Argument za všetky drobnéDreamer napísal: Tomu sam neveris, kolko zostane Slovakovi z vyplaty na potraviny a kolko asi zostane Nemcovi? (opat recnicka)
Jednotná nákupná karta
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: JEdnotná nákupná karta
Akoze nie - co ine zvysuje obrat ako cena? Z drahsieho produktu ma obchod vyssi zisk.audiotrack napísal:Možno minú viac, ak kupujú drahšie produkty. Ale to nemá nič s obratom.
Nemci zarabaju 5x viac, ale to neznamena ze im na potraviny zostane 5x viac. Priklad, Slovak zarobi 500€, 350€ zaplati za byt/energie/telefon/benzin, zostane mu 150€. Nemec zarobi 2500€, aj ked za byt a to ostatne zaplati 1000€, zostane mu 1500€, takze nie 5x ale 10x viac - a to som este uviedol mierny priklad, rozdiel moze byt vacsi.
To ze im zostane viac, znamena ze budu minat viac, nie 5x alebo 10x viac, ale mozno o 20%, 40% viac, Slovak si to dovolit nemoze, Nemec ano.
Inak sa mi nepaci ze sme opat OT, ten moj priklad sa vam nepacil, ze, co uz, matematika nepusti.
-
audiotrack
VIP
toto všetko sú len tvoje dohady, ale sú nesprávne. Hneď z troch dôvodov:
1) prečo si myslíš že nemec celú svoju výplatu minie? Ak mu ostane 1500€, kúpi si stravu za toľko koľko potrebuje aby nebol hladný a zvyšok investuje do dovolenky, dá do banky... slovák tiež neminie všetko čo má, pokiaľ mu to výplata dovoluje ale si odloží. Ty vychádzaš z predpokladu že nemec minie všetko čo zarobí. A teda keď viac zarobí, aj robí väčšie obraty. Pritom to je somarina
2) keď nemcovi ostane 1500 a slovákovi 150, tak to nie je 10x viac lebo musíš zohľadniť relatívne ceny. V nemecku nie sú ceny ako u nás. On si za 1500€ nekúpi reálne 10x viac toho ako na slovensku.
3) drahší produkt neznamená zákonite vyšší zisk pre obchod. Toto neviem kde si nabral.
1) prečo si myslíš že nemec celú svoju výplatu minie? Ak mu ostane 1500€, kúpi si stravu za toľko koľko potrebuje aby nebol hladný a zvyšok investuje do dovolenky, dá do banky... slovák tiež neminie všetko čo má, pokiaľ mu to výplata dovoluje ale si odloží. Ty vychádzaš z predpokladu že nemec minie všetko čo zarobí. A teda keď viac zarobí, aj robí väčšie obraty. Pritom to je somarina
2) keď nemcovi ostane 1500 a slovákovi 150, tak to nie je 10x viac lebo musíš zohľadniť relatívne ceny. V nemecku nie sú ceny ako u nás. On si za 1500€ nekúpi reálne 10x viac toho ako na slovensku.
3) drahší produkt neznamená zákonite vyšší zisk pre obchod. Toto neviem kde si nabral.
1) Citujem svoj prispevok "budu minat viac, nie 5x alebo 10x viac, ale mozno o 20%, 40% viac" - to co si napisal je absolutne klamstvo, 2x si napisal, ze ja som napisal ze Nemec minie vsetko, to som ja nenapisal!
2) Zostane mu 10x viac - penazi, na tom trvam, to ze si kupi za rovnake peniaze o nieco menej potravin znamena opat len to ze MINIE VIAC, preto ze mu viac zostane, aj preto ze tam su niektore potraviny drahsie, takze si mi len pomohol, dalsi dokaz ze minie viac, uz len preto aby kupil rovnake mnozstvo jedla ako Slovak.
3) Nie v kazdom pripade, ale v priemere to tak bude, predsa ked u nas nejaka bageta stoji 2€, obchod ju dostane za 1€, predava za 2€, ak v Nemecku stoji 4€, nechci mi povedat ze ju nakupuje za viac ako 3€.
