Šťastný deň bezdomovca
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Šťastný deň bezdomovca
Jasne, ze vsetci klasicky bezdomovci nie su. Ti moc zobrat ani nezvyknu. Su to aspon tu v Mnichove povacsinou pristahovalci arabskeho alebo tureckeho povodu, ktori tu zili a pracovali ilegalne a tym padom od statu nic nedostanu, lebo nikdy neplatili ziadne odvody. Inak sa tu stat o kazdeho jedneho cloveka, ktori tu legalne nieco odpracoval a ma o to zaujem, postara. Dostane okrem socialneho bytu aj peniaze na zivobytie a to na neobmedzeny cas, niektori tak ziju az kym idu oficialne na dochodok.gogo956 napísal:vo velkych mestach je zobranie dost vynosne,premelie sa tam na uliciach obrovske mnozstvo ludi,staci ze iba kazdy 20ty by dal 50centov a na konci dna je z toho postavania celkom slusna suma. Niektori ani bezdomovcami nie su, len si tak lahko privyrabaju, poznam ludi ktori s takymito ludmi v Ba spolupracuju a ti mi to potvrdili. Na nam Snp postava kazdy den pri lekarni taky vychudnuty chalanisko,tak toho sa spytajte kolko zarobi za den,mne to uz narovinu povedal,budete prekvapeni..
Okrem toho som poznala v Rakusku dvoch slovakov, relativne mladych a schopnych pracovat, ale miesto toho sa hrali na socky a predavali noviny. Ked mali dobry mesiac, tak im to vynieslo aj 2000 eciek. Ludia ich lutovali a casto im pchali bankovky do vacku len tak. Samozrejme, ze vsetky odvody za nich platil stat, cize co dostali na ruku, im aj zostalo.
Toto nemyslíš vážne, však nie? Koľko slovákov si môže dovoliť vytasiť také prachy a dať ich bezdomovcovi bez toho, aby sa stali jeho susedmi, keď si nedokážu zaplatiť účty? Alebo si myslíš, že je tu niekto, kto nikdy nepomohol ani v rámci svojich možností?Gangy napísal:Kazdy to zdiela ale nikomu v zivote nenapadlo podobnu vec urobit, vacsina skor odvracia pohlad a tvari sa ze neexistuje ked podobneho cloveka stretne. Lebo trikrat kliknut a tvarit sa ze som automaticky lepsi clovek dokaze kazdy chudak.
Ale tento týpek to na video fakt natáčať nemusel.
Nechapem preco si okamzite myslis ze mu mas davat liter, aj 20 staci, aj to je skutocna pomoct, nie zdielanie videi a lajkovanie srdcervucich fotiek.
-
hojko
Site Admin
Tu je video v ktorom natocili ako sa ludia spravaju k bezdomovcovi, ktory skolabuje na ulici a k managerovi, ktory skolabuje na tom istom mieste: http://9gag.tv/p/aKl7mZ/the-importance- ... s?ref=fbl9
A to ten bezdomovec ešte vyzeral dosť luxusne.
Každopádne, ľudia majú vsugerované, že bezdomovci sa váľajú opití po zemi - je to relatívne bežný jav, preto tá ignorancia. Zatiaľ čo človek v saku sa po zemi váľať nezvykne.
Tým samozrejme neobhajujem ignoranciu ľudí v podobných prípadoch, ale namiesto moralizovania to vidím takto realistickejšie. Ide aj o okolnosti: spacieho bezdomovca na lavičke zachraňovať nebudem, lebo predpokladám, že je opitý. Ale ak by bol spadnutý uprostred ulice a ešte aj hovoril "pomôžte mi," tak to je už fakt o čomsi inom. Čiže v konečnom dôsledku dosť smutné, že sa nikto nenašiel.
Každopádne, ľudia majú vsugerované, že bezdomovci sa váľajú opití po zemi - je to relatívne bežný jav, preto tá ignorancia. Zatiaľ čo človek v saku sa po zemi váľať nezvykne.
Tým samozrejme neobhajujem ignoranciu ľudí v podobných prípadoch, ale namiesto moralizovania to vidím takto realistickejšie. Ide aj o okolnosti: spacieho bezdomovca na lavičke zachraňovať nebudem, lebo predpokladám, že je opitý. Ale ak by bol spadnutý uprostred ulice a ešte aj hovoril "pomôžte mi," tak to je už fakt o čomsi inom. Čiže v konečnom dôsledku dosť smutné, že sa nikto nenašiel.
Hovoril, ze help me, je to tam aj v titulkoch par krat napisane. Problemom podla mna neni opilost, opitemu v saku by pomohli. Problem je v hygiene, zapachu a v tom ake maju ludia pred smradlavym a spinavyn clovekom predsudky, tak ako mam aj ja.
