Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Na tom že eminem predal dušu diablovi za slávu trvám lebo to priznal aj on sám aj to spieva vo viacerých textoch a aj sa tak na internete prezentuje. Takže najprv ako skritizuješ mňa si o tom niečo zisti ok?
Takže, keď Hitler povedal, že je kresťan, tak ním je a žiadny veriaci, ktorému sa to nepáči na tom nič nezmení.
L.O.L. napísal:sam vidis z kolkych knih a kapitol Biblia pozostava, a pre uplnost by som aj dopisal v akom obrovskom casovom obdobi vznikala a mnoho dalsich faktorov, ktore negativne vplyvali na jej dokonalu presnost
A to sa v Biblii nachádzajú len tie "kvalitnejšie" texty, ktoré ako tak do seba zapadajú. Ešte že boli vtedy takí chytrí a na tie, čo sa im nehodili do ideológie radšej "zabudli." Predstav si, keby do nej vložili všetko, čo kto kedy napísal a tvrdil, že je to od Boha. V tom by bol väčší guláš ako v slovenských zákonoch, ktoré si tiež každý vykladá, tak ako uzná za vhodné.
L.O.L. napísal:Tak ako pre vas je tazke uverit ze existuje Boh, tak je pre mna tazke uverit ze vznik Zeme v dnesnej podobe je cisto dielom nahody.. Zalezi len na tom, ako sa na to clovek pozera, nic viac.
Nie tak úplne. Väčšina nepochopení a argumentov od "veriacich" tu je len vďaka nedostatku informácií. Už tu mnoho krát odznelo, že hento a tamto predsa nemôže len tak existovať a teda to dokazuje Boha. Aj keby sme odmysleli tú úsmevnú logiku, tak sa to vždy dalo vysvetliť pomocou vedy. Pekne to tu teraz bolo vidieť na pseudočlánku od Kovala. On tomu uveril len preto, že mu to zapadá do jeho fantázie o Bohu and stuff. To, že vôbec nečítal pôvodný článok/štúdiu, že v tom článku sú fyzikálne nezmysly a že ku kvantovej fyzike sa vyjadroval anesteziológ ho už akosi nezaujíma.

A každý, kto nedokáže uvažovať kriticky a hltá všetko z takých pochybných zdrojov,tak toho názor pre mňa rovný nebude. A tu nejde len o náboženstvo, stačí sa pozrieť do témy o konšpiráciách, kde to často vyzerá dosť podobne ako tu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

L.O.L.:
Ano, ten obrazok ma velku vypovednu hodnotu. Ale podme rozobrat aj ten text pod nim: sam vidis z kolkych knih a kapitol Biblia pozostava, a pre uplnost by som aj dopisal v akom obrovskom casovom obdobi vznikala a mnoho dalsich faktorov, ktore negativne vplyvali na jej dokonalu presnost (sam vies ze ich rozhodne nie je malo). A kedze Biblia bola napisana rukou cloveka, je pochopitelne ze su tam aj nepresnosti. A znova sa opakujem - nemyslim si ze by tieto faktory zmenili podstatnu Biblie (napr. ze by Jezis nezil a nerobil zazraky).
Hehe, no vidíš, ako sa zhodneme. Samozrejme, že keď Biblia písali ľudia v daných podmienkach a pod., tak tieto rozpory sú prirodzené. Lenže háčik to dostáva vtedy, ak prijmeme názor, že bola priamo inšpirovaná bohom - teda akousi dokonalou entitou. Tam to potom začína dostávať vážne trhliny.