2) Zostane mu 10x viac - penazi, na tom trvam, to ze si kupi za rovnake peniaze o nieco menej potravin znamena opat len to ze MINIE VIAC, preto ze mu viac zostane, aj preto ze tam su niektore potraviny drahsie, takze si mi len pomohol, dalsi dokaz ze minie viac, uz len preto aby kupil rovnake mnozstvo jedla ako Slovak.
3) Nie v kazdom pripade, ale v priemere to tak bude, predsa ked u nas nejaka bageta stoji 2€, obchod ju dostane za 1€, predava za 2€, ak v Nemecku stoji 4€, nechci mi povedat ze ju nakupuje za viac ako 3€.
Dreamer
Len sám seba strápňuješ v tejto téme. ...na zvyšok zajtra
Máš tu jedného moda, pokiaľ o jemu a ostatným nevadí, tak si diskutujme. A ten môj príklad aby si mi na číslach ukázal, ako sa dá zarobiť, keď polovicu veci vyhodia, sa i evidentne nepáčil, lebo tri krát si na neho priamo neodpovedal, len kľučkami tak si o naspäť stiahol na svoje 1% ako slušný diskutujúci, namiesto toho by si si obhájil svoje tvrdenie, že vyhadzujú preto, lebo zarobia na novom. Tak to už ukáž na číslach, matematika nepustí, čo?Inak sa mi nepaci ze sme opat OT, ten moj priklad sa vam nepacil, ze, co uz, matematika nepusti.
Len sám seba strápňuješ v tejto téme. ...na zvyšok zajtra
Ved som to uz davno napisal, tak dajme aj cisla, stary jogurt kupia za 20 centov, stoji 50 centov, zisk je 30 centov, daju akciu 80%, predaju, prerobia 10 centov, novy jogurt zostane na pulte, nekupi sa, stane sa z neho stary, opat znizia cenu, opat prerobia 10 centov, spolu -20 centov.
- Teraz dajme tomu ze prvy stary vyhodia, prerobia 20 centov (co za neho dali), kedze stary uz neni, preda sa novy bez akcie, na nom zarobia 30 centov, celkovo je to +10 centov.
Mozno spochybnis cisla, samozrejme ze ja ich nepoznam a to chces zneuzit - ale okrem toho som uz viackrat pisal ze to proste NEMECKI ZAKAZNICI NECHCU, aj preto to vyhadzuju.
Si na rade, som zvedavy ake cisla pouzijes aby si tromfol moj priklad - platobne karty vs. lyoness.
- Teraz dajme tomu ze prvy stary vyhodia, prerobia 20 centov (co za neho dali), kedze stary uz neni, preda sa novy bez akcie, na nom zarobia 30 centov, celkovo je to +10 centov.
Mozno spochybnis cisla, samozrejme ze ja ich nepoznam a to chces zneuzit - ale okrem toho som uz viackrat pisal ze to proste NEMECKI ZAKAZNICI NECHCU, aj preto to vyhadzuju.
Si na rade, som zvedavy ake cisla pouzijes aby si tromfol moj priklad - platobne karty vs. lyoness.
-
Fabo
Hardcore addict
kupi jogurt za 20 centov preda ho za 50?
tu mas hned blbost. prisiel by druhy obchod a zacal predavat jogurty za 35 centov, prvy skrachuje.
A pisal si, ze zakaznici nechcu kupovat zlacneny tovar, tak preco sa vobec prvy jogurt nepreda? Odrazu uz chcu zlacneny tovar pred koncom zaruky?
A to ze to NEMECKI ZAKAZNICI NECHCU - Lyoness je na Slovensku alebo v Nemecku?
Mimo to akcie na konciaci tovar funguju v Nemecku velmi podobne.
tu mas hned blbost. prisiel by druhy obchod a zacal predavat jogurty za 35 centov, prvy skrachuje.
A pisal si, ze zakaznici nechcu kupovat zlacneny tovar, tak preco sa vobec prvy jogurt nepreda? Odrazu uz chcu zlacneny tovar pred koncom zaruky?
A to ze to NEMECKI ZAKAZNICI NECHCU - Lyoness je na Slovensku alebo v Nemecku?
Mimo to akcie na konciaci tovar funguju v Nemecku velmi podobne.
