27" herny monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xH4wK

Re: 27" herny monitor

Príspevok od používateľa xH4wK »

Myslim, ze nema zmysel sa vyjadrovat k prispevkom od ludi ktori v zivote nevlastnili 1440p monitor a nevedia co pozadujes.. navyse oznacuju tu zostavu na predchadzajucej stranke za 1k ako 'High End'.. :)

Ale naspat k teme
1440p monitory momentalne nie su s velmi nizkymi odozvami a input/processing lagom, prvy monitor dizajnovany na hranie bude prave ten co som postol.

Co sa tyka PB278Q tak ma dost velku fanbase co sa hrania tyka, prednedavnom bol jeden z mala 1440p monitorov vhodnych na hranie preto som ho aj kupoval.
viz. http://www.overclock.net/t/1311936/asus ... hread/0_30

Kazdopadne pockal by som mesiac/dva pretoze g-sync monitory sa v tomto case budu releasovat vo velkom a urcite bude aj lacnejsia alternativa ako PG278Q - aj ked mozno nie 120/144Hz ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To taki si hovoria hraci, ktori si na hranie kupia monitor s obrovskym lagom a odozvou? A este ho aj chvalia? To sa potomnetreba uz nicomu cudovat.

A pokial ide o tu novinku, dat co i len 200 eur za TN moze v dnesnej dobe len idiot. TN uz je zastarala technologia, darmo tam akykolvek vyrobca napise ze je to megasuperhyperspecialny panel. Tam uz sa kvalita neda posuvat nikam, uz je to na strope. Jedine mozes zvysovat rozlisenie. To ale kvalitu obrazu nerobi.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

xhawk...ja mám ZR2740W -_-
a ja už som si vytvoril obraz o tebe...venujem sa týmto veciam už pár rokov a ak podľa teba na gaming nie sú tie dve zostavy do 1k high-end, tak tebe nepomôže už ani svätená voda
xH4wK

Ryan Giggs napísal:To taki si hovoria hraci, ktori si na hranie kupia monitor s obrovskym lagom a odozvou? A este ho aj chvalia? To sa potomnetreba uz nicomu cudovat.

A pokial ide o tu novinku, dat co i len 200 eur za TN moze v dnesnej dobe len idiot. TN uz je zastarala technologia, darmo tam akykolvek vyrobca napise ze je to megasuperhyperspecialny panel. Tam uz sa kvalita neda posuvat nikam, uz je to na strope. Jedine mozes zvysovat rozlisenie. To ale kvalitu obrazu nerobi.
Zjavne mozes porovnavat lebo s tym mas skusenosti ? ci ?

Presiel som zo 120Hz 1ms TN BenQ monitora na PB278Q, jasne ze je poznat ze monitor je o dost pomalsi ale ako vravim po case si na to clovek zvykne..
Mne osobne islo hlavne o kvalitu obrazu a vyssie rozlisenie ked som sa rozhodoval.. a tento monitor bol v tom case jeden z najlepsich v 1440p sfere na hranie kedze podla recenzii mal velmi maly celkovy lag (pixel + signal delay)
Su hry ktore sa mi hrali zle - LoL napriklad tam som citil prilis velky rozdiel chybala tam ta okamzita odozva, ale zvysok stal za to.
Prave preto cakam na tento novy PG278Q pretoze je to jeden z prvych 1440p monitorov urcenych na hranie (a ma G-Sync), samozrejme neda sa porovnavat TN vs IPS a ostatne lepsie panely ale asus slubuje, ze tento TN panel je premiovy a bude mat 8 bit namiesto standardneho 6 bitoveho rozsahu.. verim ze to zvladnu.

PS: Som si isty, ze s tymto pristupom a oznacovanim ludi za idiotov daleko zajdes :D
DropDead napísal:xhawk...ja mám ZR2740W -_-
a ja už som si vytvoril obraz o tebe...venujem sa týmto veciam už pár rokov a ak podľa teba na gaming nie sú tie dve zostavy do 1k high-end, tak tebe nepomôže už ani svätená voda
Venuj sa comu len chces, mne to je suma fuk.. narvat najlacnejsie komponenty do zostavy vie kazdy, ale tym sa zostava nestava high-end.. nejdem sa o tomto s tebou hadat predpokladam, ze to casom pochopis.. aj ked kto vie, ked uz to robis tych par rokov a stale ta neosvietilo.
PS: Pre teba plati to iste, oznacovat ludi za ovce, to bol jediny dovod preco som na teba vobec reagoval.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ano Asus slubuje... Tym je povedane vsetko. Oveckam to ale staci.
Premiovy bude akurat tak cenou. Darmo to oznacis akokolvek z TN sa neda vykuzlit nic. Moze byt rychly a mozes tam napchat pixelov kolko chces. To ale moze byt IPS aj VA. S obrazom ale neurobis nic. Technologia nepusti. Stale to bude mat mizerny kontrast a vyblite farby, miesto ciernej sivu, mizerne uhly atd. atd. A to robi kvalitu obrazu, nie rozlisenie. A kedze toto vsetko ponukaju aj VA a IPS ktore su obrazovo iny level, tak neexistuje ziaden rozumny dovod kupovat TN. A to je fakt.

