Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

peter99
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa peter99 »

strapaty: takze si mam rozvyjat vztah s dacim co iny ludia vymisleli a potom do vzduchu odriekat modlitbi a moje prosby hoci sa nikdy nesplnia lebo nikto ich okrem nsa nepocuva? este raz, uvedom sa
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Seth - ty furt s tymi KDH-kmi narabas, sak to je banda farizejov
seth82 napísal:Dodnes si pamätám, ako nám na cirkevnej škole mníška vysvetľovala, že skratka AC/DC znamená niečo v zmysle "proti kristovi"...
S tym vraj prisiel nejaky chlapik, inak AC DC je jednosmerny a striedavy prud ...

"Many managers and musicians would certainly welcome the name of the guy who came up with that line about "Anti-Christ/Devil's Children." Bands pay publicists thousands of dollars and aren't delivered slogans that catchy."
http://articles.latimes.com/1985-09-08/ ... eavy-metal

ale ked ma kapela najznamejsi hit highway to hell, tak nechapem pohorsovanie nad chudak mniskou ze "v zmysle proti kristovi", si myslis, ze oni sa tym tajili alebo co? Cover:
Prílohy
ac-dc-highway-to-hell-stencil.jpg
peter99
Zablokovaný
Zablokovaný

ja som povedal katechetke nech mi blbosty nehovori lebo viem ze ziadna entita neni nadomnou tak nech sa uvedomy
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

ale ked ma kapela najznamejsi hit highway to hell, tak nechapem pohorsovanie nad chudak mniskou ze "v zmysle proti kristovi", si myslis, ze oni sa tym tajili alebo co? Cover:
Sú to len slová nič viac. Dôležité sú činy. Teda keď sa tam neprevádzajú nejaké satanistické rituály, kde by prípadne napríklad niekoho obetovali netreba to vôbec riešiť. Ja by som to neriešil.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

tehla napísal: ale ked ma kapela najznamejsi hit highway to hell, tak nechapem pohorsovanie nad chudak mniskou ze "v zmysle proti kristovi", si myslis, ze oni sa tym tajili alebo co? Cover:
To neni proti bohu, to je len metafora. (Klasicka vyhovorka pri biblii, tak preco nie pri pesnicke?)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tehla napísal:beardie - nemas dokaz, never, tak jednoduche to je ....mas po probleme
hned ako prestanete tlacit krestanske zvasty do hlav deti ;-)
strapaty napísal:praveze nema po probleme ... niekde vo vnutri citia ze to nie je celkom tak ako si myslia len si to nepripustia .. inak by tu nepopisali 500 stran
moje vnutro je stotoznene s tym, ze ked umrem, tak bude koniec, nie ja ale krestania tuzia po vecnom zivote
tehla

beardie napísal:hned ako prestanete tlacit krestanske zvasty do hlav deti ;-)
jaj, tak tebe zalezi na mojich detoch, ze som to hned nepochopil.. akoze v style, ked neverim ja, nebude nikto, hej?
... Tak to sa nestane, prosim pokracuj :wink:

harrison - metafora, ktora dost jasne vyjadruje postoj .. ktory bol vyjadreny aj prostrednictvom daru priamej reci :wink: Co chces zakryt vlastne? Myslis, ze ta kapela sa nejak tajila svojim postojom?
beardie
Redeemer
Redeemer

nielen na tvojich :)

chcem, aby moje deti neverili rozpravkam a bludom, ale realite
tu tvoja viera neposkytuje
peter99
Zablokovaný
Zablokovaný

presne tak, krestanske sracky oblbuju ludi. Kto moze verit?? ved to je uplne sproste, vyssie entity :D
tehla

a mame tu "Jozka Kovala" z opacneho nazoroveho tabora, len o poznanie sprostejsieho ...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Chrochtám blahom, vitaj Peťko. :D
peter99
Zablokovaný
Zablokovaný

tehla napísal:a mame tu "Jozka Kovala" z opacneho nazoroveho tabora, len o poznanie sprostejsieho ...
a ti si potom co? genius iq 300? jaaj ako nemam rad takich ludi co hovoria zle na druhych a veria na levitujuce neviditelne entity
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

peter99 napísal:
a ti si potom co? genius iq 300? jaaj ako nemam rad takich ludi co hovoria zle na druhych a veria na levitujuce neviditelne entity
ako si na to prisiel ze eexistuje???
petko15
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa petko15 »

ci pana boh neexistuje uvedom sa uz ti naivna ovca. chod sa radsej pomodlit k tvojmu jeziskovi. ked poviem ze som bozy syn tiez sa budes ku mne modlit? Ty ovca blba

a vi ma uz nebanujte!! nic zle nerobim
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