Dreamer - mas strasne pomylenu predstavu, ako funguju dodavatelia
ak maju obchody typu Testo dostatocne mnozstvo jogurtov, tak dalsie nenakupia, nie je potom co vyhadzovat
vyhadzuju len jednotky kusov po datume spotreby, pripadne tie, ktore boli zle skladovane alebo maju poskodeny obal
boli by sprosti, keby nakupovali od dodavatelov jogurty, ktore nestihnu predat, ze ano
ak maju obchody typu Testo dostatocne mnozstvo jogurtov, tak dalsie nenakupia, nie je potom co vyhadzovat
vyhadzuju len jednotky kusov po datume spotreby, pripadne tie, ktore boli zle skladovane alebo maju poskodeny obal
boli by sprosti, keby nakupovali od dodavatelov jogurty, ktore nestihnu predat, ze ano
Fabo o ceny neide, aj ja som dal príklad s nakupkou 1€ a predajkou 2€. Išlo mi o pointu ako rozmýšľa. A zle.
Dreamer ja ceny nezneužijem, to sa mýliš. Ja som písal aj o množstve aby si si ho určil, lebo na jeden jogurt tvoj príklad sedí, aj keď len za špecifických podmienok a to tých, že veľký hypermarket predá denne jeden jogurt. Čo je nezmysel.
Zoberiem si tvoj príklad, len ho spresním.
1. variant
Máme 50 jogurtov na ktorých končí záruka o týždeň. A dajme tomu, že nám prišlo 30 nových jogurtov s zárukou 3 týždne. (nakupka 0,20€, predajka 0,50€. Predaj je za jeden deň. Priemerný denný predaj toho druhu jogurtu je napr. 60 kusov, preto ti poslali len 30.
Tých 50 jogurtov, nezlacním ale vyhodím, podľa tvojej pravdy. Strata -10€ v nakupke. Z tých 30tich v regále predáš 25, zisk z predaja 7,5€ (25*0,30). -10 + 7,5= -2,5€. A si v strate. Prípadne ak by si aj predal všetkých 30, to je 9€ zisk, stále si v strate -1€.
2. variant
Tých 50 jogurtov týždeň pred zárukou zlacním o 80% (na týždeň pred je to veľa, zvyčajne taká 50tka, ale počítam s tvojimi číslami), tzn. na 0,10€ za kus, automaticky som v strate -5€. No ak sa ako zákazník pozrieš, že za 0,50€ môžeš mať 5 jogurtov z týždennou zárukou alebo jeden jogurt s trojtýždennou zárukou, čo si vyberieš? Väčšina volí tie zlacnené veci a keďže by brali aj viac tak sa ti tých 50 jogurtov predá veľmi skoro. Jeden zákazník zoberie 10jogurtov a zaplatí 1€, v normálnom prípade by zobral 10 jogurtov a zaplatil by 5€, tak nešetrí prachy ani lyoness. A ďalej predávaš, jogurty za 0,50€, tých predáš napr. 20 zisk z predaja 6€. -5 + 6= 1€, si v pluse, predáš všetkých 30 jogurtov? -5 + 9= 4€, si 4€ v pluse.
A ďalej, ak už obchod dáva zľavu, ktorou sa dostáva pod nákupku, tak je v jeho vlastnom záujme aby to všetko predal. Tzn. rôzne marketingové ťahy na upozornenie zákazníkov, od väčších "cenoviek" až po hlásenia cez rozhlas o takých zľavách. A ver, že to funguje.
Taktiež zlacňovanie tovaru pomáha zmestiť sa do plánu strát, a to ti písal aj Fabo, že sa plány denných strát pohybujú okolo 1% z celkovej dennej tržby. Takže aj preto sa tovar radšej zlacní aj keď pod nákupku a znaťí si predať, lebo je rozdiel či si vyhodením spravím stratu -10€ alebo zlacnením a následným predajom stratu -5€. Taktiež v mojom príklade som predal všetko aj starý aj nový za jeden deň, reálne máš však týždeň čas kým ti na zlacnenom jogurte neskončí záruka, tzn. 50 jogurtov, po 0,10€ za týždeň predám aj keby som nechcel.
