a ešte jedna vec... poberám sirotský dochodok, dá sa nejako vydrbať so systémom, aby som ho mohla poberať aj ďalej a nemala z toho problém? to asi nie, čo?
Vylúčenie z VŠ
Vylúčenie z VŠ
no vyzerá to tak, že po zajtrajšku budem vylúčená zo školy, takže sa vás chcem opýtať, dokedy budem študentom a kedy sa mám ísť nahlásiť na úrad práce? resp. čo všetko ma čaká 
a ešte jedna vec... poberám sirotský dochodok, dá sa nejako vydrbať so systémom, aby som ho mohla poberať aj ďalej a nemala z toho problém? to asi nie, čo?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vylúčenie z VŠ
študentkou si dovtedy, kým ti nebude prerušené alebo ukončené štúdium. To znamená do dátumu, ktorý bude na potvrdení ktoré ti dajú. Ak budeš vylúčena k zajtrajšiemu dňu, tak do zajtra. Každpádne, na úrade nič nevybavíš kým nemáš potvrdenie zo školy že ti bolo štúdium ukončené a na ňom ten dátum bude jasne napísaný. Povinnosť prihlásiť sa na úrad je tuším do 7 dní ak si dobre pamätám
s tým sirotským netuším
s tým sirotským netuším
Len aby škola s tebou nevydrbala tak ako so mnou. Potvrdenie o ukončení štúdia mi dali asi niekedy 30. novembra, ale na tom potvrdení bolo napísané, že ukončené štúdium mám k 20. novembru, takže ten rozdiel som musel zaplatiť zdravotnej poisťovni. To som ale nemohol nijak ovplyvniť. Nepodelíš sa s nami o dôvod vylúčenia, ak to nie je tajné? Nič ma do toho nie je, ale som trošku zvedavý
.
zalezi aj to preco ta chcu vylucit zo skoly ...ak si urobila pruser tak ich tazko ukecas aby ti dali papier o ukonceni dochadzky az na konci augusta ... ak ide o skusky tak vtedy by mohli byt ustretovi a dat ten papier co najnekor ...a system neodrbes , dnom ukoncenia skoly ti zanika statut nezaopatreneho dietata kedze uz nevykonavas sustavnu pripravu na povolanie a kedze uz nie si podla zakona nezaopatrena tak uz nemozes poberat sirotsky dochodok ...tolko som sa aspon ja vysomaril z tych veci co su na stranke socialnej poistovne mozno sa mylim vo vyklade
To isté som riešiel aj ja... Domov ti príde papier iba, že si bola vylúčená od dňa kedy si prebrala dopis. Ale v dopise nie je presný dátum a ako písal audio, potrebuješ s presným dátum. Ten papier s presným dátumom ti pošli možno o 2 týždne neskôr, čiže budeš doplácať na zdravotnej 1,60€ za každý omeškaný deň. Takže odporúčam, ak nepríde presný dátum na prvý krát ísť na štúdijné oddelenie a popýtam ho tam... Samozrejme tam bude robiť nepríjemná špína, ktorá ťa zdissuje... S tým papierom potom na úrad práce do 7 dní. Zoberieš také 4 stranové tlačivo, ktoré musíš celé vypísať. + Musíš dokladovať maturitné vysvedčenie, ak si skončila 3 ročnik na VŠ, tak aj to, ak nie, tak iba to maturitne + ten papier o vylúčení... Sprav si zo všetkého kopia... pevné nevry na úrade 
Čo sa týka toho sirotského, tak to absolútne netuším, ale poho sa spýtaj na úrade ako s tým. Ak ho môžeš poberať iba ako študentka, tak sa s ním budeš musieť rozlúčiť. Nijak odrbať as to žiaľ nedá...
Čo sa týka toho sirotského, tak to absolútne netuším, ale poho sa spýtaj na úrade ako s tým. Ak ho môžeš poberať iba ako študentka, tak sa s ním budeš musieť rozlúčiť. Nijak odrbať as to žiaľ nedá...
neda. po bc. statniciach to soc. poistovni oznamila skola hned a do zapisu som nedostal nic. po zapise vsak aj spatne. takze ak nastupis na jesen na inu vysku, mozno ti nieco priznaju...Luci_JA napísal: a ešte jedna vec... poberám sirotský dochodok, dá sa nejako vydrbať so systémom, aby som ho mohla poberať aj ďalej a nemala z toho problém? to asi nie, čo?
po druhych statniciach este horsie, lebo skola vtedy neoznamila a prachy veselo chodili. az kym neprisiel list, ze to chcu vratit, lebo som na ne nemal pravo
-
ktozesomja
Medium Star
presne ako píše jackb, potvrdzujem. Keby soc. poisťovňa nevedela, že už nemáš štatút študenta a naďalej by ti chodil sirotský dôchodok, tak v momente keď sa to dozvedia, že si poberala tento dôchodok neprávom budeš musieť tie peniaze vrátiť. Ja keď som skončil Bc. tak mi ešte mesiac po ukončení prišiel dôchodok a potom došiel papier, že som nato nemal právo, teda musím vrátiť.
no tak teda nastala zmena
dnes som mala skúšku, ktorú som opakovala z minulého roka, no a keď by som dostala FX, tak by som bola automaticky vylúčená, čo aj tak včera vyzeralo, ale nakoniec sa mi to podarilo dať
takže som vás tu zbytočne poplašila, ale tému možem asi nechať, možno to pomože niekedy niekomu inému
a ďakujem za reakcie