Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Zdravím,
som študent spolu s bratom a rozmýšlame, žeby sme si kúpili obaja macbooky. Pre nás najlepšia voľba vzhľadom na to, že macbooky sú podľa slov známych vynikajúce na prácu s textom a informáciami, browserovanie a podobne. Navyše obaja sa venujeme hudbe, ja osobne aj počítačovej grafike a práce s videom a veľa pre mňa užitočných systémových aplikácií je vyvýjaných práve pre iOS.
Rozmýšlal som, žeby sme si obaja kúpili najnižšiu radu Macbook Air 11''. Moja otázka je, kedže sa v tom neorientujem, kde by som sa mal informovať o cenách, kde sa mi najviac oplatí kupovať a kde by ma cena vyšla najmenej. Prípadne či je niekde možné uplatnenie nejakých zliav vzhľadom na počet kupovaných zariadení a taktiež zlavy pre študentov.
Ďakujem
som študent spolu s bratom a rozmýšlame, žeby sme si kúpili obaja macbooky. Pre nás najlepšia voľba vzhľadom na to, že macbooky sú podľa slov známych vynikajúce na prácu s textom a informáciami, browserovanie a podobne. Navyše obaja sa venujeme hudbe, ja osobne aj počítačovej grafike a práce s videom a veľa pre mňa užitočných systémových aplikácií je vyvýjaných práve pre iOS.
Rozmýšlal som, žeby sme si obaja kúpili najnižšiu radu Macbook Air 11''. Moja otázka je, kedže sa v tom neorientujem, kde by som sa mal informovať o cenách, kde sa mi najviac oplatí kupovať a kde by ma cena vyšla najmenej. Prípadne či je niekde možné uplatnenie nejakých zliav vzhľadom na počet kupovaných zariadení a taktiež zlavy pre študentov.
Ďakujem
Ked chce hrat chlapec hry, nech si kupi konzolu! Xbox 360 maš za 150 eur a všetko ti pojde na full detaily.94jakub napísal:ado130: Chceš 15" alebo 17"? Za 530€ alebo 630€?
Z tých troch, čo si dal by som ja išiel asi do toho 15" s 750M. Pre mňa už je 17" príliš veľa, už 15 je tak na hrane.
Ak si priplatíš na tých 600€, tak potom radšej http://www.alza.sk/asus-n56vv-s4028-d520127.htm Má matný FullHD
alik samozrejme píše blbosti. Hry si na tom zahráš ale nečakaj najvyššie detaily ani najnovšie hry.
Ty za zvyšnych 450 € si kup nejaky obyčajny notebook s integrovanou grafikou.
Na tom, čo ti odporučil jakub94 si zahraš akurat tak most wanted z roku 2000, ale na naročnejšie hry zabudni. Mal som notebook 3x drahši ako si ideš kupit ty a na hry to bola jedna velka balada.
Zamysli sa, radšej kup konzolu ked chceš hrat hry - s notebookom budeš sklamany, nezahraš si nič!
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Notebook sa nekupuje preto aby sa na ňom hral doma v obývačke. A radiť mu 10 ročnú konzolu je naozaj riešenie
Na 750M v pohode zahráš všetko nové na medium. A to tie hry budú vyzerať tak isto, možno lepšie ako na X360.
Aj keď tu môže byť u Asusu oproti tomu Dellu problém práve FullHD, ktorý o niečo zvýši nároky ak budeš hrať v natívnom rozlíšení.
S Most Wanted máš pravdu. Spustí ho na integrovanej a môže ho hrať dve-tri hodiny bez problémov vo vlaku, zatiaľ čo ty sa budeš nudiť.
Na 750M v pohode zahráš všetko nové na medium. A to tie hry budú vyzerať tak isto, možno lepšie ako na X360.
Aj keď tu môže byť u Asusu oproti tomu Dellu problém práve FullHD, ktorý o niečo zvýši nároky ak budeš hrať v natívnom rozlíšení.