Dreamer ja ceny nezneužijem, to sa mýliš. Ja som písal aj o množstve aby si si ho určil, lebo na jeden jogurt tvoj príklad sedí, aj keď len za špecifických podmienok a to tých, že veľký hypermarket predá denne jeden jogurt. Čo je nezmysel.
Zoberiem si tvoj príklad, len ho spresním.
1. variant
Máme 50 jogurtov na ktorých končí záruka o týždeň. A dajme tomu, že nám prišlo 30 nových jogurtov s zárukou 3 týždne. (nakupka 0,20€, predajka 0,50€. Predaj je za jeden deň. Priemerný denný predaj toho druhu jogurtu je napr. 60 kusov, preto ti poslali len 30.
Tých 50 jogurtov, nezlacním ale vyhodím, podľa tvojej pravdy. Strata -10€ v nakupke. Z tých 30tich v regále predáš 25, zisk z predaja 7,5€ (25*0,30). -10 + 7,5= -2,5€. A si v strate. Prípadne ak by si aj predal všetkých 30, to je 9€ zisk, stále si v strate -1€.
2. variant
Tých 50 jogurtov týždeň pred zárukou zlacním o 80% (na týždeň pred je to veľa, zvyčajne taká 50tka, ale počítam s tvojimi číslami), tzn. na 0,10€ za kus, automaticky som v strate -5€. No ak sa ako zákazník pozrieš, že za 0,50€ môžeš mať 5 jogurtov z týždennou zárukou alebo jeden jogurt s trojtýždennou zárukou, čo si vyberieš? Väčšina volí tie zlacnené veci a keďže by brali aj viac tak sa ti tých 50 jogurtov predá veľmi skoro. Jeden zákazník zoberie 10jogurtov a zaplatí 1€, v normálnom prípade by zobral 10 jogurtov a zaplatil by 5€, tak nešetrí prachy ani lyoness. A ďalej predávaš, jogurty za 0,50€, tých predáš napr. 20 zisk z predaja 6€. -5 + 6= 1€, si v pluse, predáš všetkých 30 jogurtov? -5 + 9= 4€, si 4€ v pluse.
A ďalej, ak už obchod dáva zľavu, ktorou sa dostáva pod nákupku, tak je v jeho vlastnom záujme aby to všetko predal. Tzn. rôzne marketingové ťahy na upozornenie zákazníkov, od väčších "cenoviek" až po hlásenia cez rozhlas o takých zľavách. A ver, že to funguje.
Taktiež zlacňovanie tovaru pomáha zmestiť sa do plánu strát, a to ti písal aj Fabo, že sa plány denných strát pohybujú okolo 1% z celkovej dennej tržby. Takže aj preto sa tovar radšej zlacní aj keď pod nákupku a znaťí si predať, lebo je rozdiel či si vyhodením spravím stratu -10€ alebo zlacnením a následným predajom stratu -5€. Taktiež v mojom príklade som predal všetko aj starý aj nový za jeden deň, reálne máš však týždeň čas kým ti na zlacnenom jogurte neskončí záruka, tzn. 50 jogurtov, po 0,10€ za týždeň predám aj keby som nechcel.
A ja ti hovorím, že sa to nedeje nikde a keď sa deje tak nie v akej miere ako opisuje dokument. Aký je rozdiel medzi mojím a ich tvrdením? Len ten, že so mnou nikto nenatočil dokument.Hovorili tam ze sa to deje vsade, len prave v tom jednom obchodnom centre to dovolili natacat.
Trepeš aboslutne somariny, domienky, možno a podobne.Prave o to ide ci musia alebo nie, ked im to aj tak nikto nekupoval, tak asi musia, mozno sa tam zakaznici spravaju inak, ked sa im z vyplaty zvysi ovela viac na potraviny ako nam, nie su odkazani na akcie, neviem vsetky dovody preco tomu tak je.
Tak sa nakontakuj na ľudí čo robili ten dokument a nech ti dajú kontakty na tých zamestnancov, že sa chcem baviť s nimi a nie s niekym kto si pozrie jeden dokument a ide sa tu hádať. A argumenty sú len v dokumente, v dokumente, v dokumente...dokument mohol byť zaplatený. (to je argument na úrovni tvojcih)Troch Slovakov ktori robia v obchode - a ja NIC netvrdim, to tvrdia ini ktori robia tiez v obchode, v inej krajine.
