OK, ale ked potom aj tak naskoci a funguje bez problemov, nemrzne ani pri hrach?
Neda sa to nejak otestovat nejakym SW, aspon ci to nie je doska, viem ze zdroj asi len vymenou pojde zistit. Prip. ak odpojim nejake PCI/e karty a pojde to lepsie, co by to indikovalo, bolo by pravdepodobnejsie ze zdroj odchadza?
Este pridam skusenost - na inom PC doma bol podobny problem, aj ked tam mrzol komp aj pri chode, bol to zdroj po vymene viac ako rok funguje dobre - ale tak na tomto PC odisla doska.
//autoeditácia príspevku (13 Jún 2014, 16:06)
OK, tak za 5 ecka mi to otestuju, ak to bude zdroj, kupim, ak doska, vyreklamuju, len neviem ako vyriesim tych 30 dni bez dosky, neviete aky je postup, ci je mozne zapozicat nahradnu, ci sa za to plati a pod., ak ste boli v podobnej situacii.
Dik za tip, musel by som pockat kym to pride, urcite par dni, ale ked nebude ina moznost, tak by som to mozno vyuzil.
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2014, 23:33)
Tak zdroj to udajne nie je, asi doska, navyse ta uz nie je v zaruke, takze asi odisla druha doska tesne po zaruke, neviem co by som spravil tym co vymysleli a vyuzivaju ku*vitka.
Tak mal som tam fortron buestorm 2, 500w, tak neviem, este je mozne ze su to zle rozvody elektriny v dome, odisla mi aj prepatovka, grafika aj ked ta bola udajne najkazivejsia...
Tak teraz v klude napisem, ze to vsetko je az privelka nahoda. Najskor by som sa snazil zohnat dobru prepatovku a az potom by som investoval do samotneho pocitaca. Tiez by som sa zameral na elektrinu, dal to premerat, pozriet istice a hladat chybu tam.
To som este nespomenul ze aj na druhom PC v dome odisiel nedavno zdroj a router...
Prepatovku som mal APC, odisla a teraz mam Belkin, obe vyssie modely nie najlacnejsie, ale to asi velmi nepomaha.
Zle a stare rozvody a istice to mozu byt, aj ziarovky odchadzaju ako na beziacom pase, len to vsetko menit bude asi dost drahe, ale urcite to pozistujem, dik.
//autoeditácia príspevku (01 Júl 2014, 16:49)
Tak v servise pc vycistili, nepripojili predny panel s usb a teraz uz tyzden nabieha na prvykrat. Pritom v servise povedali ze doska je asi zla, aj cpu a asi aj pamate, aj im pc nenabiehal, nabehol len raz, cim to moze byt, zeby to nepripojene usb? Inak pc nebolo zaprasene prilis, neprehriavalo sa a vsetky ventilatory sa tocili.
Dik, je divne ze v servise nevedeli v com je chyba a zobrali 15€ - pravdepodobne je zla doska, asi aj CPU a mozno aj RAMky. Vlastne v tom istom servise menili chybnu dosku aj minule - takze to asi oni zle zapojili z novej tie USB, len je divne ze tak dlho to fungovalo a zrazu to neslo - nakoniec vdaka ich chybe som mozno prisiel na zdroj problemu.
Tak oni povedali co je "asi" zle, aj ze sa uz neoplati do toho investovat a radsej novy komp - ja som chcel kupovat novy komp na jesen, tak uz som sa s tym zmieril a mal som vybranu aj predbeznu zostavu, no ten stary s pokazenou doskou, cpu a mozno aj ramkami mi akosi stale funguje. Paradoxom je, ze mozno ich nedoslednostou, ked nepripojili predne USB mi ho opravili, nevedomky, teda dufam ze tam bol ten problem, kedze predtym sa mi zapol za 10 dni na prvykrat asi 3x, teraz za 10 dni 10x.
Mate overeny servis / obchod v KE? Teda ak je mozne zverejnit, ak nie, prosim cez SS. Ja som mal, ale vela ich skrachovalo.