S Most Wanted máš pravdu. Spustí ho na integrovanej a môže ho hrať dve-tri hodiny bez problémov vo vlaku, zatiaľ čo ty sa budeš nudiť.
Bude sklamany, velmi sklamany. Notebook sa nekupuje na hry. Na hry su konzoly, alebo stolne počitače. Hry si zahra na medium, maš pravdu, ale s 15 fps si zabudol napisať. 
Ak chce notebook na hry, tak jedine taky za 1000 eur, a nie za 600. Ty tomu fakt veriš čo pišeš kubo? A ta 10 ročna konzola je rovnako vykonna ako Xbox One, ktory je stary ani nie rok. Vieš prečo? Lebo hry na xbox one ešte nie su optimalizovane. Na xbox 360 si zahraš GTA V bez jedineho seknutia - za mizernych 150 eur. Co by sa jeho notebooku za 600 eur ani nesnivalo.
Ak chce notebook na hry, tak jedine taky za 1000 eur, a nie za 600. Ty tomu fakt veriš čo pišeš kubo? A ta 10 ročna konzola je rovnako vykonna ako Xbox One, ktory je stary ani nie rok. Vieš prečo? Lebo hry na xbox one ešte nie su optimalizovane. Na xbox 360 si zahraš GTA V bez jedineho seknutia - za mizernych 150 eur. Co by sa jeho notebooku za 600 eur ani nesnivalo.
-
94jakub
Guru wannabe
Tvoje predstavy o notebookoch sa asi končia pri netbookoch spred 5 rokov s pomalým Atomom. Keď chcem, tak si na medium plynule zahrám hry na 730M.
Ak si myslíš, že X360 je rovnako výkonný ako X One, tak sa tu nemáme o čom baviť. A máš pravdu, na NB si GTA V nezahrá.
Zatiaľ.
Len pre info, my sa tu nebavíme o high-end hernom desktope alebo 2000€ herných notebookoch, ktoré samozrejme strčia taký NB a aj tie tvoje konzoly hravo do vrecka.
Chce notebook za 600€, na ktorom si niečo sem tam zahrá. Ak mu je jasné do akého výkonu ide, tak ten Asus, tak ako aj ten Dell svoj účel splnia výborne.
Ak si myslíš, že X360 je rovnako výkonný ako X One, tak sa tu nemáme o čom baviť. A máš pravdu, na NB si GTA V nezahrá.
Len pre info, my sa tu nebavíme o high-end hernom desktope alebo 2000€ herných notebookoch, ktoré samozrejme strčia taký NB a aj tie tvoje konzoly hravo do vrecka.
Chce notebook za 600€, na ktorom si niečo sem tam zahrá. Ak mu je jasné do akého výkonu ide, tak ten Asus, tak ako aj ten Dell svoj účel splnia výborne.
-
guess.whoo
Redeemer
ako som pisal vyssie, za 600e sa da kupit herny notebook a 94jakub ma pravdu
Boze ja na notebooku co som sa tu radil som rozbehal na 720m skyrim na 1600x900 a high detaily a ide to na +- 40 fps Dirt 3 1600x900 medium 2xmultisampling a ide to cca na 45 fps dalej napriklad shogun 2 total war ide na medium/high 1600x900 a tiez to dava cca 40 fps Jasne ze sa taky notebook nekupuje primarne na hranie ale hry sa na nom daju zahram. A to este nehovorim ze on ma 750mna
Asi ako píše jakub, neplánujem na tom hrať najnovšie pecky typu GTA V/Watch Dog/.. ale občasné zahranie "nie najnovších peciek" na medium mi postačuje.
Skôr mi ide o to, sa rozhodnúť, resp. čo je výkonnejšie 750M alebo 8870M.
Keď už, môžte pozrieť tu, čo sa tam bude občas hrať http://steamdb.info/calculator/?player= ... urrency=no
Skôr mi ide o to, sa rozhodnúť, resp. čo je výkonnejšie 750M alebo 8870M.
