Ale rád si počkám na odpoveď od veriacich.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
vladenko007
VIP
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Ja by som povedal že veriaci by zareagovali presne naopak. Veria v niečo čo nikdy nevideli ale ak by stál dôkaz pred ich nosom tak by neverili.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
-
tehla
ja by som povedal servus bratu...harrison314 napísal:Ja mam otazku pre tupritomnych veriacich. Co by ste spravili, keby vas na ulici dakto oslovi a povie, ze je Bozi syn?
-
harrison314
Hardcore addict
Ja som myslel v ulohe mesiaca/spasitela/boha na zemi, nie radoveho krestana, kde sa vsteci nazyvaju bratia a sestritehla napísal:
ja by som povedal servus bratu...
Ohladom neinformovanosti: Ty si o sebe myslis, ze si odbornik na Bibliu, ked vsetko na co sa zmozes je hladat v Biblii slovo "otrok" "sluha" a potom tu hadzat linky na trapne akoze protirecenia? Taketo konanie nazyvam neinformovanostou a ignoranciouSteju napísal: No vida, a máme tu ďalšie protirečenia... tu sa skôr zdá, že sa ku otrokom máme chovať old testament style, takže žiadne správanie sa ako k vlastným bratom.
Nás zase vôbec nezaujíma čo študuješ, kde pracuješ atď... zaujímavé sú tvoje (a iných) názory na tému, o ktorej sa bavíme, a napríklad keby si bol lepšie informovaný o pochybnom vzniku biblie, ani by ťa nenapadlo brať ju o niečo vážnejšie, ako hociktoré iné staroveké mýty, ktoré vznikali rovnako. K neinformovanosti je to ešte veľmi často ignorancia - a kresťan je na svete![]()
K tomu co si poslal - je to cast podobenstva o vernom sluhovi. Podobenstva. Vies co je to podobenstvo? Takze prezentovat sa takymito hlupymi argumentami ti velmi neprospieva... A este poucovat ostatnych o neinformovanosti a ignorancii
Takisto sa nechcem zastavat krestanstva a biblii, ale otroctvo popisovane v biblii, je trochu zle chapane. Do otroctva vtedy dobrovolne chodilo vela ludi, aj na zaklade toho, ze chceli splatit svoj zivotny dlh, porpipade nemali kam ist a pan sa o nich postaral. Rasove otroctvo, ktore prekvitalo hlavne v minulych storociach je zamerane na ciernu rasu bez akychkolvek prav.
Aj ked vobec neuznavam to co je napisane v biblii, je to urcite nepriame podporovanie otroctva, ved tie citaty hovoria za vsetko, je to proste tym ze v dobach ked sa pisala ta kniha to bola bezna rutina, dobova udalost, ktora ovplivnila aj ich pisomnosti a literaturu.
Aj ked vobec neuznavam to co je napisane v biblii, je to urcite nepriame podporovanie otroctva, ved tie citaty hovoria za vsetko, je to proste tym ze v dobach ked sa pisala ta kniha to bola bezna rutina, dobova udalost, ktora ovplivnila aj ich pisomnosti a literaturu.
L.O.L. napísal:Noo do diskusie sa nanestastie pridali nove tvare, hlavne retardovany Andi Cibula. Opytal by si sa rovnaku otazku znameho veriaceho osobne? Odpoviem pravdivo za teba: NIE, lebo ludia ako ty nemaju v zivote na nic gule a kvoli tomuto deficitu si len potrebuju zvysovat svoje ego v pohodli a bezpeci za klavesnicou.
SRY chlopi, toto uz nie je normalna diskusia taze tu koncim.
@Steju: Ako s jednym z mala sa s tebou dalo normalne diskutovat, tvoje logicke argumenty ma donutili fakt sa zamyslat. Mas K+ odomna a aj moj respekt
-
tehla
takze cela Europa po storocia, najvyznamnejsie historicke osobnosti ... vsetci retardovani ...kookie napísal: evidentne je retardácia subjektívny pojem...ja si s ňou stotožňujem práve vieru v tú neznámu entitu a v to, že všetko vyrieši.
