Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Yogi120 »

pinco: po 8mich mesiacoch úplný začiatočník byť môže, ale aj nemusí... Pokiaľ svoje svaly "devastoval" nejakým splitom, mohol svalstvo už do znacnej miery vybudovať a privyknúť na slušnú záťaž. S tréningom FB by im už nemusel dat dostatočný stimul k rastu (keďže už môžu byt zvyknuté na väčšiu záťaž), na to treba tiež myslieť !

Samozrejme, ešte treba myslieť na mnoho aspektov kolo toho.. Akú má postavu, aký je ciel cvičenia, genetika atď. .
alik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa alik »

pinco napísal:Hughito to tu už napísal a myslím, že nie jeden krát. Fullbody tréning, nájdi si akýkoľvek. Žiadne pyramídy, žiadne maximálne pumpovania, žiadne cicky na 3 časti a supersérie a neviem, aké výmysly. Pre začiatočníka takýto tréning, aký si dal, nie je dobrý. Nevravím, že to nefunguje a že to cvičíš zbytočne. Samozrejme, že aj v takomto prípade ide sila hore. Otázne je nakoľko je takéto cvičenie efektívne. Stavím sa, že si žiadny FB ešte nešiel, len slepo počúvaš tých kulturistov, ktorých si spomínal.
Hughito nenapisal dokopy nič, len stale dava odkaz na nejaku česku stranku...

Ale ak vehementne obhajuješ FB trening, tak kedy je hranica medzi FB treningom a splitmi, ktore som dal ja? Kedy sa zo začiatočnika stane pokročily, ktory moze cvičiť splity? Kedze podla Vas su splity len pre "sypačov".
Ked "sype" steroidy, vtedy sa cvičia splity?
Alebo je na to nejaka fyzicka hranica, ako hmotnosť, širka bicepsu, alebo max. bench?

edit: podla mna je 8 mesiacov dost času nato, aby chlapec cvičil splity, podobne ako som napisal ja - teda ak chce mat vysledky.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

jop sirka bicepsu o vsetkom rozhoduje
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ja ti nevim karle, mne logika veci hovori, že vtedy ked zacnu byt vzhladom na regeneracne kapacity (umelo navysene) a treningovo-casove moznosti (teda 2-3 fazove treningy, 6x tyzdenne) efektivnejsie splity ako FB. Dovtedy nema zmysel menit FB
alik
Light Expert
Light Expert

ColdRain napísal:Ja ti nevim karle, mne logika veci hovori, že vtedy ked zacnu byt vzhladom na regeneracne kapacity (umelo navysene) a treningovo-casove moznosti (teda 2-3 fazove treningy, 6x tyzdenne) efektivnejsie splity ako FB. Dovtedy nema zmysel menit FB
Splity su pre tych čo chcu mat svaly. FB je skor pre športovcov, ako sú napr. bežci, kickbox chlapci atd, hokejisti, ktorym nejde o objem ako ma Arnold, ale o silu a pružnosť a dynamiku.
To je ten rozdiel.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nie. Keby si zoberes pojem hormonalna odozva konkretneho cviku, tak prides na to, ze split moze byt efektivny len vtedy ked si schopny sa dostat s jeho cvicenim do stavu, ze tak ci tak precvicis cele telo 3x tyzdenne, tak ako profici, ktori makaju kazdy den dvojfazovo. Toto je pri splite mozne len ked sypes, inak sa pretrenujes. Ked sa pozres do historie, v minulosti, do zaciatku arnoldovej ery sa cvicilo full body a kym neprisiel weider, tak sa to ani nemenilo. Nie je tomu nahodou, ze arnold a weide zili v ere ked sa AAS papali ako lentilky, lebo to bolo nieco nove, nikto nevedel o negativach, nikto nevedel ako to davkovat ale mal to kazdy. Prave AAS otvorili dvere splitom. Lenze tie cvicili len profici, ktori sypali a z tych sa to prenieslo cez muscle&fintess na siroku populaciu, ktora ale uz nesypala ale slepo nasledovala...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tuna na Alika zjavne argumenty neplatia. Čiže nemá zmysel asi ani hovoriť o tom, ako dlho sa sval v priemere regeneruje (24-48 hodín, záleží od svalu/ov a jeho veľkosti) a teda, ktorý tréning dáva viac zmysel pre naturála.
alik
Light Expert
Light Expert

ColdRain, to som nevedel, ze to tak bolo. Diky za dobre informacie. Konečne niekto kto ma prax aj vedomosti.

