Buchnute auto - havarijna
Buchnute auto - havarijna
Brat buchol bok auta ked cuval z garaze. Mam havarijnu poistku, idem teda nahlasit skodovu udalost. Mam povedat, ze buchol on alebo to vziat na seba? Nieco to ovplyvni ? Alebo je to jedno ?
Re: Buchnute auto - havarijna
Myslim si, ze je to uplne jedno. Policiu aj tak volat nebudete, takze staci nahlasit poistovni a povedat, ze clen rodiny pri vychadzani z garaze chytil bok auta.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...este je otazne, ci sa to oplati riesit cez havarijku... skus napisat, co je to za auto, rocnik, co a ako je poskodene, prip. posli fotku
Poskodene su kusok aj zadne dvere, potom blatnik a este aj zadny naraznik z boku. Je to rocne auto, Opel Corsa. Myslim, ze ked mam havarijku, tak sa oplati radsej zaplatit tych 5% spoluucast (min 66€) ako si to hradit cele sam, nie ? Blatnik je aj vtlaceny, zvysok bude stacit nalakovat.
-
RATZINGER666
Darca
jj, daj to cez poistovnu, daj si vyplatit odhad vopred a daj to niekomu spravit, mozno aspon na jednom kuse pojde ten lak opravit...
posli fotku a poradime
posli fotku a poradime
Na toto by som dal bacha. Mne ked skrkli blatnik a naraznik (zrovna v tam kde sa spajaju) tak cenu v poistovni odhadli na cca 300 eur a potom v autorizaku ked som si to dal spravit tak faktura bola viac ako 800. Ale poistovna to bez reci vyplatila, takze super. Je sice mozne, ze keby si dam vyplatit sumu tak by som si mozno nasiel niekoho kto by to urobil lacnejsie, ale tak radsej som to dal do autorizaku.
-
RATZINGER666
Darca
v autorizaku to opravia lepsie? 
nahlasil som teda poistnu udalost, bol som s autom na obhliadku v autorizaku ... vraj to ma stat okolo 500-600€, co som bol dost prekvapeny, ze az tolko ... ale tak v poistke mam minimalnu spoluucast 5% alebo min 66€, takze si zaplatim len tych 66. A to len lakovanie a vyklepanie, nic sa menit nebude.
-
tacosi
Moderátor
No neviem, keby si nahlasil brata ako toho ktory to poskodil, ci by si od neho potom poistovna nenarokovala vyplatenie skody, kedze vinnik je jasny.
Tak hadam nie, lebo som nahlasil jeho. Jeden znamy z poistovne mi povedal, ze to je jedno, ze kludne mozem povedat, ze on.
No znamej sa presne toto stalo. Susedove deti jej poskodili kapotu (padli s bicyklom a porypali prednu kapotu). Pri nahlasovani uviedla ze vinnika pozna. Poistovna si nasledne vymahala skodu od susedky. Tak mozno si prave "zarobil" bratovi 
-
Traktorista
Guru
to je hlupost, kopec ludi soferuje cudzie auto a ked buraju poistovna od nich nic nechce
-
tacosi
Moderátor
Ved prave.
Pretoze ked poistovna pozna vinnika, tak logicky by od neho mala ziadat nahradu skody.
On poisteny nebol,,, Tvoj voz ano, cize ak uvedies seba ako vinnika, tak ok, ale ked niekoho cudzieho,,, no neviem.
Kazdopadne daj vediet neskor, ked bude po vsetkom
//traktorista, je to mozne,,, predsalen je poistene vozidlo, nie osoba, ale ktovie.
Pretoze ked poistovna pozna vinnika, tak logicky by od neho mala ziadat nahradu skody.
On poisteny nebol,,, Tvoj voz ano, cize ak uvedies seba ako vinnika, tak ok, ale ked niekoho cudzieho,,, no neviem.
Kazdopadne daj vediet neskor, ked bude po vsetkom
//traktorista, je to mozne,,, predsalen je poistene vozidlo, nie osoba, ale ktovie.
No ja si tiez myslim, ze poistene je vozidlo, nie ja, takze je blbost riesit kto to zapricinil. Navyse ked mi ten znamy, ktory robi poistky a venuje sa tomuto povedal, ze kludne mozem povedat, ze clen rodiny buchol, nie je ... ze to je jedno, tak snad by mi neklamal ked s tym uz ma skusenosti. Dam vediet.
Keby to bolo takto, tak ak by som bol vinnikom ja, tak by to vymahali odomna ? Blbost.
Keby to bolo takto, tak ak by som bol vinnikom ja, tak by to vymahali odomna ? Blbost.
To bol taky problem povedat ze si to spravil ty? Niekedy sa poctivost nevyplaca, ale vsak budes vediet do buducna 
Tak nechcel som klamat, lebo nebol som pri tom ked sa to stalo a nevedel som co sa mozu pytat. A ked mi ten znamy povedal, ze to je jedno kto to spravil, ci ja ci brat tak som sa nad tym vobec nezamyslal. Dufam, ze sa mylite, ti co ste napisali, ze by to mohla od neho poistovna vymahat.
Ja si myslim, ze to je blbost, keby ta havarijna platila len vtedy, ak nieco sposobi majitel vozidla a inak by to platil ten, kto soferoval. Podla mna to je iny pripad ked niekde cudzi napr. buchne bicyklom do auta a poskodi ho "zvonka", teda nebol za volantom.
Ja si myslim, ze to je blbost, keby ta havarijna platila len vtedy, ak nieco sposobi majitel vozidla a inak by to platil ten, kto soferoval. Podla mna to je iny pripad ked niekde cudzi napr. buchne bicyklom do auta a poskodi ho "zvonka", teda nebol za volantom.
Ked sa na to pytali, tak to bolo z nejakeho dovodu a urcite nie z toho, ze maju jednu sablonu pre havarijne aj PZP
A co by sa asi mohli pytat? Isiel som, manzelka na mna zakricala, nechtiac som stlacil plyn namiesto brzdy a bolo..
A co by sa asi mohli pytat? Isiel som, manzelka na mna zakricala, nechtiac som stlacil plyn namiesto brzdy a bolo..
Tak ja neviem, no. Uz to nezmenim, takze je zbytocne sa nad tym zamyslat. Uvidime. Mna toto vobec nenapadlo. Myslel som si, ze mozno si chcu overit od neho, ci je to pravda co hovorim, tak preto sa pytali, ci neklamem.
Teraz len tak pocitovo pisem, ale asi tam bude rozdiel aj v tom, ci ti to auto poskodi iny ucastnik cestnej premavky /napr. susedov fagan -cyklista/ alebo vznikne prevadzkou daneho poisteneho vozidla so zavinenim sofera (napr. pri cuvani z garaze).
No mna tiez toto hned napadlo, ze tam by mal byt rozdiel. Predsa len, vo vela pripadoch auto nepouziva iba majitel, ale cela rodina a teda bolo by blbe vymahat od clena rodiny peniaze, ked je na auto uzavrata havarijna poistka. Potom naco by bola ta poistka ked to ajtak zaplati niekto z rodiny ...
Ale tak nepolemizujme uz, lebo vsetko su to len dohady ked nema niekto skusenost presne s takymto pripadom konkretne v Allianz poistovni.
Napisem potom, v pondelok idem odniest auto na opravu.
Ale tak nepolemizujme uz, lebo vsetko su to len dohady ked nema niekto skusenost presne s takymto pripadom konkretne v Allianz poistovni.
Napisem potom, v pondelok idem odniest auto na opravu.