rast zubov mudrosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

rast zubov mudrosti

Príspevok od používateľa DENNY »

Dobre ranko prajem.

Od utorka si tym prechadzam, rastie mi lava dolna osmicka, je to neskutocna bolest, bol som aj vcera pri zubarovi. On mi to vydezinfikoval a povedal, ze to tak ma byt.

Chcem sa ale spytat nieco vas, na kolko to je bezna vec ktorou si presiel / prejde kazdy.

Je tiez normalne, ak mi trochu opuchlo dasno a lice v okoli toho zuba? A ako ste tu bolest riesili vy? Lebo ja ju neviem pretrpiet bez ibalginu z coho teda velku radost nemam...

Dakujem za vase rady :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: rast zubov mudrosti

Príspevok od používateľa jackb »

Savo, prasok do peciva a kusok alkalickej baterie na to! Tie spiny lekarske su blbe ako telce a pravdu hovoria len internetovi osvieteni mudrci!

a ked teda neveris vyzieracovym bludom, tak ano. presne tak prebieha rast osmiciek. dokonca sa moze stat, ze sa ti vsetky zacnu kyvat. kvoli tym problemom si ich vela ludi nechava chirurgicky vyberat hned ako sa zacnu prerezavat

//ved idem s protiprudovym prudom, tak co je zase zle? :D
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Ak to bude pretrvávať a puchnúť naďalej tak ti hodí antibiotiká a prejde to. Horšie je to neskôr keď sú už prerezané, vtedy začínajú tie pravé "orechové" problémy. (Dúfaj, že máš dosť širokú sánku)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No mohol ho minimálne na rontgen poslat bo može mu rást do kriva a tlačiť na všetko.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vo vedlajšej téme som to písal - toto je nutné dať na RTG aby bolo vidno či netlačí na ostatné zuby, v takom prípade ich môže poškodzovať, čo môže viesť k zápalom a ďalším komplikáciam.
Prílohy
zub_demencie.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ber to s tej lepsej stranky. Konecne si uz mudry :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

S osmičkami si ešte užiješ, ja už nemám ani jednu :)
DENNY
Medium Star
Medium Star

zasiel som radsej este k zubarovi, vymenil mi dren a nahodil antibiotika kvoli opuchu a zapali :?

ked uz beriem tie antibiotika tak dufam, ze mi to cim skor odpuchne, ani by mi nevadilo, ze mam nafuknute lice, ale nemozem ani poriadne otvarat usta

no co uz, beriem to pozitivne, musim si tym prejst tak co narobim :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

A rastie ti spravne ? Lebo sa mi nezda.
DENNY
Medium Star
Medium Star

na RTG ma neposlal :roll: neviem preco, ale tvrdil, ze vsetky tie priznaky su normalne, moze mi to vraj zhorsovat to, ze zvrchu mam este skoro na polovici zuba dasno, ktore som este "nevykusal", tak vraj to mi tam moze byt bolestive, ale nechceli mi ho vystikavat pre ten opuch .. zrejme az v pondelok / utorok .,
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Počkaj a uvidíš... ale na tvojom mieste by som začal uvažovať nad zmenou zubára.
DENNY
Medium Star
Medium Star

prave to ma mrzi, ze prave tento tyzden ma moj zubar dovolenku a preto som musel chodit k inemu ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Uf, aký som rád, že sa mi zatiaľ žiadna z týchto zaručených komplikácií s osmičkami nestala. Už mám všetky štyri vonku, pekne pomaly, etapovito si rastú, prakticky o tom ani neviem, lebo sa jedná iba o miernu citlivosť v danej dobe (pár dní).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