Hughito :D ty si nikdy žiadne argumenty nemal. Zabudol si dať link na tu česku stranku, ktoru ked si prečitaš, tak ti samo rastu svaly.

Jasne ze sval sa regeneruje 24/48 hodin, preto nie je dobre cvičiť každy den nohy ako si to tu niekomu radil.
Ja radšej splitujem, pondelok napr. cicky biceps, utorok chrbat triceps, streda pauza, stvrtok ramena + nieco a potom zas cicky biceps, ciže ak nechybam na treningu, precvičim skoro cele telo 2x tyždenne ale tak, aby som sval nechal zregenerovat dostatok nato, aby nebol pretrenovany a rastol. Hughito nevyvolavaj hadky a diskutuj, dakujem.

Aky protein by ste doporučili z tychto dvoch?
http://www.protein.sk/e-1979-golden-whe ... -nutrition
vs
http://www.protein.sk/e-2394-excelent-w ... still-mass

Skor pojdem do toho stillmasu, ale možno mate iny nazor.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

alik
Light Expert
Light Expert

ArAsHiD napísal:Kúp radšej klasickú WPC80ku :)
http://www.namaximum.sk/kategoria/prote ... y-protein/
vyzera to tak, že je to to najlepšie čo možem za tu cenu mať. Diky moc :) k+
Inak da sa to pit ked je to neochutene? Protien bez prichute som ešte nemal, tak som zvedavy...
Je dobre rozpustny?

edit:
Vyzera to tak, že ked chcem čo najlepšie rozpustitelny tak priplatim tri eura za tento:
http://www.namaximum.sk/kategoria/prote ... oncentrat/

Este raz diky za cenne info.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Rozpúšta sa v pohode aj ten lacnejší, len trošku pení...no tak do minúty tá pena padne.
Osobne mi celkom chutí aj bez príchute, má to takú mliečnu chuť...
hughito
Redeemer
Redeemer

S takým prístupom a aroganciou, aké si tu predviedol alik, s tebou nemienim diskutovať. ;)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Ja sa smejem na takých ľuďoch, ktorí cvičia splity, lejú do seba proteín a si myslia aký borci :D a pritom sa rozcvičujú so 60kg na drepoch :D Neviem či je to aj tvoj prípad alik, ale mal by si sa snažiť aj trošku počúvať ostatných navôkol ;)
alik
Light Expert
Light Expert

ja som nepovedal, že cvičim splity - skor taky kompromis, by som povedal 70% split + 30% fb.
Neda sa cvičiť presne podla nejakej formuly. Ako už bolo povedane, všetci sme ini a najlepšie si každy spravi plan podľa reakcie vlastného tela. Cvičenie je o tom porozumieť svojmu telu, jeho potrebam a podla toho sa prisposobovat. Ja cvičim už nejaky ten rok a myslim si, že som mal čo to ponuknuť, čo sa tyka vedomosti. Len ma zarazilo, že namiesto toho, aby tu niekto napisal konkretne veci, sa borci odvolavali len na backdoor linky web-stranok a podobne nezmysli. Dal som plan, ktory nemal byt perfektny, ale bol konkretny. To je všetko. Hughito a troška emocii k diskusii patri, tak nebud taka primabalerina. (arogancia nebola, prečitaj si moje prispevky v tejto teme ešte raz, a prosim neflamuj už voči mne, čo som ti veceru zjedol? niesom si toho vedomi, ak ano, ospravedlnujem sa.)

