Vylúčenie z VŠ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Luci_JA
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Vylúčenie z VŠ

Príspevok od používateľa Luci_JA »

no vyzerá to tak, že po zajtrajšku budem vylúčená zo školy, takže sa vás chcem opýtať, dokedy budem študentom a kedy sa mám ísť nahlásiť na úrad práce? resp. čo všetko ma čaká :)

a ešte jedna vec... poberám sirotský dochodok, dá sa nejako vydrbať so systémom, aby som ho mohla poberať aj ďalej a nemala z toho problém? to asi nie, čo? :/
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vylúčenie z VŠ

Príspevok od používateľa audiotrack »

študentkou si dovtedy, kým ti nebude prerušené alebo ukončené štúdium. To znamená do dátumu, ktorý bude na potvrdení ktoré ti dajú. Ak budeš vylúčena k zajtrajšiemu dňu, tak do zajtra. Každpádne, na úrade nič nevybavíš kým nemáš potvrdenie zo školy že ti bolo štúdium ukončené a na ňom ten dátum bude jasne napísaný. Povinnosť prihlásiť sa na úrad je tuším do 7 dní ak si dobre pamätám

s tým sirotským netuším
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Len aby škola s tebou nevydrbala tak ako so mnou. Potvrdenie o ukončení štúdia mi dali asi niekedy 30. novembra, ale na tom potvrdení bolo napísané, že ukončené štúdium mám k 20. novembru, takže ten rozdiel som musel zaplatiť zdravotnej poisťovni. To som ale nemohol nijak ovplyvniť. Nepodelíš sa s nami o dôvod vylúčenia, ak to nie je tajné? Nič ma do toho nie je, ale som trošku zvedavý :).
pasto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pasto »

zalezi aj to preco ta chcu vylucit zo skoly ...ak si urobila pruser tak ich tazko ukecas aby ti dali papier o ukonceni dochadzky az na konci augusta ... ak ide o skusky tak vtedy by mohli byt ustretovi a dat ten papier co najnekor ...a system neodrbes , dnom ukoncenia skoly ti zanika statut nezaopatreneho dietata kedze uz nevykonavas sustavnu pripravu na povolanie a kedze uz nie si podla zakona nezaopatrena tak uz nemozes poberat sirotsky dochodok ...tolko som sa aspon ja vysomaril z tych veci co su na stranke socialnej poistovne mozno sa mylim vo vyklade
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

To isté som riešiel aj ja... Domov ti príde papier iba, že si bola vylúčená od dňa kedy si prebrala dopis. Ale v dopise nie je presný dátum a ako písal audio, potrebuješ s presným dátum. Ten papier s presným dátumom ti pošli možno o 2 týždne neskôr, čiže budeš doplácať na zdravotnej 1,60€ za každý omeškaný deň. Takže odporúčam, ak nepríde presný dátum na prvý krát ísť na štúdijné oddelenie a popýtam ho tam... Samozrejme tam bude robiť nepríjemná špína, ktorá ťa zdissuje... S tým papierom potom na úrad práce do 7 dní. Zoberieš také 4 stranové tlačivo, ktoré musíš celé vypísať. + Musíš dokladovať maturitné vysvedčenie, ak si skončila 3 ročnik na VŠ, tak aj to, ak nie, tak iba to maturitne + ten papier o vylúčení... Sprav si zo všetkého kopia... pevné nevry na úrade ;)
Čo sa týka toho sirotského, tak to absolútne netuším, ale poho sa spýtaj na úrade ako s tým. Ak ho môžeš poberať iba ako študentka, tak sa s ním budeš musieť rozlúčiť. Nijak odrbať as to žiaľ nedá...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Luci_JA napísal: a ešte jedna vec... poberám sirotský dochodok, dá sa nejako vydrbať so systémom, aby som ho mohla poberať aj ďalej a nemala z toho problém? to asi nie, čo? :/
neda. po bc. statniciach to soc. poistovni oznamila skola hned a do zapisu som nedostal nic. po zapise vsak aj spatne. takze ak nastupis na jesen na inu vysku, mozno ti nieco priznaju...
po druhych statniciach este horsie, lebo skola vtedy neoznamila a prachy veselo chodili. az kym neprisiel list, ze to chcu vratit, lebo som na ne nemal pravo
ktozesomja
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ktozesomja »

presne ako píše jackb, potvrdzujem. Keby soc. poisťovňa nevedela, že už nemáš štatút študenta a naďalej by ti chodil sirotský dôchodok, tak v momente keď sa to dozvedia, že si poberala tento dôchodok neprávom budeš musieť tie peniaze vrátiť. Ja keď som skončil Bc. tak mi ešte mesiac po ukončení prišiel dôchodok a potom došiel papier, že som nato nemal právo, teda musím vrátiť.
Luci_JA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Luci_JA »

no tak teda nastala zmena :) dnes som mala skúšku, ktorú som opakovala z minulého roka, no a keď by som dostala FX, tak by som bola automaticky vylúčená, čo aj tak včera vyzeralo, ale nakoniec sa mi to podarilo dať :) takže som vás tu zbytočne poplašila, ale tému možem asi nechať, možno to pomože niekedy niekomu inému :) a ďakujem za reakcie
Napísať odpoveď