Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
Všimli. Ale už si vôbec nepamätám, či to tak bolo aj v knihe (resp., či vôbec niekto z tej bandy sa dostal na sever, tú ruku tuším sekal niekto iný).
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
hughito:
Spoiler
Mám pocit, že muž, ktorý usekol Jaimemu ruku (Koza?), zomrel na infekciu, potom čo sa mu Brienne zahryzla do ucha
Opravte ma ak sa mýlim.
Opravte ma ak sa mýlim.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
jop bol to
btw to co mas ty v spoileri, to je tak prelozena kniha?
Spoiler
vargo hoat
To je len jeho prezývka, v angličtie to tak snáď nie je? Naštastie český preklad GoT je celkom dobrý a nesilený, dokonca veľa vecí, ktoré sa dali preložiť nechali tak...
Hej koza je len prezývka
Uff musím povedať že ten koniec ma šokoval , celá epizóda klasika , potom nová Branová línia , poviem si fajn , aj tak je tá pôvodná dosť nudná a zrazu takýto koniec
Nehnevá ma že to bol spoiler čo sa týka čitateľov skôr to že to bolo úplne neočakávané
Ja osobne som si myslel že tie deti berú aby ich vychovávali (následna zmena) takže to tak aj je , ale ukazovať ich "mesto" a pravdepodobne vodcu , to by som si rád odoprel 
Uff musím povedať že ten koniec ma šokoval , celá epizóda klasika , potom nová Branová línia , poviem si fajn , aj tak je tá pôvodná dosť nudná a zrazu takýto koniec
Nehnevá ma že to bol spoiler čo sa týka čitateľov skôr to že to bolo úplne neočakávané
knihy som nečítal
takže mohol by mi niekto v krátkosti do spoileru napísať "starú" líniu Brana? celkom ma to zaujíma,dik
"Stará" línia Brana boloa o tom, že
Spoiler
proste putoval na sever za trojokou vranou, nikto ho nezajal a putoval v sprievode (pozor, ďalší spoiler pretože toto sa asi v seriály ešte objaví) tajomného Coldhands, pravdepodobne jedného z The Others alebo proste niekoho dávno mŕtveho
Dal by som do pozornosti túto wiki : http://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Page
Máš tam dianie postavy zvlášť v každej knihe , takže ak chceš npríklad vedieť čo robila do 3. knihy , kľudne môžeš bez toho aby si videl čo robil v 4.
Inak masívna vlna teórii sa objavila po poslednom diele lebo nik nevie či to je spoiler alebo odklon a Martin sa zase lišiacky zachoval
Ja osobne si myslím že to je kapitola zo 6. knihy lebo sám Martin sa vyjadril že sa pôjde oveľa ďalej za stenu , v končinách kde sa ešte žiaden priamy dej neodohrával
Máš tam dianie postavy zvlášť v každej knihe , takže ak chceš npríklad vedieť čo robila do 3. knihy , kľudne môžeš bez toho aby si videl čo robil v 4.
Inak masívna vlna teórii sa objavila po poslednom diele lebo nik nevie či to je spoiler alebo odklon a Martin sa zase lišiacky zachoval
Ja osobne si myslím že to je kapitola zo 6. knihy lebo sám Martin sa vyjadril že sa pôjde oveľa ďalej za stenu , v končinách kde sa ešte žiaden priamy dej neodohrával
Myslím, že viem o čom im pri 4. časti išlo... chceli, aby sa aj čitatelia kníh tešili na ďalšie časti a aby si neboli až takí istí tým, čo sa udeje najbližšie... a u mňa sa to teda podarilo! koniec stál za to.
Dnes taký prechodný diel kde sa toho veľa nestalo , v tom budúcom by už mal byť aj Tyrionov súd
5-ka nebola zlá, ale ako povedal Momo, taká vyplňovačka. Branova línia ma dosť nudí a už som aj zabudol, kvôli čomu putujú tam, kam putujú.
Preview vyzerá výborne.
Preview vyzerá výborne.
ani v knihe som teda velmi nepochopil aky zmysel ma jeho putovanie tam kam ide a pride... snad aWoW povedia viac ked niekdy budu vydane
skoda, ze vynechali pasaz s Littlefingerovho rodneho miesta...
K//jaaaj, ale IIRC tak to do konca DWD nemalo dopad na dej... ani to ze sa aj niekto iny siel ucit inam...
skoda, ze vynechali pasaz s Littlefingerovho rodneho miesta...
K//jaaaj, ale IIRC tak to do konca DWD nemalo dopad na dej... ani to ze sa aj niekto iny siel ucit inam...
Mna nudila v knihe Branova linia, Aryina (neskorsia) a Brienne. To boli cisto vyplnovacky. Ale v serialy to bude podla mna lepsie, akcnejsie spravene, pripadne to spomenu len okrajovo.
No podľa mňa to vôbec škoda nie je.skoda, ze vynechali pasaz s Littlefingerovho rodneho miesta...
takto to prirychlo smeruje k dalsim udalostiam v linii so Sansou
nevadi, snad tam toho daju viacej ako bolo v knihe. To boli vynikajuce pasaze tam v Orlom hniezde. A tiez myslim ze vynechanie jeho rodneho mesta dobre spravili, tym nic nepokazili, ked neukazali tu ruinu 
Inak pre mňa je to istej miery napínavý seriál tak či tak, lebo zisťujem, že si fakt pamätám minimum vecí. Napr. ten dej so Sansou v Orlom hniezde - vôbec si nespomínam, čo sa tam dialo. 
Dnes okrem toho súdu zase len vyplňovačka ale tak po silnom začiatku série a určite aj silnom konci série musí byť aj nejaká vata nech to lepšie vyznie.
Keď vidím ako hrá Dinklage Tyriona tak sa čoraz viac teším na ten príbeh ktorý je pred ním , skvelý herec...
Keď vidím ako hrá Dinklage Tyriona tak sa čoraz viac teším na ten príbeh ktorý je pred ním , skvelý herec...
Spoiler
Ma niekto predstavu koho si moze zvolit Tyrion za svojho championa? a koho si moze zvolit crown??
Mám ti napísať do spojleru koho si vyberú či čakáš tipy od ľudí ktorí nečítali knihu ?
Ak chceš vedieť tak (spoiler k nasledujúcej časti)
Ak chceš vedieť tak (spoiler k nasledujúcej časti)
Spoiler
Crown si vyberie Gregora Clegane (Hora) , je to jeden z "najstrašnejších" bojovníkov v celej Westeros , pri vyplienení King's Landing práve on zabil deti Rhaegara Targaryena a Elii Martel + ju ešte znásilnil. Ak sleduješ tak si si všimol že Oberyn to viac krát spomenul že chce vedieť kto to urobil keďže je to jeho sestra (+ synovec a neter). Tywin mu hovoril že to nebol on ale Gregor , a keďže si Crown vybrala za šampióna Gregora tak sa Oberyn ponúkne Tyrionovi že ho bude zastupovať aby sa pomstil