O autenticite Ježiša sa môžeme baviť, sú na to rôzne názory a rôzne koncepcie, napr. aj také, ktoré plne akceptujú Ježiša a jeho život, dokonca sčasti aj Bibliu /jej isté racionálne pasáže/, ale odmietajú ten náboženský nános, ktorý bol podľa nich dodatočne privyroben - vrátane teda zázrakov a pod.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@ vladenko007: O vzniku vesmiru tu uz bola rec 1-2 strany dozadu, diskusiou by sme dosli priblizne k rovnakemu koncu ako aj tam. A zaujimava teoria o tom ze ti ludia boli dovercivi a dali sa lahko zmanipulovat.. No a ako by ich hoci aj dnesny moderny kuzelnik oblafol, keby mu davali liecit chorych, postihnutych a dokonca mrtvych? Mozno tie veci mohli ludia ustnym podanim zvelicit, no pochybujem ze je vsetko cisty vymysel.
@ 94jakub: Ze Hitler povedal ze je krestan tak nim aj bol?? Riadna blbost, teda aspon z pohladu Biblie - podla nej treba mat aj skutky, nie len citat Bibliu a vyhlasovat to o sebe. A ano, tiez by som rad vedel co bolo z Biblie odstranene. Pochybujem ze sa to niekedy dozvieme (teda aspon z doveryhodnych zdrojov)
A on akoze tomu pseudoclanku uveril preto ze je veriaci? Seriously?? A ze krestania maju problem byt objektivni.. Kazdopadne nesuhlasim. Mozno to zohravalo nejaku rolu, ale HLAVNE islo o to ze sa zrejme nevyzna vo fyzike. Tak isto ti najdem nevzdelaneho neveriaceho ktory by tomu uveril len preto ze sa mu to zda paradne vedecky zdovodnene a rovnako aj veriacich fyzikov, ktori by nad tym len krutili hlavou..
@ Hughito: Na prvu cast tvojho prispevku ani neviem ako mam reagovat lebo som ani nepochopil ako to myslis :D Kde su tie trhliny akoze?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

L.O.L. napísal: @Steju: Ano, je pravda ze do prichodu Jezisa platili tvrdsie zakony, za vsetko hovori Mojzisove "oko za oko, zub za zub", ktore Jezis zaciatkom novej zmluvy zmenil na "nastav aj druhe lice" v Novom zakone.
Kvôli čomu to zmenil? Nenastolil nám snáď dokonalý boh dokonalé zákony? Znie to ako boží fail, a keď vravíš, že donedávna (keďže príchod ježiša je v histórií ľudstva naozaj veľmi nedávno) bolo v poriadku vraždiť ľudí na základe ich náboženstva alebo sexuálnej orientácie... tak neviem čo ku takémuto názoru dodať.
L.O.L. napísal: Ale ze by Novy zakon schvaloval otrokarstvo?? Co sa tu ja nedozviem :) Ako si na to prisiel? Sice sa v tom podobenstve co si tu postol pise, ze sluha tam bil ostatnych sluhov, ale ved predsa z kontextu vyplyva, ze je to zly sluha a na konci sa docitame, ze za to bude potrestany. Oprav ma ak si to myslel inak.
Naozaj chceš o tomto diskutovať ? Tak čítaj tvoju svätú knižku ďalej :) [1] [2] [3] [4] ...myslím, že je to dostatočne jasné.
L.O.L. napísal: A k tomu ze mam dat dokaz - ten ti neviem dat. Tam uz je to proste o tej duchovnje stranke, ci mas pocit ze existuje Boh a uveris tomu.
A na základe čoho máš tento pocit, resp. tomu veríš?
L.O.L. napísal: Tak ako pre vas je tazke uverit ze existuje Boh, tak je pre mna tazke uverit ze vznik Zeme v dnesnej podobe je cisto dielom nahody.. Zalezi len na tom, ako sa na to clovek pozera, nic viac.
Náhoda je veľmi zaujímavé slovo... vesmír existuje asi 13,75 mld rokov, v pozorovateľnej časti je asi 300 triliárd hviezd v 100 miliardách galaxií s ďalšími miliardami planét, Zem existuje asi 4,6 mld rokov, život na nej asi 2,6 mld. rokov... absolútne nič (okrem jednej knihy) nenaznačuje tomu, že by mal svet stvoriť najaký boh, a už vôbec nie práve ten kresťanský. Naopak, fyzika vie vznik vesmíru a Zeme vysveliť celkom jednoducho a presne, aj keď zatiaľ nie dokonale. Veľmi zjednodušená myšlienka na zamyslenie : človek Steju na tejto planéte žije a existuje a môže sa zamýšľat nad vznikom vesmíru preto, že práve tu sú podmienky na to, aby sa mohol narodiť, žiť, a následne sa zamýšľať nad vznikom vesmíru. (filozofi prepáčia moju neskoronočnú formuláciu)

