PC zostava okolo 1500eur

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
akesson
Light Expert
Light Expert

PC zostava okolo 1500eur

Príspevok od používateľa akesson »

Zdravim, poradte mi pc zostavu please :)

mala by byt ticha cize asi skrinka nejaky fractal, chladic noctua (cital som ze je tichy), procak nejaku i7, mozno six-core, ramka 16gb minimalne, grafika a maticna vobec neviem ale tak grafiku slusnu aby si najnovsie hry :), vacsinou pouzivam pc sice na pracu v autocad 3x max a tak, cize hlavne rendering mi zzatazuje pc, ale tak obcas sa aj zahrat treba :) do skrinky neviem vobec aky zdroj by stacil :)

vopred dakujem, mimochodom daky lacny online shop by bol vcelku fajn ;)

este som zabudol ze by som cel ssd disk nejaky 240gb asi by stacil a inak k tomu nejaky 3-4TB externy.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: PC zostava okolo 1500eur

Príspevok od používateľa heker »

Cize cisto len bedna?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nieco taketo napr.

A disk na data tento: http://www.alza.sk/western-digital-red- ... 342212.htm (mam ho v mojom PC a spokojnost).

Samozrejme nemusis kupovat z alzy. Inde by ta to vyslo aj s diskom a dovozom pod 1500€
Prílohy
2014-06-29_204854.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

U Michaelovej zostave by som zmenil dosku, kludne postaci chipset H87/Z87/H97/Z97 a teda doska v cene 80-100 eur, pripadne tam dat dosku za 119 eur: http://www.alza.sk/gigabyte-z97mx-gaming-5-d1489113.htm 32GB RAM znacky A-Data kupis za 209 eur, v pripade tvojho renderovania by to mohlo byt vyuzitelne: http://www.alza.sk/adata-32gb-kit-ddr3- ... 304254.htm Ten chladic Noctua je zbytocne drahy a da sa to vyriesit aj lacnejsou alternativou. Disk by som uz bral 4TB, je tam doplatok 20 eur ci kolko: http://www.alza.sk/western-digital-red- ... 471130.htm Aj na zdroji sa da usetrit a postaci tam 650W Seasonic: http://www.alza.sk/seasonic-ssr-650rt-d526979.htm

Ked tak citam, vlastne by som nechal len procesor, graficku kartu a SSD disk. Skrinka je individualna a pri tej poradit neviem.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak chces mat 4790K tak treba chipset Z97 (ak by si nevedel, tak 49XX procesory nie su "certifikovane" na X87 chipsety, inak by INtel nevymyslal novy chipset) ;) A taktiez, preco pre boha mATX verziu?
No ano, moze usetrit na doske oklo 30-40€ a za tie kupit viac GB RAMky, i ked si myslim ze 16GB by mu malo v pohode stacit a ak nie, tak by dpotom mohol dokupit. Taktiez 4790K sa da dobre pretaktovat a ta doska je to najlepsie co na taktovanie v takej cene dokazes zohnat - je extremne stabilna). To uz je na nom, no ak nechce taktovat, tak ano, suhlasim s lacnejsou alternativou.
Ked uz PC za takuto sumu, tak tichy a kvalitny chladic, prave preto ta Noctua (ak chce usetrit, tak Noctua NH-U12S - tiez super kusok) a tato skrinka (kvalitna a dobre odhlucnena).
Nejako som prehliadol ze na alze su 4TB disky, inak by som ho tam asi aj dal, no dopaltok je cez 47€.
Na zdroji sa neoplati setrit a taky zdroj je schopny prezit viacero upgradov PC. Myslim si ze doplatit 15€ nie je tak vela za lepsi zdroj.

V skratke: pri zostave za takuto cenu si nemyslim ze je vhodne setrit kazde euro, ked sa aj tak zmesti do limitu. Tot moj nazor.

Ps.: video k doske (osobne ju mam doma, len k nej mam iba 4690K).

