Arogantni vodici na cestach
Re: Arogantni vodici na cestach
Toto, co spominate, je ako tak ok. Viac mi ide na nervy nejaky kombajn, traktor alebo nakladac iduci mimo obce. Ved ked vidim, ze je za mnou kolona, tak sa niekde uhnem, nech ma auta predbehnu a znovu sa zaradim. Nie ?
Áno, takto bude uvažovať rozumný človek. Ale nie somár sediaci za volantom takého traktora, kombajnu alebo nákladiaku. Samozrejme česť výnimkám, ktoré som ja bohužiaľ ešte nestretol.Ved ked vidim, ze je za mnou kolona, tak sa niekde uhnem, nech ma auta predbehnu a znovu sa zaradim. Nie ?
Tam stačí jeden kamión a koniec + samovrahovia cez plnu...
Kamiony a nakladne auta chapem. Vodici su obmedzovany AETRom, dodrziavanim prestavok atd. Nemozu predbiehat, cize ked ide jeden 70, musia ist vsetci. S kombajnistami som sa tento rok nestretol, no pri presune 2 a viacerych strojov som sa stretol s tym, ze maju 200 - 300 metrove rozostupy medzi sebou.
tak my tu na východe asi máme oveľa ohľaduplnejších vodičov poľnohospodárskych vozidiel 
nešoférujem dlho, ale za ten čas koľkokrát som natrafil na traktor, nakladač, či kombajn, v prípade, že sa nedal obyčajne predbehnúť, tak sa mi vodič daného stroja buď stiahol až úplne za krajnicu (až som sa čudoval, akí boli ohľaduplní, niektorí išli možno 10cm od jarku) a ja som ho mohol v pohode predbehnúť takmer bez prejdenia cez stredovú čiaru ... fakt zatiaľ sa mi to tak stalo vždy, a ešte k tomu niektorí keď sa stiahnu za krajnicu tak mi ešte aj bliknú pravou smerovkou, že môžem ísť .. za čo im samozrejme "poďakujem" bliknutím výstražných keď ho obehnem.. takíto keby boli všetci vodiči, to by bolo úplne o niečom inom. nejaká tá vďačnosť, ochota a samozrejme ohľaduplnosť na cesty patria.
zase je iný prípad (aj to sa mi často stáva) ak idem po rovnej ceste (medzi mestom a dedinou, v ktorej bývam je 11km dlhý úsek rovnej cesty, akurát cca v strede je kruhový objazd inak žiadna zákruta) a keď vyjdem z mesta alebo z dediny tak si hodím tempomat na 90-95-100 (max.) a idem si tak ako sa má, a v tom sa prirúti nejaký blbeček väčšinou na starom, rozpadnutiahodnom bavoráku alebo volkswagene a tlačí sa na mňa tak, že keby potrebujem pribrzdiť tak do mňa narazí.. ja sa im aj stiahnem, ale zase nebudem pre blbcov, ktorí ma nevedia, resp. v danej situácii nemôžu obehnúť, riskovať, že zídem z cesty alebo že v tom kadejakom štrku a bordeli za krajnicou chytím nejaký defekt. toto ma vie tiež pekne naštvať.
nešoférujem dlho, ale za ten čas koľkokrát som natrafil na traktor, nakladač, či kombajn, v prípade, že sa nedal obyčajne predbehnúť, tak sa mi vodič daného stroja buď stiahol až úplne za krajnicu (až som sa čudoval, akí boli ohľaduplní, niektorí išli možno 10cm od jarku) a ja som ho mohol v pohode predbehnúť takmer bez prejdenia cez stredovú čiaru ... fakt zatiaľ sa mi to tak stalo vždy, a ešte k tomu niektorí keď sa stiahnu za krajnicu tak mi ešte aj bliknú pravou smerovkou, že môžem ísť .. za čo im samozrejme "poďakujem" bliknutím výstražných keď ho obehnem.. takíto keby boli všetci vodiči, to by bolo úplne o niečom inom. nejaká tá vďačnosť, ochota a samozrejme ohľaduplnosť na cesty patria.
