ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni
Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy
nejde vam v poslednom case cely web pomalsie? aj appka ma prihlasuje asi 30 sekund...
Web nepouzivam, ale aplikacia ide strasne pomaly uz asi 5 dni.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
u mna vsetko v norme
Máte kreditku od ZUNA ? robil som teraz cez zuno väčšie obraty a dnes mi prišiel mail že mi zadarmo ponúkajú vystavenie a vedenie kreditnej karty. K čomu je to vlastné dobré ? Iba to že môžem ist do mínusu 1000e a neplatím žiadny úrok 55 dní ?
Ide hlavne o ten mínus, nie sú to totiž tvoje peniaze ale peniaze banky
-
Soviet
Darca
Ja mam kreditku a pohoda, spokojnost. Ale ak nepotrebujes vyuzivat "minus" tak nemusis riesit. Ja som ju riesil kvoli zahraniciu a cestovaniu.
Na zaklade coho nukaju kreditku?
-
Soviet
Darca
Pravdepodobne obrat na ucte + ak si tam nechavas posielat vyplatu, tak vysky vyplaty.. Platinova je vsak len pri minimalne 1000ke vyplate mesacne.
-
audiotrack
VIP
neviem či podľa obratov, mne núkali kreditku aj keď tam obraty nemám žiadne, len si tam držím sumu na sporení
//autoeditácia príspevku (20 Máj 2014, 14:33)
https://www.zuno.sk/o-nas/blog/detail/n ... h-20140519
//autoeditácia príspevku (20 Máj 2014, 14:33)
https://www.zuno.sk/o-nas/blog/detail/n ... h-20140519
V pomerne kratkom case uz 2x znizuju uroky, neviem ci chcu aby im vsetci klienti usli inde 
-
t0m4s3
Admin
Ten kto ma zaujem o sporiaci ucet, urcite uz davno nema peniaze na ucte s 0,8%, takze zmena z 0,8 na 0,7 je uplne irelevatna.
Zmenili aj to ich sporenie plus podla toho clanku. Nechapem preco maju sporiace ucty ktore su nekonkurencie schopne 
Ale na sporeni plus je stale 1,2 % nie? Ktora banka ma vacsie, ja mam sporenie este na SLSP a tam je len 1 % . Btw peniaze treba tocit inde a nie mat v banke no
-
audiotrack
VIP
zase malé okienko o bankových produktoch ako nedávno v téme o mbank a ich sporení, aby si pochopil v čom je zádrhel a prečo som to sem dal. Zrejme nepoznáš ich produkty až tak dobre:t0m4s3 napísal:Ten kto ma zaujem o sporiaci ucet, urcite uz davno nema peniaze na ucte s 0,8%, takze zmena z 0,8 na 0,7 je uplne irelevatna.
na sporení plus nemôžeš peniaze vybrať, inak v tom mesiaci kedy si ich vybral strácaš úrok. Na sporení (bežnom) môžeš s peniazmi manipulovať, no máš namiesto 1,2% iba 0,8% a po novom 0,7%. Na sporení plus nad 12000€ máš 0,7%. A teraz otázka: Ktorý normálne triezvo zmýšlajúci človek bude na sporení plus držať toľké peniaze za úrok 0,7% s rizikom, že ak z nich bude potrebovať čo i len pár stovák tak príde o celý mesačný úrok, keď rovnaký úrok môže mať bez akéhokoľvek rizika na bežnom sporiacom účte? Chlapci v zune niečo nedomysleli.
Meken: mbank dáva úrok 1,75% ale musíš splniť isté podmienky. Konkrétne aspoň jednu transakciu v minimálnej výške 300€ za mesiac, aspoň tri platby kartou za mesiac a úročia iba do výšky 4000€. Bežný sporiaci účet bez akýchkoľvek podmienok má u nich 0,9. SLSP má sporenie nevýhodné, lebo musíš mať pravidelný mesačný prívklad navyše všetky operácie (výber peňazí, zmena výšky prívkladu, mimoriadny vklad) som musel riešiť osobne cez banku a podpisovať žiadosť. Neviem ako teraz, možno to už pridali do IB
-
t0m4s3
Admin
Ach ty okienkoaudiotrack napísal: zase malé okienko o bankových produktoch ako nedávno v téme o mbank a ich sporení, aby si pochopil v čom je zádrhel a prečo som to sem dal. Zrejme nepoznáš ich produkty až tak dobre:
na sporení plus nemôžeš peniaze vybrať, inak v tom mesiaci kedy si ich vybral strácaš úrok. Na sporení (bežnom) môžeš s peniazmi manipulovať, no máš namiesto 1,2% iba 0,8% a po novom 0,7%. Na sporení plus nad 12000€ máš 0,7%. A teraz otázka: Ktorý normálne triezvo zmýšlajúci človek bude na sporení plus držať toľké peniaze za úrok 0,7% s rizikom, že ak z nich bude potrebovať čo i len pár stovák tak príde o celý mesačný úrok, keď rovnaký úrok môže mať bez akéhokoľvek rizika na bežnom sporiacom účte? Chlapci v zune niečo nedomysleli.