Dodal som tam HDD, dal lacnejsi chladic a dosku. Je to trochu cez limit, no mozes brat z ineho obchodu ako Alza a do tych 1500€ sa urcite dostanes.
Ram som nechal, kedze 16GB je dostatok a kvalitne 32GB by ta stali 250€+
Prílohy
2014-06-30_183952.jpg
akesson
Light Expert
Light Expert

dik za odpovede ale .... :)

HDD som myslel externy, myslim ze zbytocne by mi interny spomaloval SSD disk :)
doska paradna :)
ramka paradna :)
cpu este neviem mozno kupim aj drahsi, nieco ako xeon 6 jadro :)
grafika to vobec sa nevyznam ale asi fajn :)
skrinku zdroj chladic tiez este neviem, ta noctua asi urcite, skrinka uvidime a zdroj to netusim :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ako by ti spomaloval SSD? To skor ten externy ti bude vsetko robit omnoho pomalsie.
Na SSD nainstalujes OS a na HDD budes davat data :)
Ten CPU by ti mal stacit, 4 jadra 4 thready, slusna frekvencia a dobre teploty.
Ak chces vykonnejsi CPU, tak musis ist do socketu 2011 a tam uz kvalitne CPU idu nad 500€ a vsetko su to Ivy Bridge + kvalitna doska by stala tiez viac.
akesson
Light Expert
Light Expert

A co ta ramka? som si vsimol ze ta doska asus maximus atd ma len 1333MHz a 1600Mhz zbernice a tie ramky su 2400MHz, to akoze nevadi? :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nie. Tych 2400Mhz je frekvencia na ktoru ich musis uz pretaktovat, oficialne "podporovana" je 1600Mhz, na tu sa ti RAMky nastavia automaticky :)
Inak, ta doska podporuje frekvenciu RAM az 3200MHz a 32GB ;)
akesson
Light Expert
Light Expert

Michaelo napísal:Nie. Tych 2400Mhz je frekvencia na ktoru ich musis uz pretaktovat, oficialne "podporovana" je 1600Mhz, na tu sa ti RAMky nastavia automaticky :)
Inak, ta doska podporuje frekvenciu RAM az 3200MHz a 32GB ;)

Dikes ;)

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2014, 15:05)
Tak co poviete na toto :)

//autoeditácia príspevku (10 Júl 2014, 15:12)
Sorry, tuto to bude lepsie

PC_001.jpg
PC_002.jpg
Prílohy
PC.pdf
(294.2 KiB) 42 stiahnutí
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dobrá voľba, ale Noctuu zober tú druhú čo som poslal, je výkonovo podobná ako DH-14 (v testoch rozdiely pár stupňov) a je lacnejšia, ak ti ale nevadí príplatok, tak vezmi D14.
Ohľadom monitoru ti veľmi neporadím, možno Ryan alebo iní zakopnú o tento topic.
Ps.: Stále nechápem tvoju potrebu externého HDD. Vieš že bude pomalší ako interný, že?
akesson
Light Expert
Light Expert

Michaelo napísal:Dobrá voľba, ale Noctuu zober tú druhú čo som poslal, je výkonovo podobná ako DH-14 (v testoch rozdiely pár stupňov) a je lacnejšia, ak ti ale nevadí príplatok, tak vezmi D14.
Ohľadom monitoru ti veľmi neporadím, možno Ryan alebo iní zakopnú o tento topic.
Ps.: Stále nechápem tvoju potrebu externého HDD. Vieš že bude pomalší ako interný, že?
Takze si mam nechat interne? lebo mam dva interne jeden 1TB a druhy 2TB :) ale myslel som ze budú spomalovat SSDcko :) tak preto externy ze tam vsetko nahadzem :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nemaju ti ako spomalovat to SSD. Na SSD nainstaujes Windows a programy, na HDD si budes davat data ako hudbu, filmy, dokumenty atd.
Externy by ti to spomalil odost viac.
Napísať odpoveď