Prehrievanie PC
Prehrievanie PC
Cavte
Mam taky maly problem.Pc sa mi po takych 15-minut pouzivania same vypne a uz sa nezapne. Pozeral som teploty (su riadne vysoke). Chladic na procesore ide iba na 50% - to som vyriesil cez speedfan spravil som z toho 100%.
Teploty:
procesor - max 65C
grafika - pasivne chladenie to neviem kolko stupnov C to ma
system - 41C
Aux - 60C
A v tom je ten problem. Ak aux stupne na 61C tak pc sa vypne a uz sa nepusti (az povypnuti a zapnuti napajania)
Mam taky maly problem.Pc sa mi po takych 15-minut pouzivania same vypne a uz sa nezapne. Pozeral som teploty (su riadne vysoke). Chladic na procesore ide iba na 50% - to som vyriesil cez speedfan spravil som z toho 100%.
Teploty:
procesor - max 65C
grafika - pasivne chladenie to neviem kolko stupnov C to ma
system - 41C
Aux - 60C
A v tom je ten problem. Ak aux stupne na 61C tak pc sa vypne a uz sa nepusti (az povypnuti a zapnuti napajania)
-
CrazyJerry
Light Star
Re: Prehrievanie PC
mas chladiacu pastu medzi procesorom a chladicom??
pravdepodobne nie
Nedaval si nahodou chladic dole z procesora???
Nedaval si nahodou chladic dole z procesora???
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
aux je samizda chipset ak sa nemylim.namontuj si tam dajaky ventilator
chladiacu pastu tam mam a okrem toho posledne merania pomocou biosu mi vypisalo ze procesor ma 78C
-
hojko
Site Admin
Aku mas dosku, aky mas procesor a ake tam mas chladice??? Aku mas bednu a ma bedna pridavny ventilator??? Nevhanas ventilatorom na bedni nahodou vzduch do vnutra bedne???
po kratkom googlovani:
Avsak na dalsom fore som narazil na to, ze to moze byt pokojne ten chipset alebo aj ramky napr.
Ale ja osobne by som to tipoval na tu grafiku s pasivnym chladenim
Ak mas AMD cpu tak ten by mal byt s 78C este v pohode ale intel sa vypne uz pri nizsich teplotach ako tato
Co v skratke znamena, ze to cita senzor, ktory vlastne ani neexistujeIn Hardware Monitor, if Aux is being read from an unassigned input, then just ignore it. In SpeedFan, Aux can simply be disabled, and therefore ignored. My Aux temperature is currently 17c, which isn't possible, since ambient is 25c. I've seen it vary from -19c to 127c, which means it's an unassigned input from the super I/O (Input/Output) chip on the motherboard. It's a common anomoly.
Avsak na dalsom fore som narazil na to, ze to moze byt pokojne ten chipset alebo aj ramky napr.
Ale ja osobne by som to tipoval na tu grafiku s pasivnym chladenim
Ak mas AMD cpu tak ten by mal byt s 78C este v pohode ale intel sa vypne uz pri nizsich teplotach ako tato
no ja neviem ale procesor mam nastaveny na 90C-potom sa vypne pre prehriatie
na grafike je chladenie accelero s2
na grafike je chladenie accelero s2
-
Thommas
Addict
Ak máš v idle (stav nečinnosti) 78 stupňov, tak za zlomok sekundy v záťaži ti to môže vyletieť aj na 100 stupňov. Rozobrať, očistiť, prepastovať.
Hod to do vane, presprchuj, daj na balkon vysusit ved je teplucko a potom mozes v klude hrat.
loloDedomil napísal:Hod to do vane, presprchuj, daj na balkon vysusit ved je teplucko a potom mozes v klude hrat.