Už toto je chybná analógia. Tvoja trojčlenná rodina je manžel, manžel, manželka či manželka, manželka a manžel? Trojčlenná rodina, manžel, manželka a dieťa. Dieťa určite neminie 200€ mesačne, taktiež predpokladám, že dieťa nemôže mať lyoness kartu a aj keď by malo tak jeho obraty sú minimálne a nepravidelné.3-clenna rodina chce usetrit, kazdy minie napr. 200€ mesacne, berme na vedomie ze lyoness neplati vsade, ale ani platobnou kartou sa neda platit vsade, takze povedzme ze za tych 200€ v oboch pripadoch dostanu bonus za celu sumu.
Nejako ti ušlo, že väčšina ľudí nie je otvorená MLM. A už vôbec nie tu na fóre.Nepocitam ani to ze vsetci clenovia rodiny mozu registrovat par dalsich znamych a dalsiu rodinu a tym mozu mat este viac.
Suhlasim, ale tlacili ste na mna aby som dal priklad, bola to chyba.Dreamer - mas strasne pomylenu predstavu, ako funguju dodavatelia
Ved to boli 2 rozne priklady, opakujem ze neviem ako to funguje, preto som dal 2 priklady aby som mohol ukazat kolko by mohli zarobit/prerobit...Odrazu uz chcu zlacneny tovar pred koncom zaruky?
Lyoness je uz skoro v kazdej krajine, ale preco spajas 2 uplne odlisne temy?A to ze to NEMECKI ZAKAZNICI NECHCU - Lyoness je na Slovensku alebo v Nemecku?
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:00)
LuksKE
Ved prave, uz bolo neskoro, nepalilo mi to, sorry.Ja som písal aj o množstve aby si si ho určil, lebo na jeden jogurt tvoj príklad sedí, aj keď len za špecifických podmienok a to tých, že veľký hypermarket predá denne jeden jogurt. Čo je nezmysel.
Tie tvoje priklady ze 50 jogurtov kupia a 50 vyhodia je nezmysel. Tu je konecne priklad ktory mi da za pravdu:
- obchod nakupi 100 jogurtov
- 80 preda za plnu cenu, predsa ludia nakupuju
- 20 je 6 dni pred datumom spotreby
- pride dalsich 100 jogurtov
- 20 starych vyhodi, ak vychadzame z toho ze Nemci ich uz aj tak nekupia
- obchod je vdaka tym 80 predanym stale vysoko v pluse, takze dokaz ze aj ked vyhodi male mnozstvo, stale zarobi
Samozrejme tie pocty su vacsie a tych 50 kil je realnych, ked preda x-krat viac. Kedze s tym mali take skusenosti ze uz ich ludia nekupili, ani v akcii, tak je pohodlnejsie vyhodit ich skor ako sa pokazia a riskovat ze niektory tam zostane po datume m.t. a dostanu pokutu. Stale na jogurtoch zarobia.
Im to potvrdili aj ini, len nechceli ist pred kameru, nechceli stratit pracu. Aky je rozdiel, ked vidim na vlastne oci kontainery plne potravin a ukazu datumy, ludmi ktori z nich vyberaju potraviny dlhodobo a konzumuju ich - a tvojim tvrdenim ze sa to nikde nevyhaduje ked ty mas osobnu skusenost len s 1 obchodom, mozno par?A ja ti hovorím, že sa to nedeje nikde a keď sa deje tak nie v akej miere ako opisuje dokument. Aký je rozdiel medzi mojím a ich tvrdením? Len ten, že so mnou nikto nenatočil dokument.
To ze sa to v obchode kde robis nedeje takto ako v dokumente som nepoprel, ja ti verim aj bez dokazu, ale ty mne neveris s jasnym dokazom, nad tym sa zamysli.
