Vzdelanie vs. skúsenosti
Re: Vzdelanie vs. skúsenosti
Ok v pohode.
Ešte zaujímavý článok, možno sa hodí aj sem: http://www.filmsforaction.org/news/your ... k.facebook
Ešte zaujímavý článok, možno sa hodí aj sem: http://www.filmsforaction.org/news/your ... k.facebook
Ty kde zijes? Pojem slobodna volba alebo uvazenie tu mozno je, ale vsetko je to zalezitost financii. Poviem priklad. Ako maly som chcel byt hokejista, no rodicia na to nemali peniaze a tym to bolo pre mna definitivne. Neexistovala ziadna moznost ako toho dosiahnut a je jedno ci mam slobodne uvazovanie alebo nie... VS to iste... za kvalitne zahranicne VS treba riadne zacalovat, a ak nemas tak sa mozes postavit aj na hlavu.gogo956 napísal:
Zivot je otazkou priorit. Nastastie zijeme v dobe a mieste kde si kazdy z nas moze vybrat svoju zivotnu napln podla vlastneho slobodneho uvazenia.
Alebo si na to nasetris...
Tak tak, hypoteticky je šanca na všetko, realita je iná, lebo je determinovaná mnohými inými činiteľmi, pričom veľmi výrazný je sociálny status, teda bohatstvo.Korag napísal: Ty kde zijes? Pojem slobodna volba alebo uvazenie tu mozno je, ale vsetko je to zalezitost financii. Poviem priklad. Ako maly som chcel byt hokejista, no rodicia na to nemali peniaze a tym to bolo pre mna definitivne. Neexistovala ziadna moznost ako toho dosiahnut a je jedno ci mam slobodne uvazovanie alebo nie... VS to iste... za kvalitne zahranicne VS treba riadne zacalovat, a ak nemas tak sa mozes postavit aj na hlavu.
Korag
1/na strednej sommalspoluziaka ktoreho otec bol obycajny taxikar a mama casnicka-vecsinu casu nezamestnana,napriek tomu chodil pravidelne na hokej a nebyt zranenia tak by mozno aj spravil aj nejaku tu profi-karieru..
2/existuje nieco take ako brigady
3/vsetky zivotne determinanty ovplyvnit nevies ale to neznamena ze za usilim necaka uspech,nadavat na to ze nam osud nieco nedoprial je ten najhorsi mozny pristup a taki ludia to nikdy nikam nedotiahnu-na to ale musi prist kazdy sam
4/vyplakavanie sa ze niekto ma lepsie podmienky ci moznosti ako ja je detinske a smiesne
1/na strednej sommalspoluziaka ktoreho otec bol obycajny taxikar a mama casnicka-vecsinu casu nezamestnana,napriek tomu chodil pravidelne na hokej a nebyt zranenia tak by mozno aj spravil aj nejaku tu profi-karieru..
3/vsetky zivotne determinanty ovplyvnit nevies ale to neznamena ze za usilim necaka uspech,nadavat na to ze nam osud nieco nedoprial je ten najhorsi mozny pristup a taki ludia to nikdy nikam nedotiahnu-na to ale musi prist kazdy sam
4/vyplakavanie sa ze niekto ma lepsie podmienky ci moznosti ako ja je detinske a smiesne
Na Slovensku sa neda setrit s absolventskeho platu po SS, to ti je snad jasne?beardie napísal:Alebo si na to nasetris...
1/ nechapes situaciu, ja som chodil na hokej maximalne na rybnik alebo s kamaratmi, bol som sa zahlasit aj do klubu, ale prisla otazka financii vystroja a prispvekov pre klub a tym to haslo. Ako som to mohol ovlivnit byt so vsetkou snahou co som mal?gogo956 napísal:Korag
2/fakt? Nehovor, najprv si treba vobec zohnat ten financny zaklad na nejakych par semestrov, az potom riesit briagdy pocas studia.
3/no pri tom hokeji som nemohol ovplivnit absolutne nic, to uz som vysvetlil, usilim, behanim po zahranici sa to snazim dobehnut az teraz, no to bude dalsi rok co budem setrit a VS mozem znovu odlozit na dalsi rok, opat kvoli financiam.
4/ja nevyplakavam, len ma iritovala ta veta so slobodnou volbou a zmyslanim a tak som ti urcite aspekty tvojho tvrdenia vyvratil
Korag
ja som hovoril vseobecne o dosiahnuti financneho uspechu a nie o tom ze niekto chcel byt ako dieta "kozmonautom" a teraz na tom prezentuje nedokonalost spolocenskeho zriadenia ze mu to nebolo umoznene. Ten kto chce realne aj nieco dosiahnut,ten sa pozera iba dopredu a robi maximum pre to aby sa neustale pohyboval smerom ku svojmu cielu a nerozobera minulost ktoru ovplyvnit nevieme.