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2014, 4:16)
povedal by som mu, nech skusi u zidov, ze na neho cakajuharrison314 napísal: Ja som myslel v ulohe mesiaca/spasitela/boha na zemi, nie radoveho krestana, kde sa vsteci nazyvaju bratia a sestri
-
seth82
Darca
Celá Európa? V dnešnej dobe je to asi 76 percent Európy a v minulosti toho bolo ešte oveľa menej. Tieto tvoje prehnané konštrukcie s číslami a pojmami ma vždy vedeli pobaviť
Najvýznamnejšie historické osobnosti nemohli byť tak trochu retardované? A čo Adolf alebo Mussolini, či Inocent IV alebo Sixtus IV - všetko "najvýznamnejšie historické osobnosti"?
Pozor na tých židov - nie že ti vysušia kvietky za oknom a nevylezú zo záchoda počas rannej stolice, to by bol nepochybne priveľký šok...
Ináč je zaujímavé, ako si zrušil toho sebezvaného mesiáša z ulice - na základe čoho by si mu neuveril, že je spasiteľom, ale na druhej strane veríš v iného imaginárneho priateľa?
Pozor na tých židov - nie že ti vysušia kvietky za oknom a nevylezú zo záchoda počas rannej stolice, to by bol nepochybne priveľký šok...
Ináč je zaujímavé, ako si zrušil toho sebezvaného mesiáša z ulice - na základe čoho by si mu neuveril, že je spasiteľom, ale na druhej strane veríš v iného imaginárneho priateľa?
-
Andi_Cibula
Addict
tehla - všetci nie, ale väčšina.
-
tehla
Seth 82 -ak bola väcsina tvojich predkov tak trochu retardovana, potom je dost vysoka pravdepodobnost, ze si tak trochu retardovany aj ty ..... len take zamyslenie ohladom genofondu
Andy Cibula- potom je vlastne fajn, ze konecne retardovani Europania so svojimi kulturnymi a nabozenskymi vzorcami zacinaju pomaly vymierat a neretardovani imigranti zaludnia nasu zem. V nasich koncinach sa tejto ulohy uspesne zhostili romovia, takze konecne svita na lepsie zajtrajsky
Andy Cibula- potom je vlastne fajn, ze konecne retardovani Europania so svojimi kulturnymi a nabozenskymi vzorcami zacinaju pomaly vymierat a neretardovani imigranti zaludnia nasu zem. V nasich koncinach sa tejto ulohy uspesne zhostili romovia, takze konecne svita na lepsie zajtrajsky
-
audiotrack
VIP
zase tvrdenie vytiahnuté z nechtu? Vôbec tá pravdepodobnosť nie je vysoká. Práveže nájdeš asi viac prípadov, kedy sa postihnutému narodí zdravý ako rovnako postihnutý. Okrem toho tu bola reč o mentálnej zaostalosti, a tam to neplatí už vôbec. Aj zo zaostalého decka z osobitnej školy sa môže stať absolvent univerzity s červeným diplomom. Pozri, aj ty si retard a aký geniálny a výstižný nick si si vymysleltehla napísal:Seth 82 -ak bola väcsina tvojich predkov tak trochu retardovana, potom je dost vysoka pravdepodobnost, ze si tak trochu retardovany aj ty ..... len take zamyslenie ohladom genofondu
-
seth82
Darca
tehla: Myslím, že audio to vystihol celkom jasne.
Nečudujem sa ale, že si vôbec nereagoval na tie svoje bludy o "celej Európe" a "najvýznamnejších historických osobnostiach" - všetko si ignoroval a využil si to iba na ďalší kopanec do mňa...Vidím, že tvoja úroveň diskusie sa ani počas tých mesiacov nezmenila, ale tak "starého psa novým kúskom nenaučíš".
