chlapec bezdomovec pri KE mcdonalde
-
DarkNation
Expert
Re: chlapec bezdomovec pri KE mcdonalde
A čo tomu chlapcovi bráni v tom aby sa šiel do mcdonalda spýtať na prácu?
Má problém zamestnať sa relatívne vzdelaný človek s maturitou, ba dokonca niektorí aj s vysokou školou, nie to ešte pologramotný bezdomovec. Ty by si zamestnal bezdomovca, keby si mal na výber xy iných ľudí?
-
DarkNation
Expert
Na to aby bol clovek kompetentny nakladat hranolky nemusi mat vysoku skolu, osprchovat sa moze v centre pre bezdakov a na relativne slusne oblecenie ma vyžobrane tak do 4-roch dni. Vo fastfoodoch je vysoka fluktacia, ludia sa im tam striedaju ako na beziacom pase takze beru kazdeho kto posobi relativne normalnym dojmom. A neviem odkial si prisiel na to ze je pologramotny.
Pinco a skadial vies ze je negramotny? nemozes sudit cloveka podla obalu ci vzdelania. v tomto prije*** state by sme sa aj cudovali kolko je bezdomovcov s VS. a s tou pracou mas pravdu
Napísal som pologramotný, nie negramotný. Veď už zase ma nechytajte za slovíčka. Tak nejaký extra inteligent to určite nebude.
DarkNation, ty sa vráť na svoju planétu.
DarkNation, ty sa vráť na svoju planétu.
-
DarkNation
Expert
Pokial máš tliachať hlúposti, tak to radšej mlč.
Tak ty napíšeš doslova, že nie je problém, aby sa bezdomovec zamestnal, pričom ako dôvod uvedieš vysokú fluktuáciu ľudí a ja tliacham hlúposti. Si navyše aj vtipný.
Prepáč, tak ešte raz. Súhlasím s tým, že by sa mal ísť spýtať. Neverím však, že to bude mať úspech a každé takéto odmietnutie ho psychicky ešte viac položí. A keď nie do Mcdonaldu, tak do Tesca. Tam som videl podobných ľudí, ktorí odnášali košíky, robili poriadky a podobne. Určite si však kladú podmienky, aby takého človeka zobrali do práce.
Prepáč, tak ešte raz. Súhlasím s tým, že by sa mal ísť spýtať. Neverím však, že to bude mať úspech a každé takéto odmietnutie ho psychicky ešte viac položí. A keď nie do Mcdonaldu, tak do Tesca. Tam som videl podobných ľudí, ktorí odnášali košíky, robili poriadky a podobne. Určite si však kladú podmienky, aby takého človeka zobrali do práce.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak ludia v tescu a pod. ktori odtlacaju kosiky maju asi dve podmienky - nebit opity ked pridu do roboty a aspon slusne obleceny. ine ma veru nedokazu napadnut...mozno este aby mali obciansky preukaz
-
DarkNation
Expert
Ja som nikde nenapisal ze to nie je pre bezdomovca problem, to si si to len ty vycucal z prsta, podobne ako chlapcovu pologramotnost. Samozrejme ze to bude mat tazke, tazsie ako normalny clovek co ma domov, ma sa kde umyt, ma si co obliect a podobne, ale rozhodne to nieje nemozne. Uvedom si ze Mcdonald a podobne fastfoody potrebuju ludi, obzvlast teraz v lete, takze je jasne ze s uchadzacmi nebudu robit 3-kolove pohovory a pokial clovek nesmrdi a neposobi vyslovene odpudzujuco, tak jeho sance zamestnat sa v retazci tohto typu su viac nez velke.
Ty si asi ešte nikdy nehľadal prácu, že?
Áno, určite je teraz väčši dopyt po ľuďoch, ale takisto aj ľudí, ktorí sa na takúto ponuku prihlásia je veľa. Tým pádom si má zamestnávateľ z koho vyberať. McDonalds tiež nie je spoločnosť, ktorá zamestná hocikoho. Takisto to musí byť človek vyučený v obore, alebo mať minimálne hygienické minimum. Tých vyučených je, myslím si, viac, takže latka stúpa a pokiaľ si môžu vybrať, tak to bude človek, ktorý má aspoň nejaké skúsenosti s prácou v obsluhe, v predaji, v kuchyni a podobne, komunikačné a predajné zručnosti. Určite by vyplňoval dotazník, kde by chceli informácie o ňom a tam by to všetko vyplávalo. Nemá peniaze, nemá bydlisko, nemá svojho lekára, nemá poistenie, nemá účet v banke, možno nemá ani doklady. Kto by chcel mať vo svojom kolektíve takéhoto človeka? Na pohovor mi príde 20 ľudí a ja by som si vybral do tímu práve tohoto? By som sa musel zblázniť, keď mám na výber z takého množstva uchádzačov, alebo on by musel spraviť neskutočný prvý dojem na mňa.
