Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

NIE! ten fortron je oničom ako všetky fortron zdroje

ty si ešte nekúpil tie komponenty ?
pri nekáčkovom CPU by som šiel do http://datacomp.sk/mb-gigabyte-b85m-d3h ... 77216.html tej doske môžu ostatné len závidieť
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co je zle na Fortrone?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ja sa uz asi nepytam, po tom co som bol zdrbany for no reason za corsair :lol:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

heker & hegy, proste seasonic je jediny zdroj ktory by si ludia mali kupovat.. lebo dropdead povedal.

:D

No troska ma zaraza, ze na zaciatku predchadzajucej strany je corsair oznaceny za splasky a ku koncu stranky odporuca corsair skrinku a zdroj :O
DropDead
Addict
Addict

ty máš defekt hawk ?
či sa budeme baviť o eurocase, evolve, corsair cs/cx/vs, či fotron, či bronzák od fractalu, tak poviem, že to nie sú dobré produkty
ja rozdeľujem zdroje na skvelé a splašky...čierna a biela a to neznamená, že nie je možné zohnať skvelý za málo peňazí...

takže aby som Vám uzrejmil svoju politiku:
Corsair ? okrem AX a AXi jedine RM550 (650 a 750 verzie majú menej kvalitné kondenzátory - zatiaľ sú tieto info a ťažko povedať, či to bola len ojedinelá várka)
Seasonic ? každý si vyberie a nemusíš mať obavy...či OEM kúsky pre ľudí, čo chcú zainvestovať minimum peňazí do PC, tak S12II/M12II, tak S12G a Gčkovú radu...čo X a P rada ? príliš drahé - podobne ako enermax, ktorý svoje platimaxy a revolution vždy cenovo oddialil od ostatných výrobcov
Fortron ? vôbec
CoolerMaster ? vôbec
XFX ? či ich bronzáky alebo golďáky, tak sú založené na platforme od seasonicu, teda s12ii a G rade

teraz pre ľudí, čo sú ochotný zainvestovať 90+€ do zdroja...čo voliť ?
EVGA G2/P2 (založené na platforme od superfloweru, resp. leadex gold/platinum)
Superflower Leadex Gold a Platinum a samozrejme starší golden green, ktorý je bohužiaľ už discounted

je ešte viac možností, no sú potrebné ? kvietky sú lídrom u mňa...radšej by som skočil po platinovom leadexy alebo P2 ako po AXi od Corsairu napríklad

a znovu pre hawka, tento tvoj úbohý pokus ma diskreditovať neberiem, pretože označujem za splašky tie ich low-endy zdroje, nehovorím o skrinkách...

pre ostatných...mrzí ma, ak to vidíte tak, že mám príliš agresívne názory na niektoré produkty, no som háklivý najviac na zdroje, pretože rovnako by som bol háklivý na základoch pri stavbe domu :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Akoze, keby napises nieco co ma hlavu a pätu, ok, ale napises zeby si orihal corsair lebo seasonic a proste... furt nechapem preco
aky to ma dopad na mna ako spotrebitela? Ucel to splna na 100% = spotrebitel je spoko. Pricom nijak nespochybnujem ine znacky, nerobim doma laboratorne testovanie zdrojov, proste kupim strcim do PC a tym sa to konci.
Ako som uz pisal, raz v zivote som kupil "drahsi" zdroj a vydrzal prakticky najkratsie.
Dokonca mam doma este noname zdroj (15€urovy cinsky shit) ktory mam este v zalohe od mojho prveho ATX "herneho" PC asi z roku 2004. Dneska uz by som ho koli PCI-E a dodatocneho napajania CPU nepouzil ale nerad sa riadim toho co sa proste niekde napise, pricom sam viem, ze realita je inde.
PC zdroj je (elektro)technicky tak jednoducha suciastka pricom zataz nieje nijak extremna ze si myslim ze taky spolahlivy PC zdroj vyrobi NIE ZE svetovy vyrobca zdrojov ale barjaky garaz-trikár s velkoobchodnym uctom v GME :D
DropDead
Addict
Addict

lenže tvoja skúsenosť s "drahým zdrojom" je z roku 2004, to je na poli PC dlhá doba

