Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
http://michalovce.korzar.sme.sk/c/72712 ... -domu.html
Skupina osadníkov v obci Oborín v Michalovskom okrese napadla ženu a muža vo dvore ich rodinného domu. Tridsaťjedenročný Pavol leží po útoku v hlbokom bezvedomí v michalovskej nemocnici.
„Pacient leží na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny v hlbokom bezvedomí, nereaguje na vonkajšie podnety a jeho stav je veľmi vážny,“ uviedol Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Svet zdravia.
Skupina osadníkov v obci Oborín v Michalovskom okrese napadla ženu a muža vo dvore ich rodinného domu. Tridsaťjedenročný Pavol leží po útoku v hlbokom bezvedomí v michalovskej nemocnici.
„Pacient leží na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny v hlbokom bezvedomí, nereaguje na vonkajšie podnety a jeho stav je veľmi vážny,“ uviedol Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Svet zdravia.
nakolko v Ba cestujem skoro denne MHD tak mam bohate skusenosti s romskymi bezdomovcami.
Neustale otravuju na zastavkach,vozia sa zadarmo a zapachajuci,raz som bol svedkom ako jeden vytiahol na cestujucich masiarsky noz.. Ich drzost sa neuveritelne zvysuje,nestaci ked im 5x slusne a jemne poviete ze ziadne peniaze nerozdavate, budu si mlet dokola a snazit sa citovo vydierat,najcastejsie ze maju doma zenu a deti ktore nemaju co jest,pritom ten ktori ma otravoval dnes bol tak dobre ziveny ze mesiac by vydrzal o hlade bezproblemov. Nemusim sa zmienovat o tom co som si vysluzil za urazky ze mu nemienim dat ani "gastrac". Hlavne ze obsadzuju lavicky,vyvreskuju a su vulgarni,mnohi ludia si neuvedomuju ze ked im davaju peniaze tak celu situaciu iba zhorsuju.
Neustale otravuju na zastavkach,vozia sa zadarmo a zapachajuci,raz som bol svedkom ako jeden vytiahol na cestujucich masiarsky noz.. Ich drzost sa neuveritelne zvysuje,nestaci ked im 5x slusne a jemne poviete ze ziadne peniaze nerozdavate, budu si mlet dokola a snazit sa citovo vydierat,najcastejsie ze maju doma zenu a deti ktore nemaju co jest,pritom ten ktori ma otravoval dnes bol tak dobre ziveny ze mesiac by vydrzal o hlade bezproblemov. Nemusim sa zmienovat o tom co som si vysluzil za urazky ze mu nemienim dat ani "gastrac". Hlavne ze obsadzuju lavicky,vyvreskuju a su vulgarni,mnohi ludia si neuvedomuju ze ked im davaju peniaze tak celu situaciu iba zhorsuju.
Jazdím denne MHD v BA a cigánov celkovo som v BA (ak nerátam pár klasických staničných indivíduí) som videl toľko, že by som ich zrátal pomaly na prstoch dvoch rúk.
Po tomto, čo napísal gogo - to aby sa človek normálne bál cestovať MHD. Cigánsky teror!
karmista:
Po tomto, čo napísal gogo - to aby sa človek normálne bál cestovať MHD. Cigánsky teror!
karmista:
Namiesto rozvíjania nezmyslov, ktoré som nenapísal, radšej popracuj na gramatike, trapko.Biely sú zlí, a chudáci cigáni ohrozujúci majoritné obyvateľstvo sú len obeťou spoločnosti, však že?
cely vozen napchaty ludmi velmi rychlo vystupil hned na nasledujucej zastavke, takze velky zmysel pre toto "divadelne" predstavenie asi ludia nemali. Nevolal som vtedy policiu pretoze som tiez vystupil a nechcel sa zdrzovat ale bola to urcite chyba akonahle sa totiz take prejavy nebudu trestat tak sa stanu v ramci spolocnosti nekontrolovatelnymi. Stalo sa to pred Polusom,dvoch ludi aj napadol,predtym ako vytiahol noz,ale ti to neriesili a hned utekali prec.
