Vzdelanie vs. skúsenosti
Re: Vzdelanie vs. skúsenosti
Prave o to mi ide, ze preco niekto odsudi jeden druh literatury ako celok. Pretoze citatelia su rozni a ta kniha ktora niekomu neda nic druhemu pomoze, alebo mu doda dovahu uskutocnit nejaky zivotny krok a pod.
gogo956: Priznavam ze som nikdy necital motivacnu literaturu, len mam jednu otazku: Da sa z nej vobec dozvediet nieco, na co by normalny snazivy clovek sam od seba nemohol prist?
Motivacna literatura ta nakopne, ale nakopnutie sa po istom case rozplynie. Sam mam par takych knih, do mp3 prehravaca som si zgraboval nejake prednasky z YTB a ked ich pocuvam v praci, motivuje ma to (v tom case) pracovat viac. Aj ked sa tam dookola opakuju tie iste principy.
To ta nevyrusuje v tom case ked robis a niekto ti do toho rozprava?
Podľa toho, čo robím, akú činnosť vykonávam. Keď robíš rutinu, tak to nevyrušuje, keď niečo nahadzujem do PC, prípadne musím dávať pozor na niečo, tak sa nenechám rozptyľovať.
existuju aj subliminalne nahravky,vtedy vedome nepocut ziadne slova iba hudbu a pod.
K tým nahrávkam napíšem len toľko : Ľudí, ktorí chcú pracovať/študovať netreba nejako extra motivovať. Oni sa namotivujú aj sami. Treba im vysloviť len nejaké uznanie, že to čo robia, robia dobre. A budú to robiť ešte lepšie. (Ja som ten prípad) Druhá skupina, ktorá nechce pracovať / študovať, proste nemá o to záujem alebo čaká, že niekto im niečo naservíruje pod nos.... tí môžu počúvať motivačné nahrávky,čítať knihy.... ale nič im to nebude platné. Pretože keď znovu spadnú do rutiny a motivácia "vyprchá" tak si povedia, že to aj tak to nestálo za nič a znovu budú žiť ten svoj stereotyp. (Poznám veľa takých prípadov, väčšinou sú to ľudia, ktorí sa riadia podobnými princípmi)