a budem sa tváriť, že som tú poslednú vetu a.k.a. takú kravinu, že sa mi otvára nožík vo vrecu prepočul...
ale možno to je jednoduché, veď výrobcov je milión, tak si poďme kúpiť i-tec gamer 900W
http://zdroje.heureka.sk/i-tec-ps900w/ za 60 evry jak zadarmo

a máš internet a to, čo hovorím nie sú len bludy z mojej hlavy, no veci, ktoré su podopreté názormi ľudí, ktorí sa vyznajú...ktorí pracujú v daných oblastiach
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Tiez som zastanca toho ze ak zdroj tak poriadny. Osobne mam platinovy Seasonic a max spokojnost. Ved zdroj sa nekupuje kazdy piatok tak priplatit par € na nieco lepsie s 80+ certifikaciou snad nikoho nezabije.
DropDead
Addict
Addict

taktiež ma mrzí tvoj postoj hegy...je to niečo, s čím sa stretávam s ľuďmi, ktorí netušia nič o PC a pýtajú sa, že prečo by mali dať 40€ za skrinku bez zdroja, keď im nejaký judák pred pár rokmi skladal PC a dal tam skrinku aj so zdrojom za 20€...oni na to, že oni čo majú z toho, že budú mať 40€ skrinku a 40€ zdroj
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ja nieco o PC tusim, aj som to studoval a aj elektriku a dokonca uz nejaky ten rok som v IT sfere zamestnany (hoci netestujem hardware) ale v ramci kancelarskych zostav vyuzivam iba noname zdroje a do tych vykonnecjsich take bezne zdroje ziadne vysokovykonne vysokocertifikovane zdroje a roky tie kompy bezia dennno denne...

Treba si uvedomit ze ide o tak jednoduchu elektro suciastku, napajaci zdroj, ktory vyrabaju decka na strednej skole (s obvykle uspesnycm koncom).
Extremne predimenzovane napajacie zdroje (stale sa bavime o PC zdroji s prikonom hlboko pod 1kW).
Nehovorim ze sa neoplati kupovat "kvalitne" suciastky, ale najmä v mojom pripade (budget zostava okolo 500€) by bolo kupovanie nejakeho prvotriedneho zdroja uplna zbytocnost.
Chapal by som vyuzitie takeho zdroja do PC ktoreho vypadok moze stat firmu tisice €ur/hodina ale do domaceho PC na hranie hier... Nehnevajte sa na mna.
Iste ze keby kupujem PC za povedzme 1000€ tak 35€urovy zdroj by som tam nepchal.
A k certifikaciam sa nevyjadrujem, ide o zaplatitelnu polozku v prislusnom ustave... Nieco ako STK :)
DropDead
Addict
Addict

tak úprimne ľutujem tvoj postoj, je ľahostajný, no prajem ti veľa šťastia, aby si na tvoj postoj raz nedoplatil v tú najhoršiu chvíľu
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

DropDead navrhujem ti prestat zhadzovat celu znacku kvoli tomu, ze mozno maju par zlych kuskov.. to je na margo Corsair, mam od nich kopu zariadeni v mojom PC (RAM, Zdroj, 2x SSD, H100i) ktore nestalo par eur a nemal som takmer ziaden problem, ohlasy na Corsair su od zakaznikov tiez skvele a maju extremle rychly reklamacny proces ktory som mal moznost vyskusat pri zdroji (pri ktorom som si sam poskodil 12V vetvu pretoze som nenapojil do dosky dodatocne napajanie pre PCI-E porty a mal karty v SLI) kde vymenili HX za AX verziu a H100 ktora stratila ucinnost po takmer 2 rokoch vymenili za H100i.. oboje mi vymenili a zaslali ich VOPRED s minimalnou zalohou (pri zdroji 30 dolarov a pri H100 20 dolarov..)
Osobne som MAXIMALNE spokojny s Corsair znackou a pouzijem tvoj vyraz, otvara sa mi nozik vo vrecku ak niekto nazve spolahlivu znacku splaskom.