Jeho šanca zamestnať sa je úplne minimálna, pokiaľ by si nedal do poriadku niektoré záležitosti. A to by sa musel veľmi obracať a mať veľkú chuť sa postaviť znovu na nohy.
Áno, určite je teraz väčši dopyt po ľuďoch, ale takisto aj ľudí, ktorí sa na takúto ponuku prihlásia je veľa. Tým pádom si má zamestnávateľ z koho vyberať. McDonalds tiež nie je spoločnosť, ktorá zamestná hocikoho. Takisto to musí byť človek vyučený v obore, alebo mať minimálne hygienické minimum. Tých vyučených je, myslím si, viac, takže latka stúpa a pokiaľ si môžu vybrať, tak to bude človek, ktorý má aspoň nejaké skúsenosti s prácou v obsluhe, v predaji, v kuchyni a podobne, komunikačné a predajné zručnosti. Určite by vyplňoval dotazník, kde by chceli informácie o ňom a tam by to všetko vyplávalo. Nemá peniaze, nemá bydlisko, nemá svojho lekára, nemá poistenie, nemá účet v banke, možno nemá ani doklady. Kto by chcel mať vo svojom kolektíve takéhoto človeka? Na pohovor mi príde 20 ľudí a ja by som si vybral do tímu práve tohoto? By som sa musel zblázniť, keď mám na výber z takého množstva uchádzačov, alebo on by musel spraviť neskutočný prvý dojem na mňa.
Jeho šanca zamestnať sa je úplne minimálna, pokiaľ by si nedal do poriadku niektoré záležitosti. A to by sa musel veľmi obracať a mať veľkú chuť sa postaviť znovu na nohy.
No lenže na druhej strane myslím si že väčšina bezdomovcov by sa vykreslila len v tom najlepšom svetle a celý svet im ublížil. Že oni za nič nemôžu.Soviet napísal:Stat? Vsak stat je tvoja penazenka
qwerty: S takymto clovekom jedine, ze by si ho prehovoril a sadol niekde na pivo (kludne aj plechovkove v dakom parku) a porozpraval sa, nech ho kus spoznas a zistis co ho na ulicu priviedlo a cele to pozadie. Podla toho by si hned vedel, ci chalan sa tam dostal samotnym zavinenim, alebo nejako inak. A tak sa nasledne zistit, ci mu je ako pomoct z tvojej strany, alebo nie. Samozrejme nato treba trochu odvahy a mat v riti okolie, kym sa mu prihovoris atd.
Ja som nedávno stretol človeka, s ktorým som chodil do škôlky a na ZŠ (len do inej triedy) a je z neho bezdomovec.. Poviem vám, netušil som ako sa zachovať keďže som ho nevidel hrozne dlho a bol to pre mňa šok. Len som sa mu pozdravil a išiel preč. Chlapcovi to pálilo, chodil do matematickej triedy a potom tuším išiel na nejaký gympel. Lenže bol vždy taký "rebel". Doteraz mám z toho divný pocit.
-
DarkNation
Expert
Ja s tym praveze skusenosti mam, kedze tam momentalne pracujem ako brigadnik. Na taku pracu sa hlasia len 2 typy ludi, cudzinci a studenti, takze clovek s vysokou skolou sa ti na taku pracu moze z vysoka vy*rat (a zaujem pracovat na takej pozici zas nieje az taky velky ako si mozno predstavujes). Hlasil som sa tam ako uchadzac, ktory nebol vyuceny v obore (o tom sa snad v spojitosti s rychlym obcerstvenim ani hovorit neda), nemal predosle skusenosti s prevadzskou tohto typu a po jednom pohovore som bol prijaty. Jedine co po mne chceli bol vyplneni dotaznik, kde pravdivost mojich odpovedi nikto neoveroval takze som si tam kludne mohol vymyslat, potravinarsky preukaz a potvrdenie o sposobilosti vykonavat dany druh prace, pricom oboje som dostal za peniaze u ich zavodneho lekara (v prepocte tych 30-35e). Jedine co by si chalan potreboval vybavit pomimo je ucet v banke, ale to zas nie je taky velky problem aby kvôli tomu niekto ostaval na ulici.
