to nejaká Boschka C3). Podľa všetkého tá baterka je už tak vycucaná, že ju nabíjačka nedokáže rozpoznať. Myslíte si, že keby som auto naštartoval cez káble, trochu s ním pochodil, baterka by sa trochu spamätala, aby som ju potom mohol nabiť a pripraviť na bežné použitie? 
A skúšal si auto naštartovať s druhou baterkou?
No a cez štartovacie káble to môžeš skúsiť, ale či ťa tá baterka neskôr niekde nenechá.
No a cez štartovacie káble to môžeš skúsiť, ale či ťa tá baterka neskôr niekde nenechá.
pozri najprv ci netreba doliat destilku (ak je udrzbova) a skuste to nakopnut cez kable, znacne pojazdit potom odpojit a dat nabit ak ju nerozpozna nabijacka ani potom, da sa povedat ze je K.O.brm napísal:Potrebujem naštartovať jedno auto (nejaký starší Peugeot). Auto má baterku menenú asi pred rokom, avšak od jesene stojí v garáži. Pri otočení kľúčom ani neťukne. Chcel som napojiť nabíjačku, avšak nabíjačka sa tvári, akoby nebola vôbec zapojená, je neustále v stanby režime (je to nejaká Boschka C3). Podľa všetkého tá baterka je už tak vycucaná, že ju nabíjačka nedokáže rozpoznať. Myslíte si, že keby som auto naštartoval cez káble, trochu s ním pochodil, baterka by sa trochu spamätala, aby som ju potom mohol nabiť a pripraviť na bežné použitie?
Batéria by mala byť už nová, bezúdržbová, jedná sa asi o 12-14r Peugeot nejaká 206ka, či aké čísla vtedy šli. To značné pojazdenie bude stačiť polhodina?

Myslim ze dobijaci vykon alternatora zavysi hlavne od otacok motora, takze mozno ak sa da nejaka dialnica skrati cas dobijania ale nehal by som to dlhsie, potom sa niekde zastavte na pumpe dajte si kavu a kolac no a potom to nechaj pred vypnutim este chvilu na volno bezat s tym, ze vypni vsetko co robi odber. Potom skus dat na nabijacku a sleduj za aky cas sa nabije, ak to bude pod 8 hodin asi uz nebude celkom ok.
Úplne vybitú baterku "spoznajú" a dokážu nabiť len drahšie nabíjačky, ja som tiež musel naštartovať cez káble a až po určitom dobití sa chytila nabíjačka (samozrejme pri vypnutom motore). Na to, aby si mohol použiť nabíjačku ti bude stačiť 15 min v otáčkach, alebo 30 min voľnobehu.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
je možné, že sa ale baterka nenabije, ak novú baterku niečo od jesene úplne vytrieskalo a auto stálo, tak niekde ti niečo skratuje. Mne posledne prehoreli napájacie káble k vyhrievaným sedačkám. Ak som auto dlhšiu dobu nejazdil (cca 2-3 týždne) baterka bola našrot počase sa to zhoršilo na cez noc baterku úplne vytrieskalo a bolo ju treba nabíjať čo ráno ale počas jazdy sa snáď viac vybíjala ako nabíjala.
Ok, takže zatiaľ nemusí byť nič stratené a baterka sa ešte môže spojazdniť (neočakávam 100% stav). Dnes po práci to pôjdem naštartovať, skúsim polhodinku pojazdiť a potom hodím na noc na nabíjačku. Snáď pôjde všetko podľa plánu.. dík za reakcie! 
//autoeditácia príspevku (07 Máj 2014, 17:59)
Cez káble auto nabehlo na prvú šupu, polhodinu sme sa povozili a potom už aj začalo nabíjať baterku, uvidíme, ako dlho bude.
Akurát je málo chladiacej kvapaliny, v nádržke nevidno ani kvapku. Keď som 10min stál pred obchodom s naštartovaným motorom, teplota vybehla takmer do červeného poľa, po opätovnom pohnutí sa teplota klesla na klasických 90°C.
//autoeditácia príspevku (07 Máj 2014, 17:59)
Cez káble auto nabehlo na prvú šupu, polhodinu sme sa povozili a potom už aj začalo nabíjať baterku, uvidíme, ako dlho bude.
Akurát je málo chladiacej kvapaliny, v nádržke nevidno ani kvapku. Keď som 10min stál pred obchodom s naštartovaným motorom, teplota vybehla takmer do červeného poľa, po opätovnom pohnutí sa teplota klesla na klasických 90°C.
-
hrban
Addict
voda sa dolieva do nádržky kým je to studené a medzi rysky. Za teplého motora ti kľudne môže skočiť nad a vtedy i tak nič neskontorluješ, veď preto sa robia tie nádržky vačšie a ryska je niekde v strede aby za tepla mala voda kam pretiecť.
prave tieto hodnoty (lambda a senzory) diagnostika nedokaze vytiahnut.elm pise ze nie su vobec dostupne na citanie. Pocas jazdy sa vsak uz objavilo varovanie na anti pollution system. Dal som ho zmazat a trochu som pojazdil. Teraz sa uz neukazuje a ani diagnostika nema zaznamenanu chybu. Dnes idem na 200km jazdu a nasledne to zase skontrolujem.Hegy napísal:pozri hodnoty lambdy pripadne ak vies adaptacnu tabulku ak bude moc chudobna zrejme to sposobuje zahriaty plyn pod vykonom
-
Fabo
Hardcore addict
A mas tam velku diagnostiku ci len take nieco univerzalne?
Cinsku elm327 a cez Torque citam data. Takze nie je to prava diagnostika, ale len lite verzia originalnej.
-
Fabo
Hardcore addict
Skus zohnat pripadne ak sa to vrati niekoho kto ma velku diagnostiku na tvoj typ, ta by to mohla vediet precitat.
Nevidim ake mas auto, ale podla popisu chyby asi nieco z VW koncernu. Skus to cez VAG 10.6 a vyssi.
Je to renault. Som mimo Slovenska, takze preto tu mam len elm. Po navrate pojdem do servisu. Len som to potreboval skontrolovat kedze cesta spat je viac ako 1000 km.
Ajtak si myslim ze dlhodobym vykonom na plyn doslo k dlhodobej chudobnej zmesi a LS vyhodnotila pruser (ono to v skutocnosti pruser je, treba dat nastavit LPG na trosku bohatsiu zmes)
Tiez to tipujem na chudobnu zmes, na emisnej (pred 2 tyzdnami) bola lambda 0.97 pricom pred 2 rokmi (po montazi) bola 1.08. Aj tak ma stale hneva to kapanie na volnobehu. Ale 1200 km domov auto zvladlo v pohode, poriadne som ho setril a siel len 106-116 kmh. A kym pojdem do servisu tak budem jazdit len na benzin.
1.08 uz je dost chudobna zmes ale zalezi aj od motora modernejsie motory su ladene "chudobnejsie".
-
hrban
Addict
malá otázka, u Octavie II sa nemení už ložisko, to treba celé s nábojom, alebo sa mýlim ?
predné koleso, predný náhon.
predné koleso, predný náhon.