zase je iný prípad (aj to sa mi často stáva) ak idem po rovnej ceste (medzi mestom a dedinou, v ktorej bývam je 11km dlhý úsek rovnej cesty, akurát cca v strede je kruhový objazd inak žiadna zákruta) a keď vyjdem z mesta alebo z dediny tak si hodím tempomat na 90-95-100 (max.) a idem si tak ako sa má, a v tom sa prirúti nejaký blbeček väčšinou na starom, rozpadnutiahodnom bavoráku alebo volkswagene a tlačí sa na mňa tak, že keby potrebujem pribrzdiť tak do mňa narazí.. ja sa im aj stiahnem, ale zase nebudem pre blbcov, ktorí ma nevedia, resp. v danej situácii nemôžu obehnúť, riskovať, že zídem z cesty alebo že v tom kadejakom štrku a bordeli za krajnicou chytím nejaký defekt. toto ma vie tiež pekne naštvať.
Treba klikat na brzdu (brzdove sa rozsvietia ale brzdy este nezaberu)
Mozu nieco urobit tym chalanom, ktori si natacali ako isli cez dedinu 240 km/h na BMW a 150 kmh/h na Mercedese? Niekde som cital, ze im mozu akurat tak fukat prasok do riti, pretoze oni si to natocili vlastnymi kamerami a ich tachometre nie su certifikovane policiou (alebo nieco v takom zmysle), takze to nemozu brat ako dokaz. Policia by mohla brat ako dokaz iba taky zaznam, ktory by bol vyhotoveny ich certifikovanymi zariadeniami.
Cize teraz ich maximalne tak obvinia z nejakeho priestupku proti bezpecnosti cestnej premavky a to je vsetko nie? Oni to v podstate mozu cele popriet a povedat ze video je upravene v programe tak aby ukazovalo taku vysoku rychlost, pripadne je zrychlene cele. (ked uz nahravka Ficoveho hlasu nestacila na usvedcenie, ze to bol on, preco by mala takato nahravka uspiet, aby im dokazali ze isli naozaj tak rychlo, ze?)
Cize teraz ich maximalne tak obvinia z nejakeho priestupku proti bezpecnosti cestnej premavky a to je vsetko nie? Oni to v podstate mozu cele popriet a povedat ze video je upravene v programe tak aby ukazovalo taku vysoku rychlost, pripadne je zrychlene cele. (ked uz nahravka Ficoveho hlasu nestacila na usvedcenie, ze to bol on, preco by mala takato nahravka uspiet, aby im dokazali ze isli naozaj tak rychlo, ze?)
wladas.. moje skúsenosti, zvyčajne najskôr mierne zaberú brzdy (brzdný účinok malý, ale predsa) a až potom sa rozsvietia brzdové svetlá.. 
Fikanejší nápad je podľa mňa použiť ostrekovače čelného skla, samozrejme tým pokropí aj auto za ním, určite mu to nebude najpríjemnejšie (myslím, že to tu niekde spomínal Gothar alebo kto)..

Fikanejší nápad je podľa mňa použiť ostrekovače čelného skla, samozrejme tým pokropí aj auto za ním, určite mu to nebude najpríjemnejšie (myslím, že to tu niekde spomínal Gothar alebo kto)..
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Me napriklad ostrekovace od aut predomnou nevadia 
jefty: tak toho s BMW podla hovorcu mozu z predbiehania cez plnu ciaru, jazdy bez bezp. pasu, jazdy v protismere
jefty: tak toho s BMW podla hovorcu mozu z predbiehania cez plnu ciaru, jazdy bez bezp. pasu, jazdy v protismere
-
RATZINGER666
Darca
v protismere sa nesmie jazdit? a pri plnej ciare ju napriklad iba prechadzat, nie na nej predbiehat?
v sadzobniku je to uvedene iba pri neprehladnych a nebezpecnych miestach...
"Jazda v protismere v neprehľadných alebo inak nebezpečných miestach (zákruty, vrcholy, stúpania a podobne) – 100 €"
ako je to v pripade, ze taka jazda moze pomoct bezpecnosti?
v sadzobniku je to uvedene iba pri neprehladnych a nebezpecnych miestach...
"Jazda v protismere v neprehľadných alebo inak nebezpečných miestach (zákruty, vrcholy, stúpania a podobne) – 100 €"
ako je to v pripade, ze taka jazda moze pomoct bezpecnosti?
