Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Ak nechces poskodene auto tak odpoved je hadam jasna 
Ta tabula je zle citatelna. Ale to, ze na branu napise, ze zakaz parkovat, tak to nic neznamena. Je potrebne tam mat osadene dopravne znacenie, zvisle alebo vodorovne na ceste. V zakone ci vyhlaske sa hovori aj o tom, ze nemas blokovat vjazd a vyjazd.Dobry priklad je to, ked si niekto pred firmou natlaci tabulky, ze zakaz parkovania, vyhradene pre SPZ xxx, zial, nema to opodstatnenoe v zakone bez riadne schvaleneho vyznaceneho zakazo, pripadne rezervovaneho parkovacieho miesta.
Tabula umoznuje parkovanie na mestskom pozemku za 70c, klasika v centre.
Týpek má stade jedinú možnosť zásobovania.
Podľa mňa je chybné značenie a vyhláška je nadradená, keď hovorí, že príjazd na cestu z miesta mimo cesty nemozno blokovat.
Týpek má stade jedinú možnosť zásobovania.
Podľa mňa je chybné značenie a vyhláška je nadradená, keď hovorí, že príjazd na cestu z miesta mimo cesty nemozno blokovat.
-
iceman1414
Medium Star
Ak vodič predchádzal na plnej čiare alebo dvojitej čiare, aký zákon a konkrétny § porušil?
-
iceman1414
Medium Star
Vďaka hojko, to som pozeral, ale tam mi to nie je jasné, ktorý to je §. A ešte nevie niekto, kde nájdem aktuálny sadzobník pokút?
Chlapi ako je to s ladenými výfukmi a certifikátmi k nim? Pretože ľudia sa v odpovediach rozchádzajú, rád by som si dal nejaký fajn nerezový tlmič na auto, no vysoliť hromadu € len za to, že to potrebuje certifikát sa mi moc nechce. Zaujíma to policajtov pri kontrole?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja vzdy hovorim, ze ich ma zaujimat to, ze ci ma auto spravenu technicku kontrolu...
No ale ked sa mu nieco nezda, tak moze zadrzat TP a poslat auto na STK. Preto je lepsie pozhanat vyfuk s homologizaciou, pokial ide iba o tlmic, tak by to nemal byt velky problem. Ten je skor pri priamych zvodoch bez katalyzatora 
Dnes, pri citani tohto clanku ma zaujalo nasledovne:
Teoreticky, ak by som prekrocil rychlost, policia ma odfoti a na zaklade objektivnej zodpovednosti mi budu posielat pokutu postou, tak by to v tej karte malo byt uz zapisane, nie? V podstate, ak by sa dalo nejakym sposobom nahliadnut do tej "karty vodica" alebo nejak ziskat tie informacie z nej, tak by som si vedel dopredu zistit ci mi pride zasielka od policie, vsak? ... kedze ta pokuta postou moze prist aj o XX dni (napr 60 dni) po spachani priestupku.
Ma niekto z vas o tejto "karte vodica" viac informacii?
Je to len cista spekulacia, ziadnu pokutu neocakavam, to som sa len tak zamyslel
Cize policia si vedie ku kazdemu vodicovi "kartu vodica"? Resp. si ju vedie aspon k tym vodicom, ktori uz niekedy spachali nejaky priestupok? Viem sa ja dostat k udajom z takejto karty? Cisto zo zaujimavosti ma zaujima, ze co tam mam napisane ja.V karte vodiča má Zoltán 11 priestupkov, z toho 9 za rýchlosť.
Teoreticky, ak by som prekrocil rychlost, policia ma odfoti a na zaklade objektivnej zodpovednosti mi budu posielat pokutu postou, tak by to v tej karte malo byt uz zapisane, nie? V podstate, ak by sa dalo nejakym sposobom nahliadnut do tej "karty vodica" alebo nejak ziskat tie informacie z nej, tak by som si vedel dopredu zistit ci mi pride zasielka od policie, vsak? ... kedze ta pokuta postou moze prist aj o XX dni (napr 60 dni) po spachani priestupku.
Ma niekto z vas o tejto "karte vodica" viac informacii?
Je to len cista spekulacia, ziadnu pokutu neocakavam, to som sa len tak zamyslel
jefty: http://auto.sme.sk/c/6229405/vodic-ma-n ... vypis.html
Ak sa vodič dopustí akéhokoľvek priestupku, automaticky sa mu to zaznamená v jeho evidenčnej karte, ktorú mu polícia vedie od vydania vodičského oprávnenia. Evidencia v kartách existuje na Slovensku od roku 1964, priestupky sa do nich zapisujú prostredníctvom informačného systému evidencie vodičov.
