3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusia
-
vladenko007
VIP
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre - diskusi
Pozeral som aj to je určite nastavený na vysoký výkon.
zdravim mam problem mam model s 2068 polygonmi a ked v 3ds maxe 2011 32bit dam unwrap a dam flatten mapping vyhodi mi chybu 3ds max že či chcem uložiť scenu alebo nie mam 2gb RAM je toto ten problem?
-
vladenko007
VIP
Ve vývojářském centru firmy Autodesk vzniká nový software, pojmenovaný pracovně Project Memento, který slouží ke zpracování velkých síťových modelů vzniklých 3D skenováním
Ačkoliv, 3D skenování je v tomto případě trochu zavádějící označení, primárně totiž Project Memento sekunduje aplikaci Autodesk ReCap, ve které lze objekty digitalizovat také prostřednictvím obyčejného fotoaparátu tak, že jej vyfotíte ze všech možných stran a úhlů.Jak to celé funguje, se můžete podívat níže na videu.
Ačkoliv, 3D skenování je v tomto případě trochu zavádějící označení, primárně totiž Project Memento sekunduje aplikaci Autodesk ReCap, ve které lze objekty digitalizovat také prostřednictvím obyčejného fotoaparátu tak, že jej vyfotíte ze všech možných stran a úhlů.Jak to celé funguje, se můžete podívat níže na videu.
Vyšla nová verzia blenderu (2.70), optimalizovaná aj pre Win 8. Takže vladenko007 toto by ti už padať nemalo. 
-
vladenko007
VIP
A už idem stiahnúť. 
Makehuman - opensource projekt na rýchle vytvorenie postavy. môžete si naklikať postavu podľa svojej chuti a zároveň správne po biologickej stránke. bonus je korektná topológia, kosti pre animácie a plno iných vecí. fakt kvalitná práca
toto som vytvoril za 5 minút pri skúšaní možností
toto som vytvoril za 5 minút pri skúšaní možností
zdravim pozeral som YT videa no neni to to čo by som chcel teda zo zahadnych dôvodov to nefugnuje použivam 3ds max 2011 a chcel by som to nejak solidne upraviť je to topanka no dosť blbo mi rozhadzalo seams mamto nastavene na box-mapping ale blbo hodilo krivki skušal som pooint to seams a nič žiadna zmena da sa zrobiť že by som mal vlastne zrobene? viď obrazok
Ak by niekto potreboval grafika tak prosím SS. Teraz som momentálne volný takže nejaká "bokovka" by sa mi hodila.
Žiadne veľké projekty, len nejaké maličkosti (pretože môj stav sa môže zmeniť zo dňa na deň). Samozrejme za symbolickú finančnú odmenu.
Ďakujem pekne
Žiadne veľké projekty, len nejaké maličkosti (pretože môj stav sa môže zmeniť zo dňa na deň). Samozrejme za symbolickú finančnú odmenu.
Ďakujem pekne
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...do akých výstupov vieš dať modely?...max? 3ds?...
dae,stl,3ds,fbx,obj,x3d
//autoeditácia príspevku (18 Jún 2014, 20:07)
ach jaj, som zabudol, ešte aj ply
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2014, 16:03)
Nikto nič? Tak fajn môže byť kľudne aj niečo väčšie. S modelovaním problém nemám, či už to bude organika alebo technické podľa kvót. Tak isto textúrovanie, UV maping, alebo vytvárať normal mapy zo samotných modelov, niečo sa vymodeluje highpoly, vytvorý sa z toho normal mapa a aplikuje sa to na lowpoly objekt. Užitočné hlavne pri hrách.
Pripadne môžem pomôcť s nejakými scénami, ak sa vám nechce kupovať modely za ťažké peniaze, ja to spravím za lacnejšie.
Problém mi nerobí ani rigovanie (mechanické alebo organické), tak isto animácie, ale nechcem sa tu veľmi rozpisovať, jednoducho je toho celkom dosť.
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2015, 7:11)
Ľudia, potrebujem poradiť. Mám dilemu v tom, ako sa podpisovať pod svoje výtvory. Keďže to bude tvorba na celosvetovej úrovni, rád by som vedel či mám svoje meno písať tak ako ho mám v rodnom liste (to znamená aj s diakritikou), alebo ho "poangličtiť" a písať tak ako doteraz?
Vďaka za názory...
//autoeditácia príspevku (18 Jún 2014, 20:07)
ach jaj, som zabudol, ešte aj ply
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2014, 16:03)
Nikto nič? Tak fajn môže byť kľudne aj niečo väčšie. S modelovaním problém nemám, či už to bude organika alebo technické podľa kvót. Tak isto textúrovanie, UV maping, alebo vytvárať normal mapy zo samotných modelov, niečo sa vymodeluje highpoly, vytvorý sa z toho normal mapa a aplikuje sa to na lowpoly objekt. Užitočné hlavne pri hrách.
Pripadne môžem pomôcť s nejakými scénami, ak sa vám nechce kupovať modely za ťažké peniaze, ja to spravím za lacnejšie.
Problém mi nerobí ani rigovanie (mechanické alebo organické), tak isto animácie, ale nechcem sa tu veľmi rozpisovať, jednoducho je toho celkom dosť.
//autoeditácia príspevku (11 Jan 2015, 7:11)
Ľudia, potrebujem poradiť. Mám dilemu v tom, ako sa podpisovať pod svoje výtvory. Keďže to bude tvorba na celosvetovej úrovni, rád by som vedel či mám svoje meno písať tak ako ho mám v rodnom liste (to znamená aj s diakritikou), alebo ho "poangličtiť" a písať tak ako doteraz?