Ad lepšie zajtrajšky - existujú krajiny, ktoré sa zaobišli aj bez "náboženských vzorcov", hlavne tých týkajúcich sa kresťanstva a sú asi tak 300 rokov pred nami. Na margo cigánov a prisťahovalcov - ešteže tá naša dokonalá krajina plná kresťanov (75 percent veriacich) je skorumpovaná džamahíria plná zlodejov od najnižších po najvyššie miesta - ej, či to kresťanstvo prospelo, mám taký pocit, že aj ak tí imigranti zaľudnia tú našu krásnu zemičku, bolo by to ešte lepšie. Najlepšie by bolo, keby Slovensko stratilo štatút zvrchovaného štátu a bolo by anektované nejakým iným štátom. Ale to už patrí do inej témy.
Nečudujem sa ale, že si vôbec nereagoval na tie svoje bludy o "celej Európe" a "najvýznamnejších historických osobnostiach" - všetko si ignoroval a využil si to iba na ďalší kopanec do mňa...Vidím, že tvoja úroveň diskusie sa ani počas tých mesiacov nezmenila, ale tak "starého psa novým kúskom nenaučíš".
Ad lepšie zajtrajšky - existujú krajiny, ktoré sa zaobišli aj bez "náboženských vzorcov", hlavne tých týkajúcich sa kresťanstva a sú asi tak 300 rokov pred nami. Na margo cigánov a prisťahovalcov - ešteže tá naša dokonalá krajina plná kresťanov (75 percent veriacich) je skorumpovaná džamahíria plná zlodejov od najnižších po najvyššie miesta - ej, či to kresťanstvo prospelo, mám taký pocit, že aj ak tí imigranti zaľudnia tú našu krásnu zemičku, bolo by to ešte lepšie. Najlepšie by bolo, keby Slovensko stratilo štatút zvrchovaného štátu a bolo by anektované nejakým iným štátom. Ale to už patrí do inej témy.
-
tehla
"mám taký pocit, že aj ak tí imigranti zaľudnia tú našu krásnu zemičku, bolo by to ešte lepšie."
iste, to by bolo najlepsie, absolutny suhlas, nereagujem, pretoze tvoje reakcie su len provokacie, kazdy priemerny neretard pochopi ako som to myslel - teba zrejme tiez clovek nenauci novym kuskom, uz len cakam kedy na mna zareagujes a vzapäti zacnes vyplakavat jak do teba kopem, furt to iste dookola, o co ti ide? chces spravit blbca zo mna alebo zo seba? Vobec som nediskutoval s tebou predsa
audiotrack - hej "z nechtu" to bolo, alebo mozno ani nie
vsetci su retardi, len ja som superman vsak?
iste, to by bolo najlepsie, absolutny suhlas, nereagujem, pretoze tvoje reakcie su len provokacie, kazdy priemerny neretard pochopi ako som to myslel - teba zrejme tiez clovek nenauci novym kuskom, uz len cakam kedy na mna zareagujes a vzapäti zacnes vyplakavat jak do teba kopem, furt to iste dookola, o co ti ide? chces spravit blbca zo mna alebo zo seba? Vobec som nediskutoval s tebou predsa
audiotrack - hej "z nechtu" to bolo, alebo mozno ani nie
"Pozri, aj ty si retard "Genetika: úvod
Děti se podobají svým rodičům a příbuzným. Dané znaky jsou přenášeny z generace na generaci. Jinými slovy dítě může, lidově řečeno, mít nos po otci a oči po matce. Takové znaky se mohou přenášet dále na dítě tohoto dítěte a tak dále po celé generace. Z biologického hlediska se tento proces nazývá dědičnost.
