Drobné opravy svojho auta / motorky
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
teflonovy olej?
To nebude tesnením na okne. Zhoď si výplň dverí a namaž koľajničky, po ktorých "chodí" mechanizmus okna. Mal som rovnaký problém.
Oks, díky chalani. Cez víkend teda zhodím tapacír a namažem tie kolajničky niečím. A voľakde zoženiem aj ten sprej, čo píše Grim vyzerá to byť celkom dobrá vec.
-
hojko
Site Admin
Teflonovy olej kupis napriklad v predajni s bicyklami, ale urcite aj v predajni s doplnkami pre auto. Skor by som ale isiel do silikonoveho oleja ci jemnej vazeliny.
-
tacosi
Moderátor
Tiez mi piskalo na predchadzajucom aute. Kovove voditka som tenucko namazal bielou jemnou vazelinou a voditka skla, som striekol silikonovym sprayom.
Cely problem je ale v tom, ze ten tesniaci "filc ci co je to" ktory je v rame dveri, je uz vyhladkany, a preto to potom piska. Silikonovy olej to riesi ale len docasne.
Netreba ho tam davat vela,,, treba ho strieknut do drazky a to co sa da, tak vyutierat, aby sa nato nelepili necistoty,,, najviac prach.
Cely problem je ale v tom, ze ten tesniaci "filc ci co je to" ktory je v rame dveri, je uz vyhladkany, a preto to potom piska. Silikonovy olej to riesi ale len docasne.
Netreba ho tam davat vela,,, treba ho strieknut do drazky a to co sa da, tak vyutierat, aby sa nato nelepili necistoty,,, najviac prach.
-
Grim
Darca
Bol som v servise na výmenu oleja po cca 12 - 13 000 km. Vytiekli asi 3 - 5 dcl oleja. Predtým mi kontrolka nesvietila, ale dnes dva krát preblikla. Raz na kruhovom objazde a raz tesne po naštartovaní, vždy asi na 1 - 2 sekundy. Na takto nízkej hladine som jazdil neviem koľko, olej som za tú dobu nikdy neskontroloval. Ako veľmi to mohlo poškodiť motor? Dávam tam Castrol 5W-40.
aky motor? aka je celkova napln?
moze byt ze za cas, na miestach kde nebol olej vznikal karbon a po vymene oleja sa zacali uvolnovat vacsie usadeniny ktore teraz mozno zle vplyvaju na mazaci system
Nedymi ?
moze byt ze za cas, na miestach kde nebol olej vznikal karbon a po vymene oleja sa zacali uvolnovat vacsie usadeniny ktore teraz mozno zle vplyvaju na mazaci system
Nedymi ?
-
Grim
Darca
...nie, chod sa veľmi nezmenil, ale z miesta vodiča mi pripadá kľudnejší...Peugeot 306 r.v. 1998, motor 1.4 benzin 55KW, typ motora KFX, vstrekovanie TU3JP...celková náplň 3 - 3,5L...
kolega mal tiez 307 1.4 a hoci oleja mal vzdy dost, podarilo sa motor uviest do stavu blikania mazania, dovod bol prave karbon uplne vsade dokonca hlava valcov bola vsade potiahnuta hrubou vrstvou karbonu
ak dokazes, skus si dat dole iba veko ventilov, ci tiez nebudes mat vsade take hrudky "blata" jemu to ucpalo horne mazacie kanale, riesenie bolo mechanicke vycistenie motora a nasledne nejake tie akoze cistice motorov.
ak dokazes, skus si dat dole iba veko ventilov, ci tiez nebudes mat vsade take hrudky "blata" jemu to ucpalo horne mazacie kanale, riesenie bolo mechanicke vycistenie motora a nasledne nejake tie akoze cistice motorov.
-
tacosi
Moderátor
Grim napísal: Vytiekli asi 3 - 5 dcl oleja.
Neviem,ale v poslednej dobe pocuvam od viacerích,ze ked davaju castrol,tak im to zerie viac oleja ako pri inych znackach
Ako 5w,tak aj 10w. Zeby nejaky pancovany olej?
-
Grim
Darca
...ja som mal olej normálne v plastovej pixli 4 L...neviem ako rozoznať pančovaný...
to zial nerozoznas od oka
-
hojko
Site Admin
Preco hladat chybu v oleji??? Skor by som hladal, ze kde sa stratili tie 3 litre, ktore tam neboli a niekto ich ukradol
Niekde to pretlacat alebo vytekat muselo...
-
Grim
Darca
...na STK sa ukázalo, že vraj trochu tečie z motora...už neviem či povedal semmering alebo gufero, ale na ľavej strane (pri čelnom pohľade) je olejová vaňa trochu zatečená...do závad to ale neuviedol...
Cez gufero nevytece cela napln, gufera lubia slzit ale to je fakt ze otazka mozno deci mozno par deci na vymenu... Ty budes hladat inde problem
Co tak ta olejova vana? To by nebolo niv nezvycajne, mohol si ju niekde tuknut alebo predosly majitel a teraz cez nu vyteka. Treba to dat na dvihak, poutierat zo spodu co sa da, doliat olej, pohazdit par dni a opat zdvihak, najst kde tecie.
k tomu len doplnim taky tip: kup si niekde cistic brzd za euro a neboj sa ho cely vystriekat kde ta napadne veskera mastnota zleze a potom sa po tyzdni pozri este raz kde co pribudlo
Viete si predstaviť, že by mu vykvapkalo 3 litre oleja?? Veď to by mal kaluž pod autom všade kde by stál viac ako hodinu a to by si určite všimol. Inak Semmering je lyžiarske stredisko, a simering a gufero je to isté 
-
Grim
Darca
...vždy stojím presne na tom istom mieste pred domom (+- 10 cm)...a žiadna kaluž tam nebola a nie je...ani keď som stál vo dvore, tak som nič nevidel a to by som si určite všimol na betóne...muselo to vykvapkať buď počas jazdy, alebo to skôr ten motor spapkal...
Veď to, pravidelne kontroluj olej a dolievaj podľa potreby, pokiaľ nemáš problémy na EK, máš normálnu spotrebu a motor ide dobre, nerieš. Osobne by som sa vykašlal na výmenu v servise, spravíš si to v pohode sám