strapaty napísal:ako si na to prisiel ze eexistuje???
odhliadnuc od toho, koho sa pýtaš :lol: neexistencia niečoho sa dokázať nedá
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@petko15 resp. peter99: Pisal si ze modlit sa je uplne zbytocne - jedine som ochotny uznat, ak si Boha ziadal o viac rozumu a lepsiu gramatiku tak mas teda velmi dobry dovod na to byt neveriaci.
@beardie a spol. Vedecky dokaz vam nikto neda, podla vas je to preto lebo Boh neexistuje, ale vysvetlim vam preco to je podla krestanov: Na zaciatku Biblie sa obrazne pise, ze clovek zil bez tolkeho utrpenia ako dnes (v raji), Boh sa mu normalne zjavoval, clovek poznal jeho volu - ale nekonal tak, chcel mat vlastnu volu a robit a skusat co chce on sam. Preto bol clovek vyhnany z raja a bola mu ponechana volnost ktoru tak velmi chcel, ma naznaky ze nieco nadprirodzene existuje (tym moze a nemusi verit), a veria a konaju dobro iba ti, ktori to sami chcu. Keby Boh chcel - zjavi sa aj teraz kazdemu a je po probleme - lenze takto je ponechana slobodna volba ludi - to co sami chceli. Tolko k tomu nabozenstvo.
A s tym dokazom - ved mas aj udalosti co su cirkvou oznacene za zazraky (pri jednom boli dokonca desattisice ludi - Miracle of the sun), da sa im uverit a da sa ich zavrnut, rovnako ako cele nabozenstvo.
anticirkev
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa anticirkev »

vedecky dokas nam nikto neda lebo ziadny boh neni
boha som o nic neziadal lebo ziadny boh neni

ver si na oblbovacki ludi, blbosti, entiti co riadna ludom zivot ty hlupak uvedom sa nic take neni. ak ano tak to potom su aj grecky bohovia, indicki a sracky!

ja neverim na 999 bohov a ti na 998, aki je medzi tim rozdiel ti naivna ovca krestanska?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty
"cize suhlasis s komunizmom a fasizmom... spolocnost ktora bola to vsetko schvalovavla??"
síce neviem akou intergalaktickou dedukciou si na toto tvrdenie prišiel, ale ani to nechcem vedieť, radšej...
ale ak použijem tvoju intergalaktickú argumentáciu, tak ty ako kresťan určite súhlasíš s upaľovaním, inkvizíciou, križiackymi výpravami a ďalším zverstvami kresťanskej cirkvi, že? :roll:

inak sa mi páči, ako selektívne si vyberáš načo odpovieš a z pôvodných niekoľkých mojích reakcií na teba si sa dopracoval k jednej na mňa, zvyšok si, ako je zvykom, odignoroval...

L.O.L.
"Na zaciatku Biblie sa obrazne pise..."
zaujímalo by ma, akým spôsobom si prišiel na to, že je to písané obrazne...disponuješ snáď nejakým dešifrovacím kľúčom na bibliu, ktorý ti presne ukáže ktoré pasáže v nej sú obrazné a ktoré skutočné? Ak áno tak sem s ním, chcem aj ja tak vedieť dešifrovať tie slová.

//666. post - ďáblov post, hahaha :new01:
beardie
Redeemer
Redeemer

L.O.L. napísal:@beardie a spol. (...) Na zaciatku Biblie sa obrazne pise (...)
na zaciatku Pana prstenov sa pise, ze jeden prsten vladne vsetkym
chapes, co tym chcem povedat?
A s tym dokazom - ved mas aj udalosti co su cirkvou oznacene za zazraky (pri jednom boli dokonca desattisice ludi - Miracle of the sun), da sa im uverit a da sa ich zavrnut, rovnako ako cele nabozenstvo.
zazraky nie su dokazy, ale len zle interpretovanie pobluznenie
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

strapaty: Stále som sa nedočkal odpovedí na moje dotazy...

tehla: To, že majú pesničku s názvom Highway to hell, nejako naznačuje, že sú "proti bohu/kristu"? Highway to Hell je narážkou na ich americké turné, ktoré sa volalo Hell Aint A Bad Place to Be, pričom Johnson niekoľko krát povedal, že neverí v boha, no ani v peklo. Obrátim to teda - ak niekto natočí film o pekle (Hellboy, napríklad), je hneď proti nejakému kristovi? Mníšky boli proste niekým vypatlané a tak to prezentovali (a poslušne patlali) ďalej...Nevidím dôvod sa nad ňou nepohoršovať, keďže si nevedela spraviť vlastný kritický názor na realitu.

Nuž a hej - KDHáci, no v tomto sú zapletení aj tí "mierumilovní kresťania", ktorí tam o tom festivale vypotili podobné bludy, ako tá mníška o AC DC...

Ten diskutér bol nejaký troll, bez snahy rozumne diskutovať...
Napísať odpoveď