Pekne s anglickymi, nech sa ucis
Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
S ceskymi titulami upadnes do katastrofalneho zmatku. Pocujes Winterfell a citas Zimohrad, pocujes Kingslanding a citas Kralovo pristaviste, ...
To je fakt rada nad zlato,... Ak nevie po anglicky, tak z toho seriálu bude mať fakt "veľa".
sa pytal na nazor. podla mna su ceske titulky s prelozenymi menami rovnako na dve veci, ako nevediet anglicky a pozerat s anglickymi
tak ti dakujem
tak ti dakujem
Za čo mi ďakuješ?
Nie. Povedz mi jedinú výhodu pozerania toho seriálu s anglickými titulkami, ak po anglicky nevie. Pre boha, veď tomu nebude ani trochu rozumieť, a pri seriály, kde ide o príbeh je to fakt proti logike. Anglické titulky na naučenie sú dobré, keď už máš dobrý základ, a chceš sa zdokonaliť, a ani na to nie je tento seriál ideálny, ale skôr seriál z "bežného života". Veď ty ho vlastne nútiš, aby to pozeral spôsobom, kde nebude vedieť o čom tí herci točia. Len nech to pekne pozerá s českými titulkami, ...to, že Winterfell je Zimohrad mu dojde...
Nie. Povedz mi jedinú výhodu pozerania toho seriálu s anglickými titulkami, ak po anglicky nevie. Pre boha, veď tomu nebude ani trochu rozumieť, a pri seriály, kde ide o príbeh je to fakt proti logike. Anglické titulky na naučenie sú dobré, keď už máš dobrý základ, a chceš sa zdokonaliť, a ani na to nie je tento seriál ideálny, ale skôr seriál z "bežného života". Veď ty ho vlastne nútiš, aby to pozeral spôsobom, kde nebude vedieť o čom tí herci točia. Len nech to pekne pozerá s českými titulkami, ...to, že Winterfell je Zimohrad mu dojde...
Nech si pozrie prvykrát seriál s titulkami ktorým bude plne rozumieť, potom si ich môže pozrieť anglicky a naučiť sa niečo 
Absolútny súhlas. Naopak to skutočne význam nemá. 
Angličtine rozumiem. Samozrejme, že nie dokonale, ale väčšinu z filmov/seriálov pochytím. Preto radšej mám aj titulky, aby mi niečo dôležité neušlo, aj keď na ne pozerám iba občas. Čo sa týka tých českých prekladov, to mi nevadí. Keď už sa to prekladalo, tak logicky sa prekladali aj hentaké názvy.
Išlo mi o to, vedieť názor, že pri akej verzii si lepšie vychutnám tento seriál - či pri eng+tit alebo cz dab. Keby bolo na mne, je mi to jedno, ale dám na vás a už sťahujem všetky štyri série v originále s titulkami
Išlo mi o to, vedieť názor, že pri akej verzii si lepšie vychutnám tento seriál - či pri eng+tit alebo cz dab. Keby bolo na mne, je mi to jedno, ale dám na vás a už sťahujem všetky štyri série v originále s titulkami
Určite originál + titulky budú lepšie. Mne sa nechce ťahať, začal som to pozerať teraz na ČT2, chodí to každý piatok v noci, včera išla len tretia časť prvej série.. teším sa na ňu, niekedy v priebehu nasledujúceho týždňa si ju pustím.
Nevidel som to v originály, takže český dabing mi nevadí.

Nevidel som to v originály, takže český dabing mi nevadí.
Ja som videl prvú sériu v aj CZ, bol to dobrý dabing, ale aj tak, originál je originál.
čítal už niekto to nové slovenské vydanie knihy? dlho som čakal z kúpou aj preto lebo som sa nevedel rozhodnúť v akom jazyku to zobrať tak by som bol rád za nejaký názor.dik
Ak vieš dobre anglicky tak by som bral po anglicky. Kamarát vravel že je to v pohode po slovensky ale to bude asi vec názoru a vkusu. Tu máš aj ukážku, je to hneď nad komentmi http://www.martinus.cz/?uItem=167553
Podľa mňa je to slabá angličtina, vôbec to nie je náročné čítanie. Oproti Stephanovi Kingovi sa nechytá.
včera som dokončil 4. sériu...ach, ten koniec 8.epizódy a vyvrcholenie 10.epizódy...och...dostalo ma to; ale treba povedať, že celý game of thrones je unikát - celý príbeh - ako knihy (nečítal som), tak seriál...tie zvraty v deji;
hlavne som sa naučil jednu vec pri tomto...to, čo platí teraz o minútu platiť už nemusí
hlavne som sa naučil jednu vec pri tomto...to, čo platí teraz o minútu platiť už nemusí
Až taký unikát to nie je, ale je to skutočne dobre prevedená fantasy na filmové plátno.
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
DropDead: K tej ôsmej epizóde:
Keďže som aj čitateľ, vedel som presne ako ten súboj dopadne. Napriek tomu som bol na konci epizódy šokovaný a mal som zimomriavky ako nikdy pri pozeraní filmu(seriálu)
Teším sa na piatu sezónu, zmenu prostredia (Dorne), Stannisa, Ramsaya, Jona a Aryu.
Kvalitatívne seriál stúpa, takže som zvedavý ako sa s tým vysporiadajú po štvrtej sérií, ktorá bola podľa môjho názoru najlepšia zatiaľ (aj keď som vedel scenár).
Keďže som aj čitateľ, vedel som presne ako ten súboj dopadne. Napriek tomu som bol na konci epizódy šokovaný a mal som zimomriavky ako nikdy pri pozeraní filmu(seriálu)
Teším sa na piatu sezónu, zmenu prostredia (Dorne), Stannisa, Ramsaya, Jona a Aryu.
Kvalitatívne seriál stúpa, takže som zvedavý ako sa s tým vysporiadajú po štvrtej sérií, ktorá bola podľa môjho názoru najlepšia zatiaľ (aj keď som vedel scenár).
No podľa najnovších správ Martin odstupuje od 5. série a ide sa venovať dokončeniu knihy (série).
-
chocholusik145
Zablokovaný
Spoiler
prežije ohař? dúfam, že áno...keď sa stretli s blondýnečku, tak som si hneď pomyslel, že z nich by bolo teda famózne bojové duo
ešte k záveru 4.série...tyrion ma naozaj dostal a nečudujem sa, že spravil to, čo spravil...obaja si to zaslúžili, i keď pri nej ma to trošku mrzelo - bola to zaujímavá postava
ešte k záveru 4.série...tyrion ma naozaj dostal a nečudujem sa, že spravil to, čo spravil...obaja si to zaslúžili, i keď pri nej ma to trošku mrzelo - bola to zaujímavá postava
ohař? wtf? 
Šándor