...a ako LuksKE veľmi dobre poznamenal 3 strany dozadu - zdá sa niekomu vznik Zeme/života/vesmíru ako príliš veľká náhoda? A vznik všemocnej/večnej/dokonalej bytosti sa vám zdá byť prijateľnejší? :smt064
94jakub napísal: Väčšina nepochopení a argumentov od "veriacich" tu je len vďaka nedostatku informácií
Do kameňa tesať... polovica veriacich by veriacimi nebola, keby boli informovanejšími... no to ale väčšinou treba vlastnú iniciatívu, na ktorú veriaci kašlú, keďže sú spokojní so svojimi zárukami po smrti.
L.O.L. napísal: @ Hughito: Na prvu cast tvojho prispevku ani neviem ako mam reagovat lebo som ani nepochopil ako to myslis :D Kde su tie trhliny akoze?
Možno tým myslel absenciu jediného dôkazu, a teda dôvodu veriť, že by to tak bolo?

a L.O.L., si v tejto téme čerstvý vietor z druhej stany, čo si naozaj cením, pretože s trollom jožkom a strapatym nie je žiadna diskusia, ale radím ti v dobrom, nezačínaj preberať zvyk tunajších kresťanov, ktorí odpovedajú len na to, čo sa im hodí (teda to, na čo si myslia, že majú aspoň aké-také argumenty), a zvšok ignorujú.
L.O.L.
Expert
Expert

@ Steju: Ziaden "Bozi fail", to sa zmenilo cinmi Jezisa (Novy zakon) a Mojzisa (desatoro). To co ty opisujes bola este faza Bozieho hnevu, kde vlastne toto mal byt trest pre ludi, aby trpeli nasledkami svojich vlastnych hriechov. Vrazdy, kradeze atd. pochadzaju od ludi, nie od Boha.
Neboj sa, aj o tom otroctve chcem naozaj diskutovat :) Pretoze to co ty pises a postujes je zavadzajuce. Sice sa tam spomina slovo otroctvo, no hned na blizkom mieste sa pise, aby sa ti, ktorym ti akoze otroci sluzia, k nim spravali "ako k vlastnym bratom, a este lepsie". A teda mysliet si ze tu ide o otrokov v pravom slova zmysle je scestne (ovela blizsie sa to podoba sluhom). Pricinu, preco sa tam pise otrok a z kontextu vyplyva nieco ine vidim v preklade, ale vzdy je prvorade to, co vyplyva z kontextu.
Co sa tyka tej nahody, s tymi cislami mas pravdu. Ale na druhej strane keby som ja zacal pisat zoznam vsetkych faktorov, ktore museli posobit v prospech ludstva aby vzniklo v takejto podobe ako je teraz - tiez by to bol poooriadne dlhy zoznam. Cize tu zas - ako sa na to kto pozera.
K tomu ze si myslite ze veriaci su väcsinou nedostatocne informovani - co vam mam k tomu povedat.. Mna napr. nepoznate, neviete co studujem (ci sa naahodou trosku nevyznam aj do tej vedy) ani kde pracujem atd.. Tak ale myslite si co chcete, mna zaujimaju vase argumenty a nie dojmy.
A s tym dokazom - som uz pisal ze ten vam neviem dat.. Alebo vyjadrim sa inak: ak by som vam tu dal dokaz ze Boh existuje, tak by som tym poprel Bibliu, kde ma ist o to, aby po precitani ludia uverili aj bez dokazu. Cize pochybujem ze ktokolvek vam da nejaky dokaz aj v buducnosti.
A ja ze odpovedam iba na to co mi pasuje? Moze byt, ale urcite to nie je zamer, predsa len neveriacich je tu viacero a je tazke vyjadrit sa podrobne ku kazdemu bodu, kto co povie.. Ale OK, skusim si dat pozor aby som sa vyjadril ku vsetkemu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Prečo je také dôležité aby ľudia uverili aj bez dôkazu? Ja bez dôkazu určite neuverím. Nevidím v tom ani logiku ani nijakú výhodu.
Steju
King
King