Genetika je biologie dědičnosti. Zabývá se mechanismy dědičných přenosů. Znaky, které zdědíme a které se naším prostřednictvím předávají dále, jsou obsaženy v jádru buněk. Lidské tělo se přitom skládá ze 100 biliónů buněk. Jádro nese přesný program života složený z příspěvků našich předků. Tento program je obsažený v našich chromozomech a představuje genetický kód. Geny v chromozomech určují naše fyzické a biochemické vlastnosti; de facto naše genetické dědictví. Rozhodují víceméně o všem, od funkce jednotlivých buněk po fyzické a vývojové charakteristiky. Tento kompletní soubor 46 chromosomů se nazývá geonom buňky.
Genetické příčiny mentální retardace
Lidské tělo je neuvěřitelně celistvý organismus. V každé buňce je zakódováno až 100 000 genů. K tomu přičtěme neustálé dělení a replikaci buněk jako součást jejich přirozené existence a nezbývá nám, než žasnout, jak je možné, že se nepokazí mnohem více věcí.
Vzhledem k této komplexnosti není jednoduché odpovědět na otázku, jaké příčiny způsobují mentální retardaci. Můžeme ji připsat jakýmkoli okolnostem narušujícím vývoj mozku před narozením dítěte, během porodu nebo v období dětství. Mentální retardace není způsobena pouze poruchou genotypu nebo genetické výbavy jednotlivce, ale mohou ji zapříčinit i nejrůznější faktory působící v okolním prostředí, například užívání drog, nedostatečná výživa, chudoba nebo kulturní deprivace. Zjistilo se, že u více než 50 procent lidí s mentálním postižením existuje více než jedena příčina postižení.
U 30 procent lidí s těžkým mentálním postižením zůstává příčina neznámá. Ve srovnání s lidmi s těžkou mentální retardací je identifikace příčin postižení u dětí s lehkou mentální retardací mnohem složitější. Přibližně 90 procent všech případů mentální retardace spadá do pásma lehké mentální retardace. Někteří vědci tvrdí, že u 75 procent dětí s lehkou mentální retardací je příčina postižení neznámá.
Většina identifikovatelným příčin případů těžké mentální retardace je způsobena genetickými poruchami. Vzhledem k tomu, že mozek je velmi složitý orgán, podílí se na jeho vývoji skutečně mnoho genů. A proto také existuje mnoho genetických příčin mentální retardace. Až 60 procent případů těžké mentální retardace má genetickou příčinu, takže právě genetické poruchy představují nejčastější příčinu.
Genetické poruchy se obecně spojují s mentální retardací, chronickými nemocemi a opožděním vývoje. Za účelem hlubšího vhledu do genetických poruch si je zkusme rozdělit do tří skupin: chromozomální, porucha jednoho genu a multifaktoriální. Downův syndrom (chromozomální porucha) a syndrom fragilního X chromozomu (porucha jednoho genu) jsou dvě nejčastější geneticky podmíněné formy mentální retardace.
Chromozomální poruchy se vyskytují přibližně u sedmi z 1000 narozených dětí. Porucha je způsobena nadpočtem, nebo také nedostatkem chromozomů, případně jejich změněnou strukturou. Polovina spontánních potratů během prvního trimestru je způsobena právě chromozomálními abnormalitami. Jestliže se takové dítě narodí, zpravidla má kombinované postižení včetně mentální retardace.
Poruchy jednoho genu se dědí jedním z následujících třech způsobů:
1. Dominantní dědičnost
Nastává, pokud má jedinec dominantní gen způsobující poruchu, i když je doplněn genem „normálním“ od druhého rodiče. Příkladem dominantní dědičnosti způsobující mentální retardaci je tuberózní skleróza.