Samozrejme v normalnej zdravej spolocnosti by mal byt kazdy jeden takyto jav brany velmi vazne a malo by byt proti nemu razne zakrocene.
Len v apatickom prostredi plnom 'tolerancie' a 'rozmanitosti' je lepsie sklonit hlavu a 'utesovat' sa tym, ze pocetnost tychto incidentov este neprekrocila nejaku pomyselnu hranicu.
Len v apatickom prostredi plnom 'tolerancie' a 'rozmanitosti' je lepsie sklonit hlavu a 'utesovat' sa tym, ze pocetnost tychto incidentov este neprekrocila nejaku pomyselnu hranicu.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Aryan: múdro píšeš, len tam máš jeden drobný preklep. Nie "pomyselnú," ale "pomýlenú" hranicu. 
-
Waagbistritz69
King
ono to btw záleží asi aj od linky, to s tou MHD.
ak každý jeden, tak aj tie, na ktorých sa podieľal "biely," v takom prípade ale nerozumiem, čo to má s "rozmanitosťou." [/obohraná platňa kpt. Očividného]Aryan Angel napísal:Samozrejme v normalnej zdravej spolocnosti by mal byt kazdy jeden takyto jav brany velmi vazne a malo by byt proti nemu razne zakrocene.
v niektorych lokalitach nieje problem na takych narazit, cigani v BA su ale na tom lepsie ako na periferii, tu si mozu dovolit fetovat a pichat relativne drahy sajrajt a nieje tajomstvom ze ciganov z dolnych honov policia radsej obchadza
skoda ze tu nemame texaske zakony a inu mentalitu,ludia by sa nemusli bAt a vladol by pokoj.diaboliq napísal:http://michalovce.korzar.sme.sk/c/72712 ... -domu.html
nasilie nic neriesi, treba im dat pracu a potom uz len aby sa im chcelo robit. Pokial sa stanu aktivnym ekonomickym medziclankom v ramci spolocnosti tak situacia sa urcite zlepsi. V praxi je to ale v podstate neriesitelny problem.
-
Scorpion90
King
Napadnuty zomrel: http://michalovce.korzar.sme.sk/c/72758 ... ml?ref=trzdiaboliq napísal:http://michalovce.korzar.sme.sk/c/72712 ... -domu.html
A vdaka sociapatom nebol urcite posledny.
akurat som to sem siel dat,ciganiska maju stastie ze toto nie je rusku alebo polsko.
///ochranci ciganskych prav sa uz ozyvaju
///ochranci ciganskych prav sa uz ozyvaju
-
qwerty-xyz
Hegy to video co si tu dal, bolo velmi rasisticke, ty rasisticka svina, taky hughito by sa s nim skamaratil, laskavo mu ponukol, jedlo, pracu, liecenie, a spytal by sa ci nema peknu sestru, .... ktoru by mohol vojet.
ts ts ts
stretavam v KE podobne individua, bojim sa hlavne o holku, o seba nie, ked som sam, viem utiect, popripade sa ciastocne ubranit, cize ked som sam neriesim az tak.
Riesenie neexistuje, pretoze vsetky efektivne riesenia sa opakovane zamietaju, slovac sa snazi po demagogii zo zapadu hladat mirumilovne riesenia, aj ked ani tam sa to nepodarilo, debilizmus prekvita, myslienka, ze ked ma niekto napada, udiera, pluje na mna a snazi sa ma zabit tak mam sklopit hlavu a nechat sa okradnut a nechat do seba pichnut nozik je spravna, je CHORA, napriec myslienke zdraveho rozumu ze s hrozbou sa vysporiadam tvrdo, razne, okamzite a tak aby sa hrozba viacej neopakovala. ale tato myslienka zdraveho rozumu bola vytlacena debilizmom pseudohumanistov, ktori jakziv taketo individuum nikdy nestretli.