L.O.L. napísal:@ Steju: Ziaden "Bozi fail", to sa zmenilo cinmi Jezisa (Novy zakon) a Mojzisa (desatoro). To co ty opisujes bola este faza Bozieho hnevu, kde vlastne toto mal byt trest pre ludi, aby trpeli nasledkami svojich vlastnych hriechov.
Takže vševediaci boh nevedel že sa to zmení? Alebo vedel a takto to od začiatku plánoval? Prečo potom tieto pravidlá neplatili od začiatku? Nevedel že prídu ježiš s mojžišom? Nedáva to žiadny zmysel. A teraz už ľudia nemusia trpieť následkami svojich vlastných hriechov počas života, stačí až po smrti? Prečo? A prečo by mal niekto hocikedy trpieť za to, že je iného vierovyznania, orientácie, pracuje v sobotu alebo preto, že je čarodejnica? :D
L.O.L. napísal: Neboj sa, aj o tom otroctve chcem naozaj diskutovat :) Pretoze to co ty pises a postujes je zavadzajuce. Sice sa tam spomina slovo otroctvo, no hned na blizkom mieste sa pise, aby sa ti, ktorym ti akoze otroci sluzia, k nim spravali "ako k vlastnym bratom, a este lepsie". A teda mysliet si ze tu ide o otrokov v pravom slova zmysle je scestne (ovela blizsie sa to podoba sluhom). Pricinu, preco sa tam pise otrok a z kontextu vyplyva nieco ine vidim v preklade, ale vzdy je prvorade to, co vyplyva z kontextu.
No vida, a máme tu ďalšie protirečenia... tu sa skôr zdá, že sa ku otrokom máme chovať old testament style, takže žiadne správanie sa ako k vlastným bratom.

L.O.L. napísal: Co sa tyka tej nahody, s tymi cislami mas pravdu. Ale na druhej strane keby som ja zacal pisat zoznam vsetkych faktorov, ktore museli posobit v prospech ludstva aby vzniklo v takejto podobe ako je teraz - tiez by to bol poooriadne dlhy zoznam.
Samozrejme že bol, a za tých 13,75mld rokov sa očividne všetky tieto faktory zoskupili tak, že výsledkom sme my. Vznik života v dnešnej podobe je neskutočne dlhý, zložitý a nedokonalý dej plný evolúcie, prežívania a vymierania. Napr pred 360 miliónmi rokov vyhynulo 66% a pred 250 miliónmi rokov až 95% živých organizmov. A napriek tomu sme tu, pretože tak sa to podarilo. Keby vývoj na Zemi prebiehal inak, možno by sme tu neboli, a možno boli ale v úplne inej podobe. Takže nie je náhoda ako náhoda, a jediným dôvodom, prečo sa tu teraz o tomto môžeme baviť je to, že všetko prebehlo tak ako prebehlo.
L.O.L. napísal: K tomu ze si myslite ze veriaci su väcsinou nedostatocne informovani - co vam mam k tomu povedat.. Mna napr. nepoznate, neviete co studujem (ci sa naahodou trosku nevyznam aj do tej vedy) ani kde pracujem atd.. Tak ale myslite si co chcete, mna zaujimaju vase argumenty a nie dojmy.
Nás zase vôbec nezaujíma čo študuješ, kde pracuješ atď... zaujímavé sú tvoje (a iných) názory na tému, o ktorej sa bavíme, a napríklad keby si bol lepšie informovaný o pochybnom vzniku biblie, ani by ťa nenapadlo brať ju o niečo vážnejšie, ako hociktoré iné staroveké mýty, ktoré vznikali rovnako. K neinformovanosti je to ešte veľmi často ignorancia - a kresťan je na svete :)
L.O.L. napísal: A s tym dokazom - som uz pisal ze ten vam neviem dat.. Alebo vyjadrim sa inak: ak by som vam tu dal dokaz ze Boh existuje, tak by som tym poprel Bibliu, kde ma ist o to, aby po precitani ludia uverili aj bez dokazu. Cize pochybujem ze ktokolvek vam da nejaky dokaz aj v buducnosti.
A keď ti poviem, že JA som ten jediný pravý všemocný boh, veríš mi? A ak nie, ako to, veď tebe predsa na vieru dôkazy netreba!
L.O.L. napísal: A ja ze odpovedam iba na to co mi pasuje? Moze byt, ale urcite to nie je zamer, predsa len neveriacich je tu viacero a je tazke vyjadrit sa podrobne ku kazdemu bodu, kto co povie.. Ale OK, skusim si dat pozor aby som sa vyjadril ku vsetkemu.
Netvrdím, že neodpovedáš, len upozorňujem, aby si nezačínal, keďže som postrehol nejaké náznaky...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

L.O.L. - doterajsie prejavy Boha su priamym dokazom, ze Boh je mentalne retardovany. Mam pravdu ?
hughito
Redeemer
Redeemer