2. Recesivní dědičnost
Nastává, pokud jsou přítomny dvě kopie nefunkčního genu. Rodiče dětí s autozomálním recesivním onemocněním jsou označováni jako „přenašeči“, protože každý z nich má jednu kopii abnormálního genu. Na nich samotných se to ovšem nikterak neprojeví a sami o tom ani nevědí, dokud se jim nenarodí dítě s touto poruchou. Poruchy jednoho genu jsou většinou klasifikovány jako autozomální recesivní poruchy a mohou být diagnostikovány ještě před narozením dítěte, jestliže u matky existuje riziko této genetické poruchy. Příkladem s následky mentální retardace jsou fenylketonurie a galaktosemie.
3. Dědičnost vázaná na pohlaví
Díky hlubšímu vhledu do genetických příčin mentální retardace je možno realizovat diskuse ohledně etických otázek týkajících se genetického výzkumu. Vědci si například mohou klást otázky, jak ovlivní objev nových genů souvisejících s mentální retardací jedince, kteří jsou mentálně postižení; jak ovlivní jedince, kteří mají gen způsobující mentální retardaci, ale nejsou u nich patrné žádné příznaky postižení, a podobně.
Znalost skutečnosti, že mentální retardace je dědičná, nám umožňuje, abychom celému problému lépe porozuměli a mohli vést odbornější diskuse o etických otázkách týkajících se genetického výzkumu.
Zdroj: The Arc – An Introduction to Genetics and Mental Retardation, publikováno s laskavým svolením The Arc of the United States, česká verze vznikla díky pomoci dobrovolníků projektu dobromysl.cz - překlad z angličtiny Markéta Krajníková, redakce Dagmar Brejlová
vsetci su retardi, len ja som superman vsak?
-
audiotrack
VIP
že nie je dedičná som ani nenapísal, iba som napísal že to percento pravdepodobnosti nie je vysoké. A to si mi vlastne ničím nepodložil, ako si tvrdil že je vysoká pravdepodobnosť. To že sa to dedí, neznamená zákonite že sa to zdediť musí, iba že môže. Okrem toho, ak sa niekto narodí ako retard a v detstve je mentálne zaostalý, tiež to neznamená že takým ostane celý život. Je to o práci s tým deckom, a ako bude jeho učenie napredovať. Takže nič z toho čo som napísal si nevyvrátil, a dokonca si ani nepotvrdil nič z toho čo si písal ty predtým.
stačí sa pozreť na ľudstvo ako také. Podľa tvojej tézy, ak by tá pravdepodobnosť dedenia retardovanosti bola vysoká, tak stačí aby bol jeden retardovaný a postupne by cez potomkov táto retardácia pohltila ľudstvo (to je vlastne to čo ty píšeš). Ale ľudstvo práve naopak napreduje, a inteligencia vzrastá (nebavíme sa o američanoch vychovaných na telenovelách, to nie je retardácia ale lenivosť rozmýšlať), takže veľa "vetiev" retardácie zanikne. Tým pádom to percento nie je vyššie ako 50%
stačí sa pozreť na ľudstvo ako také. Podľa tvojej tézy, ak by tá pravdepodobnosť dedenia retardovanosti bola vysoká, tak stačí aby bol jeden retardovaný a postupne by cez potomkov táto retardácia pohltila ľudstvo (to je vlastne to čo ty píšeš). Ale ľudstvo práve naopak napreduje, a inteligencia vzrastá (nebavíme sa o američanoch vychovaných na telenovelách, to nie je retardácia ale lenivosť rozmýšlať), takže veľa "vetiev" retardácie zanikne. Tým pádom to percento nie je vyššie ako 50%
-
seth82
Darca
tehla: Ako si dokázal moje otázky a komentáre na margo tvojich megabludov o "celej Európe" zhodnotiť ako provokáciu? To každý, kto tu bude vyvracať tie tvoje výplody, je provokatér? Silne mi pripomínaš iných fanatických kresťanov, ktorí v prípade akejkoľvek kritiky smerujúcej na ich fanklub rýchlo vreštia o akejsi "hate" a o tom, že ateisti ich nenávidia, chcú ich prenasledovať a podobne.
