aj si pretočil 4670k na aspoň 4,4gigi ? + pretočil GPU ? dúfam, že áno !
Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
divné...ja mám z 111gb zaprataných 49,9GB s tým, že mám komplet všetok soft nainštalovaný a to fungujem už pár mesiacov
Zatial som to nehal tak, popravde, planoval som to urobit jednou ranou ale stala sa taka vec... ono novomajitel tohoto PC je tak trosku rhasta-typ, a ja som mal slubenu odmenu, ktoru som priskoro "vyzdvihol" no a stala sa taka vec ze som stratil istotu ci som schopny nieco taktovat
if you know what i mean...
Preco tak vela berie Win to neviem... tiez som sa cudoval, ale na 100% je to iba WIN lebo som pozeral velkosti ihned po instalacii winu... ked som mapoval HDD...
BTW k OC... aky je tam asi potencial povedzme v spicke na CPU? 4,5-6?
Preco tak vela berie Win to neviem... tiez som sa cudoval, ale na 100% je to iba WIN lebo som pozeral velkosti ihned po instalacii winu... ked som mapoval HDD...
BTW k OC... aky je tam asi potencial povedzme v spicke na CPU? 4,5-6?
Mam uz 2,5 rocny zapratany ultimate a zlozka Windows ma 35 GB 
Hegy ? akosi ti nerozumiem...
ach...
babrácka robota ?
a k OC ? si sám zisti, keď mu budeš taktovať...diki pekne za niekoho tak zodpovedného, že po jeho návrhu vytrepem viac ako 1000€ za niečo, čo má všetok potenciál dostať 10...20% výkonu navyše
ako ja len dúfam, že som to zle pochopil
ach...
babrácka robota ?
a k OC ? si sám zisti, keď mu budeš taktovať...diki pekne za niekoho tak zodpovedného, že po jeho návrhu vytrepem viac ako 1000€ za niečo, čo má všetok potenciál dostať 10...20% výkonu navyše
ako ja len dúfam, že som to zle pochopil
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
zaujimave, mne cca mesacny Win7 Ultimate x64 SP1 zabera 15.2GB...
50 je fakt moc...
50 je fakt moc...
wtf no kazdopadne DVD dodal on pri instalacii ako iste viete, nieje moc moznosti ovplyvnit cielovu velkost 
Neviem ci si ma pochopil, ale PC som zlozil, nainstaloval medzi casom dosiel cas pohostinstva teda dobre sme sa naobedovali, a nez sme sa dostali k akemusi ladeniu, stal som sa indisponovany z jeho medikamentov a v ramci pudu sebazachovy som nechcel robit nic co sice nieje zlozite ale da sa pobabrat
otazka znela len informacne, kolko sa da z i5-k haswell refresh vykopkat pri dobrej doske, psu a dobrom chladeni
babrácka robota ?
to nikdy, vsetko co robim robim svedomito a precizne, samozrejme bezchybny nieje nikto ale porobilo sa vsetko ako malo mimo tej zahady s ramkou vsetko ťip ťop.
(skladanim pc sa nezivim, ale za poslednych 10r uz nejakych par mozno desiatok rukami preslo a az na jeden pripad kedy som znicil svoj vlastny cpu som klop klop nepochybil u nikoho)
Neviem ci si ma pochopil, ale PC som zlozil, nainstaloval medzi casom dosiel cas pohostinstva teda dobre sme sa naobedovali, a nez sme sa dostali k akemusi ladeniu, stal som sa indisponovany z jeho medikamentov a v ramci pudu sebazachovy som nechcel robit nic co sice nieje zlozite ale da sa pobabrat
babrácka robota ?