To ci si zvyknes na rozmazany obraz je vec individualna. Takze je nevydavaj za nejaku dogmu.

Predstav si ze ludi za idiotov oznacujem bezne (ak je to opodstatnene) a dosiel som s tym daleko. A aj dojdem. Hovori sa tomu totiz pravda a uprimnost. Tebe to ale ocividne nehovori nic.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Tiež nepochopím ako si človek môže v dnešnej dobe kúpiť TN panel a ešte k tomu za 200 €? Idiot je podľa mňa slabé slovo. Keď som ja prešiel z TN na IPS tak som ostal len v nemom úžase aký tam je rozdiel. Stále používam 2 monitory (jeden TN a druhý IPS) a naozaj sa tie farby nemôžu porovnať. A žiadny rozdiel v lagu necítim.
xH4wK

Ukaz mi prosim 144Hz G-Sync 1440p IPS panel a potom ho kupim.. kym ale nie je tak sa uspokojim s TN.

PS: Ten ich panel zatial nikto nevidel, nevie aky bude, tak sa zdrz predcasnych hodnoteni a oznacovani ludi za ovecky..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

benq ma tiez nejaky herny monitor, "cskári" za z neho idu pototo, tiez tusim 144hz
kazdopadne 27" uz by som na hranie nechcel aspon nie FPS hry
DropDead
Addict
Addict

xhawk...najlacnejšie komponenty ? ty chudák...define mini, b85m-d3h, i5-4590,...to je pre teba lacné ?

hegy...prečo ? ja keby som mohol, tak by som mal 65" VT60 pannáka a pozeral by som naňho z 1,5m a mal vyplnenú väčšinu zorného poľa, čo pri hraní a...pri čomkoľvek je to najlepšie, čo môže byť
xH4wK

Hegy napísal:benq ma tiez nejaky herny monitor, "cskári" za z neho idu pototo, tiez tusim 144hz
kazdopadne 27" uz by som na hranie nechcel aspon nie FPS hry
144Hz monitorov je vela.. ale ja hovorim o 1440p
Zatial pokial viem nic nevie take velke frekvencie okrem TN bohuzial (niektore IPS to vedia ale je to skor random negarantovane a straca sa pri tom kvalita obrazu)
Asi nie je na svete clovek ktory by nebol rad ak by existovalo nieco ine ako TN a zvladlo to 144Hz ale nie je

Ako som vravel, osobne som siel po 1440p kvoli rozliseniu a bohuzial neboli dostupne rychle 1440p panely.. tanto je prvy ktory prichadza aj s g-sync a tak si ho kupim.. nevidim dovod oznacovat niekoho za idiota alebo ovcu kvoli tomu ze si kupi nieco co mu vyhovuje a zacnem si to brat osobne ak s tym budu dani ludia pokracovat.

Co sa tyka velkosti monitora tak 24" je take optimum pretoze sa ti zmesti vela informacii na relativne malu cast zorneho pola a vies takto rychlejsie reagovat na veci ktore sa ti na monitore objavia, nemusis pohnut okom aby si videl co sa deje v rohu obrazovky a podobne.
Cim vacsia obrazovka blizsie k tebe tym musi clovek viac hybat ocami aby videl na okraje/rohy obrazovky a tym padom sa zvysuje reakcna doba.

@DropDead, reagovat na tvoje vyplody uz nebudem.. povedal som ti svoj nazor, pre mna je ten tvoj high end obycajny mid+ nic viac.. kazdopadne mysli si co len chces.. ono samozrejme ludia co nemaju na lepsie komponenty oznacia tie svoje za najlepsie, ze.
DropDead
Addict
Addict

rýchle panely ? videl si input lag ZR2740W ? asi nie...

a ide o to, že ten swift bol pre americké decká, ktoré fungujú na inom životnom štýle, než my...viac uvedomelí ľudia, ktorí vydržia pár mesiacov s "otrasným a pomalým" napríklad PB278Q, kým nepadne tá nezdôvodnená cena alebo kým neprídu IPS/PLS G-sync 1440p monitory, čo bude nasledovať pár mesiacov po tom...

hawk ? mne nestojí za to sa vyjadrovať k tebe, tvoje znalosti sú na úrovni 8 ročného dieťaťa, ktoré nemá šajnu o tejto problematike, no je obeťou marketingu...
xH4wK

Prestav si, ze videl.. ten tvoj monitor ma 10ms input lag, PB278Q ma 16ms podla tftcentral. To HPcko ma ale podstatne vacsi ghosting.. google it.

Ak by som mal cakat na nizsie ceny tak si nikdy nic neuzijem.. stale cakat na nieco je nuda, radsej si to kupim ked na to mam.. kto na to nema nech caka.

Navyse ak si vazne myslis ze prejav 'uvedomelosti' je cakanie na nizsie ceny tak to normalne zasnem..

