Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa hughito »

Áno a tí ľudia čo emigrujú, sú tiež nadšení, že musia utekať zo svojich domovov/krajín na nejakom gumenom člne. Ty to tu prezentuješ ako nejakú cielenú akciu, akoby sa dohovorili: hehe, my emigranti sa teraz zoberiem a ideme na člnkoch hore Dunajom..robiť zle tým Európanom, znásilňovať ich ženy a využívať ich sociálny systém.

Migrácia je tak prirodzená vec ako ľudstvo samo. Všetko je to o migrácii, o posunoch ľudí, celá história je o tom. Čo sa tu nad tým čudujete s tým vaším smiešnym prézentizmom? Prezentuje sa to tu ako akási biblická hrozba, akoby sme boli MY obeťou..no neviem, ktorý z vás by sa rád ocitol na tej opačnej strane. Ono to zďaleka nie je ružové, napr. v Grécku, kde až 90% migrantov končí a presúva sa ďalej (resp. aj nepresúva a žijú tam v otrasných podmienkach a pod hrozbou rôznych útokov, napr. od Zlatého Úsvitu).

Spýtal by som aj sa aj na to, čo je príčinou tejto emigrácie?
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

netreba emigrovat hned na nafukovacke. staci lietadlom a mat pri tom rovnake istoty ako severoafrican - ziadne. :smt006
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte k tomu: vôbec mi nevadia migranti. Čo mi vadí, sú náboženskí fanatici. S tým treba jednať tak, aby sa rešpektovala sekulárna tradícia, ktorá tu už má svoje pevné korene a zjavne nie je väčšinová vôľa na to, aby sa to menilo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:my emigranti sa teraz zoberieme a ideme (...) využívať ich sociálny systém.
v pripade, ze chcu odist, tak presne toto si hovoria
totiz ziadna ina oblast im neda take moznosti ako Europa, do USA ich nepustia, do Australie je daleko, v Afrike ine vhodne miesto nie je, Azia je na tom bud podobne, alebo je daleko, Juzna Amerika je tiez daleko
co zostava? no predsa Europa so svojimi stedrymi dotaciami, ktora je len noc plavby na barke daleko
hughito
Redeemer
Redeemer

Čiže možnosť sa rovná = využívanie sociálnych dávok, áno? Vieš to nejak podložiť?
beardie
Redeemer
Redeemer

pozor, ja nehovorim, ze idu len za davkami
ja len hovorim, ze Europa je pre nich najvhodnejsie utocisko, pretoze je velka pravdepodobnost, ze ak sa neprisposobia standardnemu zapadnemu sposobu zivota, tak sa vdaka aktualnemu nastaveniu politiky (aka multi-kulti) k tym davkam dostanu
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak samozrejme, že ľudia zo severnej Afriky v tejto situácii (vynútená migrácia, nie čosi plánované) pôjdu sem, kde to majú najbližšie. Ako som spomínal vyššie: x iných ľudí z iných častí sveta migruje inam, ako do Európy a to vo väčšom počte.

Fajn výzva:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

takze pre Teba je migracia prirodzena vec,takze vobec nevidis nejaky vecsi problem v tom ze prilev imigrantov zo severnej Afriky do Talianska kazdorocne vyrazne narasta. A ako to teda ty vidis z dlhodobeho hladiska? Budu sa drzat v uteceneckych taboroch do nekonecna /ich kapacita je tiez iba obmedzena/ alebo ich len tak pustia nech sa rozbehnu po krajine? Alebo ake je to Tvoje riesenie?
Pracu si najdu iba tazko, resp. hned ako zistia ze z davok vyziju aj bez zamestnania tak budu pre statnu pokladnicu iba cistym pasivom. Takze vsetcia ich vlastne budeme zivit z vlastnych dani a este sa budemete stastne usmievat spoznanim ze rady imigrantov sa uz budu len dalej utesene rozsirovat, pretoze subsaharska Afrika je schopna produkovat "nekonecne" mnozstva novych adeptov na prijimanie europskej stedrosti.. Velmi som zvedavy na to ako to mas vymyslene,naozaj.
hughito
Redeemer
Redeemer

Problém to z určitého hľadiska určite je, to nepochybne - najmä v dnešnom politicko-ekonomickom systéme. Ono prvým krokom by mohlo byť to, aby "Západ" prestal iniciovať či podporovať rôzne konflikty a vojny v tých priestoroch, odkiaľ nasledovne tá migrácia ide.

