blbe ovce sme vsetci ...len mi mame pastiera ktory nas vedie ...petko15 napísal:ci pana boh neexistuje uvedom sa uz ti naivna ovca. chod sa radsej pomodlit k tvojmu jeziskovi. ked poviem ze som bozy syn tiez sa budes ku mne modlit? Ty ovca blba
a vi ma uz nebanujte!! nic zle nerobim
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2014, 7:33)
pisal som ze to chcem dokazat???Waagbistritz69 napísal: odhliadnuc od toho, koho sa pýtašneexistencia niečoho sa dokázať nedá
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2014, 7:50)
LuksKE
..keby som mal na vsetko odpovedat tak by som tu musel stravit cele dni bez spanku ...
k tomu komunizmu a fasizmu
citat Podľa mňa sa dobro a zlo odvíja od morálky spoločnosti v ktorej žiješ. Na základe morálky a morálnych hodnôt určujeme čo je dobré a čo je zlé
ludia ktory vtedy zili tak spolocnost urocovala moralne hodnoty ... nadradenost rasy, eugenika, antisemitizmus, holokaust ... stranicka prislusnost, triedna spolocnost... atd ... vysledok bol miliony zabitych a trpiacich ... co moralne urcite nie je aj ked to vtedy spolocnost mala za moralne ... bez viery v boha nic nie je ohybnejsie ako moralka ... ludia si mylia co je moralne a co oni povazuju za moralne...
ked sa bavime o moralke (dobrych mravoch, dobrom spravani )... tak nesmie nikomu ublizovat .. ak je stret dvoch ublizeni preferuje sa vzdy to mensie ... ak je ohrozena nejaka hodnota preferuje sa vzdy zachovanie (chranenie )vacsej ... pritom sa vychadza z teorie rovnosti medzi ludmi ... cize ludia su si rovny bez ohladu na vek pohlavie rasu vzdelanie postavenie atd..
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2014, 7:57)
//autoeditácia príspevku (23 Júl 2014, 8:12)beardie napísal:zazraky nie su dokazy, ale len zle interpretovanie pobluznenie
ano niekolko tisic ludi videlo tancujuce slnko .. vsetci su pobluzneny... jasne ...
skus dat priklad aky dokaz by ta presvedcil ... ??? ktory by bol pre teba nespochybnitelny ?? ze by si to nehodil na halucinacie osobne prezitky mimozemstanov iluzionisticke triky atd...
zakladna otazka je co definujes pod pojmom BOH ... a potom sa mozeme bavit o existencii toho alebo neexistencii...
seth82
neviem ktore otazky mas presne na mysli .. niekedy neviem rozlisit ci je to recnicka otazka alebo sa pytas mna .
jednu som nasiel ... ak je boh vsevediaci ci ma clovek slobodnu volu ?? ano ma to ze nieco vies neznamena ze si to tak urobil alebo urcil... ked vidis ze niekto hodi kamen vies ze dopane na zem a si to nezapricinil ... zapricinili to ten kto kamen hadze a zakon o zemskej pritazlivosti...
cize boh dal zakony ... ale ludia sa musia sami rozhodnut ci a ako sa rozhodnu ...
ak boh pozna vsetky alterantivne reality a je vo vsetkych tychto realitach ... ak je mimo cas a mimo priestor (kedze cas a priestor stvoril) je stale vsevediaci ... ci nie???
co sa tyka vsevednosti v suvise s clovekom tak tam je hlavny vyznam ze vie vsetko o nasich skutkoch ktore sme spravili ...ze pred bohom nemozno nic urkyt..