Nebudem sa vyjadrovat k mojim znalostiam, ja viem co potrebujem vediet, nikomu sa nesnazim radit o veciach ktore som osobne nevyskusal, nepodavam scestne informacie a nikomu nevravim aky som v com skuseny ak nie som.. to je zjavne rozdiel medzi mnou a tebou.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

hmmm co sa mna tyka a hrania spoza PC stola (nie cez pol obyvacky) tak 22" ideal a 24" uz extrem, 27" si ani neviem predstavit, mozno na SIMS :D
DropDead
Addict
Addict

naozaj ? ja vidím, že zr2740w má 3,6ms a áno, PB278Q má 16ms :wink:

a zaujímavé, ja by som povedal hawk, že toho veľa nevieš, ak si tak zhodnotil moje zostavy, venujem sa návrhom, skladaniu PC zostáv už roky, takže viem, čo skladám, takýto komentár od niekoho, kto nemá zjavne žiadne znalosti v tomto obore nepríjmam, pretože ty si doteraz neprišiel s nejakým vecným názorom, len s tvojimi bludmi bez pointy

a ešte k niečomu predtým...povedať krivé slovo na Giggsa si nemôžeš dovoliť, ten človek môže povedať o sebe, že je guru a sám som bol vždy vďačný za akýkoľvek názor od jeho osoby, pretože tak si predstavujem odborné poradenstvo

ty si skôr taký na štýl - dám mu do zostavy 4670k a dosku s čipsetom Z77
xH4wK

tu je ten tvoj input lag, kde je tych 3.6ms ?

PS: Od teba by som zostavu teda nechcel :))
PS2: High end je subjektivny pojem, ukazal si mi, co ty povazujes za high end.. ak kliknes na moju webpage pod mojim prispevkom, uvidis co ja povazujem za high end.
Prílohy
input_lag_1.jpg
DropDead
Addict
Addict

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr2740w_v2.htm
zr2740w.png
prečo 3,6ms ? táto hodnota bola nameraná už vo formáte SMTT 2.0, to znamená omnoho presnejšie meranie, pričom aj pb278q bol nameraný takto, takže žiadne 10ms vs 16,6ms ale 3,6ms vs 16,6ms

odo mňa by si zostavu nechcel ? a od koho ? hal3000 alebo alza pc ? už mám nervy, ja si môžem povedať, že dokážem poskladať v akejkoľvek cene niečo, kde nebudú žiadne splašky...znovu zopakujem...fractal define mini je nekvalitný ? s12ii je nekvalitný ? B85m-d3h je nekvalitná doska ? i5-4590 je nekvalitná ? r9 290 je nekvalitná ? alebo nedajbože 780Ti je nekvalitná ? tak to máš potom vážny problém v tvojej hlave, skús to ukázať niekomu, kto sa vyzná v danej sfére, že čo ti na tvoje zhodnotenie povie :) nenechám si tu ja kidať na hlavu od nejakého nímanda :wink:
xH4wK

ja si PC skladam sam.. pisal som vyssie kde najdes moju zostavu ktoru povazujem JA za high-end aj ze high end oznacenie je subjektivne kedze nema ziadne vseobecne podmienky ktore by malo splnat..

Dalej:
http://www.tomshardware.com/reviews/hp- ... 490-9.html

Daujem za pochopenie... a ukoncenie tejto nezmyselnej hadky z tvojej strany.
Kazdopadne skus si tak o rok precitat co si v tejto teme popisal a ako si reagoval..
DropDead
Addict
Addict

zrazu vytiahneme tomshardware ? prepáč, ostanem pri tftcentral :wink:
a poviem ti to tak, ty si začal, ja som reagoval, ty si začal útočiť na mňa, tak som odpovedal, takže hrať sa na nevinného môžeš niekde inde a nie tu
ja som tu poskytol vecné pripomienky a priame zostavy a ty ? akurát si sa snažil ich kritizovať, to je tvoja predstava odborníka ? neprekvapuje ma to :)
xH4wK

Mimochodom, ak by niekto chcel diskutovat o PG278Q tak tu mame rozbehnuty topic ktory ma momentalne 118 stran http://www.overclock.net/t/1455299/asus ... t-ces/0_30

@DropDead, navrhujem ti lepsie si pozriet tvoje reakcie... prvy si zacal z oveckami ty, reagoval som prave na to oznacenie.. nikdy som ale nereagoval agresivne a uz vobec nepouzival ziadne invektiva na teba alebo Giggsa.. zato vy dvaja sa tu ohanate idiotmi a ovcami, len preto, ze nesuhlasite s nazorom niekoho ineho.. poviem vam tajomstvo, takto sa spravat nema :)
btw, tvoje zostavy som vyslovene nekritizoval - ak si si to nevsimol.. len som povedal, ze mam inu predstavu o high-end.
DropDead
Addict
Addict

nie, ty si začal s tým "1k"

som zvedavý...máš i5-4690k, Asus Z97-A, Asus 780Ti DCII, 8GB RAM, Fractal Arc Midi R2/Define R4, jedno SSD a jeden HDD na data...
aký tam dáš zdroj ? poprosím aj presný model...bude sa taktovať cez Autotuning, teda 5-way optimization, takže očakávaj limit napätia na CPU 1,275V ak sa nemýlim a maximálny stabilný takt, to isté s GPU
Napísať odpoveď