tiez som to tak mal, len mierna sitlivost mozno aj mikro opuch na par dni a odvtedy pokoj
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mňa pred necelým mesiacom bolel zub, respektíve celá prava strana huby - strašná bolesť, nevedel som určiť, či je to spodné alebo vrchné ďasno, proste, celá pravá strana. Bolelo to asi dva dni, Ibalgin pomohol na hodinu, aj tak som zjedol asi 3 za dva dni, čiže drvivá väčšina času iba pretrpenie. To bol piatok, vtedy som sa aj rozhodol, že idem k zubárovi, ale mal dovolenku (zubára mám doslova na skok od domu), a náhradný bol celkom ďaleko, tak že kašlem na to (aj trošku ľutujem). Na druhý deň keď som stal, a prakticky žiadna bolesť, tešil som sa, nepríjemné prekvapenie nastalo, keď som prišiel do kúpeľne a uvidel sa v zrkadle. Vy píšete o mikroopuchoch, ale ja som vyzeral ako keby ma v noci zmlátil Mike Tyson. Kvôli opuchu som neartikuloval, atď... Ale nebolelo to, tak som si povedal, že opuch = zápal, a že musím ísť k lekárovi, povedal som si, že ak nezačne bolesť, tak až v Pondelok, dovtedy to našťastie úplne prešlo a kým to nebolelo, nešiel som, lebo som sa učil na skúšky. Odvtedy našťastie nič a ja iba dúfam, že to bol zub múdrosti, ktorý sa prerezával a schytal nejakú infekciu, a že to nebolo nič vážnejšie. Ale neviem, lebo keď sa snažím počítať si zuby, osmičky mám všetky. :D
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Caute.
Mne sa prerezala osmicka bez komplikacii a zubar od zaciatku hovori, ze preventivne ju treba vytiahnut. Vraj sa moze spravit medzizubny kaz a potom sa to tazko osetruje. Mam uz termin v oktobri, ale stale si nie som ista, ci je to fakt potrebne. Aky mate nazor/ skusenosti?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mne zubar odporucil vytiahnut vsetky osmicky. Vraj sa casom aj tak pokazia a bez nich budem mat klud. Ale nejak sa k tomu stale neviem odhodlat. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

kathleen napísal:Caute.
Mne sa prerezala osmicka bez komplikacii a zubar od zaciatku hovori, ze preventivne ju treba vytiahnut. Vraj sa moze spravit medzizubny kaz a potom sa to tazko osetruje. Mam uz termin v oktobri, ale stale si nie som ista, ci je to fakt potrebne. Aky mate nazor/ skusenosti?
Ak je tam co i len maly poencial, ze budu robit problemi (rastu nakrivo, je tam malo miesta,...), daj si ich vytiahnut.
Ked uz budu problemi, bude to horsie :D
Ja som problemi so zubami mudrosti schytal, akurat na vianoce, no neboleli zuby ale usi, a to dost kruto, lenze obycajny zubar leziace osmicky nevytiahne, tak som musel par mesiacov cakat na stomatochirurgiu, a kedze mi koren tlacil na nerv, tak som bral tie najsilensjie lieky proti bolesti a aj tak som polku noci poriadne nespal (podla pocasia). Tesil som sa na zubarske kreslo ako este nikdy.
Vtedy som naozaj lutoval, ze som si ich nenechal vytiahnut ked neboleli a ked som si to mohol naplanovat.

Nedvano som si nechal vytiahnut poslednu osmicku a bez problemov u mojej zubarky, vecer som uz mohol jest.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Daj ich hneď vytiahnuť. Zbytočne do nich budeš vrážať peniaze, tak či tak raz pôjdu von.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Tiež sa prikláňam k názoru aby si si ich dala vybrať. Osmičky majú dosť tendenciu sa kaziť, nielen kvôli povrchu, ale aj kvôli umiestneniu... Takže je väčšia šanca, že sa dostaneš kaz, alebo nejaký iný zápal... To sa musíš už rozhodnúť sama. Mne nevyšla žiadna, pretože rástli šikmo a hrozilo, že mi narazia na nerv, takže preventívne išli spodne vonku. A keď už mi vyberali dolné, tak som si dal vybrať aj horné. Samozrejme chirurgicky u stomatochirurga. 2 + 2. Nič moc, na hovno pocit aj operácia, ale teraz som rád.
Napísať odpoveď