Ale im dalsich 100 jogurtov nepride ked toho maju plny chadiak... takze tvoj priklad je nonsense
"Tie tvoje priklady ze 50 jogurtov kupia a 50 vyhodia je nezmysel" napísal som niekde, že nakupili len 50 nepredali ani jeden sa nepredal a všetkých 50 potom vyhodili? ...to že som nenapísal koľko mali nazačiatku aj absolutne nepodstatné...zaroveň som písal že sa jedná o denný predaj
ďalej...
ďalej...
nie, nepride, pride tolko, kolko potrebuju +- 5%- pride dalsich 100 jogurtov
Spat k teme, moj priklad si nevedel nijak napadnut, dnes zostavaju deti u rodicov aj do 30-tky, takze to nie je vobec nerealne, to ze neminie 200€, tak potom prerobi s platobnou kartou este viac a vysledky su pre lyoness este pozitivnejsie.
OK, tak niekto nechce aby jeho rodina a znami mali peniaze navyse od obchodov, ved vobec to nemusia vyuzivat ako MLM, mozu len ziskat nejake percenta spat z nakupu.
Ja zas nechcem aby banka mala peniaze odo mna, za to co mozem mat zadarmo, ked aj tak na platbe kartou uz banka zaraba. Navyse u banky sa nemozem rozhodnut ze z toho ziskam nieco viac, nedava mi na vyber.
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:17)
[OT]
[/OT]
Jasne, takze o tom nemozem ani pisat? Vy o slsp mozete, aj o tescu a ja nie? Divne.Nejako ti ušlo, že väčšina ľudí nie je otvorená MLM. A už vôbec nie tu na fóre.
OK, tak niekto nechce aby jeho rodina a znami mali peniaze navyse od obchodov, ved vobec to nemusia vyuzivat ako MLM, mozu len ziskat nejake percenta spat z nakupu.
Ja zas nechcem aby banka mala peniaze odo mna, za to co mozem mat zadarmo, ked aj tak na platbe kartou uz banka zaraba. Navyse u banky sa nemozem rozhodnut ze z toho ziskam nieco viac, nedava mi na vyber.
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:17)
[OT]
Ved uz maju len 20, 80 sa predsa predalo, tak pride 100-20, velmi to veci nemeni.Balvorn napísal:Ale im dalsich 100 jogurtov nepride ked toho maju plny chadiak... takze tvoj priklad je nonsense
[/OT]
meni, lebo ak sa ich denne preda 100, tak sa preda starsich 20 a novych 80 => preda sa vsetko
nie uplne chapem, co chces povedat
vyzera to, ako keby si sa snazil nam vysvetlit, ze nakupcovia v obchodoch su uplni debili, konstantne nakupuju rovnake mnozstvo bez akychkolvek zmien a prebytky automaticky vyhadzuju
ked sa nad tym zamyslis, tak pochopis, ze je to uplna sprostost
vyzera to, ako keby si sa snazil nam vysvetlit, ze nakupcovia v obchodoch su uplni debili, konstantne nakupuju rovnake mnozstvo bez akychkolvek zmien a prebytky automaticky vyhadzuju
-
94jakub
Guru wannabe
Myslíš, že ten obchod ti tie peniaze zaplatí z vlastného s radosťou bez toho aby si to nepremietol do cien tovaru?Dreamer napísal:OK, tak niekto nechce aby jeho rodina a znami mali peniaze navyse od obchodov, ved vobec to nemusia vyuzivat ako MLM, mozu len ziskat nejake percenta spat z nakupu.
Ale obchodu/Lyoness tie peniaze rád zaplatíš aby ti potom časť z nich mohli vrátiť?Dreamer napísal:Ja zas nechcem aby banka mala peniaze odo mna, za to co mozem mat zadarmo, ked aj tak na platbe kartou uz banka zaraba.
[OT]
OK, chcem to ukoncit, je to OT, nema to zmysel, vy mate pravdu, ten dokument bol konspiraciou, zaplatil som si ho ja, nakupil som 50 kil potravin 6-14 dni pred datumom m.t., zaplatil som si ludi aby klamali, zaplatil som ti velky obchodny retazec aby som tam mohol nakrucat a poskodit tak jeho meno, uplatil som televizie aby to odvysielali, aj STV, spravil som to len tak z nudy, lebo inak nechapem co by som z toho mohol mat.