Ak sa ti nepodarilo stat sa profi hokejistom tak je milion dalsich moznosti ako sa uspesne realizovat.
ja som hovoril vseobecne o dosiahnuti financneho uspechu a nie o tom ze niekto chcel byt ako dieta "kozmonautom" a teraz na tom prezentuje nedokonalost spolocenskeho zriadenia ze mu to nebolo umoznene. Ten kto chce realne aj nieco dosiahnut,ten sa pozera iba dopredu a robi maximum pre to aby sa neustale pohyboval smerom ku svojmu cielu a nerozobera minulost ktoru ovplyvnit nevieme.
kto hovori o Slovensku?Korag napísal: Na Slovensku sa neda setrit s absolventskeho platu po SS, to ti je snad jasne?
@gogo956: vyplakavanie sa ze niekto ma lepsie podmienky ci moznosti ako ja je detinske a smiesne - mas pravdu, ale to nic nemeni na tom ze niekto tie podmienky naozaj ma lepsie. Tu by som sa zastal Koraga - clovek predovsetkym vo velmi mladom veku potrebne peniaze proste nema ako zohnat a je zavisly od pristupu a fin. moznosti rodicov..
L.O.L.
a co teraz ze niekto nemohol chodit na hokej ked bol dieta? ja som chcel v tom veku chodit na futbal ale to mi nasi nedovolili /a nebola to asi vec financnej otazky/ a miesto toho som musel chodit 8 rokov do hudobnej na nastroj a kazdy den hodinu cvicit- mam sa teraz kvoli tomu zacat tiez lutovat? nikoho velmi nezaujimalo ci ma to bavi alebo nie a ze teraz mi je to cele k nicomu. Proste taky je zivot ze deti musia pocuvat rodicov a ked sa sami stanu dospelymi tak uz si mozu robit co uznaju za vhodne. Kazdy z nas ktory sme dovrsili 18rokov mozme konat podla svojich tuzob,cestovat po svete,podnikat, cokolvek a to je uzasne..
a co teraz ze niekto nemohol chodit na hokej ked bol dieta? ja som chcel v tom veku chodit na futbal ale to mi nasi nedovolili /a nebola to asi vec financnej otazky/ a miesto toho som musel chodit 8 rokov do hudobnej na nastroj a kazdy den hodinu cvicit- mam sa teraz kvoli tomu zacat tiez lutovat? nikoho velmi nezaujimalo ci ma to bavi alebo nie a ze teraz mi je to cele k nicomu. Proste taky je zivot ze deti musia pocuvat rodicov a ked sa sami stanu dospelymi tak uz si mozu robit co uznaju za vhodne. Kazdy z nas ktory sme dovrsili 18rokov mozme konat podla svojich tuzob,cestovat po svete,podnikat, cokolvek a to je uzasne..
@gogo956: Nikde nepisem ze by sa mal niekto lutovat, nema to absolutne ziaden zmysel a clovek sa ma snazit co najviac. Ale to, ze niekto ma lepsie podmienky ako druhy je proste fakt, ci chces ci nie. Ja ked som bol maly som mal tiez jeden sen, na ktory trebalo vela penazi.. Teraz uz tie peniaze mam, ale nemam uz vhodny vek na to aby som to dohnal.. Nenariekam a nikde som predsa nepisal ze by sa mal niekto lutovat, ale kamos, ktoremu to rodicia predtym zaplatili a teraz robi pracu mojich snov mal proste lepsie podmienky. Co uz..
L.O.L.
Mas pravdu v tom ze startovacie ciary mame castokrat rozlicne. Jeden sa narodi do hladovej doliny kde nie je poriadna robota a rodicia su radi ze maju aspon nejaku pracu. A iny zije v rodine dobre situovaneho podnikatela ktory daruje detom k osemnastim narodeninam vlastny byt s autom , zamestna ich na vyhodnom poste vo svojej firme a pod. Ale toto vsetci pozname a vieme ze to takto chodi a nema ziaden zmysel sa tym zaoberat,lebo v tom bode ked nad tym zacnes premyslat tak sa iba oberas o snahu nieco pozitivne na svojom zivote zmenit. Clovek ma byt sam sebe svetlom,ist vlastnou cestou,mat vlastnu motivaciu,lebo iba to Ta bude posuvat dopredu. Na toto je dobre si precitat nejaku tu kvalitnu motivacnun literaturu ktora cloveka dokaze nastavit tak aby bral zivot ako pozitivnu výzvu. Filozovanie nad tym ci to alebo ono je nespravodlive k nicomu nevedie.