(skladanim pc sa nezivim, ale za poslednych 10r uz nejakych par mozno desiatok rukami preslo a az na jeden pripad kedy som znicil svoj vlastny cpu som klop klop nepochybil u nikoho)
som rád, že som to len zle pochopil
a...s NH-U14S, že by to nehorelo by som povedal, že tak max. 4,4GHz - ono ďalej to nepridá ani 1%, no teplo sa navýši
hlavne potom poladiť napätie
a ja som nezažil build, kde by všetko okamžite šlo
vždy...vždy je nejaký problém
a...s NH-U14S, že by to nehorelo by som povedal, že tak max. 4,4GHz - ono ďalej to nepridá ani 1%, no teplo sa navýši
hlavne potom poladiť napätie
a ja som nezažil build, kde by všetko okamžite šlo
Pardon ze otravujem ale rozmyslam nad týmto zdrojom. Paci sa mi že majú odpojitelne kable. http://m.alza.sk/ocz-zt-series-550w-d272733.htm
to máš pravdu, no aj tak by som volil napríklad M12II-520
http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm
je "len" semi-modular, no to nie je problém, kedže neodpojiteľný je len 24pin do MB a 8pin do CPU, ktoré aj tak musíš použiť
a je to celkovo lepší zdroj, než ten OCZ
ja som napríklad zvedavý, či prídu nové OCZ zdroje...možno vyrobia niečo kvalitné
http://www.alza.sk/seasonic-m12ii-520-b ... 167083.htm
je "len" semi-modular, no to nie je problém, kedže neodpojiteľný je len 24pin do MB a 8pin do CPU, ktoré aj tak musíš použiť
a je to celkovo lepší zdroj, než ten OCZ
ja som napríklad zvedavý, či prídu nové OCZ zdroje...možno vyrobia niečo kvalitné
Ten vyzera dobre ale bude 520 stacit ? Bude tam i5 a casom nejaká grafika výkonna. A plus ten zdroj co si poslal tak ma 80plus bronze a za tu cenu sa mi to zda nic moc
Bude stacit ak tam nedas 350€ grafiku.
-
rocketter23
Medium Expert
Najlepsi 2tb hdd na hry/data do 150e?
barracuda nie, black tiez nie
tak 5200 wd red? Za 160 v gigashite je 4tb verzia
barracuda nie, black tiez nie
tak 5200 wd red? Za 160 v gigashite je 4tb verzia
Celkom blbe vyuzitie - hry a data. Dve diametralne odlisne veci. Na hry potrebujes rychlost a na data skor usporu energie. A s tym rozpoctom mas 4TB. Red ti je zbytocny.
Pri 4TB si v limite len s WD Greenom.
Pri 4TB si v limite len s WD Greenom.
-
rocketter23
Medium Expert
usporu energie take nepoznam
a je mi to jedno pri 500w pc co ide 24/7 sa to velmi rychlo strati.
Par € hore dole, rozpocet sa moze navysit ale podla mna je to zbytocne kedze 4tb dat nemam.
Par € hore dole, rozpocet sa moze navysit ale podla mna je to zbytocne kedze 4tb dat nemam.
Aha, tak ked ti to ide 24/7 tak ber 3TB red. Alebo 2TB a usetrene mas na par piv. Ty musis vediet...
21robo, wladas
520W stačí aj na k-čkovú pretočenú i5 + r9 290(x)
rocketter
tak to urob tak, že za 60€ si kúp 120gb SSD čisto na hry a za 90€ WD RED
alebo za stovečku 240gb SSD na hry a za 50-60€ 1TB WD Blue/Green na data
520W stačí aj na k-čkovú pretočenú i5 + r9 290(x)
rocketter
tak to urob tak, že za 60€ si kúp 120gb SSD čisto na hry a za 90€ WD RED
Super napad
Ale mozno uz SSD ma.
to by nevadilo
veď radšej dva oddelené SSD, teda jedno na systém a programy, druhé na hry, než to pliesť na jedno ssd
veď radšej dva oddelené SSD, teda jedno na systém a programy, druhé na hry, než to pliesť na jedno ssd
-
rocketter23
Medium Expert
Aby som to ujasnil.. Mam 2x 240gb SSD na win programy (Autocad, inventor2k14..). Mam dalsi 512gb na veci potrebne ktore som nechcel davat na hdd takze dalsie ssd mi netreba ani ho nechcem. Treba mi spolahlivy hdd na ukladanie dat, nejake zalohy, pesnicky a filmy z iTunes a pod.
Seagate Barracudu som vylucil kedze je to obycajny low-cost hdd a do mojho budgetu sa vojdu aj lepsie disky.
WD Black low cost nieje a zaplatil som zanho veela penazi a teraz mi podla HD tune skace read hore dole, alebo inokedy nedosiahne average read ani 5MB!!! Proste nieco v nom sa nejako dobabralo (Dobre ze som fakturu niekde odj..) takze ide prec a dalsi WD Black nechcem ani vidiet
Seagate Barracudu som vylucil kedze je to obycajny low-cost hdd a do mojho budgetu sa vojdu aj lepsie disky.
WD Black low cost nieje a zaplatil som zanho veela penazi a teraz mi podla HD tune skace read hore dole, alebo inokedy nedosiahne average read ani 5MB!!! Proste nieco v nom sa nejako dobabralo (Dobre ze som fakturu niekde odj..) takze ide prec a dalsi WD Black nechcem ani vidiet
to je už lepšie - data, zálohy, hudba a filmy
ty povieš tieto veci a ja hovorím WD RED
ty povieš tieto veci a ja hovorím WD RED