Ten dotazník sa vypĺňa aj kvôli údajom na prihlásenie do sociálnej poisťovne. Tam by už na neho prišli, takže vymyslieť si len tak hocičo nemôže.
Jednoducho aj keby ho po pohovore prijali, prišli by na to, že je bezdomovec a dlho by sa tam neohrial. Bez pomoci by to sám nezvládol. Príliš jednoducho si to predstavuješ.
Jednoducho aj keby ho po pohovore prijali, prišli by na to, že je bezdomovec a dlho by sa tam neohrial. Bez pomoci by to sám nezvládol. Príliš jednoducho si to predstavuješ.
-
DarkNation
Expert
Na zaklade coho by zistili ze je bezdomovec?
Tak myslím si, že nie je prihlásený na úrade práce, tým pádom neplatí zdravotné poistenie. Určite by sa o neho začali zaujímať. Dajme tomu by si vymyslel adresu trvalého bydliska, ale tam by sa samozrejme nezdržiaval a na akúkoľvek výzvu na úhradu by nereagoval. Najskôr by zisťovali u zamestnávateľa, ktorý ho prihlásil a s tým by mohol byť problém. Neviem, aká ešte kontrola u nich prebieha a čo všetko by si vymyslel.
Navyše zamestnávateľ by si to predsa všimol. Je rozdiel, keď máš kde spať, mať si kde oprať veci, mať sa kde osprchovať, nechodiť stále v rovnakom oblečení. Či myslíš, že by mal na to, aby chodil prespávať každý deň do útulku, aby mal čo jesť, aby si kúpil hygienické prípravky, aby si pral a žehlil pracovné oblečenie a ešte k tomu chodil vysmiaty do roboty a podával výkon?
Každopádne sa tu hádame o niečom, o čom nemáme ani predstavu, nevieme ani ako je na tom ten dotyčný.
Navyše zamestnávateľ by si to predsa všimol. Je rozdiel, keď máš kde spať, mať si kde oprať veci, mať sa kde osprchovať, nechodiť stále v rovnakom oblečení. Či myslíš, že by mal na to, aby chodil prespávať každý deň do útulku, aby mal čo jesť, aby si kúpil hygienické prípravky, aby si pral a žehlil pracovné oblečenie a ešte k tomu chodil vysmiaty do roboty a podával výkon?
Každopádne sa tu hádame o niečom, o čom nemáme ani predstavu, nevieme ani ako je na tom ten dotyčný.
mam pocit, ze prespanie v utulku a sprcha stoji bud 50 centov alebo euro, nie som si isty, to by urcite aj z minimalky utiahol, kedze niektori s tym pokryju vydavky aj na normalne ubytkopinco napísal:Ci myslíš, že by mal na to, aby chodil prespávať každý deň do útulku, aby mal čo jesť, aby si kúpil hygienické prípravky, aby si pral a žehlil pracovné oblečenie a ešte k tomu chodil vysmiaty do roboty a podával výkon?
Ale výplatu by predsa nedostal hneď prvý deň.
Preto píšem, že na rozbehnutie by mu musel niekto pomôcť. Ľahké by to nemal a rôznych "prekvapení" by ho čakalo kopec. Už len nájsť si robotu by nemal ľahké.
Preto píšem, že na rozbehnutie by mu musel niekto pomôcť. Ľahké by to nemal a rôznych "prekvapení" by ho čakalo kopec. Už len nájsť si robotu by nemal ľahké.
-
DarkNation
Expert
Nikto netvrdi ze je to lahke, no urcite to nie je nemozne
S tým súhlasím.
-
Scorpion90
King
Bezdomovci zyknu mat "trvaly pobyt" na mestskom (obecnom) urade. Ak by mal zaujem pracovat, tak nie je problem sa osprrchovat a upravit v utulku pre bezdomovcov. Aj s noclahou to nikde nevyjde drahsie ako 1€/noc. Ani na saty nemusi zobrat, su rozne charity a cirkevne organizacie, ktore mu ich urcite vedia poskytnut. Otazka je, aky je rozdiel medzi prijmom zo zobrania a prijmom z Mcdonaldu. Mozno by sme sa cudovali