Meken: mbank dáva úrok 1,75% ale musíš splniť isté podmienky. Konkrétne aspoň jednu transakciu v minimálnej výške 300€ za mesiac, aspoň tri platby kartou za mesiac a úročia iba do výšky 4000€. Bežný sporiaci účet bez akýchkoľvek podmienok má u nich 0,9. SLSP má sporenie nevýhodné, lebo musíš mať pravidelný mesačný prívklad navyše všetky operácie (výber peňazí, zmena výšky prívkladu, mimoriadny vklad) som musel riešiť osobne cez banku a podpisovať žiadosť. Neviem ako teraz, možno to už pridali do IB
-
audiotrack
VIP
no napríklad pre 11 tisíc je to 8€ mesačne čo dostaneš prípadne stratíš ak s tými peniazmi hýbeš. A neviem kde inde, keď napríklad termínovaný vklad má 1,25%. Tento sporiaci účet má 1,2%. Určite sa to oplatí viac ako termiňák, lebo ak ti bude peniaze treba po pol roku, zarobíš aspoň za pol roka kým pri termiňáku nedostaneš nič pri predčasnom výbere. Výhodnejšie máš už len stavebné sporenia a podobne, no to sú všetko rovnako ako termiňák účty kde s tými peniazmi nemôžeš hýbať, takže to s tým nič nemá. Na sporení majú ľudia peniaze nie preto že chcú zarobiť, ale preto že ich budú potrebovať v najbližšom roku. A kým ich nepotrebujú, tak za tých niekoľko mesiacov môžu získať celkom solídne euráče.
-
Fabo
Hardcore addict
ja pouzivam sporenie (u SLSP) na planovane vacsie jednorazove vydavky, tzn. viem ze v septembri budem platit naraz vacsiu sumu skolne, odkladam si tam na dorovnanie dane z mimoriadnych prijmov a tak. Pri tej sume co tam mam teraz uroky neriesim, ale keby som napr. dal 12 tis eur s tym, ze viem ze v priebehu roka budem robit rekonstrukciu bytu alebo kupovat nove auto, tak by som tiez tie uroky riesil...
Tak od augusta sa v Zune budu dat posielat platby cez Viamo.
http://www.mojandroid.sk/2014/05/29/v-z ... -cez-viamo
http://www.mojandroid.sk/2014/05/29/v-z ... -cez-viamo
Začínam reálne uvažovať, že si zriadim účet v Zune a spravím si z neho hlavný účet (výplata, platby kartou, cez Internet, pár trvalých príkazov a inkás, žiadne sporenie). Chcem odísť z mBanku (nechať spať účet) kvôli vysokým poplatkom za SMSky, ktoré mi už dosahujú sumu 5€ mesačne aj pri tom maximálnom balíku.. hehe!
Chcem sa však opýtať na ten SMS balík v rámci Plus účtu. Mal by som splniť požiadavku, že budem mať Plus za 0€, a tým pádom aj tento balík. Len otázka znie, príde mi smska za každý pohyb na účte (to chápem), ale aj za každú platbu kartou? Čiže hneď po priložení karty/vyťukaní pinu mi príde smska? Alebo mi to príde až po 1-2 dňoch, keď sa tá platba zaúčtuje na účte? A tiež, dajú sa tieto notifikačné smsky upraviť, že na čo ma majú upozorňovať a na čo nie (v mBanku si to viem nastaviť)?
A tiež, viem si cez IB nastaviť na karte limity (zvlášť na výber z bankomatu, platby v obchode, platby cez Internet) a kedykoľvek (aj cez mobilnú appku) meniť podľa potreby a bez poplatku?
Prípadne, ak má niekto skúsenosti s oboma bankami, s čím budem sklamaný po prechode do Zuna?

Chcem sa však opýtať na ten SMS balík v rámci Plus účtu. Mal by som splniť požiadavku, že budem mať Plus za 0€, a tým pádom aj tento balík. Len otázka znie, príde mi smska za každý pohyb na účte (to chápem), ale aj za každú platbu kartou? Čiže hneď po priložení karty/vyťukaní pinu mi príde smska? Alebo mi to príde až po 1-2 dňoch, keď sa tá platba zaúčtuje na účte? A tiež, dajú sa tieto notifikačné smsky upraviť, že na čo ma majú upozorňovať a na čo nie (v mBanku si to viem nastaviť)?
A tiež, viem si cez IB nastaviť na karte limity (zvlášť na výber z bankomatu, platby v obchode, platby cez Internet) a kedykoľvek (aj cez mobilnú appku) meniť podľa potreby a bez poplatku?
Prípadne, ak má niekto skúsenosti s oboma bankami, s čím budem sklamaný po prechode do Zuna?
-
audiotrack
VIP
áno, vieš si tie limity nastavovať a dá sa to nastavovať aj cez mobilnú aplikáciubrm napísal:
sms nepoužívam, k tomu sa ti vyjadriť neviem