Za počet priestupkov zaznamenaných v evidenčnej karte polícia vodičské preukazy neodoberá. Ak za posledných 12 mesiacov vodič trikrát závažne porušil pravidlá cestnej premávky a dostal pokutu 60 eur a viac, musí podľa Baloghovej absolvovať doškoľovací kurz a podrobiť sa preskúšaniu zdravotnej a psychickej spôsobilosti.
...
Ak majú vodiči záujem vidieť záznamy z karty, môžu o to požiadať.
Co sa tyka objektivnej zodpovednosti - do karty vodica ti to daju az po uzavreti konania - teda ak prides s niekym, resp. povies kto spachal priestupok na tvojom aute, tak to bude mat v karte vodica on.
-
RATZINGER666
Darca
gothar: ked sa im to nebude zdat, technicky Ti mozu zadrzat aj tak...
To ano, ale urcite vyvola mensie podozrenie. Ja osobne by som to aj tak neriskoval 
By ma zaujimalo ze na zaklade coho Ti policajt bude presetrovat vyuk...
ziadne identifikatory nema asi ani seriovy vyfuk ... jedina moznost ma napada nejake prenosne cjachovane meradlo hluku s dodrzanim presneho procesu merania, resp. v pripade de-catov nejaka cjachovana plug n play lambda sonda.
Vela ludi si navara iba nerezove koncovky tlmica co nijak nemeni charakter vyfukovej sustavy, ako policajt bude rozlisovat co je VNUTRI tlmica, ako dokaze sam od seba posudit ci to nieje od vyroby, ci to nieje homologovana nahrada...
Tiez sem tam narazim na diskusiu o vyfukoch vs. policia ale neviem si realne predstavit vobec to, z coho ta ten policajt realne obvini.
ziadne identifikatory nema asi ani seriovy vyfuk ... jedina moznost ma napada nejake prenosne cjachovane meradlo hluku s dodrzanim presneho procesu merania, resp. v pripade de-catov nejaka cjachovana plug n play lambda sonda.
Vela ludi si navara iba nerezove koncovky tlmica co nijak nemeni charakter vyfukovej sustavy, ako policajt bude rozlisovat co je VNUTRI tlmica, ako dokaze sam od seba posudit ci to nieje od vyroby, ci to nieje homologovana nahrada...
Tiez sem tam narazim na diskusiu o vyfukoch vs. policia ale neviem si realne predstavit vobec to, z coho ta ten policajt realne obvini.
-
RATZINGER666
Darca
gothar: odvolaj sa na certifikacnu znacku na tele vyfuku, na zaklade coho vozidlo preslo TK a v tomto pripade certifikat netreba, lebo nejde o prestavbu vozidla...
hegy: ano, policajt by mal mat svoje podozrenie opodstatnene, nemoze si len tak povedat, ze sa mu to zda hlucne... a nejakymi prirucnymi hlukomermi urcite nedisponuju...
hegy: ano, policajt by mal mat svoje podozrenie opodstatnene, nemoze si len tak povedat, ze sa mu to zda hlucne... a nejakymi prirucnymi hlukomermi urcite nedisponuju...
dakujem Gothar.
nevies kde a akym sposobom mozem poziadat o zaznamy z karty vodica? Ak by sa to dalo emailom, tak by to bolo super, ale asi sme na Slovensku tak sa to nebude dat tipujem
Hladal som ci su s tym spojene aj nejake poplatky, pripadne sposob ako podat taku ziadost, ale nedopatral som sa k nicomu.
nevies kde a akym sposobom mozem poziadat o zaznamy z karty vodica? Ak by sa to dalo emailom, tak by to bolo super, ale asi sme na Slovensku tak sa to nebude dat tipujem
Hladal som ci su s tym spojene aj nejake poplatky, pripadne sposob ako podat taku ziadost, ale nedopatral som sa k nicomu.
-
RATZINGER666
Darca
pockaj, poslem Ti tu ziadost...
// mam to aj v .doc, keby bolo treba...
// mam to aj v .doc, keby bolo treba...
- Prílohy
-
- vypis z karty vodica.pdf
- (43.32 KiB) 46 stiahnutí
pokial viem, normalne to nejde, ty nemas priistup do ich zaznamov, hoci su o tebe...
zistuj ktory znamy je kompetentny lustrovat kartu vodica a vie ti to preverit....
zistuj ktory znamy je kompetentny lustrovat kartu vodica a vie ti to preverit....
-
RATZINGER666
Darca
...ale co by nie 
jefty: poplatok je 1,5e za kazdu A4 tusim...
jefty: poplatok je 1,5e za kazdu A4 tusim...