Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa japaja »

počkať ale to predbiehanie ma potom ake znenie v obci?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

http://auto.sme.sk/c/5125703/existuje-p ... -obci.html

neviem, ale je niečo také ako predbiehanie v obci vôbec dovolené? Ak sú dva súbežné pruhy, tak to nie je predbiehanie. A vzhľadom na to že sa nemôže predbiehať v križovatke, tak si v meste ani neviem predstaviť takú dlhú rovinu aby ťa niekto dokázal predbehnúť. Hlavne v 50-tke (lebo inak by prekročil rýchlosť. Ani pri predbiehaní nemôžeš prekračovať maximálnu povolenú rýchlosť)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Audio po východe máš napríklad milión dedín dlhých jak týždeň pred výplatou, kľudne cez pol kilometra roviny medzi križovatkami, prebehnúť tam auto/dodávku/starú aviu idúcu 40 na 50ke či 50 na 70ke je normálka, ak sa trochu ponáhľaš tak priam nutnosť.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

napriklad prešov centrum mesta 2prudovka
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja uplne bezne predbieham v obciach, jazdieval som casto na SK EAST a prave spodnou trasou je vela dedin ktore ponukaju bezpecnu moznost predbehnut. A obvykle predbieham osobaky lebo niektori ludia beru 50tku v meste tak vazne, ze idu radsej tachometrovych 40 a to uz ...... mi nevychadza prevod :lol: tak fuknem do vrtule a o sekundu som pred nim na tacho bezpecnych 56 kmh a je to.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Ja som mal do teraz za to, že bezpečných je tých 59-60 v obci. Chodím tak skoro stále a zatiaľ ma nikdy nezastavili.

Inak, k téme. Dá sa vykecať alebo obhájiť taká vec že ak predbieham auto idúce v dedine 50 (49, 48...), a zrýchlim tak na 60, 65 znovu sa zaradím uberiem na 50 tým, že poviem že vodič v momente predbiehania zrýchlil a teda som bol nútený vyvinúť vyššiu rýchlosť na zaradenie?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Skusit to mozes, ale neikde nemas ziadnu istotu. Ani s tym jazdenim do 60..

Ja to beriem tak, ze sice viem ze idem zlahka cez limit, ale viem ze si pripadnu pokutu aj mozem dovolit, tak to nejak neriesim. Samozrejme zas ked viem ze niekde meraju tak spomalim.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Arugemntacia, ze si obiehal je zbytocna. Mas jasne predpisanu rychlost a nikde ti zakon nedovoluje ist viac, ak predbiehas pomalsie auto. Okrem toho, ak ide niekto v obci 48 alebo aj 50, tak chod za nim a pockaj na koniec obce.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ja tiez jazdievam tak, ze ak ide niekto v obci 49 - 50 a ja idem 55, tak pridam na 70, predbehnem a idem dalej.

Co ak teda ide niekto mimo obce na okreske 90, ja idem povedzme 95 .... mozem zrychlit na 110 obehnut ho a zaradit sa a ist dalej 95? Hrozi mi pokuta ak ma pri predbiehani odfotia ze som pridal nad MPR?
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Príspevok nad tebou. Prvé dve vety. Tam máš odpoveď. Analogicky použi aj na svoju otázku :roll:
jefty
Star
Star

Myslel som si, len som si to chcel potvrdit :) Pre istotu si so sebou budem nosit viac eur v penazenke :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

jefty napísal:Ja tiez jazdievam tak, ze ak ide niekto v obci 49 - 50 a ja idem 55, tak pridam na 70, predbehnem a idem dalej.

Co ak teda ide niekto mimo obce na okreske 90, ja idem povedzme 95 .... mozem zrychlit na 110 obehnut ho a zaradit sa a ist dalej 95? Hrozi mi pokuta ak ma pri predbiehani odfotia ze som pridal nad MPR?
Ja som teraz nedavno siel pri LC je taka dlllllllhaaaaaaa rovina na tempomate beznych 110kmh, blizim sa k nalozenemu SWFITu, okej, oproti auto ale obdalec neni problem dam smerovku trosku este pridusim a bum, v urovni SWIFTA vidim cajtov ako kukaju na mna cez radar, co teraz, v kufri som mal strceneho cloveka co sa viezol so mnou 110, oproti pomaly bliziace sa auto, vedla mna SWIFT takze plny zaradit sa, rovno som dal smerovku k cajtom, nechapem ako ale ti boli velmi zhovievavi, dokonca povedal ze mi dava pokutu za rychlost pred predbiehanim (jak ma mohol kua videt sak to bol kilometer) a to bolo 103kmh, cize 20€ a prasklinku na celnom skle "som nevidel" :D +! cash som mal u seba asi 2€ na kavu a nevzal mi do zalohy ani VP iba ma poprosil nech to zaplatim nech nema problemy potom on.