Inými slovami - mojou prvou reakciou som totálne narušil tvoje kváziargumenty, ktoré vieš, že neobhájiš a preto odmietaš ďalej reagovať. Robil si to aj v minulosti a robíš to aj teraz. Čudujem sa, že sa tu s tebou snaží vôbec niekto (okrem mňa) po tých rokoch tvojej takpovediac jednostrannej diskusie konštruktívne debatovať, je to ako hádzanie hrachu na stenu.
O akom "vyplakávaní" tu píšeš? Nehodnoť správanie iných podľa svojho
Ja som iba konštatoval a zhrnul tvoju typickú "diskusnú stratégiu".
Na to, kto tu zo seba robí blbca, máme predsa iných - teda ľudí, ktorí toto fórum a túto diskusiu čítajú. My dvaja sa môžeme navzájom hodnotiť ako len chceme, to mienku ostatných neovplyvní.
Na záver - je mi úplne šuma fuk, s kým si diskutoval. Toto je verejná téma a každý, kto nájde v reakcii nejaké bludy, na ne môže zareagovať. Alebo si čakal, že každý nad tým prižmúri očká a nechá to tak? Máš smolu. Kvôli dovolenke som mal pauzu, ale vidím, že ešte stále má zmysel to tu sledovať, ešte nebodaj niekto tým kravinám, čo niekedy píšeš, uverí a čo potom?
Inými slovami - mojou prvou reakciou som totálne narušil tvoje kváziargumenty, ktoré vieš, že neobhájiš a preto odmietaš ďalej reagovať. Robil si to aj v minulosti a robíš to aj teraz. Čudujem sa, že sa tu s tebou snaží vôbec niekto (okrem mňa) po tých rokoch tvojej takpovediac jednostrannej diskusie konštruktívne debatovať, je to ako hádzanie hrachu na stenu.
O akom "vyplakávaní" tu píšeš? Nehodnoť správanie iných podľa svojho
Na to, kto tu zo seba robí blbca, máme predsa iných - teda ľudí, ktorí toto fórum a túto diskusiu čítajú. My dvaja sa môžeme navzájom hodnotiť ako len chceme, to mienku ostatných neovplyvní.
Na záver - je mi úplne šuma fuk, s kým si diskutoval. Toto je verejná téma a každý, kto nájde v reakcii nejaké bludy, na ne môže zareagovať. Alebo si čakal, že každý nad tým prižmúri očká a nechá to tak? Máš smolu. Kvôli dovolenke som mal pauzu, ale vidím, že ešte stále má zmysel to tu sledovať, ešte nebodaj niekto tým kravinám, čo niekedy píšeš, uverí a čo potom?
-
tehla
"Okrem toho, ak sa niekto narodí ako retard a v detstve je mentálne zaostalý, tiež to neznamená že takým ostane celý život. Je to o práci s tým deckom, a ako bude jeho učenie napredovať."
no dobre, whats the point? Zo Sethom sa pracovalo, preto sa na nom ten retardovany Europsky gen neprejavil? .... Ak sa pozriem na stav spolocnosti, stale vyhrava v inteligencii ten Europsky gen, nejak mi to nejde dokopy s celoplosnou retardaciou - skor mi z toho vyplyva, ze povodny Europania mali navrch, ak sa pozrieme na zivotne podmienky, socialne zrucnosti atd .. Inteligencia je jedna stranka veci, dolezite su aj podmienky na jej rozvoj - a to skolstvo, zdravotnicka starostlivost, moralna uroven spolocnosti, etika a v tom boduje opät Europsky gen - napr. prva transplantacia srdca bola uskutocnena v Kapskom meste - v JAR tam kde sa sustredili povodni Europania, z mesacnej krajiny urobili vyspelu spolocnost podobnu Europskej, to tiez nejak nekoresponduje s retardaciou, konieckoncov ani vyvoj v Europe po storocia nenasvedcuje tomu, ze by sme boli prevazne mentalne retardovani
"Máš smolu. Kvôli dovolenke som mal pauzu, ale vidím, že ešte stále má zmysel to tu sledovať, ešte nebodaj niekto tým kravinám, čo niekedy píšeš, uverí a čo potom?"
takze ty tu specialne cakas na mna?
