Praca v T-Systems

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Praca v T-Systems

Príspevok od používateľa piton »

twardykamen napísal:RWE je firma do ktorej som jednu chvilu aj chcel ist a potom som zistil ako to tam je.Pravdepodobne este studujuci kolega(nadomnou) bez skusenosti, ma este skreslene predstavy, ale nemyslim ze je to lepsie ako t systems.A mam znameho pracujuceho v t systems.Myslim si ze pre absolventiov nie IT odborov je to v pohode praca (mozno aj na dlhsie) a ak tam ide nejaky IT tak to pricinu musi mat.(nemoznost najst lepsie alebo jeho neschopnost)
T systems by som neodsudzoval .Myslim si ze zamestananci sa nemaju zle.
Robil si tam? Sorry, ale povedat, ze Tecko je lepsie ako RWE... :roll: V com konkretne? Staci sa pozriet na to, koho beru do T a do RWE - do Tecka beru kazdeho, v RWE mas min. 3-4 kola pohovorov, od IQ testov az po telekonferenciu so zakaznikom (DE,CZ...)
Nechcem tu tvrdit, ze RWE je super a nic lepsie neexistuje, ale oproti Tecku je to nebe a dudy.
Ale s tou druhou castou prispevku celkom suhlasim, ze je to lepsie ako nic pre roznych ekonomov a pod. co si nevedia najst pracu vo svojom odbore.

// btw, kto v KE nema znameho, co robi v T-systems? :D :D :D nech sa hlasi...
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

ako sa dá ísť do T-systems na part time? všetky pozície sú tam len na full-time :(
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Da sa, ale firmy zvycajne pozicie pre studentov, ci uz part time alebo brigadu nedavaju na profesiu... Treba drzo poslat maila, resp. najst si niekoho co tam robi
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

Ako prebieha taky pohovor v T-Systems ? Mohol by mi to niekto popisat ? Pocul som, ze prebieha nejak kombinovane v anglictine a slovencine ... treba vediet velmi dobre po anglicky ? Alebo staci taky bezny priemer ?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nanana napísal:Ako prebieha taky pohovor v T-Systems ? Mohol by mi to niekto popisat ? Pocul som, ze prebieha nejak kombinovane v anglictine a slovencine ... treba vediet velmi dobre po anglicky ? Alebo staci taky bezny priemer ?
kedze som riadny sedlak, tak ja som absolvoval asi 4 pohovory kym ma tam vzali. to bolo pred 4 rokmi.

kazdopadne zavisi o aku poziciu ide, ak junior, tak na zaciatku sa zvytate, bude tam potencionalny teamleader a baba z HR. prebieha to v EN, na zaciatku ti povedia nech povies nieco o sebe, cize prejdes svoje CV, oni ti predstavia pracovnu ponuku, opytaju sa ta co vies o firme, co robia, od kedy a podobne kecy a potom sa bavite o praci, davas otazky aj ty im a cele to trva asi 30-40 minut.

ak sa niekde zakokces, mozes kludne prejst do slovenciny. mne sa to stalo tiez, povedali, ze mozem po slovensky pokracovat, ale ja som si na to slovo nevedel spomenut ani v slovencine... :roll: a kedze TL akurat riesil stavbu domu a ja som mal vystudovanu energetiku tak sme sa bavili aj o vykurovani, solarnych paneloch, tepelnych cerpadlach a tak...

ak to nieje junior pozicia, tak ide o konkretne veci. moj posledny pohovor spocival v hodinovom testovani technickych znalosti. ostatne veci sa stihli za 5 minut.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Ja som tam bol na pohovor pred dvoma týždnami, ale ešte sa neozvali. Ozvu sa vobec aj ked ma neprijimaju?

U mna prebiehal pohovor vacsinou v slovencine, potom slecna z HR presla na anglictinu, ale to trvalo relativne kratko len aby si overila moje jazykové schopnosti. Potom sa pytala take divne otazky, ze ako by ma ohodnotili moji spoluziaci, alebo aké mám slabé stranky atď. Otazku co viem o firme, na ktoru som sa pripravoval sa nepytala :evil:
Inac si zopakuj vsetky veci, ktoré máš uvedené v životopise. Ja som tam mal uvedene, že mám základy administrácie Linux (spravil som si ich letný kurz), ale na pohovor som isiel na poziciu SAP Basis Administrator, takže Linux som si zabudol zopakovať. Samozrejme sa spýtala aké príkazy viem z linuxu a ja totálne okno (len 2 ma napadli), takže asi to nevyšlo, no čo už, možno to skusim niekedy este raz.
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

a tie divne otazky ti davala v anglictine ? Ak nie, co sa v anglictine pytala ?
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

v anglictine som mal len povedat nieco o sebe
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Zelovoc este si vo firme? Ma tak teraz napadlo, ze by som s tebou dakedy zasiel na pivo, jak ta tu tych par rokov sledujem :)
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