Riesenim nie je mu peniaze ani davat ani nedavat, clovek ktory nema peniaze, ani uplne minimum na obzivu, zabije, okradne ineho, lebo je v zufalej situacii, vy keby ste boli na jeho mieste spravite toto iste, .... dajme tom, nemate rodicov, nemate znamych, ostali ste sam na ulici, nikto vam nepomoze, policajti vas este zmlatia, ste hladny, je vam zima, najprv sa bojite, mate este zdravy rozum, viete co je slusnost, ale po tyzdni? vela z nas by dopadlo podobne. takze viem asi ako je aj druha strana mince a casto sa nad tym zamyslam. chory je system. Nech nadava kazdy na socializmus, bola statom deklarovana pracovna povinnost aj pracovne MIESTA. robil kazdy, a bol klud, .... to co sa deje dneska, vrazdy, nasilie a dennodenna kriminalita v sociku nebolo, to vam povie kazdy. bolo, ale ovela menej.
Riesenie neexistuje, pretoze vsetky efektivne riesenia sa opakovane zamietaju, slovac sa snazi po demagogii zo zapadu hladat mirumilovne riesenia, aj ked ani tam sa to nepodarilo, debilizmus prekvita, myslienka, ze ked ma niekto napada, udiera, pluje na mna a snazi sa ma zabit tak mam sklopit hlavu a nechat sa okradnut a nechat do seba pichnut nozik je spravna, je CHORA, napriec myslienke zdraveho rozumu ze s hrozbou sa vysporiadam tvrdo, razne, okamzite a tak aby sa hrozba viacej neopakovala. ale tato myslienka zdraveho rozumu bola vytlacena debilizmom pseudohumanistov, ktori jakziv taketo individuum nikdy nestretli.
Pokial ide o tu zamestnanost ciganov za predchadzajuceho rezimu, stretol som sa u starsej generacie s nazorom, ze aj ked boli 'formalne' zamestnani, ich pristup k praci bol zhruba rovnaky ako dnes - neschopnost a nespolahlivost.
Nie je preto prekvapive, ze so zmenou rezimu sa tieto tendencie este viac prejavili.
Nie je preto prekvapive, ze so zmenou rezimu sa tieto tendencie este viac prejavili.
A to si ako došiel ku generalizujúcemu záveru, že cigáni pracujú neschopne a nespoľahlivo?
-
Waagbistritz69
King
to bych tiež rád vedel.. ostatní kartári tvrida skôr zase to, že všetci do jedného boli vtedy v basách za trestný čin príživníctva, lebo vraj nechceli byť zamestnaní vobäc nikdehughito napísal:A to si ako došiel ku generalizujúcemu záveru, že cigáni pracujú neschopne a nespoľahlivo?
Tak táto názorová nekonzistentnosť je klasická. Najprv nadávať, že nerobia, potom, aj keď robia, tak robia zle a nespoľahlivo.
Stavil by som sa, že keby sa teraz väčšina cigánov zamestnala a pracovala by, tak okrem týchto nezmyslov o nespoľahlivosti a neschopnosti riadne pracovať, by sa vytiahla aj formula: "kradnú nám prácu."
Stavil by som sa, že keby sa teraz väčšina cigánov zamestnala a pracovala by, tak okrem týchto nezmyslov o nespoľahlivosti a neschopnosti riadne pracovať, by sa vytiahla aj formula: "kradnú nám prácu."
Az na to, ze som nepisal svoj "generalizujuci zaver" ale nazor zastupcov generacie, s ktorym som sa stretol a ktora mala za predchadzajuceho rezimu s ciganmi takuto skusenost .. asi mate obaja problemy s citanim.
To ze s tym nesuhlasis a tym padom to povazujes za 'nezmysel' na tom nic nemeni..
Ked ste uz ale taki znalci kartarskych nazorov, konzistencii a ciganskych pomerov v minulosti a dnes, mohli by ste sa vyjadrit aj k nasledujucemu.Neviem ci to tu uz bolo a ci je to teda preukazany hoax alebo realita.
To ze s tym nesuhlasis a tym padom to povazujes za 'nezmysel' na tom nic nemeni..