No ale v zasade som chcel povedat ze ak sa ti nepaci aky na teba maju ludia pohlad mozno by stacilo - ak chces - spravat sa troska profesionalnejsie a nepouzivat vyrazy ako splasky a byt trocha nestranny a pri argumentacii poukazovat aj na nejake recenzie a fakty..
Mozno by si tymto ziskal u ludi viac respektu a to nevravim, ze si tu nikomu dobre neporadil .. to urcite ano, ale ako vidis mas mensie medzery vo vystupovani :)
DropDead
Addict
Addict

vyjadrím sa o CX/CS/VS rade ako o splašku a ty automaticky súdiš, že odsudzujem celý Corsair ?
a ty mne hovoríš niečo o profesionalite ? vodu kážeš, vino piješ, priateľu...myslím, že sa ostatní o pár tiem nižšie pri 27" hernom monitore vyjadrili k tebe a ja už nemám, čo dodať
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

OK, dik vsetkym za pomoc s tim co ma byt vo vnutry compu......ale zevraj stoji henta bedna (Zalman Z11) za hovno a tak by som vam bol vdacni za dobru bednu v podobnej cenovej kategorii. A este monitor by nebol od veci aspon Full HD, 1920x1280, 22", ale nemal by stat viac jak 150€ a nemal by bit sirsi nez 65 cm :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Co tak nejaky argument k Fortronu, co je na nich zle??? Ano, najde sa kusok, ktory bol poruchovy, dostal kopu zlych kondenzatorov, ale taketo problemy mali aj ine znacky. V com su teda celkovo Fortron a vsetky jeho zdroje zle???

Databaza zdrojov: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page541.htm
DropDead
Addict
Addict

tak vieš, že zalman prišiel s politikou poskytnúť niečo na prvý pohľad sympatické za nízku cenu, no tie skrinky...teda všetky Zká majú svoje muchy...no podľa akej ceny sa pri Z11 orientuješ ? pozri len na heuréku, kde je Z11 http://pc-skrinky.heureka.sk/zalman-z11/ od 36€
ak už by si chcel niečo v cene 40-60€, čo má šťavu a mal by to byť mid-tower, tak Corsair 200R/300R(300R z alzy, kde je za 56€)

monitor ?
http://datacomp.sk/aoc-lcd-i2369v-23-_d ... ord=i2369v
alebo
http://datacomp.sk/aoc-lcd-i2470swq-23- ... 00902.html

a ku fsp resp. fortronu...
nemastné neslané zdroje s pochybnou výstupnou kvalitou, ničím zvláštnymi parametrami a ešte pochybnejšími cenami...toť moje zhrnutie
pre rozvinutejšie odpovede odporúčam jonnyguru a napríklad techpowerup :)
vždy keď vidím ako niekto niekomu robí zostavu a ten človek len pre istotu príde na fórum kvôli inému a náhodou aj linkne komplet návrh, tak prvé, čo robím je dávam preč fsp zdroj - dosť často tam šupnú aurum s (gold) - mein gott

a takéto problémy majú výrobcovia aj dnes - veď aj spomínaný corsair...tu znovu obhájim seasonic...to je jediná značka, kde napríklad práve v tejto chvíli nemám problém odporučiť akýkoľvek zdroj z aktuálnej ponuky...a to, či oem (pre naozaj low-end) alebo S12II/M12II, S12G, G, X a P
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

DropDead napísal:seasonic...to je jediná značka, kde napríklad práve v tejto chvíli nemám problém odporučiť akýkoľvek zdroj z aktuálnej ponuky...a to, či oem (pre naozaj low-end) alebo S12II/M12II, S12G, G, X a P
Platinove Seasonici piskaju! Iba 860 a 1000w model nepiska :wink: Nastasie vlastnim model ktory sa neradi do kategorie pistaliek.
DropDead
Addict
Addict

nebolo to "liečené" v druhej verzii?
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Neviem kedy mala vyjst druha verzia ale dalsi seasonic 760w kupeny pred 3ma mesiacmi piskal :?
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Co sa viac oplati z pohladu buducnosti a vykonu?

4820K alebo 4790K
Odhliadnuc od ceny dosiek a pod.
Napísať odpoveď