-
Grim
Darca
...a okrem dobrého pocitu si domov prinesiem aj hepatitídu...
-
Soviet
Darca
Ty uz ides do drastakov Grim. Niekedy sa treba vzit do takychto ludi a pri dnesnom trende prepustania/hypotek atd si povedat, ze mozno raz budem ja tak lezat a tiez by som bol rad, keby mi niekto pomohol.
Tak to potom vsetci lekari na prijme prvej pomoci neosetruju ludi lebo sa boja hepatitidy?
-
Grim
Darca
...oni sú za to platení a pravdepodobne sú aj očkovaní proti hepatitíde...a ak ten bezdomovec chce, aby sa k nemu ľudia správali ako k človeku, tak by sa mal ako človek o seba aj starať...existujú rôzne útulky pre bezdomovcov, kde sa o seba môžu postarať...ale tam ich nepustia, lebo sú to ožrani...takže takému bezdomovcovi by som odporúčal začať najskôr od seba a trochu sa posnažiť vyzerať aspoň ako-tak normálne a nie ako troska...
Kolko utulkov pre bezdomovcov mas v mensich mestach? Ani jeden s vynimkou mrazivych dni. Ako sa maju o seba postarat bez ubytovania, penazi, bez moznosti okupania sa a moznosti oblecenia cistych veci?
-
Grim
Darca
...neviem čo si predstavuješ pod pojmom menšie mesto, ale v našom meste funguje útulok nonstop a to sme mesto s počtom obyvateľov cca 20 000...neviem, či sa dá, ale ak áno, môže bezdomovec využiť aj útulok v inom meste ako v tom, kde obvykle chlastá...ale o tomto som nechcel vyvolať flame, išlo o princíp - určite sa dá vyzerať lepšie, ako slovenskí bezdomovci vyzerajú...ak by nebola iná možnosť, osprchovať sa môže aj na stanici vo väčších mestách - napr. v Trnave boli aj sprchy (platil sa drobný poplatok)...ale neviem ako je to teraz po obnove...prípadne by mu možno umožnili vykonať telesnú hygienu aj na fare...ide o to, že väčšina bezdomovcov vôbec takéto veci nerieši - jediné čo riešia je hladina alkoholu v krvi...a na to som sa svojim príspevkom snažil poukázať...
Si zaujaty a skatulkujes, oznacujes vsetkych bezdomovcov za alkoholikov a za to, ze sa nestaraju o seba. Uz vidim ako vsetci cestuju do Trnavy, aby sa osprchovali na stanici. Vezmi si mensie mesta, vymyslim si napriklad Poltar - pochybujem, ze sa tam da umyt alebo je tam ubytovna pre bezdomovcov.
-
Soviet
Darca
Veru. Podla jedneho hodis vsetkych do vreca a vyhol by si sa takemu, co krici na ulici "help". To hned dostanes hepatitidu a neviem co este si vymyslis, ked prides k bezdomovcovi a spytas sa ho, ci je v poriadku, pripadne donho drgnes rukou do ramena?
Tu nejde o to, ze ho msa hned k sebe domov brat, alebo sa s nim za rucicky po ulici prechadzat, no ked dakto krici pomoc, tak asi sa aspon spytam, ze co sa deje, pripadne drgnem donho, ked je na nezvycajnom mieste len tak rozvaleny.
Tu nejde o to, ze ho msa hned k sebe domov brat, alebo sa s nim za rucicky po ulici prechadzat, no ked dakto krici pomoc, tak asi sa aspon spytam, ze co sa deje, pripadne drgnem donho, ked je na nezvycajnom mieste len tak rozvaleny.
A ked uz nechce rukou drgat, tak moze nohou 
-
Grim
Darca
heker napísal:A ked uz nechce nohou drgat, tak moze nohou
...toto odcitujem
Uz som opravil ten preklep. Skoda, ze si okrem moje chyby nereagoval na ostatne. Skus mi teda vysvetlit, ze ako sa moze bezdomovec upravit, teda clovek, ktory zije na ulici, bez penazi, v meste v ktorom nie je pristupna sprcha na pumpe ci stanici a nema ciste oblecenie, ha?
-
vendo
Guru
zajde do miestneho kostola, pekne poprosi a tipujem ze 99% fararov mu da aspon nejaky kontakt na charitu, ak je miestna tak ma ciste veci a moznost sprchy hned, ak nie, farar poradi v ktorom najblizsom mieste take veci dostane
Len toto je zase ten pohľad od počítača. Niektorí sa dostanú do takého stavu, že nerozmýšľajú takto racionálne, prakticky sú permanentne pod vplyvom alkoholu, apatický. Určite ich za to nebudem súdiť a mudrovať od počítača. Každý človek je iný, každý inak znáša problémy a nešťastie, ktoré sa mu do života pripletie.