Jamajka resp. iný "paradajs"

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Jamajka resp. iný "paradajs"

Príspevok od používateľa Masaker »

Nazdar ludia,
v období november - február (dátum si ešte presne určím podľa práce), sa chystám naštíviť Jamajku. Keďže sa v tejto sku*venej krajine pracujem (TPP je veľmi sezónna práca, v lete kolabujem - sak si clovek musí na seba zarobiť na celý rok) a ešte sa snažím aj podnikať... som už z tohto naozaj vyčerpaný. Jamajku som si vybral ako jednu z destinácii, ktorá by mala spĺňať moje očakávania. V hre sú stále všetky ostrovy karibiku ako st. lucia, dominika, guadalupe atď. Prípadne Juho-východná ázia. Keďže plánujem vycestovať na cca mesiac tak mám nasledujúce otázky:
1) základná: navštívili ste niekto túto destináciu?
2) navštívili ste nejaký ekvivalent? Ak áno aký a odporučili by ste ho?
3) Aké sú v týchto oblastiach ceny?
4) Odporúčate hlavne pre partie , alebo to môžem dať aj sám (ludia mojho veku ešte nemajú toľko peňazí aby si to zaplatili :( )
5) Zostať na mieste, alebo cestovať (prípadná myšlienka: počas mesiaca prejsť viac ostrovov)
6) samozrejme sa plánujem plnohodnotne začleniť do komunity (dúfam že to chápete, ak nie nazvyme to že som "šmaker" ) - aké mate skúsenosti s týmto.

Ak ma ešte niečo napadne, doplním. Za každú skúsenosť (aj z druhej ruky) som vďačný!
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Jamajka resp. iný "paradajs"

Príspevok od používateľa gogo956 »

ceny niektorych komodit najdes na: numbeo.com
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

1. Nie
2. Asi ani nie.
3. O cenach sa docitas napr. nieco tu: http://www.cestujzababku.cz/ostrovy-v-karibiku.php

Nemyslim si, ze to bude vela ludi, ak vobec niekto, kto tam bol. Preferoval by som skor Aziu, konkretne Thajsku - prijatelne ceny leteniek (uz od nejakych 500-600 eur), lacne ubytovanie, lacna strava, lacny zivot..., mas moznost cestovat kade-tade a aj pozriet okolite staty.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kolko chces na to obetovat dokopy?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v blizkej buducnosti planujem letiet do Miami a potom na cruise ship obehnut zopar ostrovov v Karibiku, ked sa vychytaju ceny, nie je to ani take drahe
cez zimu sa chodi hlavne do Thajska, co vychadza tiez relativne rozumne, pripadne Pacifik, ale to uz je trochu iny level
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

test: nechcem sa prevaliť cez 2000 :)

Ten pacifik by bol uz naozajstny "paradajs" , ale je to naozaj iny level :/
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Preco si si vybral prave Jamajku? Chces si oddychnut? Chces pozerat okolie a prirodu? Chces nocny zivot? Chces drogovat? Co vlastne hladas a ocakavas?
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

priroda , aj pofajcil by som , klud ... a prave sa za mnou zastavil kamarat, co ma cestovku a ma prejdenu kazdu destinaciu. povedal mi ze mesiac by som sa na jamajke nudil... ze mam ist 2 tyzdne jamajka, potom regionalny let za cca 80 ojro na kubu a dva tyzdne tam.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemyslim si, ze ten let bude az taky lacny. Zo zaujimavosti som to hodil na nete a na august mi to naslo za 300 eur najlacnejsi, to je z Kingstonu do Havany. Ale tak pokial pojdes z Montego Bay, tak ta cena moze ist mozno aj nizsie.

A myslis, ze dva tyzdne na Jamajke a dva tyzdne potom na Kube, tak ze sa nudit nebudes??? Skor by som uvazoval s tym, ze to tam aj pozriet, aj si oddychnut, ale tak kazdemu vyhovuje nieco ine. Preto by som si vyhradil cas na Jamajke, cas na Kube, ale pouvazoval by som aj nad Haiti a Dominikanskou republikou, vsak to nie je az tak daleko a urcite by bolo co pozriet aj tam, aj tam. Kedze pises, ze sa nechces prevalit cez 2000 eur, tak letenka na Jamajku a spat (od 600 eur vyssie), v tom letenka na Kubu a spat, ubytovanie, jedlo, nieco na minianie, no neviem, ze ci sa zmestis na mesiac do tych 2000 eur. Priemerne ubytovanie v Montego Bay na tyzden vyjde 350 eur, Kingston 400, ale samozrejme dokazes najst aj za 150-200 eur na tyzden. Na Kube tak 200 eur, ale zozenies aj pod stovku na tyzden.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ubytko sa deli, lebo ideme uz min 2:) uvidime , chcem to stylom backpack tourism:D sice vcera padol od dalsich kamaratov (vsetci motorkari) ist vietnam zo severu na juh za 3 tyzdne a potom tyzden v thajsku...
Napísať odpoveď