[/OT]
Ved to nebolo myslene na dalsi den, az ked sa preda tych 80, zostane 20 uz par dni pred datumom m.t., az vtedy nakupia dalsie.beardie napísal:meni, lebo ak sa ich denne preda 100, tak sa preda starsich 20 a novych 80 => preda sa vsetko
OK, chcem to ukoncit, je to OT, nema to zmysel, vy mate pravdu, ten dokument bol konspiraciou, zaplatil som si ho ja, nakupil som 50 kil potravin 6-14 dni pred datumom m.t., zaplatil som si ludi aby klamali, zaplatil som ti velky obchodny retazec aby som tam mohol nakrucat a poskodit tak jeho meno, uplatil som televizie aby to odvysielali, aj STV, spravil som to len tak z nudy, lebo inak nechapem co by som z toho mohol mat.
[/OT]
Krasne argumentujes, nedari sa tak zosmiesnis celu diskusiu a zo seba spravis obet. Gratulujem.
[OT]Nie, ja som vam prave veril, aj ked vas nepoznam, vy ste neverili dokumentu z verejnopravnej televizie, zamyslite sa komu by to mohlo pomoct, ak v OC nakrutia dokument o tom ako sa vyhadzuje jedlo, kto by mohol mat akykolvek prospech z toho ze by to zaplatil.[/OT]
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:54)
Moja banka tiez plati mne, zaregistroval som tam len par znamych a rodinu, mozno 5 ludi a zaplatila mi vyse 100€ (zaplatila aj tym znamym), ja som jej nezaplatil ani cent - vam vasa banka neplati nic, mozno tie odrobinky, ale od vas berie mesacne niekolko-nasobne viac.
//autoeditácia príspevku (23 Máj 2014, 16:54)
Lyoness neplatim nic, obchodu neplatim taktiez nic, nakupim to co aj tak potrebujem a obchod plati mne cez lyoness, plati aj mojim znamym za moje nakupy a plati opat mne za nakupy dalsich mojich znamych a rodiny.94jakub napísal:Ale obchodu/Lyoness tie peniaze rád zaplatíš aby ti potom časť z nich mohli vrátiť?
Moja banka tiez plati mne, zaregistroval som tam len par znamych a rodinu, mozno 5 ludi a zaplatila mi vyse 100€ (zaplatila aj tym znamym), ja som jej nezaplatil ani cent - vam vasa banka neplati nic, mozno tie odrobinky, ale od vas berie mesacne niekolko-nasobne viac.
Ak predám 80 zo 100 zarobím 24€ ale mohol som zarobiť 30€ keby som predal všetko. Lenže 20 som vyhodil (strata v nákupke 4€, v predajke 6€), tak som zarobil len 24€.
1. No ak zlacním ten jogurt na polovicu a podržím ho na obchode až do jeho exspirácie, môžem ešte na každom jogurte zarobiť 0,05€, pri dvadsiatich jogurtoch je to 1€. Tzn. celkovo z tejto várky zarobím 25€ z 30€, no stále som v pluse lebo za jogurty som dal len 20€.
2. No ak zlacním ten jogurt o 80%, teda na 0,10€ (čo už idem pod nákupku, kt. je 0,20€) automaticky sa dostanem pri 20 jogurtoch na stratu 2€ v nákupke. Tých 20 jogurtov za 0,10€ sa predá o to sa báť nemusím. Už keď to nekúpia zákazníci, tak si to kúpia zamestnanci.
Zhodnotenie. Ak som 20 jog. vyhodil, mal som stratu v nákupke 4€, ak som 20 jog. zlacnil na 80%, mal som stratu v nákupke 2€, ak som 20 jog. zlacnil o 50% bol som v pluse o 1€ nad nákupnou cenou, čiže do straty som nešiel. Neviem ešte ako ti mám vysvetliť, že kvôli tomu sa oplatí zlacňovať a držať tovar na ploche až do jeho exspirácie, že je nevýhodné niečo vyhadzovať pred exsp. Straty sú podstatné a majú byť čo najmenšie, zľavy minimalizujú straty. Niekedy ani neide o to, koľko na tom tovare zarobíš, ale o to aby si neprerobil, a ak máš možnosť prerobiť menej, tak to spravíš. Keď budeš veľký tak si otvor obchod.