Ja som natural, cvičim čisto asi pol roka (po dlhej pauza a ukončeni VŠ) a až teraz, ked mam ruku cez 40cm bez doplnkov, som sa rozhodol si ich zaobstarať. Momentalne berem kreatin monohydrat (asi tyzden), ale vzhladom nato, že z posilnovne pridem až hodinu po treningu, pretoze potom idem ešte do sauny atd... tak potrebujem protein, aby som telo zasobil potrebnymi aminokyselinami a bielkovinami asi tak do 30 min po treningu ( sacharidak pijem 15minut po treningu ). Vtedy sa dosahuju najlepšie vysledky, preto ten protein skuki (aby som vyplnil tu časovu medzeru)... Samozrejme, že ked pridem domov tak už ide do mna iba pevne jedlo a pred spanim jemny tvaroh (250g), pretože telo rastie počas regeneracie a vzhladom nato, že tvaroh obsahuje pomaly rozpustne bielkoviny ma telo z čoho čerpať počas celej noci.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

chlapi počujte
keď mám v rozpise napísané pri TBT tréningu že
trénink 1
série: 3
opakování: 5
pauzy: 60 sekund mezi sériemi
intenzita: zvolte váhu, která Vás přinutí při posledním opakování v poslední sérii jít skoro až na doraz - téměř k selhání (toto je doporučená intenzita pro všechny tréninky)

Týden 1, den 1
bench-press na rovné lavici s velkou činkou
přítahy kladky vsedě
dřepy s činkou na trapézech
sumo mrtvé tahy
kladivové zdvihy
výpony na lýtka vestoje

tak mám robiť všetky cviky 3x5 s váhou okolo maxima? aj tie kladivá a výpony? dik
alik
Light Expert
Light Expert

stale sa rozvič s prazdnou činkou aj ked davaš 40kg na biceps, rozcvič sa vždy s prazdnou. Plati pri každom cviku. Prvu seriu si daj napr. 5kg, druhu 10kg a tretiu 15kg. Nikdy necvič tak, že sa rozcvičiš a hned daš maximalnu vahu. Musiš zvyšovať intenzitu pri seriach postupnym dokladanim. Nikdy nezačinaj cvičiť s maximalnou vahou.
hughito
Redeemer
Redeemer

K!K0 napísal:chlapi počujte
keď mám v rozpise napísané pri TBT tréningu že
trénink 1
série: 3
opakování: 5
pauzy: 60 sekund mezi sériemi
intenzita: zvolte váhu, která Vás přinutí při posledním opakování v poslední sérii jít skoro až na doraz - téměř k selhání (toto je doporučená intenzita pro všechny tréninky)

Týden 1, den 1
bench-press na rovné lavici s velkou činkou
přítahy kladky vsedě
dřepy s činkou na trapézech
sumo mrtvé tahy
kladivové zdvihy
výpony na lýtka vestoje

tak mám robiť všetky cviky 3x5 s váhou okolo maxima? aj tie kladivá a výpony? dik
JJ všetko robíš 3x5, ale odporúčam aj tak podseknúť tie váhy rozumne, aby si napr. to blížiace sa zlyhanie začal cítiť až v tej tretej sérii (to ale podľa mňa nie je nič extra potrebné, cvičiť treba tvrdo, ale techniky ako do zlyhania a pod. sú o čomsi inom, všeobecne práveže platí, aby si nešiel do zlyhania) a následne, aj ostatné týždne mohol navyšovať váhu.
K!K0
Light Professional
Light Professional

dakujem :wink:

skúsim dnes niečo,uvidím potom čo a ako
inak píše sa v tom tréningu že cviky sa majú obmeniť po dvoch týždňoch ale bude veľká chyba keď budem v kuse robiť klasické drepy (namiesto predných) a klasické mŕtvoly namiesto sumo? ostatné nemám problém obmeňovať

EDIT:
tak namiesto veslovania dnes dám zhyby so závažím a v treťom tréningu dám to veslovanie,lebo 2x15 na zhyboch by som nezvládol :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Nebude to chyba, ale čo ti bráni si vyskúšať také čelné drepy?
K!K0
Light Professional
Light Professional

parkrat som to už skúšal ale nie a nie prísť na techniku,vobec mi to nešlo

tak bol som cvičiť a asi som až veľmi "podsekol" váhy aby neprišlo to zlyhanie takze nabuduce budem vedieť,ale zase bude priestor pre pridávanie

inak nechapem ako mam pridavat vahy kazdym treningom keď nabudúce budem cvičiť predsa iné cviky ako dnes
Napísať odpoveď