II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
No teraz sa všetci vynorte a píšte ako to všetko zmení. Podľa mňa sa v zásade nič nezmení a zamestnanosť zostane plus mínus rovnaká.
V zásade súhlasím s jedným. Ak pracujete máte mať nárok na slušnú mzdu. To je o.i. aj v ústave. Nie je možné aby minimálna mzda bola nižšia alebo približne rovnaká ako je hranica chudoby. To už je otroctvo.
V zásade súhlasím s jedným. Ak pracujete máte mať nárok na slušnú mzdu. To je o.i. aj v ústave. Nie je možné aby minimálna mzda bola nižšia alebo približne rovnaká ako je hranica chudoby. To už je otroctvo.
huh, ty zarabas minimalnu mzdu?Solo_Kamen napísal:OK, takže ma prepustia z práce...
tranzistor zaklada stranu pre volby do komunalneho parlamentu?kašlem na to, idem do politiky. V novembri sa ozvem, ako to dopadlo...
1. minimalnu mzdu zaraba asi 1 % zamestnancov, aj to kvoli tomu, ze velka cast dostava zvysok mzdy na ruku a zamestnavatel nemusi platit vyssie odvodyZvýšenie minimálnej mzdy by malo zmysel, ak by vopred boli vytvorené lepšie podmienky pre malých podnikatelov a živnostníkov... Predstava, že velká korporácia len tak z dobrej vôle obmedzí svoje zisky a bude zamestnávat rovnaký počet ludí za vyššiu mzdu je dosť naivna. Ludí budú tieto firmy prepúštat a tí, ktorí ostanú budú musieť robiť viac a rýchlejšie, pretože budú pod ešte vyšším tlakom.
2. nemyslim si, ze vobec niekto zaraba minimalnu mzdu vo velkej korporacii, aby boli velki, musia mat kvalitnych zamestnancov, ti ale minimalku zarabat nemozu/nebudu
Presne toto by ma zaujimalo. Kto vlastne na slovensku zaraba min. mzdu ? Urcite to nie su automobilky a rozne korporacie. Mam pocit ze aj ludia za pokladnou uz maju viacej. Ktora je to skupina ludi ?
V momentálnej práci mám na starosti skupinu ľudí, ktorá má 380€ v hrubom základ.
Ak dôjde k uvádzanému navýšeniu, budú síce zarábať min. mzdu, ale budú mať o 20€ viac. Prepúšťanie nehrozí, zamestnávateľ má obrovské rezervy v ohodnotení týchto ľudí - rozumej koľko platí klient dodávateľovi za tie práce.
Ak dôjde k uvádzanému navýšeniu, budú síce zarábať min. mzdu, ale budú mať o 20€ viac. Prepúšťanie nehrozí, zamestnávateľ má obrovské rezervy v ohodnotení týchto ľudí - rozumej koľko platí klient dodávateľovi za tie práce.
Jediný dôvod prečo Fico zvyšuje minimálnu mzdu je z dôvodu, že jednoducho stráca percentá. Teraz sa blížia komunálne voľby a jednoducho si chce na ďalšie roky upevniť pozíciu a chce mať všade svoje siete. Už neznesie ďalšiu prehru. Je tam veľká pravdepodobnosť, že pôjde do koalície s KDH, ale otázka je či to bude stačiť, pretože Procházkova strana berie hlasy snáď od všetkých strán. Ani by som sa nečudoval, keby zas Fico začal opäť rozdávať vianočné dôchodky a iné somariny.
A minimálna mzda je jednoducho blbosť, jedine čo zvýši mzdu je nízka nezamestnanosť, tá ale nebude keď tu Fico ničí malé a stredné podniky.
Predavači v kauflande majú 450.
A minimálna mzda je jednoducho blbosť, jedine čo zvýši mzdu je nízka nezamestnanosť, tá ale nebude keď tu Fico ničí malé a stredné podniky.
Predavači v kauflande majú 450.
-
Solo_Kamen
King
Úplne minimálnu mzdu nie ale povedzme, že ak by dvihli minimálnu mzdu na tých 399, tak by mi museli dvihnút plat... alebo začat prepúštat ludí, čo je u môjho zamestnávatela pravdepodobnejší scenárbeardie napísal:huh, ty zarabas minimalnu mzdu?
Žiadna strana a žiadny tranzistor. Idem ako občiansky kandidát, chýba mi ešte 20 podpisov.beardie napísal: tranzistor zaklada stranu pre volby do komunalneho parlamentu?