Vďaka za názory...
-
lekoklatik
VIP
Ja by som volil podľa coolovosti mena a Edward Civan znie dostatočne coolovo.
Jéj, vďaka leko. Ale zase chcel by som aby tam bolo zreteľne vidieť že teda pochádzam z Európy.
Kľudne sa môžte k tomu aj ostatný vyjadriť, čím viac názorov tým lepšie.
Chápem že sa niekomu môže zdať že riešim nepodstatné veci, no mne to jednoducho nedá.
Kľudne sa môžte k tomu aj ostatný vyjadriť, čím viac názorov tým lepšie.
Chápem že sa niekomu môže zdať že riešim nepodstatné veci, no mne to jednoducho nedá.
V tom prípade takto. 
K téme: ja by som uprednostnil meno ako z rodného listu. Ty máš navyše ešte také, že sa dá jednoducho vysloviť aj v angličtine (keďže ho vyslovia prakticky rovnako ako Edward), priezvisko detto, čiže si v pohode.
K téme: ja by som uprednostnil meno ako z rodného listu. Ty máš navyše ešte také, že sa dá jednoducho vysloviť aj v angličtine (keďže ho vyslovia prakticky rovnako ako Edward), priezvisko detto, čiže si v pohode.
- Prílohy
-
- asd.jpg (181.46 KiB) 5521 zobrazení
Ďakujem Hensym. Tuším si ma presvedčil, tiež by som najradšej zvolil moje skutočné meno, ako mám v občianskom alebo v rodnom liste, aj s diakritikou samozrejme.
Takže vďaka za rady chlapci, to aby som si išiel urobiť nový copyright (tak či tak som mal v pláne že si ho vylepším).
Inak Hensym, s obrázkom si ma dorazil, teraz si pripadám ako politik.
Takže vďaka za rady chlapci, to aby som si išiel urobiť nový copyright (tak či tak som mal v pláne že si ho vylepším).
Inak Hensym, s obrázkom si ma dorazil, teraz si pripadám ako politik.
-
lekoklatik
VIP
Ja si myslím že keď bude záujem o tvoje práce dostatočne veľký, tak si o tebe informácie človek vyhľadá, že kto si, čosi, od kiaľ. Hlavne aby si pamatali meno.
Napríklad EdVan
Napríklad EdVan
Máš pravdu leko, ja už dačo vymyslím.
Naozaj si cením vaše reakcie, ešte raz vďaka chlapci.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2015, 22:26)
Takže, už nastal čas, kedy by som mal reálne uvažovať nad tvorbou stránky/portfólia. Zatiaľ to nejak neponáhľa, počítam že prvé finálne rendre by mohli prísť niekedy na konci jari/na začiatku leta.
Jediná moja predstava o tom je taká, že by to malo vyzerať čo najprofesionálnejšie.
S tvorbou stránok nemám žiadne skúsenosti, tak by som sa chcel spýtať, čo na to potrebujem. Samozrejme platiť za to nechcem.
Naozaj si cením vaše reakcie, ešte raz vďaka chlapci.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2015, 22:26)
Takže, už nastal čas, kedy by som mal reálne uvažovať nad tvorbou stránky/portfólia. Zatiaľ to nejak neponáhľa, počítam že prvé finálne rendre by mohli prísť niekedy na konci jari/na začiatku leta.
Jediná moja predstava o tom je taká, že by to malo vyzerať čo najprofesionálnejšie.
S tvorbou stránok nemám žiadne skúsenosti, tak by som sa chcel spýtať, čo na to potrebujem. Samozrejme platiť za to nechcem.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Si v komunite, ktorá hostuje niekoľko kvalitných web designerov.
Možno by postačilo hodiť požiadavku a predstavu do fóra programovanie.
O tom že sú tu kvalitný web designeri nepochybujem, len mi prišlo zbytočné zakladať novú tému kvôli tomu. Veď ešte počkám na vyjadrenia ostatných.
-
lekoklatik
VIP
Dnes máš mrte webov ktoré ponúkajú určitú formu vytvorenia portfólia. Grafiku si môžeš dať akú chceš, majú rôzne "skiny" na výber, fonty, atď.. Napríklad tumblr, alebo aj deviantart, no stačí zadať do google niečo vo forme free portfolio alebo niečo podobné. Určite to stojí za chvíľku pozornosti.
A je to zdarma, bez znalosti kódu webu. Nie je to také profesionálne ako doména s tvojím menom, ale určite by som sa na tvojom mieste aspoň poobzeral
A je to zdarma, bez znalosti kódu webu. Nie je to také profesionálne ako doména s tvojím menom, ale určite by som sa na tvojom mieste aspoň poobzeral
Vďaka za názor leko, určite by som to chcel na vlastnú doménu (jednoducho profesionálne to musí byť, v tomto kompromis neurobím), pár eur za registrovanie domény som ešte ochotný dať (mesačné poplatky nie, len raz a dosť), ale za kódenie a web dizajn už nie. Akože kodéra by som aj k dispozícií mal, už len ten web dizajn. Najprv si to ale musím premyslieť aj ja, že aký dizajn presne chcem. Teda nejakú približnú predstavu o tom mám, malo by to byť čisté a elegantné, dominantné farby skôr tmavé. Chcel by som aby sa neskrolovala celá stránka (hlavná strana by sa nemala dať vôbec), pri otvorení galérie by sa posúval len obsah (nejaký preview renderov), ale všetko ostatné by bolo stále na pevno. Asi toľko zatiaľ.