L.O.L.: Tie "trhliny" sú jasné, veď som to napísal: Biblia je inšpirovaná dokonalou entitou :arrow: realita je taká, že Biblia vyzerá presne ako výsledok takého procesu, že ide o kolektívne dielo, ktoré vytvárali x rokov nejaké nomádske kmene x storočí pnl., vrátane všetkých tých vnútorných kontradikcií.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Andi_Cibula napísal:L.O.L. - doterajsie prejavy Boha su priamym dokazom, ze Boh je mentalne retardovany. Mam pravdu ?
to by sme sa museli najprv hododnúť, čo sú to tie "prejavy boha" pretože ja napr. o žiadnych neviem. A vždy keď sme sa na to v tejto téme spýtali, ani veriaci nevedeli povedať jediný nezvratný prejav božej vôle. Vždy to bolo iba o tom, že to nevieme vysvetli a oni veria že to bolo od boha.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

beardie napísal:hodnotim podla skutkov :)

Bibliou argumentuju len krestana, pre ateistov je to len rozpravkova knizka bez realneho zakladu tak ked sa bude niekto snazit dokazat vznik vesmiru (vedecky , krok po kroku tak moze to byt pre ateistov rozpravkova knizka (je to leogicke lebo nepoznaju ani zakladnu entitu Boha) ale ked sa bavime o viere nabozenstve religionistike... tak biblia koran atd su prave tie relevantne knihy na ktorymi sa da argumentovat ... ale clovek ktory nepreziva ziaden duchovny zivot nema sa o com bavit preto argumentuje tym co preziva ...cize len rozumom... je to ako sa bavit s panicom o sexualnych technikach a pozitkoch ... pani ateisti .... masturbacia zo sexom nema nic spolocne... )

nie, nevyznas, keby si sa vyznal, Steju by tuto vyssie nemusel pisat to, co pisal
//autoeditácia príspevku (24 Jún 2014, 12:42)
steju
listy korintanom timotej atd riesili konkretne situacie... chces povedat ze stoho co pisali apostoli (nie kristus) sa da vydedukovat ze otroctvo schvalovali ??? to je asi taka dedukcia ako keby som ja povedal ked nevieme dokazat ako svet vznikol tak to dokazje existenciu boha...

kazdemu krestanovi je jasne ze ma nasledovat krista nech je v spolocnosti na akomkolvek mieste .... kazde miesto je potrebne... inac otroctvo nerozkvitalo nikdy viac ako v dnesnych dobach .. staci sa pozriet na podmienky v nasich zamestnaniach .... clovek ktory zaroby len tolko aby sa vyspal a najedol robi presne tak isto ako otrok ... (s tym rozdielom ze ked chce moze skapat od hladu)

nezaplatenie spravodlivej mzdy je hriech doneba volajuci ....

listy apostolov riesili prve problemi ktore vznikali v cirkvi ...

vies preco zacali tak strasen cirkev rimania prenasledovat??? lebo hlasala ze vsetci sme bratia a sestry... vsetci ludia su si rovny... co pre stat ktory zil vyhradne z kolonii bola hotova pohroma...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sorry, ale fakt som nepochopil, co si chcel reakciou na mna povedat
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal: listy korintanom timotej atd riesili konkretne situacie... chces povedat ze stoho co pisali apostoli (nie kristus) sa da vydedukovat ze otroctvo schvalovali ??? to je asi taka dedukcia ako keby som ja povedal ked nevieme dokazat ako svet vznikol tak to dokazje existenciu boha...
Jezis povedal, ze nerusi nic zo stareho zakona.
strapaty napísal:kazdemu krestanovi je jasne ze ma nasledovat krista nech je v spolocnosti na akomkolvek mieste .... kazde miesto je potrebne... inac otroctvo nerozkvitalo nikdy viac ako v dnesnych dobach .. staci sa pozriet na podmienky v nasich zamestnaniach .... clovek ktory zaroby len tolko aby sa vyspal a najedol robi presne tak isto ako otrok ... (s tym rozdielom ze ked chce moze skapat od hladu)
strapaty, zopakujme si spolu dejepis,
napriklad taky stredovek, ked bolo krestantvo v europe naj naj naj rozsirenjsie a ateisti neboli (a ked boli tak richlo prisli o zivot), hovori ti daco pojem nevolnictvo?
Potom tu mame komunizmus (pola daktorich ateisticke zriadnie), ludia boli realtivne zamebzpeceni a mali bezstarostni zivot.
hughito
Redeemer
Redeemer