Samozrejme, migráciu spôsobenú GO už asi nezastavíme, to je daň za 150 rokov idey, že treba maximalizovať zisk za každú cenu, bez ohľadu na obmedzenia Zeme ako takej.

Migrantov v prvom rade treba zapájať do spoločnosti, pomôcť im v tej úvodnej zložitej situácii a fáze - napr. čo sa týka jazyka a následne aj práce. Toto som sčasti pozoroval v Nórsku (že sa to deje). Ono však realita je často iná a potom sa ktosi ide čudovať, že vznikajú sociálne vylúčené etnické getá.

Mňa skôr zaujíma tvoje riešenie tohto celého, keďže od teba cítim skôr to antimigračné naladenie, ostatne ako u väčšiny pravičiarov. Čo teda, ako? Kapitál (a vykorisťovanie) môže byť globálny, ale len do istej miery? Pred nepohodlnými ľuďmi vystaviame hradby? Vznikne pevnosť menom Európa?
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

z ekonomickeho a hospodarskeho hladiska mam pocit nie si uplne v obraze. Vecsinu tych ludi do dlhodobejsieho stabilneho pracovneho procesu nebudes vediet zapojit-uvedomujes si tento zasadny fakt? Bud nemaju ziadne vzdelanie, alebo aj ked nejake maju,tak nie je kompatibilne s nasim pracovnym prostredim a standardnymi narokmi zamestnavatelov. Neviem ci nezijes prilis ideologickymi myslienkami ktore ale maju iba pramalu oporu v realite. Skus proim nad tym aj sam porozmyslat bez ohladu na to co mas nacitane a naucene z roznych idealistickych lavicovych stranok.
Osobne som proti tomu aby sa poskytoval dlhodoby azyl utecencom ktori nemaju predpoklady na to aby sa stali sucastou tejto kultury zo vsetkymi povinnostami. K tomu patri aj schopnost sa vediet uzivit a dobrovolne prijat spolocenske normy ktore patria ktejto kulture. 99,9perc utecencov zo sev. Afriky nesplna tieto kriteria ani s prizmurenim oboch oci. Ti ktori tieto kriteria splnia nech su prijati s rovnakymi pravami a povinnostami ako je tomu u ostatnych obyvatelov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vidím, že si ignoroval tú pasáž o Nórsku, kde pokiaľ viem, majú cielenú stratégiu na to, ako zapracovať týchto ľudí do pracovného procesu (tak, že títo jedinci sú rozmiestňovaní napr. do podnikov, kde robia, resp. sa zaúčajú zadarmo v zmysle zamestnávateľa - ten ich nevypláca, ba naopak - ešte dostáva dotácie od štátu), vrátane poskytnutia možnosti naučiť sa jazyk, následne vzdelanie a pod. Pravdou však je aj to, že sa to dá/resp. je záujem robiť len do určitej miery - už sú tendencie aj v Nórsku na referendum "švajčiarskeho" typu. Každopádne, potrebná je racionálna politika, ktorá proste akceptuje istú realitu (a teda aj migrantov), nie bezobsažné populistické frázy.

Stále si neodpovedal na otázku: čo s tými masami ľudí, čo sem prichádzajú? Lebo sa tu pasuješ do roly akéhosi racionálneho uvažujúceho človeka, ale ponúkaš len chaos a sociálne stupňované sociálne napätie a nepokoje - práve tou rádoby radikálnou antimigračnou politikou - úplné ignorovanie reality.

