Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

zaujima ma ale, co je nebezpecne na tom, ze sa pred nou vystrcim, aby som dohliadol dalej
Nebezpečné je na tom to, že z protismeru môže ísť auto, ktoré sa bude držať bližšie ku stredovej deliacej čiare z dôvodu, aby sa vyhlo kamienkom a štrku rozsypaného po krajoch vozovky. Takých, čo sa mi takto vystrkujú na Pezinskej Babe je požehnane a myslím si o takých svoje. Takže v tomto dávam Grim-ovi za pravdu, že ak chceš ísť bezpečne, tak sa nemáš vystrkovať, ale máš pribrzdiť. V druhom smere môže ísť pošahaná slečinka alebo nejaký začiatočník, ktorý sa môže zľaknúť autá, ktoré sa v protismere vystrkuje cez stredovú deliacu čiaru a hneď môže nastať hocijaký problém.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...najbezpečnejšie to podľa mňa nerobíš, netvrdím, že sa máš lepiť na vnútorný okraj zákruty, ale tá plná čiara tam nie je na ozdobu...čo keby oproti išiel vodič, ktorý obchádza cyklistu/ov nalepený na stredovej čiare?...hľadal som v zákone, ale o plnej čiare som tam nič nenašiel, čo mi príde divné, asi som zle hľadal...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no, asi sa nechapeme viaceri, predpoklad je samozrejme to, ze ak vystrceny zbadam v protismere vozidlo (o co tu ide - zbadat ho co najskor), pohodlne sa stiahnem do svojho pruhu... samozrejme, ze sa nebudem vystrkovat vo vracaku...

samozrejme, ten vcasny navrat do svojho pruhu zohladnuje aj pripad, ak je aj auto v protismere aj blizko stredovej ciary...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...keby si sa nevystrkoval, nebolo by treba sa uhýbať... :wink:

...ja končím, nezhodneme sa asi nikdy... :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nemusel, ale radsej budem so situaciou v zakrute alebo tesne za nou oboznameny co najskor... vratit sa do pruhu uz nie je najmensi problem...

jasne, nemusime to tu rozoberat, ja to iba pisem kvoli tomu, ze tak jazdim sto rokov a vzdy sa mi to vyplatilo, tak mozno to niekomu pomoze a bude mu to viac vyhovovat, ked to vyskusa...

ale este jedna vec, ktoru sa snazim v skutocnosti riesit odzaciatku :D a sice, ze este stale nevieme, ako je to s tou vyhlaskou :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tak predsalen som niečo našiel...

Vyhláška č. 9/2009 Z.z.:
(1) K značke č. V 1a:
Značka Pozdĺžna súvislá čiara (č. V 1a) sa používa na oddelenie jazdných pruhov s protismernou premávkou, na oddelenie radiacich pruhov pred križovatkou. Vodič musí ísť vpravo od tejto značky. Značku je zakázané prechádzať alebo nákladom presahovať, ak to nie je potrebné na obchádzanie alebo odbočovanie na miesto mimo cesty alebo na poľnú cestu, lesnú cestu, cestičku pre cyklistov alebo na vchádzanie na cestu, pričom nesmú byť ohrození ostatní účastníci cestnej premávky.

...takže porušuješ zákon, čo bolo jasné hneď od začiatku... :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mne to bolo tiez viac-menej jasne, ale zaujimalo ma to...

no co, vyhlasku porusujem aj tak stale a viacerymi sposobmi, tak jeden paragraf ma uz nezabije :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ty si macher 8) ...a hrobové miesto máš už zaplatené?... :hmm:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Grim napísal:...a hrobové miesto máš už zaplatené?
Predpis sice porusuje ale aj ja si myslim ze to prispieva k bezpecnosti. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Grim: pozri, ja jazdim bezpecne, aj vzhladom ku mne, aj vzhladom na ostatnych... to, ze existuje kopu nezmyselnych predpisov je nam zname vsetkym... a co sa tyka machrovania a hroboveho miesta, tak nikde nepisem, ze jazdim rychlo, nebezpecne alebo nepredvidatelne... mam Ta rad, ale v zivote si so mnou v aute nesedel, tak si tie narazky, prosim, nechaj...

