aj zivot je dar od boha a ma ho kazdy... samovrah alebo vrah ho odmietne... tak pokoal su stastny a spokojny cely zivot tak je to super ... ale ja mam opacnu skusenost ...
Život je dar od boha možno tak pre teba a tebe podobných. Pre mňa a ľudí iných vier a náboženstiev, život nie je dar od boha. Prosím aby si neaplikoval svoje domnienky na všetkých a staval na nich argumenty. Ale keď sa chytím tvojích hlúpostí, tak viera je dar od boha, ktorý nemá každý (predtým si tvrdil, že nie každý je obdarovaný vierou, teraz tvrdíš, že každý má ten dar na dosah - opäť divne) ale život je dar od boha, ktorý má každý. Prečo neobdarováva všetkých rovnako, všetkými svojím darmi? Prečo robí rozdieli?
aj ty vychovavas deti ako najlepsie vies ...toto prirovnanie je dost odveci ... vychova k fanatizmu a vychova k viere je rozdiel
vychovávaš ich najlepšie? fakt? to aj pred nimi takto kydáš/budeš kydať na ateistov ako tu?
to prirovanie nie je odveci, vieš ty vôbec čo slovo indoktrinácia znamená?
● úsilie smerujúce k často vynútenému prijatiu určitej doktríny, ktoré nepripúšťa žiadnu diskusiu či kritiku..
● tlak vedúci k slepému a odovzdanému prijímaniu názorov, hodnôt a postojov.
link
vynútenie, úsilie, nepripúšťa diskusiu, tlak, slepé prijímanie názorov - veď toto je už fanatizmus a k tomuto smeruje indoktrinačná výchova. Čiže ešte raz, ak si myslíš, že indoktrinácia náboženstvom je vo výchove dieťaťa dôležitá, tak si rovnaký náboženský fanatik, ako moslim s bombou na tele kvôli alahovi. Medzi tebou a ním, nie je žiadny rozdiel.Indoktrinácia (lat.) je snaha o prijatie určitej doktríny, úsilie, aby boli bez kritického uvažovania prijaté názory, hodnoty, postoje.
link
ak robim zle tak ked bude mat 15 rokov tak ma posle do plynu a nic s tym nespravim
wow, takže zbytočne zabiješ 10 rokov toho dieťaťa kostolom, vierou, naboženstvom, bohom, náboženskými aktivitami, lebo aj tak mu to nič neprinesie a potom si povieš, že nič to, nevadí. Čo keby si radšej nechal to dieťa žiť spokojné a bezstarostné detstvo, bez strachu že ho ten zlomyselný boh potrestá, keď začne objavovať svoje telo a prvý krát si vyhoní? Ak správnej výchove potrebuješ "božie" príkazy a zákazy, tak niekde bude chyba.
je to spolocna aktivita ... pri takto malych detoch ako mam ja zatial demokracia neexistuje ... uz sme sa o tom bavili nebavi ma to pisat znova
je to spoločná aktivita, ktorá však tomu dieťaťu nič nedáva okrem pocitu že je so svojími rodičmi. Ten istý pocit bude mať dieťa, keď sa s ním rodič pôjde hrať či dnu alebo niekde von, keď ho zoberie bicyklovať, keď ho zoberie niekam do zoo či podobných miest na ktorých sa deti cítia prirodzenejšie ako v kostole medzi dospelými. A skôr ako spomenieš detskú omšu, si dovolím poznamenať, že detská omša nie je spoločná aktivita dieťaťa s rodičom, keďže tie si pamätám ešte aj ja. Ja som sedel v predu v lavici medzi kamarátmi a mama či otec sedeli niekde vzadu neviem kde.
Demokracia nie, ale ovplyvňovanie názorov, tak aby boli na tvoj obraz áno.
ale ja ich neucim verit ... ucim ich navikom a informaciam ktore ked budu potrebovat budu vediet ... ja neviem zabezpecit ich vieru ... ja im mozenm dat len osobny priklad a vedomosti ...
tak na začiatok, ja som tam písal o povinnosti, nie o učení ..neviem čo tu teraz manipuluješ s učením.
Ďalej píšeš, že ich neučíš k viere no zároveň píšeš, že ich vychovávaš k viere. Vieš mi normálne, zmysluplne, logicky ozrejmiť aký je rozdiel medzi výchovou k viere a učením k viere?
doma sa bavime o vsetkom ... ked pride debata na ine nabozenstva nemam s tym problem
budem ťa citovať "ano vidim tu moralnost ateistou na forach ... vrazda nenarodenych je pravo zeny ... vrazda starych je odlahcenie ich bolest a financneho rozpoctu" - ak táto veta znamená, že nemáš problém s ateizmom a ateistami a ich názormi, tak ja zjem citrón na jednu šupu. Problém s tým možno nemáš, ale tvoja debata bude subjektívna tak aby kresťanstvo zo všetkého vyšlo ako to najlepšie a jediné správne náboženstvo. A to už nevravím o tom, že si zase odporuješ a protirečíš, lebo napíšeš že sa bavíš o všetkom ale zároveň zdôrazňuješ že indoktrinácia je dôležitá.
A ak tej citovanej vete sa vyjadrovať nebudem, jedna vec je generalizovanie a druhá, že tie veci sú ošetrené zákonmi, tretia práva majú všetci, nie len kresťania.
ta frekvencia je presne taka ako som pisal poznam zopar znamich ktory chcu mat z deti profi futbalistov a hokejistov a kazde rano 5 dni v tyzdni ich o 5 vodia na treningi a poobede zas..
rozdiel je že deti na šport školach to majú v rozvrhu takto upravené. Keďže väčšina detí ktoré trénujú profi šport, chodí na športové školy. Na druhú stranu, tie deti sa v podstate pripravujú na svoje budúce povolanie, ktoré ich bude živiť a zarábať im peniaze, keď budú profi športovcami. Deti čo vychodili kostol som ešte nevidel aby ich to živilo, teda okrem šarlatánov.
tehla na teba čakám tiež, niečo si začal, položil som jasné otázky