A tie žvásty o tom, čo čítam alebo z čoho vychádzam si nabudúce nechaj pre seba, je to úplne zbytočné a nepotrebné, čo sa týka potrieb debaty.
gogo956
Redeemer
Redeemer

len za prvych 6mesiacov bolo v Taliansku prijatych cca 50tis utecencov.Za 6mesiacov! Kolko ich je aktualne celkovo som zatial takto narychlo nenasiel. To by ma zaujimalo ako by sa na take mnozstvo dala aplikovat ta "norska" metoda,nehovoriac o tom ze Norsko je mimoriadne bohata krajina a nema najmensi problem ufinancovat aj stratove aktivity. Taliansko zo svojim katastrofalnym statnym dlhom je trosku niekde, uplne, inde.. Nehovoriac o tom, ze by ma celkom zaujimalo uspesnost a vysledky z Norska,hlavne nestranne. Takze este raz: Norsko nie je Taliansko-je to po kazdej stranke uplne iny stat. Tak ako napriklad jahody su sice rovnako ovocie ako hrusky,ale uplne nieco ine. Ideali su sice fajn aj do urcitej miery velmi potrebne, ale realita nepusti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak povedz to riešenie bez idealizmu už konečne. :D

Inak nejak podrobne sa migračnej politike a problém nevenujem, teraz som však narazil na zaujímavý článok, ktorý sa snaží vysporiadať s mnohými mýtmi, ktoré boli načrtnuté aj v tejto téme, napríklad beardieho reči o využívaní sociálneho systému. Oplatí sa prejsť.

Migration myths debunked
gogo956
Redeemer
Redeemer

urcite je to nie je bezhlave prijimanie kazdeho utecenca ktori sa sem dotrepe s natiahnutou rukou. Preco nejdu napriklad do krajin Perzskeho zalivu? kulturne su si blizsi, naviac su to bohate ropne krajiny..nejdu,pretoze vedia ze v lepsom pripade by ich bičom nazad hnali. To len Europa je taka sibnuta,lebo ma "postkolonialne vycitky svedomia" ktore sa daju velmi fajne zneuzivat.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vyššie som písal, že isté oblasti "trpia" oveľa väčšou migráciou, ako Európa. Takisto to, čo prezentuješ, že každý migrant sa tu okamžite hádam má ako prasa v žite a stačí mu natrčiť ruku - ďalší mýtus. Proste, vezieš sa na názorovej vlne tých rôznych ultrapravicovách a neofašistických partají, ktoré sa napr. podostávali do európskeho parlamentu. :wink:
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Pred nepohodlnými ľuďmi vystaviame hradby? Vznikne pevnosť menom Európa?
prijimat iba vzdelanych ludi ochotnych prisposobit sa europskemu zmyslaniu
ostatnych deportovat
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako tieto tvoje požiadavky zistíš?
gogo956
Redeemer
Redeemer

vsetko sa da otestovat, nechat prejst viac urovnovym posudzovacim konanim /aby sa predislo riziko uplatkov a pod/ na zaklade definovanych kriterii. Nie je problem overit vedomosti,vzdelanie,Iq,mentalna flexibilita,ideove zmyslanie kohokolvek-od toho tu existuju psychologovia,vzdelavaci a socialny pracovnici atd. Taketo vyberove systemy uspesne funguju uz vela rokov ci v sukromnom sektore alebo v armade a pod.

---posledne info o kritickej situacii v Iraku:

http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky ... liban.html

http://www.sme.sk/c/7234760/dzihadisti- ... neriu.html

Hrozive ja najme zistenie,ze aka relativne mala skupina ozbrojencov dokaze ovladnut velku cast suverenneho statu a dostat sa k financnym prostriedkom s ktorymi nie je problem si zaobstarat aj sofistikovanejsie zbrane typu protilietadlove aktivne systemy,jadrova zbran a pod.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Ako tieto tvoje požiadavky zistíš?
s testovanim vzdelania problem ozaj nie je, pobyt sa da riesit docasnym povolenim povedzme na 5 rokov
Napísať odpoveď