ano, jazdim casto, jazdim vyborne a viem jazdit aj velmi rychlo... ale viem, kde mozem, kde sa to da a kde je to bezpecne...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no...a kedy ma povozíš?...nepodceňujem ani nezhadzujem tvoj štýl jazdy... :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kedy budes chciet :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

wladas napísal:Predpis sice porusuje ale aj ja si myslim ze to prispieva k bezpecnosti. :)
Mohol by si mi teda napísať, ako to teda prispieva k bezpečnosti? Lebo nech sa na to pozriem či už zo strany jedného alebo druhého šoféra idúcich oproti sebe, z pohľadu cyklistu alebo chodca, stále na tom nevidím absolútne nič bezpečné. Jediné, čo na tom vidím je to, že je tam vyššia pravdepodobnosť stretu s protiidúcim autom vo svojom jazdnom pruhu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uz som to niekolkokrat pisal - vacsi prehlad...
Noobsz DJ
Guru
Guru

https://www.google.sk/maps/@48.350982,1 ... !2e0?hl=sk

Si si 100% istý, že ak napríklad v tejto zákrute prejdeš cez plnú deliacu čiaru do protismerného pruhu aby si získal "väčší" prehľad, tak tým nikoho minimálne neobmedzíš?

https://www.google.sk/maps/@48.351094,1 ... !2e0?hl=sk

Tá istá zákruta, ale z opačnej strany.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Samozrejme, das sem najhorsiu moznu zakrutu, 180tku + stromy. Zrovna v tomto pripade by sa to naozaj nedalo :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ehm, o vracakoch som sem uz pisal...

...ale ano, teoreticky sa mozes vystrcit, ale v mieste, odkial je to "odfotene", sa uz pomaly spratujes do svojho pruhu do vlastnej cistej stopy kdesi na urovni toho cisla... ale to sme uz pri stope, nie pri prehlade v zakrute... to - opakujem - vo vracaku vyznam pochopitelne nema...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Dnes sa stala kolegovi taka nemila vec. Isiel do mesta do obchodu a cestou pravdepodobne udrel spatnym zrkadlom o spatne zrkladlo ineho auta v jednej z uzkych uliciek mesta. Ked sa totiz vratil na firmu, vsimli sme si ze je sklicko zrkadla ciastocne vypadnute aj s kablami. Sklicko sme zasunuli naspat bez problemov a ziadne ine znamky poskodenia /skrabanceky, preliaciny, farba z ineho auta) na nasom aute nie su viditelne.

Teraz ide o to, ci a ako je poskodene ine auto. Kolega tvrdil, ze si nic vynimocne nevsimol. To ci je to pravda, necham na jeho svedomi. Hned po zisteni sme ale isli tou istou trasou ako isiel aj on (nebolo to daleko od firmy), ale nenasli sme ani jedno ani ciastocne poskodene auto. Bud teda to auto odislo, alebo naozaj nebolo nijak poskodene (to sa mi nezda vzhladom na vypadnute sklicko na nasom aute za velmi pravedpobne).

Otazka je co teraz robit? Ma ist na policiu a povedat ze asi poskodil nejake auto, ale nevie ani ake a logicky teda nevie ani SPZ a vlastne si to (vraj) ani nevsimol? Alebo pockat ci si to niekto nevsimol niekto iny napr. majitel a nebude reagovat? Pri odideni od skod.udalosti su ine pokuty, a to by bolo pre chalana asi likvidacne.. Co navrhujete?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nemas to nahodou odfotene? Nemohol zachytit nejaky roh budovy (brany), znacku alebo nakladne auto? V tom pripade by na zrkadle mali byt hlbsie ryhy. A neviem ako je to s tym utekom z miesta nehody, ked on si to nevsimol a nasledne ste po druhom ucastnikovi patrali a nic nenasli. Tym padom to mozete uzatvorit tak, ze asi netrafil ine auto a skodu sposobil iba sebe.
Ale je pravda, ze nevsimnutie si odlomenia casti zrkadla je dost zaujimave, bud mal nahlas hudbu alebo nieco taji, pripadne by radsej nemal sadat za volant, ked si nevsimne ze stratil cast auta :D
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Odfotene to nie je, priamo pri prajazde a udere si nic nevsimol a nasledne ked uz som siel s nim, tak sme na ziadnom aute nic podozrive nenasli, takze to nemalo vyznam. Odfotili sme akurat spatak na nasom aute, ale to aj tak asi k nicomu, kedze na nom ziadne znamky poskodenia nevidno. Cestou do obchodu by mohol buchnut jedine tak mur nasej budovy, ale to by urcite niekto zaregistroval.

Musel ale do niecoho buchnut, kedze to sklicko bolo vypadnute /nie stratene ani zlomene ani nijak inak poskodene, len viselo na kabloch/ a zrkadlo mierne sklopene. Sklicko sme zasunuli naspat, spataky narovnali a ine poskodenia nie su viditelne. Vypadalo to na uder v smere jazdy, teda vylucili sme, ze mu to niekto spravil na parkovisku. Na parkovisku totiz nie je velka moznost manevrovania. S tou hudbou by som ale nedal ruku do ohna. V podstate mi ide o to, ako chalanovi pomoct, ak naozaj buchol do nejakeho auta a dotycny to bude chciet riesit.
Napísať odpoveď