To je pravdabeardie napísal: velka cast dostava zvysok mzdy na ruku a zamestnavatel nemusi platit vyssie odvody
Ano, stačí im dat 380 mesačne a všetci sa pôjdu po tej práci povraždit... a velká čast tých ludí sú prekvapivo inteligentní.beardie napísal: 2. nemyslim si, ze vobec niekto zaraba minimalnu mzdu vo velkej korporacii, aby boli velki, musia mat kvalitnych zamestnancov, ti ale minimalku zarabat nemozu/nebudu
Poznám 2 podniky so 4-smenou prevádzkou (=si v práci nonstop), kde firma švédska a druhá talianska a dávajú ľudom cca 350 v čistom. Čo nie je minimálna mzda, ale problém so zamestnanosťou rozhodne nemajú, ba naopak.nemyslim si, ze vobec niekto zaraba minimalnu mzdu vo velkej korporacii, aby boli velki, musia mat kvalitnych zamestnancov, ti ale minimalku zarabat nemozu/nebudu
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
http://ekonomika.sme.sk/c/7258105/vyssi ... ubuje.html
Heh. Istoty prichadzaju
Heh. Istoty prichadzaju
a povedzme si pravdu, percenta zasa pojdu hore. co si budeme klamat, pri niektorych bodoch pichlo pri srdci este aj mna, co tak cloveka, ktory nerozmysla o dosledkoch, pripadne uveritelnosti?
-
Soviet
Darca
Ved o nic ine mu ani nejde, len o tie percenta..A samozrejme vianocne prispevky nesmiu chybat, vsak dochodcovia 
hlavne tie vlaky zadarmo pre studentov ma pobavili 
Kód: Vybrať všetko
Vlaky pre študentov a dôchodcov budú zdarma
Študenti všetkých škôl – od základných až po vysoké, budú cestovať vlakom zadarmo. Platí to aj o dôchodcoch. Študenti a dôchodcovia nebudú platiť za vlaky od 17. novembra.
-
Stoporko
VIP
Hughito - to myslíš ako vtip, však? Chápem, že populizmus je ďalekosiahle šialenstvo pre masy, no že Súdruhovi podľahla aj tvoja anarchistická duša?
Kto tie vlaky asi tak bude musieť zaplatiť? Žeby všetci pracujúci? Bude sa doplácať na vlaky, nebude na opravu ciest, chodníkov (po ktorých študenti chodia)... mohli sa radšej postaviť byty pre mladých.
Kto tie vlaky asi tak bude musieť zaplatiť? Žeby všetci pracujúci? Bude sa doplácať na vlaky, nebude na opravu ciest, chodníkov (po ktorých študenti chodia)... mohli sa radšej postaviť byty pre mladých.
Áno, Fico si ma týmto kúpil.
-
Andi_Cibula
Addict
hughito napísal:kúpil
Musím súhlasiť s hugom, okradnúť spoluobčanov je úžasný pocit.
No a? Ale volebne pravo maju.Andi_Cibula napísal:O to viac ak sa to vzťahuje aj na študákov ktorí neštudujú na Slovensku.
Produktívna zložka spoločnosti ten "balíček pozitívnych opatrení" zaplatí na daniach a ich deti na splácaní verejného dlhu. Vládne strany si vždy, vždy, vždy robili volebnú kampaň s peniazmi daňových poplatníkov. Je to normálne. Škoda je len vtom, že vždy viac spoločnosti vezmú než jej vrátia, lebo na prerozdelení sa vytuneluje a prežerie časť zdrojov úplne neefektívne. Len som skutočne prekvapený ako veľmi sa Fico zľakol prepadu preferencií. 
Ak by štát fungoval lepšie ako pred rokom, a dnes z tejto úspory dokázal ponúknuť nové hodnoty, bolo by to fajn. Problém je, že štát nefunguje lepšie a namiesto toho vezme produktívnym ľuďom viac a požičia si viac aby si mohol kúpiť časť voličov do blížiacich sa volieb. Verejné dlhy rastú vždy pred voľbami, vždy predvoľbami sa všetky rezervy minú, či už na debilné príspevky, detské ihriská alebo iné nezmysly.
Kým to bude na voliča fungovať, bude sa to robiť. A bohužiaľ na Slovensku to funguje.
Ak by štát fungoval lepšie ako pred rokom, a dnes z tejto úspory dokázal ponúknuť nové hodnoty, bolo by to fajn. Problém je, že štát nefunguje lepšie a namiesto toho vezme produktívnym ľuďom viac a požičia si viac aby si mohol kúpiť časť voličov do blížiacich sa volieb. Verejné dlhy rastú vždy pred voľbami, vždy predvoľbami sa všetky rezervy minú, či už na debilné príspevky, detské ihriská alebo iné nezmysly.
Kým to bude na voliča fungovať, bude sa to robiť. A bohužiaľ na Slovensku to funguje.
A ako je to vo vyspelejsich krajinach? Napr take Nemecko alebo Francuzko. Tak ludia niesu taky sprosti?slay napísal:Kým to bude na voliča fungovať, bude sa to robiť. A bohužiaľ na Slovensku to funguje.
tie vlaky zadarmo mi pridu ako nieco absolutne nerealne. vsak to uz uplne znici uz teraz zdevastovane zeleznice. nehovoriac o tom, ze sa to tyka aj sukromnych prepravcov. to mi chcu povedat, ze studentom a dochodcom preplatia v pohode trasu za-praha s istym miestom, wifi a napojmi zadarmo? ja osobne som este mlady clovek a neprekaza mi to, ale uz vidim s akou radostou sa bude priemerny pracujuci clovek medzi nimi tlacit.
-
Soviet
Darca
Neviem ci do ceska/zahranicie budu tiez preplacat. Mne to pride cele nahouby. Slovicko zdarma je tam ovsem zbytocne.