Pod ho na branisko rezat zakruty, ved pre mna je to bezpecnejsie. Interpretacia slovenskych zakonov ftw! 
-
RATZINGER666
Darca
no ked si v zakrute nadbehnem, aby som videl, co sa deje za nou, je to asi bezpecnejsie pre kazdeho...
-
Grim
Darca
...treba dodržiavať rýchlosť a netreba si nadbiehať... 
-
RATZINGER666
Darca
kto hovori o prekrocenej rychlosti?
mas milion usekov a klukatych ciest, kde je predpisana 90, ale do zakrut sa bezpecne da ist tak 40... a aj tak je bezpecnejsie vidiet na cestu este o par metrov dalej...
mas milion usekov a klukatych ciest, kde je predpisana 90, ale do zakrut sa bezpecne da ist tak 40... a aj tak je bezpecnejsie vidiet na cestu este o par metrov dalej...
-
Grim
Darca
...ja som o prekročenej rýchlosti nehovoril...ak sa dá do zákruty ísť bezpečne 40, tak do nej treba ísť 40...nikde nie je predpísaná 90, predpisuje sa iba maximálna povolená rýchlosť, ale to neznamená, že ňou musíš ísť... 
-
RATZINGER666
Darca
...skus si to precitat este raz 
- je mi samozrejme jasne, co ta 90tka znamena, tak ale aku rychlost teda odporucas dodrziavat?
- ved pisem, ze do tej zakruty pojdem 40, ale este stale mi pripada bezpecnejsie sa vystrcit, aby som videl, ci ci vo vnutornej pravej strane nie su nejaki chodci alebo cyklisti...
...a okrem toho, mna zaujima, co je v zakone alebo ako sa k tomu zakon stavia...
- je mi samozrejme jasne, co ta 90tka znamena, tak ale aku rychlost teda odporucas dodrziavat?
- ved pisem, ze do tej zakruty pojdem 40, ale este stale mi pripada bezpecnejsie sa vystrcit, aby som videl, ci ci vo vnutornej pravej strane nie su nejaki chodci alebo cyklisti...
...a okrem toho, mna zaujima, co je v zakone alebo ako sa k tomu zakon stavia...
-
Grim
Darca
...rýchlosť jazdy máš prispôsobiť stavu a povahe vozovky, svojim schopnostiam atď, veď vieš o čom píšem, takže pokiaľ je to riskantná zákruta, do ktorej sa dá ísť 40, neznamená to, že do nej tou 40tkou ísť musíš...to len ty sa teraz snažíš obhájiť svoje konanie sám pred sebou...
...nemáš sa čo vystrkovať, ak chceš ísť bezpečnejšie, pribrzdi...
-
RATZINGER666
Darca
ok, taaak este raz
:
ved si napisal "dodrziavat rychlost", to mi evokovalo nieco uplne ine ako to vecne omielane, ze treba rychlost prisposobit stavu a povahe vozovky...
ano, hovorim, ze tou 40tkou tam aj pojdem, zaujima ma ale, co je nebezpecne na tom, ze sa pred nou vystrcim, aby som dohliadol dalej, co podla mna nie bezpecnejsie, ako lepit sa na vnutro zakruty, do ktorej nevidim...
nic neobhajujem, ja viem, ze to robim najbezpecnejsie... zaujima ma, ako sa k tomu stavia zakon...
ved si napisal "dodrziavat rychlost", to mi evokovalo nieco uplne ine ako to vecne omielane, ze treba rychlost prisposobit stavu a povahe vozovky...
ano, hovorim, ze tou 40tkou tam aj pojdem, zaujima ma ale, co je nebezpecne na tom, ze sa pred nou vystrcim, aby som dohliadol dalej, co podla mna nie bezpecnejsie, ako lepit sa na vnutro zakruty, do ktorej nevidim...
nic neobhajujem, ja viem, ze to robim najbezpecnejsie... zaujima ma, ako sa k tomu stavia zakon...
-
tacosi
Moderátor
A co v pripade, ze sa z tej zakruty vystrcis a uvidis uz len masinu, ktora si to bude valit oproti napriklad 100 ?