Socializmus, nie komunizmus.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

autoritársky/štátny socializmus, nie socializmus en bloc :lol:
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale vieme o co som mal na mysli
L.O.L.
Expert
Expert

Noo do diskusie sa nanestastie pridali nove tvare, hlavne retardovany Andi Cibula. Opytal by si sa rovnaku otazku znameho veriaceho osobne? Odpoviem pravdivo za teba: NIE, lebo ludia ako ty nemaju v zivote na nic gule a kvoli tomuto deficitu si len potrebuju zvysovat svoje ego v pohodli a bezpeci za klavesnicou.
SRY chlopi, toto uz nie je normalna diskusia taze tu koncim.

@Steju: Ako s jednym z mala sa s tebou dalo normalne diskutovat, tvoje logicke argumenty ma donutili fakt sa zamyslat. Mas K+ odomna a aj moj respekt :)
Steju
King
King

strapaty napísal:listy korintanom timotej atd riesili konkretne situacie... chces povedat ze stoho co pisali apostoli (nie kristus) sa da vydedukovat ze otroctvo schvalovali ???
Ty chceš povedať, že existuje viacero konkrétnych situácií, kde je morálne správne vlastniť a biť otrokov? A áno, presne to tým chcem povedať... keby ho neschvaľovali, asi by namiesto "otroci počúvajte svojich pánov" a "neposlušný sluha bude veľmi bitý" napísali "otroctvo je zlé, treba ho zrušiť". Či?
strapaty napísal:inac otroctvo nerozkvitalo nikdy viac ako v dnesnych dobach .. staci sa pozriet na podmienky v nasich zamestnaniach .... clovek ktory zaroby len tolko aby sa vyspal a najedol robi presne tak isto ako otrok ... (s tym rozdielom ze ked chce moze skapat od hladu)
Tento nezmysel si tu už minimálne raz písal, a aj keď sme ťa upozornili, že je to blbosť tak si to kľudne opakuješ ďalej... "Otroctvo" o akom hovoríš ty vôbec nie je otroctvo a ani s ním nemá nič spoločné, do zamestnania ťa nikto nenúti, zo zamestania môžeš kedykoľvek odísť, zamestnávateľ ťa podľa pracovnej zmluvy nemôže vlastniť ako vec, predať ťa, podľa uváženia biť (a stačí že do 2-3 dní na zranenia nezomrieš a všetko je okej). Tiež som si (na rozdiel od biblie) nevšimol, že by zamestnávatelia mali presne určené inštrukcie ako môžu predať svoju dcéru do otroctva apod. Ale inak máš úplnú pravdu, kam sa hrabe starovek :|
L.O.L. napísal: @Steju: Ako s jednym z mala sa s tebou dalo normalne diskutovat, tvoje logicke argumenty ma donutili fakt sa zamyslat. Mas K+ odomna a aj moj respekt :)
Tak si mohol dať aspoň dva karma body :D Just kidding... len sa zamýšľaj ďalej, je to cesta ku skutočnej pravde, namiesto tej, ktorá sa síce zdá byť krajšia, ale nie je reálna.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

L.O.L. napísal:Noo do diskusie sa nanestastie pridali nove tvare, hlavne retardovany Andi Cibula. Opytal by si sa rovnaku otazku znameho veriaceho osobne? Odpoviem pravdivo za teba: NIE, lebo ludia ako ty nemaju v zivote na nic gule a kvoli tomuto deficitu si len potrebuju zvysovat svoje ego v pohodli a bezpeci za klavesnicou.
SRY chlopi, toto uz nie je normalna diskusia taze tu koncim.
Lepsie byt retardovany nez verit v neexistujucu entitu. :D
Ale pre tvoju informaciu (ak nedodrzis vyhlasenie ze koncis diskusiu), bol som zvedavy ako zareagujes, v podstate ma to neprekvapuje. :) Dufal som v diskutera, ktory sa bude branit aj agresivnemu primitivizmu. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mam otazku pre tupritomnych veriacich. Co by ste spravili, keby vas na ulici dakto oslovi a povie, ze je Bozi syn?
Napísať odpoveď