Mas pravdu v tom ze startovacie ciary mame castokrat rozlicne. Jeden sa narodi do hladovej doliny kde nie je poriadna robota a rodicia su radi ze maju aspon nejaku pracu. A iny zije v rodine dobre situovaneho podnikatela ktory daruje detom k osemnastim narodeninam vlastny byt s autom , zamestna ich na vyhodnom poste vo svojej firme a pod. Ale toto vsetci pozname a vieme ze to takto chodi a nema ziaden zmysel sa tym zaoberat,lebo v tom bode ked nad tym zacnes premyslat tak sa iba oberas o snahu nieco pozitivne na svojom zivote zmenit. Clovek ma byt sam sebe svetlom,ist vlastnou cestou,mat vlastnu motivaciu,lebo iba to Ta bude posuvat dopredu. Na toto je dobre si precitat nejaku tu kvalitnu motivacnun literaturu ktora cloveka dokaze nastavit tak aby bral zivot ako pozitivnu výzvu. Filozovanie nad tym ci to alebo ono je nespravodlive k nicomu nevedie.
Už aspoň vieme odkiaľ berieš tie svoje podivuhodné názory.
gogo956 - na tu motivacnu literaturu mam aj ja svoj nazor. Nie je to nic ine ako placebo a vsugerovanie si istych postojov a pohladov, ktore ta nauci prave ta motivacna literatura, je to len blby navod nejakeho sasa. A poznam aj priklad ludi z praxe,ktori sa riadili tymito vymyslami a ich karierny vzostup nikde
.
hadzat do jedneho vreca vsetku motivacnu literaturu je dost odvazne, rovnako akokeby si daval na rovnaku uroven vsetky knizne kucharky, poeziu alebo cokolvek ine. Ale nikto nikoho nenuti citat nieco co ho nebavi a co povazuje za neprinosne pre svoj zivot. Bolo by dobre najprv pochopit k comu ma vlastne takyto druh literatury sluzit,co je jeho cielom a ake su jeho moznosti.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zarobit peniaze autorovi a vydavatelstvu.gogo956 napísal: Bolo by dobre najprv pochopit k comu ma vlastne takyto druh literatury sluzit,co je jeho cielom
Asi tak.
Podľa mňa je to čistý brak, frázy. Prípadne sú tam myšlienky, ktoré sú všeobecne známe a jasné, akurát nejak inak podané. Proste strata času.
-
audiotrack
VIP
on nepísal nič o úrovni, ale o zmysle. A je jedno ako kvalitne je napísaná, aké príklady či odborné termíny používa. Jej úloha je vždy rovnakágogo956 napísal:hadzat do jedneho vreca vsetku motivacnu literaturu je dost odvazne, rovnako akokeby si daval na rovnaku uroven vsetky knizne kucharky, poeziu alebo cokolvek ine. Ale nikto nikoho nenuti citat nieco co ho nebavi a co povazuje za neprinosne pre svoj zivot. Bolo by dobre najprv pochopit k comu ma vlastne takyto druh literatury sluzit,co je jeho cielom a ake su jeho moznosti.
-mozes prosim svoj prispevok aj trochu viacej vysvetlit? lebo ani pri najlepsej snahe netusim co presne si tym chcel povedat. dakujemaudiotrack napísal: on nepísal nič o úrovni, ale o zmysle. A je jedno ako kvalitne je napísaná, aké príklady či odborné termíny používa. Jej úloha je vždy rovnaká
-
audiotrack
VIP
"hadzat do jedneho vreca vsetku motivacnu literaturu je dost odvazne, rovnako akokeby si daval na rovnaku uroven vsetky knizne kucharky, poeziu alebo cokolvek ine."
Konkrétne o toto čo si napísal ide. Prečo nemôžem hádzať všetky kuchárky do jedného vreca? Všetky slúžia na to isté - pomoc pri príprave pokrmu. Rovnako tak všetka poézia slúži na to isté - kultúrny zážitok. A taktiež všetka motivačná slúži na to isté - motivovať niekoho kto sa nevie motivovať sám. Čo tie knihy z rovnakej skupiny rozlišuje je úroveň. Niektorá je napísaná kvalitnejšie ako iná, niektorá má príklady, obrázky, lepšieho autora... ale on nepísal nič o úrovni. On odsúdil motivačnú literatúru ako celok
Konkrétne o toto čo si napísal ide. Prečo nemôžem hádzať všetky kuchárky do jedného vreca? Všetky slúžia na to isté - pomoc pri príprave pokrmu. Rovnako tak všetka poézia slúži na to isté - kultúrny zážitok. A taktiež všetka motivačná slúži na to isté - motivovať niekoho kto sa nevie motivovať sám. Čo tie knihy z rovnakej skupiny rozlišuje je úroveň. Niektorá je napísaná kvalitnejšie ako iná, niektorá má príklady, obrázky, lepšieho autora... ale on nepísal nič o úrovni. On odsúdil motivačnú literatúru ako celok