Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa brm »

Cobra99, to bolo jasné, keď už s tým prišli na trh.. ;)
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cobra99 »

nemyslím; ako služba je to reálne, len to musia robiť ĽUDIA
brm
Darca
Darca

Celý tento nápad má byť založený na "odrbaní" systému pokút.. ak týmto "ľuďom" nerobí problém odrbať policajtov, tak odrbať "zákazníka" dokážu ľavou zadnou.. ;)
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

Mne logika hovorí, že je to dobrá blbosť, lebo:
- ak sa niekto snaží jazdiť bez pokút, tak to nepotrebuje, lebo im by zaplatil viac ako na pokutách
- ak niekto pokuty platí a zaplatí na pokutách viac ako by zaplatil im, vtedy sa mu to už oplatí, lenže ak by to tak robil každý, tak oni by tie pokuty nemajú z čoho preplácať

Preto mi logika hovorí, že je to dobrá blbosť a určite by som na to nenaletel. Na druhej strane, nájdu sa aj takí, čo si to neuvedomia a zaplatia im. Ďalšia vec je tá bezplatná kniha alebo čo s tými tipmi. Tak, keď je bezplatná, na čo im je registrácia? Aby po odoslaní mohli začať chodiť faktúry na nezmysly, ktoré nikdy neboli zakúpené? Tak ako to robia rôzne firmy?
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Aká registrácia, veď to je len automatický formulár. Zadáš tam hocijaké meno, mail a vymyslené číslo a systém ti na ten mail automaticky odošle link na stiahnutie toho ebooku. Možno to majú tak, aby ťa mohli potom osloviť, či si nechceš zakúpiť ich službu. Ale určite ti nebudú nič fakturovať, na to nemajú dostatok údajov, aj keby si ich tam dal pravdivé.

//autoeditácia príspevku (21 Júl 2014, 14:49)
brm napísal:Celý tento nápad má byť založený na "odrbaní" systému pokút.. ak týmto "ľuďom" nerobí problém odrbať policajtov, tak odrbať "zákazníka" dokážu ľavou zadnou.. ;)
Tu nejde o odrbanie systému. Práve naopak, o jeho dôsledné dodržiavanie. A to robí policajtom a úradníkom problém, preto môže takáto služba existovať
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

iceman1414 napísal:Vďaka hojko, to som pozeral, ale tam mi to nie je jasné, ktorý to je §. A ešte nevie niekto, kde nájdem aktuálny sadzobník pokút?
Je to Zakon c. 8/2009 o cestnej premavke, § 3 ods.5:
(2) Účastník cestnej premávky je ďalej povinný
a) správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky, pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,
b) poslúchnuť pokyn vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,
c) poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, strpieť výkon jeho oprávnení, ako aj pokyny iných osôb, ktoré na to oprávňuje tento zákon alebo osobitný predpis.5)

Kedze tam bola plna ciara, tak tam urcite bola o tom aj znacka. Pripadne si najdi v tom zakone paragraf o tom, ze mas dodrziavat aj vodorovne znacenie na ceste, nechce sa mi to hladat.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Čo hovoríte na nový cestný zákon v Chorvátsku, ktorý okrem iného upravuje max povolené rýchlosti pre vodičov do 24 rokov (aj turistov) na max 120km/h na diaľnici a zákaz (!) šoférovať auto s výkonom väčším ako 80kw!!!

Teraz som to videl na JOJke a dovolím si povedať, že tak niečo primitívne som nevidel už dlho. O čo im sakra ide, nebyť turizmu tak v tej ich mesačnej krajine nie je nič. Správny krok smerom k ostatným, najmä turistom. Je veľmi zaujímavé, že človek do 24 nesmie šoférovať auto s viac ako 80kW a po tomto veku môže teoreticky šoférovať aj formulu. Bravo pre Chorvátov.