Inac k tomu predbiehaniu a prekroceniu MPR hlavne v pripadoch kedy nepredbehnutelni ludia zacnu pridavat for no reason ked ich predbiehas.... V prvom rade priestupku sa dopustaju oni a v druhom rade kedze povedzme ze oproti Ti uz ide auto tak si musel prekrocit MPR z dovodu vyvratenia nebezpecenstva, viem, ze v praxi by to bolo asi tazko uplatnit ale tak nejak by som si predstavoval obhajobu.
jefty
Star
Star

no tak to si z toho vysiel dost v pohode. do kufra sa ti nepozerali? alebo ako si dal vediet tomu v kufri ze ma byt ticho? :D

ja som nastastie pokutu za rychlost este neplatil a snad to tak aj ostane.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Isto mal zalepene usta a zviazane ruky tak nebolo treba :lol:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

stahoval som frajerku ku sebe takze moj kufor bol plny jej veci, a keby len kufor, cele auto som mal plne jej veci :D , kazdopadne, ten za mnou mal stastie asi tym ze bol nalepeny na mne ho nenamerali :D
Header
Professional
Professional

Chlapci mám dojem že ste ho nepochopili. On myslel tým "mal som ho v kufri" človeka čo sa vliekol nalepený za ním 110, nie reálne nejakého človeka napchatého v kufri. :D Je tak ?

Ešte ma napadla taká vec. Ak predbieham niekoho kto ide 40 a naschvál mi pri predbiehaní pridá že musím ísť 60-70 aby som ho bezpečne predbehol je to priestupok predbiehaného a teda ja by som nemal byť sankciovaný. Išlo mi o to, či sa dá toto použiť ako výhovorka. Ak napríklad poviem že v momente predbiehania išiel ten predomnou 40 a potom ma "podržal" a z toho dôvodu som prekročil MPR nemal by ma pokutovať. Ak nemá nameraných oboch nemôže mi to 100% vyvrátiť, teda istým spôsobom by sa to ako "výhovorka" použiť dalo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Kazdopadne, dokazove bremeno je na tebe... Skor rataj s tym ze Ti ukaze fotku s prekrocenim MPR a povie Ti aby si mu dokazal, ze sa stal skutok tak ako ho opisujes no a tam si skoncil. Ale stava sa to, nieje to taky nonsens vela ludi to robi ze pri predbiehani akoby "skodoradostne" zacnu zrychlovat, moc ma to nesere obvykle takyto suchtaci su renolt/fabia a moc vody nenamutia kazdopadne, musim koli nim znacne prekrocit MPR.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Za odvrátenie nebezpečia by sa to podľa mňa dalo považovať len, keď sa nemáš uhnúť inde ako pred neho. Pokiaľ začne zrýchľovať predbiehaný a ide niečo oproti, môžeš sa zaradiť naspäť za neho ak tam nič nie je. Za debila budeš samozrejme ty(ale pokutu by dostal iba on) a aj o bezpečnosti by sa dalo polemizovať ak tam sú aj ďalšie autá.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ok a moj pripad? Kedy som mal v tesnom zavese druhe auto co predbiehalo so mnou, a auto ktore som obiehal by zacalo zrychlovat s tym, ze oproti by sa uz blizilo auto? To sa asi vyhovorit neda ale pre cajta je lahsie ukazat foto a tvarit sa ako pan zemepan, ci?
Header
Professional
Professional

Veď toto. Možno by mi pomohlo nejaké záznamové zariadenie s GPS ktoré zaznamenáva rýchlosť. Aj to je ale o dohadoch.

Podla mňa je strašná cocotina že ani pri predbiehaní nemôžeš prekročiť rýchlosť. Pritom je evidentné že inak ako prekročením povolenej rýchlosti pomalé auto nepredbehneš. A áno, škodoradostní idioti na litrových extra eko tutti frutti motoroch radi pridávajú keď sú predbiehaní.
Som čítal už dávnejšie nejaké britské štúdia a tam zistili, že až okolo 23% vodičov cíti úzkosť ak sú predbiehaní. Pritom podľa mňa existuje istá úmera medzi tým aké auto šoférujem a pocitom pri predbiehaní. Bolo tam okrem iného písane aj to, že ak mám možnosť sedieť v aute ktoré výkonnostne prevyšuje 85% všetkých áut v premávke mám tendenciu ťažko ignorovať každého kto ma predbieha, práve kvôli vnútornému pocitu "istoty" resp. bezpečia výkonu (ak sa to tak dá nazvať), kdežto pri šoférovaní nejakého pekáča je pocit dokazovania si niečoho (čoho ?) oveľa väčší.

V tom je veľký kus pravdy podľa mňa.
Napísať odpoveď