Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa Sarger »

Tých par € hore sa dá, z týchto 3 mi je najviac sympatické tiež to lenovo, ktoré je najnovšie a bez os (8smičku fakt nemusím). Asi bude lepšie brať už Haswell než Ivy Bridge?

+ ako pracuje ten hybridný ssd disk? Všimol som si, že to pchajú do každého novšieho stroja.
Pri tom lenove sú defaultné Fnkové tlačidlá? Wtf... ale tak dá sa to vraj prepnúť v biose.
Zaujímavé je pridanie resetovacieho tlačidla na boku.

A moju reakciu na lenovo ti sem pridám o týždeň jak mi príde dobropis + po doriešení detailov s obchodom. V skratke je lenovo fajn, len ten servis tak zmrzačili až to nie je pekné.. :?

Dojem z tohto hm?
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z50-7 ... .htm#popis
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z50-7 ... .htm#popis
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

a co si mal s tym z580 ? lebo ja ho mam teraz uz skoro 2 roky a otras, panty uplne doje***, plasty sa po bokoch pukaju, neda sa normalne pouzivat uz, len pripojeny k monitoru

//autoeditácia príspevku (11 Júl 2014, 18:18)
a co si mal s tym z580 ? lebo ja ho mam teraz uz skoro 2 roky a otras, panty uplne doje***, plasty sa po bokoch pukaju, neda sa normalne pouzivat uz, len pripojeny k monitoru
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Vysoká hlučnosť od začiatku. Niečo bolo s fanom, ale ani po jeho výmene to neprestalo a v polskom servise to vždy odbavili za 30 minúť. Inak 1x mal disk chybné sektory a to bolo všetko.
Tretí krát v Nemecku naň došlo.
Čo sa týka pántov a plastov nemal som vôbec problém. V tom ohľade bol výborný... pritom som ho nonstop prenášal a nie zrovna šetrne zo začiatku.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak ta z50-70 vyzera luxusne za tu cenu, ak nemas problem prihodit kilo tak urcite radsej ako z510
hybridny disk funguje tak, ze na tu cast 8/16/24GB ssd nainstalujes windows popripade par inych programov a rychlejsie ti nabootuje resp. spusti dane programy. niekolko ludi sa na to stazuje, ale pokial sa to dobre naprogramuje tak to pomaha
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Na to SSD nič nenainštaluješ. To si rieši soft disku. To čo sa z disku často číta, čiže obvykle systém a niektoré programy, sa tam presunie aby si mal rýchle to čo často používaš.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

lenze je lepsie ked si rozdelis disk na particiu pre win a zvysok nakolko winu potom priradi prave ssd cast
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

94jakub: pôvodne som si to myslel, že to je ako napísal g.w, ale toto je pravdepodobnejšie. Jo a disk si delí dnes už každý..

guess.whoo: vyzerá dosť schopne, len som pozeral reakcie a neboli nejaké priaznivé (zlé farby displeja, zhorená doska a pod.)

Dosť ma desí ten spojený jack na sluchátka a mikrák... už aby som začal zháňať redukciu. Nejaký tip na kvalitnú? ..nechcem riskovať z ebayu polofunkčný kus plastu.

Pri porovnaní vychádza Intel Core i5-4210U 1.7GHz (Haswell) horšie ako starší Intel Core i5-3210M 2.5GHz (Ivy Bridge). Nepozdáva sa mi to veru.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nie, disk zisťuje, ktoré súbory sú najčastejšie z disku čítané a tie si necháva v SSD. Je absolútne jedno na na akej sú partícii.
Na 8GB(7.5GB čistých) Windows aj tak nevopcháš.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ok my bad..
Sarger - aj hravas alebo len filmy a pod.?
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Keď tak len WoT, War Thunder a už dlho som nič iné nenainštaloval nebol čas na to. Nepotrebujem max detaily, dám si nižšie a aspoň mám vo WoT lepšie ftw hlavne v CW keď som to aktívnejšie hrával.

A trocha uvažujem, žeby som mohol za tých 500-600 zložiť priemerný stolný a neskôr to upgradnuť.

