strapaty
pitim fajcenim a hulenim si asi musi prejst kazdy... nemam iluzie ze moje deti to minie...
oooo zrazu koľká benevolentnosť voči nemorálnym veciam...nemusí si tým prejsť každý, opäť poznám kopec ľudí vo svojom veku, či mladších, ktorí si tým neprešli...a ak si tým musí prejsť každý, tak o čo sú tvoje deti vychované na kresťanstve lepšie oproti deťom vychovaným bez kresťanstva? O čo je tá výchova lepšia, ak ich neuchráni pred nemorálnymi vecami?
urcite by som mal ine priority... - minimálne jedna by bola lepšia oproti terajšej a to tá, že by si nenútil svoje deti niečomu, čo ani nevieš, či v budúcnosti využijú, či budú potrebovať, tzn, by si ich ochárnil pred indoktrináciou, a názor by si mohli spraviť sami
som ten vyznam zamerne zamenil... samostatnost vedie velakrat k samote... nebude ani samostatny ale ani sam... - zámerne si ho zamenil? prečo? aby sedel do tvojej skladačky? do tvojej argumentácie? aby si sa vykrutil z toho? ....aj ja si začnem meniť zámerne význam tvojich slov tak, aby to sedelo mne a ver, že v jednom príspevku ti rozoberiem vieru na skrutky, podložky a matice. To je čo za argumentáciu si zámerne zmeniť význam slova, keď protistrana to tak nemyslela a úmyselne tým pádom odbočiť od témy a zahrať to do outu?
bez ohladu na to ci je nebo alebo nie nema clovek pravo zobrat zivot inemu cloveku ... pokial tym nechrani vysiu hodnotu... co uchranenie od bolesti nie je ... - na základe akej definície, zákona, práva nie je urchánenie od bolesti, trápenia vyššou hodnotou? U mňa to je vyššou hodnotou. U mňa je to prejav ľudskosti, že nenechám človeka trpieť.
lebo je a az vtedy dostane zmysel .. ked si clovek uvedomi ze choroba nieje len nieco co cloveku berie ale co aj cloveku dava - toto čo je za argument "lebo je"? Mám začať ja používať argument "lebo je/nie je"? Tak z tých skrutiek, podložiek a matíc tvojej viery spravím ešte aj roztavený kov týmto argumentom "lebo je/nie je". Na to aby si človek uvedomil, že choroba mu niečo dáva nepotrebuje vieru v boha a náboženstvo, ak áno, tak je to opäť len psychický slabý človek, ktorý by bez boha ani neprežil do ďalšej večere.
samozrejme ale z vierou je to lahsie - čiže si slabý na to aby si to dokázal bez viery, tak radšej hľadáš ľahšiu cestu, uveríš báchorkám, všetko zhodíš na boha, božie plány a božie dary a svet je zrazu gombička. Psychická slabosť veriaceho.
je absolutne jedno ci je to pravda alebo nie fakt je ze sa tak zije lahsie - ako už povedali useri predo mnou, týmto tvrdením si vieru a náboženstvo absolútne odroval z pozície hľadania pravdy, podstatné je že psychicky slabým ľudom to pomáha prežiť svoj život.
A pýtal som sa ťa na niečo. Aby si menoval v čom je ten užastný rozdiel medzi cirkevnou a štátnou školou.