Keď už, môžte pozrieť tu, čo sa tam bude občas hrať http://steamdb.info/calculator/?player= ... urrency=no
-
94jakub
Guru wannabe
Tie grafiky budú plus mínus rovnaké. Záleží aj od ďalších komponentov, hlavne ako je vyriešená RAM pre grafiku.
Mne je bližšia Nvidia hlavne kvôli Optimusu(AMD má ale už určite tiež niečo podobné) a ovládačom(neviem ako to je dnes, kedysi mala výrazne navrch Nvidia).
Mne je bližšia Nvidia hlavne kvôli Optimusu(AMD má ale už určite tiež niečo podobné) a ovládačom(neviem ako to je dnes, kedysi mala výrazne navrch Nvidia).
Ja len dodam ze Nvidia ma plus v optimuse ale nejaké hry nechcú ist na dedikovanu grafiku ale iba na integrovanú. Napríklad viem ze mass effect takto ide a ešte paru hier. Skus si ku hram co planujes hrať pozrieť či nemajú taký problém aj keď sa jedna skôr o staršie hry.
-
Sarger
Guru wannabe
Takže spätne k mojej reklamácii lenova. Servis stojí za hovno. Po presunutí do Nemecka neposielajú žiadne info. Po prijatí nb k nim mi prišiel len mail s:
Vážený pán/vážená pani xyz,
ďakujeme vám za zaslanie vášho tovaru. Upozorňujeme vás, že čas spracovania môže trvať maximálne 15 pracovných dní. Budeme sa snažiť o čo najrýchlejšie vybavenie. Keď sa stav vašej objednávky zmení, budeme vás znova informovať.
Beží 16 deň, nič sa nedeje a ten český trt v call centre lenova je ešte neschopnejší ako predtým.. žiadne informácie len vykrúcačky smerom k 30 dňovej reklamačnej lehote. Na facku.
Vážený pán/vážená pani xyz,
ďakujeme vám za zaslanie vášho tovaru. Upozorňujeme vás, že čas spracovania môže trvať maximálne 15 pracovných dní. Budeme sa snažiť o čo najrýchlejšie vybavenie. Keď sa stav vašej objednávky zmení, budeme vás znova informovať.
Beží 16 deň, nič sa nedeje a ten český trt v call centre lenova je ešte neschopnejší ako predtým.. žiadne informácie len vykrúcačky smerom k 30 dňovej reklamačnej lehote. Na facku.
-
CrazyJerry
Light Star
Zdravim neviem sa rozhodnut medzi:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500- ... 481148.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500- ... 147888.htm
Mozete mi povedat aky je medzi nimi rozdiel (to ze maju ine komponenty, OS... som si vsimol), len tie procesory neviem moc porovnat i3 a pentium 2020. To ze ten notas s pentiom ma vacssi hdd a viac ram na tom nezalezi...
Popripade ci mi viete poradit nejaky iny 400-500€. Notebook by mas sluzit prevazne na surfovanie, obcas office a sem-tam nejaka hra (necakam ziadne zazraky) na odreagovanie po dlhom dni.
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500- ... 481148.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g500- ... 147888.htm
Mozete mi povedat aky je medzi nimi rozdiel (to ze maju ine komponenty, OS... som si vsimol), len tie procesory neviem moc porovnat i3 a pentium 2020. To ze ten notas s pentiom ma vacssi hdd a viac ram na tom nezalezi...
Popripade ci mi viete poradit nejaky iny 400-500€. Notebook by mas sluzit prevazne na surfovanie, obcas office a sem-tam nejaka hra (necakam ziadne zazraky) na odreagovanie po dlhom dni.
Zdravím, potrebovl by som poradiť ohľadne kúpi notebooku:
- nejde mi o hranie hier, no zároveň chcem aby nejaký ten výkon mal...