)))) to je velka cest, ze som niekoho takto zaujal ... Niekto tomu uveri hm... no co potom?
) asi ta trafi slak .... len skoda ze stale opakujes to iste a si pre mna diskuter ala obohrana platna, o kopancoch do zadku, (nezabudni uz tradicne ma napomenut, aby som odcitoval, kde si spominal zadok) inak by bola mozno aj sranda, ty to stale tahas do trapnych flamewars bez pointy, bez obsahu, bez naboja ... inymi slovami, instantna nuda
no dobre, whats the point? Zo Sethom sa pracovalo, preto sa na nom ten retardovany Europsky gen neprejavil? .... Ak sa pozriem na stav spolocnosti, stale vyhrava v inteligencii ten Europsky gen, nejak mi to nejde dokopy s celoplosnou retardaciou - skor mi z toho vyplyva, ze povodny Europania mali navrch, ak sa pozrieme na zivotne podmienky, socialne zrucnosti atd .. Inteligencia je jedna stranka veci, dolezite su aj podmienky na jej rozvoj - a to skolstvo, zdravotnicka starostlivost, moralna uroven spolocnosti, etika a v tom boduje opät Europsky gen - napr. prva transplantacia srdca bola uskutocnena v Kapskom meste - v JAR tam kde sa sustredili povodni Europania, z mesacnej krajiny urobili vyspelu spolocnost podobnu Europskej, to tiez nejak nekoresponduje s retardaciou, konieckoncov ani vyvoj v Europe po storocia nenasvedcuje tomu, ze by sme boli prevazne mentalne retardovani
"Máš smolu. Kvôli dovolenke som mal pauzu, ale vidím, že ešte stále má zmysel to tu sledovať, ešte nebodaj niekto tým kravinám, čo niekedy píšeš, uverí a čo potom?"
takze ty tu specialne cakas na mna?
-
Andi_Cibula
Addict
Jaj no ale sak ja nepopieram tvrdenia ze aj moslimovia a veriaci inych nabozenstiev su retardovani.
Islam tiez povazujem za zmes sraciek.
Islam tiez povazujem za zmes sraciek.
-
tehla
s tym suhlasim, ale ako skupinova strategia to funguje - v nas neprospech ....
-
seth82
Darca
tehla: "takze ty tu specialne cakas na mna?" - to som nikde netvrdil, opäť si priveľmi fandíš...Ale som rád, že si to vzťahuješ priamo na seba, asi si si vedomý, že patríš medzi tých, ktorí tu bludária úplne pravidelne...A prečo by ma mal trafiť šľak? Ja sa tu celkom dobre bavím, opäť zopakujem - nefandi si.
A okomentuješ mi už konečne, prečo si zavádzal o tej Európe a vysvetlil tú "myšlienku" ohľadom "najvýznamnejších historických osobností", alebo tu budeš stále odvádzať pozornosť do osobnej roviny? Si to predsa ty, kto túto diskusiu presmeroval do týchto vôd. Človek vyzdvihne, že zavádzaš a ty hneď preladíš na to, že provokujem a podobne...Obhájiť si svoje veci ale nevieš.
A okomentuješ mi už konečne, prečo si zavádzal o tej Európe a vysvetlil tú "myšlienku" ohľadom "najvýznamnejších historických osobností", alebo tu budeš stále odvádzať pozornosť do osobnej roviny? Si to predsa ty, kto túto diskusiu presmeroval do týchto vôd. Človek vyzdvihne, že zavádzaš a ty hneď preladíš na to, že provokujem a podobne...Obhájiť si svoje veci ale nevieš.