Primitívne.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ten, kto už takéto auto vlastnil aj predtým ho teraz vlastne môže buď predať alebo ho sušiť v garáži?...
Cobra99
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Header napísal:Čo hovoríte na nový cestný zákon v Chorvátsku, ktorý okrem iného upravuje max povolené rýchlosti pre vodičov do 24 rokov (aj turistov) na max 120km/h na diaľnici a zákaz (!) šoférovať auto s výkonom väčším ako 80kw!!!
to fakt? riadni dementi
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Len aby to nedopadlo tak, že naši posranci, teda poslanci sa inšpirujú a podobný zákon bude platiť aj na území Slovenska. I keď mňa by sa to nedotklo, ale aj tak by to bol prvotriedny nezmysel.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Myslienka ako taka nie je zla, ale 80 kW je malo, kedze teraz nastal rozmach malych turbobenzinov, ktore tuto hranicu bez problemov prekracuju. No a kedze je u nas zvykom mat 1 auto do rodiny, tak mlady by si na dialnici nezasoferoval :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

GothaR ale mladý by to auto nesmel šoférovať ani mimo diaľnice, ak som to správne pochopil. Takže je to naozaj na hlavu postavené.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Keby to dali aspon do 21r, to by malo aku-taku logiku.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Noobsz DJ napísal:GothaR ale mladý by to auto nesmel šoférovať ani mimo diaľnice, ak som to správne pochopil. Takže je to naozaj na hlavu postavené.
Aha fakt, zle som to precital, potom to je este horsie. Ten limit by kludne mohli dat na 130-150 kW, ked aj obycajne rodinne combi za 15 000 ma 100-110 kW (ak by tu teda taky zakon chceli presadit).
Ale dalo by sa to doplnit tym, ze silnejsie auto by sa mohlo soferovat pod dozorom, tak ako to je teraz s jazdenim pred 18kou.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tá myšlienka je zlá, pretože výkon auta nereflektuje jeho potencionálnu (ne)"bezpečnosť". Bezpečnejšie je mať výkonovú rezervu, ako tu už bolo dávnejšie diskutované, o to viac ma to prekvapuje že to obhajujú dlhoroční motoristi hojka.

Apropo Chorvátsko je taktiež ako Slovensko zaostalá krajina.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ako prostriedok na obmedzenie vzniku dopravnych nehod u mladych ludi by to mohol byt dobry napad, ale samozrejme absolutne nie v takejto forme, a prave kvoli tomu pravdepodobne bola vyhlaska takto upravena... ale co je mozne si vsimut, teda aspon u nas, je to, ze mladi ludia sa vacsinou zabijaju na 15-rocnych autach s beznymi maloobjemakmi, prip. na rodicovskych autach typu naftova oktavia kombi... takze vykonom to podla mna nie je...

s takymto zakonom sice nesuhlasim, ale nepaci sa mi ani predstava 18-rocneho pilota za volantom 300k auta plneho kamaratov...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cize keby som mal 23 rokov a aj frajerka, pricom chceme ist niekde do Splitu na doolenku a som majitelom 90kW auta, takmam smolu, lebo to nemozme odsoferovat. Dobra kravina, ved Chorvatsko tazi najma z turizmu.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Pevne verim, ze tuto chu**** minimalne zmenia, bud to vek znizia, alebo kilowatty zvysia. Ved toto je absolutne nezmyselny buzerujuci nonsens. Alebo chcu farmit nielen turizmom, ale aj zandarmi? Hadam to do konca augusta, kedy tam chcem(e) ist, pozmenia.
brm
Darca
Darca

Mne by sa to páčilo aj na našich cestách, samozrejme tie limity by sa určite mohli trochu učesať.. zvýšiť výkonovú hranicu a znížiť vek.. alebo miesto veku by som dal dvojročnú skúšobnú lehotu od obdržania vodičského oprávnenia, počas ktorej by platili takéto obmedzenia. Možno by bolo vhodné zapracovať nie len obmedzenie na výkon, ale aj na hmotnosť vozidla. Prípadne spraviť nejaký koeficient z týchto dvoch veličín.

Výkonová rezerva nie je zlá, ale šoféri by mali radšej dať dolu nohu z plynu ako sa spoliehať na výkonovú rezervu, ktorú neraz dokážu preceniť, resp. neraz ju nedokážu svojimi šoférskymi schopnosťami využiť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ale ratzi dobre napisal, ze vacsina mladych sa zabija na starych herkach s nizkym vykonom. Casto je to vylietane bmw v socialnej vybave kupene z prvej brigady, pripadne nejake rodinne TDI a dovolim si povedat, ze malokedy maju tie auta viac ako 90 kW. A obmedzit to na 80 kW je dost blbe. Taketo plosne riesenia su vzdy nestastne, mne sa najviac paci to nase, ze vodicak sa vyda skor, ale prvy rok sa jazdi pod dozorom. To podla mna mnohych nauci aspon nejakej zodpovednosti predtym nez vyrazia na cesty sami.
Napísať odpoveď