//Predbežne mrknem ako by vyšiel stolný a budúci týždeň sa rozhodnem. Zatiaľ dik za help :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ak ho nepotrebujes prenasat tak si radsej zloz tiche stolne PC alebo potom by som bral nejaky ultrabook
B3rET
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa B3rET »

pomaly ale isto mi odchadza moja toshiba 6 rocna tak sa pytam.. nejaky tip na notebook do 800 eur na ktorom sa v pohode aj zahram??? a dalsia otazocka, momentalne som v USA, oplati sa kupit viac tu alebo doma na Slovensku??? diky moc
apple1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa apple1 »

zdravim, potrebujem poradit s kupou notebooku ktory bude mať čo najlepši displej, notebook sa bude využivať skor na kancelarske práce, filmy, hry sa na nom hrat nebudu. Ide o to aby notebook mal čim silnejšiu čiernu teda ozajstnu ciernu, pekne farby, atď... nie notebook ktory bude mať namiesto čiernej sivu. Mam Fujitsu Amilo M4438 ktory ma 17″ WUXGA/WXGA+ Crystal View a ten ma super farby ale chcel by som dačo novšie. cenovo do 1000 eur
krapso
Novice
Novice

Príspevok od používateľa krapso »

Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o názor.
Chcel by som si vybrať notebook do nejakých 700€.Aby tam išli najnovšie hry, aj keby na low detailoch, niečo ako Watch Dogs,..
Našiel som pár notebookov a výber som znížil na dva.

http://www.alza.sk/asus-x550ln-xo007-d603461.htm
http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-57...y-d2122648.htm

Neviem sa rozhodnúť, trochu mi kazí dojem z Asusu ten matný displej, a neviem či to nebude kaziť dojem z farieb u hier alebo filmov, ale spokojnosť so značkou je dosť vysoká.. V rodine máme dvaja Asus (ale s lesklým displejom), a jeden má už 6 rokov a žiadna chyba a ide výborne.

O Aceroch som počul, že sa dosť prehrievajú atď, ale zase spomenutý model má výkonnejší 4 jadrový CPU, vyššie rozlíšenie a nemá matný displej.

Sám sa neviem vôbec rozhodnúť a chcel by som Vás poprosiť čo si myslíte o spomínaných notebookoch, alebo ak máte lepší nápad,tak hoďte link na noťas.
Ďakujem.

A ako tak pozerám predošlé stránky.. Komenty niečo ako "kúp si konzolu" , "kúp si stolný pc, notebooky nie su na hry" atď si poprosím nechajte.. Chodím na intrák a trávim čas doma aj na intráku. Pozeral som hentie grafiky atď aj na notebookcheck , zvládnu obe čo by som potreboval, tak poprosím keďtak komentovať to čo potrebujem, nie veci o konzoliach a stolných pc.
Diky.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

krapso do rovnakej ceny som hľadal ntb aj já.
Mám nakoniec tento
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 489106.htm v podstate o ňom som písal stránku dozadu. Battlefield 4 - 40FPS na taký low/medium , LoL - 70-100 FPS.
Pri lolku teploty tak 80-90°C (Skôr sa mi to zdalo ako keby nad 87°C vôbec nešlo). U bfka som teploty moc nesledoval ale asi podobné možno vyššie trošku.

V idle 46-50°C.
stevo255
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stevo255 »

Caute
Chcem si kupit notebook hlavne na hry do 550€ viem ze to je nic moc cena , ale iba s takou disponujem
Vie niekto mi poradit za tu cenu co najlepsi ntb na hry , s dobrym procakom a grafikou (idealne intel a nvidia) .Ale chcem iba od Asus alebo lenovo

Dakujeem vam zatial
krapso
Novice
Novice

Príspevok od používateľa krapso »

stevo255 , v tvojej cenovej kategórii čo som pozeral, tak by som aspoň ja osobne povedal tento:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g510- ... 468964.htm

respektíve ešte tento, ale na tomto druhom by treba upgrade RAM ešte aspoň o tie 4GB.

http://www.alza.sk/asus-x550vb-xo016-d458318.htm
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Caute chalani, potreboval by som nejaky schopny notebook, kedze sa stahujem na dlhodobo do zahranicia.

Chcel by som nieco, co rozbeha CS:GO (aj tak hram na LOW), nejaky HD twitch stream, alebo popripade pozre HD film ci serial. Budem brat s alzy a BEZ dph, moj strop je okolo ~ 500 EUR bez dph, cize asi 600 EUR s DPH, ak som dobre ratal. Nejaku preferenciu voci znacke nemam. Za vsetky tipy som naozaj vdacny. Max uhlopriecka okolo 15', 17 inch uz je moc vela.

Diky!
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mrkni tento http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z50-7 ... 940114.htm myslím, žeby mal spĺňať všetko potrebné.

A asi ho nakoniec zoberiem aj ja, ak mi už to sku**** lenovo pošle dobropis a dostanem cash. -.- Dĺžka reklamácie zatiaľ cca 56 dní.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

to lenovo vyzera fajn, ale neviem co ta grafika, este som o nej nepocul.. ale tak to CS ti na tom pojde luxusne, sam mam nieco podobne len s lepsou grafou a procakom a pod 120 na ultra setting to nejde
Napísať odpoveď