Ak chces mat 4790K tak treba chipset Z97 (ak by si nevedel, tak 49XX procesory nie su "certifikovane" na X87 chipsety, inak by INtel nevymyslal novy chipset)

A taktiez, preco pre boha mATX verziu?
No ano, moze usetrit na doske oklo 30-40€ a za tie kupit viac GB RAMky, i ked si myslim ze 16GB by mu malo v pohode stacit a ak nie, tak by dpotom mohol dokupit. Taktiez 4790K sa da dobre pretaktovat a ta doska je to najlepsie co na taktovanie v takej cene dokazes zohnat - je extremne stabilna). To uz je na nom, no ak nechce taktovat, tak ano, suhlasim s lacnejsou alternativou.
Ked uz PC za takuto sumu, tak tichy a kvalitny chladic, prave preto ta Noctua (ak chce usetrit, tak Noctua NH-U12S - tiez super kusok) a tato skrinka (kvalitna a dobre odhlucnena).
Nejako som prehliadol ze na alze su 4TB disky, inak by som ho tam asi aj dal, no dopaltok je cez 47€.
Na zdroji sa neoplati setrit a taky zdroj je schopny prezit viacero upgradov PC. Myslim si ze doplatit 15€ nie je tak vela za lepsi zdroj.
V skratke: pri zostave za takuto cenu si nemyslim ze je vhodne setrit kazde euro, ked sa aj tak zmesti do limitu. Tot moj nazor.
Ps.: video k doske (osobne ju mam doma, len k nej mam iba 4690K).
Dodal som tam HDD, dal lacnejsi chladic a dosku. Je to trochu cez limit, no mozes brat z ineho obchodu ako Alza a do tych 1500€ sa urcite dostanes.
Ram som nechal, kedze 16GB je dostatok a kvalitne 32GB by ta stali 250€+