Už dlhšie mám problém s NTB, jedná sa o Lenovo Ideapad Y560, môj problém je taký, že mi občas celá obrazovka sekne a zobrazia sa také štvorčeky a vpravo dole sa zobrazí nejaká hláška typu "graphic driver....." alebo niečo podobné, potom je čierna obrazovka a potom ide ako má. Dnes sa mi však stalo toto isté počas hry a potom mi vyhodilo blue screen asi na 1 sekundu s nejakým textom a hneď sa reštartoval ntb. Jedná sa o HW chybu alebo SW? Je problém v grafike alebo len v driveri?
edit: tak som preinštaloval win, nainštaloval driveri a keď som nainštaloval driver na VGA, tak sa reštartoval NTB a po zapnutí mi vyhodilo tento blue screen a NTB sa stále reštartuje. Píše tam niečo atikmpag.sys.
Blue screen na NTB
-
iceman1414
Medium Star
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Blue screen na NTB
Subor atikmpag.sys je od ovladacov grafickej karty Ati, takze problem bude bud v ovladacoch alebo v samotnej grafickej karte. Tazko povedat. Riesenim je skusit novsiu verziu ovladacov, ktore stiahnes z internetu, pripadne starsiu. Ak bude problem pokracovat, tak jedine reklamacia.
-
iceman1414
Medium Star
no skúšal som najnovší driver, no po reštartovaní naskočí tento BSOD a reštartuje sa znovu, skúsil som aj starší driver a to isté. Asi bude karta KO, žial NTB už nie je v záruke, ale skúsim ho zaniesť do opravy, ete dodám že na integrovanej grafike NTB beží normálne.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Riesenim je skusit iny Windows. Predpokladam, ze je tam nejaky 64-bit Windows 7. Skus tam hodit inu verziu, ci uz 32-bit, skusit mozes aj Win7 Professional, Ultimate, pripadne Vistu ci 8. Treba skusit, mozno bude problem niekde inde. Aj ked osobne si myslim, ze to bude asi tou grafikou.
-
iceman1414
Medium Star
NTB má už 3,5 roka a doteraz fungoval, toto sa mi začalo robiť pred týždňom a mám teraz W7 64-bit ultimate, skúsim ešte nejaký iný driver, ale asi to nepomôže.
-
217blaster217
Medium Expert
Tiez som maval problemi z bluescreenom na ntb. Hp probook 4350s, dostal som BS aj ked som zapinal napr: photoshop, Wot alebo podobne nenarocne softwary. Vyriesil som to preinstalovanim win z 7 homd p. x64 na 7 home p. X64 xD. Hodne mi to pomohlo, nelagovali mi hry a hlavne uz nikdi viac BS, a to preto ze od vyrobi bolo v tom ntb 10 000 ******* od HP xD a neskutočne ho zatazovli atd....
-
iceman1414
Medium Star
aký win si mal a aký si nainštaloval aby ti to išlo dobre? ja mám win 7 ultimate.