A tvoje chybné uvažovanie o obchode...Myslíš, že obchod je konštantný? Že každý deň predá také isté množstvo, také isté množstvo objedná, takú istú tržbu bude mať, takú istú stratu vytvorí?
...aké jednoduché, že..ty keby si si otvoril obchod, tiež by si hocikomu rozdával len tak peniaze a s usmevom na tvári.
1. No ak zlacním ten jogurt na polovicu a podržím ho na obchode až do jeho exspirácie, môžem ešte na každom jogurte zarobiť 0,05€, pri dvadsiatich jogurtoch je to 1€. Tzn. celkovo z tejto várky zarobím 25€ z 30€, no stále som v pluse lebo za jogurty som dal len 20€.
2. No ak zlacním ten jogurt o 80%, teda na 0,10€ (čo už idem pod nákupku, kt. je 0,20€) automaticky sa dostanem pri 20 jogurtoch na stratu 2€ v nákupke. Tých 20 jogurtov za 0,10€ sa predá o to sa báť nemusím. Už keď to nekúpia zákazníci, tak si to kúpia zamestnanci.
Zhodnotenie. Ak som 20 jog. vyhodil, mal som stratu v nákupke 4€, ak som 20 jog. zlacnil na 80%, mal som stratu v nákupke 2€, ak som 20 jog. zlacnil o 50% bol som v pluse o 1€ nad nákupnou cenou, čiže do straty som nešiel. Neviem ešte ako ti mám vysvetliť, že kvôli tomu sa oplatí zlacňovať a držať tovar na ploche až do jeho exspirácie, že je nevýhodné niečo vyhadzovať pred exsp. Straty sú podstatné a majú byť čo najmenšie, zľavy minimalizujú straty. Niekedy ani neide o to, koľko na tom tovare zarobíš, ale o to aby si neprerobil, a ak máš možnosť prerobiť menej, tak to spravíš. Keď budeš veľký tak si otvor obchod.
A tvoje chybné uvažovanie o obchode...Myslíš, že obchod je konštantný? Že každý deň predá také isté množstvo, také isté množstvo objedná, takú istú tržbu bude mať, takú istú stratu vytvorí?
Absolutne nemáš predstavu ako funguje obchod, objednávanie, logistika, zásobovanie ale ideš mudrovať. Inak skús si zistiť, čo znamená ang. stratka FIFO.Ved to nebolo myslene na dalsi den, az ked sa preda tych 80, zostane 20 uz par dni pred datumom m.t., az vtedy nakupia dalsie.
tvoj príklad som napadol, že je chybne postavený a tým pádom aj čísla sú chybné. S platobnou kartou neprerobí minimálne na to, že môže ísž do hocakej banky, kde ti za aktívne využívanie účtu aj učet za polovicu či úplne zadarmo.Spat k teme, moj priklad si nevedel nijak napadnut, dnes zostavaju deti u rodicov aj do 30-tky, takze to nie je vobec nerealne, to ze neminie 200€, tak potom prerobi s platobnou kartou este viac a vysledky su pre lyoness este pozitivnejsie.
Kto hovorí, že nemôžeš, tá moja reakcia len naznačuje, aby si nečakal, že si tu teraz všetci spravíme lyoness a budeme to šíriť ďalej ako ty lebo niekto na fore povedal.Jasne, takze o tom nemozem ani pisat? Vy o slsp mozete, aj o tescu a ja nie? Divne.
Pokiaľ to nezačnú využívať ako MLM a ťahať pod seba ďalších, tak tie percentá sú mizerné a viac mi dá banka keď si znížim učet na polovicu, či na nulu za aktívne využívanie.ved vobec to nemusia vyuzivat ako MLM, mozu len ziskat nejake percenta spat z nakupu.
Lyoness neplatim nic, obchodu neplatim taktiez nic, nakupim to co aj tak potrebujem a obchod plati mne cez lyoness, plati aj mojim znamym za moje nakupy a plati opat mne za nakupy dalsich mojich znamych a rodiny.