Ked ste uz ale taki znalci kartarskych nazorov, konzistencii a ciganskych pomerov v minulosti a dnes, mohli by ste sa vyjadrit aj k nasledujucemu.Neviem ci to tu uz bolo a ci je to teda preukazany hoax alebo realita.
Nedostatok sudrznosti a zaujmu o svoje sirsie okolie suvisi s nastupom 'rozmanitej' - teda etnicky a kulturne fragmentovanej spolocnosti. Clovek tak neciti oporu u zbytku ludi a uz vobec nie od statu, ktory problem neriesi, ale za to je pripraveny perzekuovat a trestat tych, ktory by prekrocili hranicu pasivneho pristupu k spomenutym javom .. co je specialne pripad tejto krajiny.Waagbistritz69 napísal:k každý jeden, tak aj tie, na ktorých sa podieľal "biely," v takom prípade ale nerozumiem, čo to má s "rozmanitosťou." [/obohraná platňa kpt. Očividného]
Aryan Angel však ak niekto silou mocou ochraňuje tú špinavú čvargu, tak nech si ju aj sponzoruje zo svojho. Prečo by sa malo majoritné pracujúce obyvateľstvo skladať na život špinavým darmožráčom? Tam nech sa skladajú všetky tie prihriate mimovládky a ostatní "veľkohubí", čo vykrikujú ako sa tým špinám upierajú ľudské práva a čo ja viem čo. Nech mi ukážu, kedy nejaký pracujúci "biely" dostal zadarmo bývanie, kedy bol nejaký "biely" (alebo mladá rodina) sponzorovaná štátom atď. To, že za socializmu prideľovali byty? Áno, ale nebolo to zadarmo. Aby mladá rodina dostala byt, musel sa zamestnanec upísať firme na 10 a viac rokov!!! A my, daňoví poplatníci sa skladáme tomu odpadu na nové byty, ktoré sú o dva roky neobývateľne, lebo ich tie hnusné čierne ksichty za tú krátku dobu tak zdemolujú. A potom idú ešte vykríkať, aby sme im pridelili druhé byty.
Inač čo sa týka spolunažívania s týmto etnikom, tak celkom pekným príkladom je aj Oskar Dobrovodský. Nedávno som mal cestu do Jakubova, tak som sa schválne previezol cez tú ulicu (je súbežná s hlavnou cestou smerom na Kostolište), kde pán Dobrovodský býva. A môžem konštatovať len jedno. Ja mať také problémy ako pán Dobrovodský a mesto či štát by od toho dávali ruky preč, tak to vypálim. Ja sa tomu pánovi naozaj čudujem, že za tie 4 roky nespravil žiadny rázny krok a ako tak znáša tie ich vyhrážky a útoky na jeho osobu.
EDIT//
Pre gašpara ku karme. Ak mi bude vadiť prispievanie ministrom na ich autá a dovolenky v Karibiku, tak to napíšem do príslušnej témy týkajucej sa ministrov. Pokiaľ si si nevšimol, tak táto téma sa týka cigáňov a nie ministrov.
Inač čo sa týka spolunažívania s týmto etnikom, tak celkom pekným príkladom je aj Oskar Dobrovodský. Nedávno som mal cestu do Jakubova, tak som sa schválne previezol cez tú ulicu (je súbežná s hlavnou cestou smerom na Kostolište), kde pán Dobrovodský býva. A môžem konštatovať len jedno. Ja mať také problémy ako pán Dobrovodský a mesto či štát by od toho dávali ruky preč, tak to vypálim. Ja sa tomu pánovi naozaj čudujem, že za tie 4 roky nespravil žiadny rázny krok a ako tak znáša tie ich vyhrážky a útoky na jeho osobu.
EDIT//
Pre gašpara ku karme. Ak mi bude vadiť prispievanie ministrom na ich autá a dovolenky v Karibiku, tak to napíšem do príslušnej témy týkajucej sa ministrov. Pokiaľ si si nevšimol, tak táto téma sa týka cigáňov a nie ministrov.