T-SYSTEMS

Príspevok od používateľa TheJester »

Ahoj, uvažujem nad prácou v T-Systems. Problémom je však to, že je (aspoň zdanlivo) náročné dostať sa tam. Zaujímalo by ma teda, či je možné uchádzať sa o prácu prostredníctvom odporúčania súčasných zamestnancov, ako je tomu napr. v IBM. Záujem by som mal skôr o pozície, na ktorých požadovaná odborná znalosť z oblasti ICT nie je vysoká. Nie som na tom tak, že by som nevedel vôbec nič z tejto oblasti, avšak uvedomujem si, že ak sa niekto uchádza o pozíciu technického charakteru, musí ovládať veľa vecí.
Ak teda niekto pracuje v súčasnosti v T-Systems, bol by som vďačný za akékoľvek informácie ohľadom toho, ako to funguje vnútri, aké znalosti sú potrebné, príp. skúsenosti s pohovorom a pod. a v neposlednom rade, či by bolo možné uchádzať sa tam o prácu prostredníctvom niekoho kto tam pracuje. Vďaka
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Zajtra a pozajtra su dni kariery v Steelke. Predpokladam ze niekto z HR sa tam bude vyskytovat, tak sa mozes poradit.

obecne potrebujes hlavne anglictinu a predpoklady k tym ICT. Ak mas zakladny prehlad tak to moze stacit. Hlavne ked to neskusis, nezistis.
hajan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa hajan »

Jednej veci nerozumiem, kde má vlastne T-systems sídlo?
Lebo nedávno som sa s kamarátom hádal, že ako to s nimi je. Telekom vlastné T-Systems, alebo T-Systems vlastné Telekom? a kde sídlia? Pretože jeden tvrdí Bratislava, iní tvrdia Košice. Nie je zvykom, že veľké firmy sídlia mimo Bratislavu. Tým neprotestujem, len ma to zaujíma. Kde je to najvyššie velenie firmy teda?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

T-Systems je na Slovensku len v Kosiciach..
A T-Systems nevlastni Telekom, ani telekom nevlastni T-Systems.. obe su rovnocenne dcerske spolocnosti Deutsche Telekom
Zdroj: Uz 6 rokov tam robim :D
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

xH4wK napísal:T-Systems je na Slovensku len v Kosiciach..
A T-Systems nevlastni Telekom, ani telekom nevlastni T-Systems.. obe su rovnocenne dcerske spolocnosti Deutsche Telekom
Zdroj: Uz 6 rokov tam robim :D
Keď tam teda pracuješ už tak dlho, vedel by si priblížiť veci týkajúce sa toho ako to tam funguje s pracovným časom, mzdy (aspoň približne) a či je teda možné dostať sa tam takto na odporúčanie aktuálnych zamestnancov? Vďaka
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Pracovny cas podla toho kde samozrejme ale najviac je asi 8/5
Dostat sa da ak na to clovek ma, povedal by som, ze odporucania nemaju teraz ziadnu vahu.
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dynamics2 »

sú tam nejaké juniorské pozície kde sa nerobia nočné?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ano
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dynamics2 »

napríklad?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Fabo napísal:Zelovoc este si vo firme? Ma tak teraz napadlo, ze by som s tebou dakedy zasiel na pivo, jak ta tu tych par rokov sledujem :)
sorrka za neskoru odpoved :D od marca 2013 uz som v Brne. Nad teckom som zlomil palicu. Robil som na SAPe, ty?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:sorrka za neskoru odpoved :D od marca 2013 uz som v Brne. Nad teckom som zlomil palicu. Robil som na SAPe, ty?
aplikacna zmeska. Vsimol som si potom ze si pisal ze si v Brne. Ja som zatial viazany na Kosice, takze to tak aj beriem, no ale uvidime jak sa veci vyvinu.

dynamics2: napriklad to co robim ja.
Napísať odpoveď