- súčasný NB čo mám je packard bell (GeForce 540M, 1GB; Intel Core i5-2410M, 6GB DDR 3):
kupoval som ho asi 3,5 roka do zadu...zo začiatku som s ním bol spokojný, pracoval rýchlo, ale časom začal spomalovať a čím ďalej tým bol "hlučnejší"
Keď som mal stolový PC, tak ten začal takto "blbnúť" až tak po 5-6 rokoch popužívania, takže si myslím, že či to nemôže byť tým, že sa to viac prehrieva v NB...takže by som potreboval NB, ktorý bude výkonný aj po 3 rokoch používania...
Viete mi niekto niečo také poradiť alebo to je nereálne?
cena: no tento som kúpil vtedy za 600€ rovných, takže tých 600 by bolo ideálnych, ale ak by bol nejaký čo aj vydrží dlhšie no tak by som priplatil...
- nejde mi o hranie hier, no zároveň chcem aby nejaký ten výkon mal...
- súčasný NB čo mám je packard bell (GeForce 540M, 1GB; Intel Core i5-2410M, 6GB DDR 3):
kupoval som ho asi 3,5 roka do zadu...zo začiatku som s ním bol spokojný, pracoval rýchlo, ale časom začal spomalovať a čím ďalej tým bol "hlučnejší"
Keď som mal stolový PC, tak ten začal takto "blbnúť" až tak po 5-6 rokoch popužívania, takže si myslím, že či to nemôže byť tým, že sa to viac prehrieva v NB...takže by som potreboval NB, ktorý bude výkonný aj po 3 rokoch používania...
Viete mi niekto niečo také poradiť alebo to je nereálne?
cena: no tento som kúpil vtedy za 600€ rovných, takže tých 600 by bolo ideálnych, ale ak by bol nejaký čo aj vydrží dlhšie no tak by som priplatil...
-
94jakub
Guru wannabe
Preinštalovať a vyfúkať prach si skúšal?
Za 609 asi to najlepšie, čo nájdeš. http://www.alza.sk/asus-n56vv-s4028-d520127.htm
Za 609 asi to najlepšie, čo nájdeš. http://www.alza.sk/asus-n56vv-s4028-d520127.htm
Win som preinštaloval asi už 5-6x. Ešte sa spýtam takto, tie NB robia len z plastu alebo aj iné materiály? Mohol by byť v tom problém aj?
-
94jakub
Guru wannabe
Tak plast ako taký nemá prečo vydávať zvuk. Pochybujem, že by tam niekde bol kus, ktorý môže rezonovať.
Skôr to môže byť vydraté ložisko na ventilátore.
V tej cene, čo hľadáš drvivá väčšina je z plastu, či už kvalitnejšieho alebo menej.
Ten Asus je ale napríklad hliníkový. Celý ale asi nie, zato ruku do ohňa nedám.
Skôr to môže byť vydraté ložisko na ventilátore.
V tej cene, čo hľadáš drvivá väčšina je z plastu, či už kvalitnejšieho alebo menej.
Ten Asus je ale napríklad hliníkový. Celý ale asi nie, zato ruku do ohňa nedám.
Caute potreboval by som proadit aky notebook vybrat.
Chcem ho pouzivat na studovanie, cestovanie, sledovanie videa, pocuvanie hudby a aby bol rychly nechce sa mi cakat 30sec dokym mi nacita stranku.
a hlavne znacku bud Sony alebo Lenovo.
Chcem ho pouzivat na studovanie, cestovanie, sledovanie videa, pocuvanie hudby a aby bol rychly nechce sa mi cakat 30sec dokym mi nacita stranku.
a hlavne znacku bud Sony alebo Lenovo.
-
94jakub
Guru wannabe
A hlavne cenu, nie značku.
je tazko urcit cenu cize radsej si pozriem navrh.
no ok, dík za radu...vyzerá celkom v pohode ten asus...aj tak pochybujem, že mi akýkoľvek NB vydrží dlhšie ako tie 3 roky...moc rýchlo sa to opotrebováva, keď to mám zapnutú 20h/7 dní v týždni...čo už spravím