Arogantni vodici na cestach
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Arogantni vodici na cestach
Ist 240 ci 260 cez obec je chore. Ale uprimne, kto neporusil pravidla a nesiel viac ako sa ma jazdit??? Viem, ze tazko porovnat 70km/h a 240km/h, ale princip je rovnaky. Pokial sa nic nestalo, tak asi fakt ide skutocne len o priestupok. Kazdoapdne suhlasim s tym, aby mu vodicak vzali na co najdlhsiu dobu.
pre TČ Všeobecné ohrozenie nie je podstatné či skutočne došlo ku škode na majetku alebo ujme na živote alebo zdraví. A je dosť podstatný rozdiel či ideš 70 km/h alebo 240 km/h cez obec. Veď keď si len porovnáš brzdnú dráhu. Som zvedavý ako mu chcú dokázať čo i len priestupok. Je ale dosť smutné, že ani generálny prokurátor nevie, že podľa judikatúry a ustálenej praxe sa vyžaduje počet najmenej 7 ľudí skutočne prítomných aby niekto mohol byť obvinený z TČ Všeobecného ohrozenia a nie desať ako uvádza Čižnár.
Hojko, samozrejme občas rôznymi spôsobmi porušujem, ale aby si šiel 240 cez obec, nemôžeš mať chrbtovú kosť, a v hlave musíš mať jednak nakakané, a taktiež mať žalúdok na to zniesť prípadnú vraždu, respektíve vraždu kombinovanú so samovraždou. Proste, človek, čo ide 240 cez obec nepatrí za volant, rovnako ako psychicky labilnému pacientovi nepatrí do ruky zbraň a zbrojný preukaz.
Ale to, že z toho viac ako priestupok nevyťažili chápem. Len mi je ľúto že pokutujú rodiny, idúce na dovolenky 110 po novej, rovnej, prázdnej ceste, a takýmto to väčšinou prejde, a to sa ešte aj natáčajú. Starý dobrý Murphy.
Ale to, že z toho viac ako priestupok nevyťažili chápem. Len mi je ľúto že pokutujú rodiny, idúce na dovolenky 110 po novej, rovnej, prázdnej ceste, a takýmto to väčšinou prejde, a to sa ešte aj natáčajú. Starý dobrý Murphy.
-
Fabo
Hardcore addict
Pruser je v tom, ze sa prakticky neda dokazat, ze tych 240 aj fakt siel... video tachaca nie je dostatocny dokaz, casovanie prejazdu zas mozu uspesne namietat ze video bolo pre efekt upravene.
Z tohto dôvodu som prekvapený, že to vôbec riešia ako priestupok. Že na to stačí takýto dôkaz.
Nebude problém v tom, že ak by to riešili prísnejšie, že by sa mohol on brániť súdnou cestou a tam by tento dôkaz neuspel? To len taký výstrel do tmy.. heh!
Nebude problém v tom, že ak by to riešili prísnejšie, že by sa mohol on brániť súdnou cestou a tam by tento dôkaz neuspel? To len taký výstrel do tmy.. heh!
-
Fabo
Hardcore addict
Tak napriklad jazda v protismere je jasna, tam sa nemoze branit tym, ze pri pohlade von video zamerne zrychlil...
Rychlomer vysvetli napriklad jednorazovou poruchou elektroniky ktoru takto "vyuzili". A ze na druhy den chcel ist do servisu, ale ze uz to slo normalne, takze doklad nema... ale jazda v protismere, predbiehanie cez plnu a pod. su na zazname a nezalezi na rychlosti.
Rychlomer vysvetli napriklad jednorazovou poruchou elektroniky ktoru takto "vyuzili". A ze na druhy den chcel ist do servisu, ale ze uz to slo normalne, takze doklad nema... ale jazda v protismere, predbiehanie cez plnu a pod. su na zazname a nezalezi na rychlosti.
rychlost nedokazes ale neviem ako je to s vyuzivanim amatersky zriadenych zaznamov ako dokazovy material urcite to ma nejake "diery"
Ale môže povedať, že sa to natáčalo v nejakom hollywoodskom štúdiu, boli v odparkovanom aute, vonku zelená stena... a okolie potom prilepili do videa na základe iného videa, ktoré si niekedy stiahli z netu.. nepamätá od koho, aj to štúdio bolo nepamätá kde, robil to nepamätá kto, zdroje nepamätá kde sú, nepamätá vôbec žiadne ďalšie detaily. Takto postavená obhajoba by neuspela?
Na druhú stranu, ak sú experti, ktorí dokážu odhadnúť rýchlosť auta v čase nárazu pri dopravných nehodách, tak musia byť experti, ktorí dokážu odhadnúť skutočnú rýchlosť auta na základe videa.. si myslím!
Na druhú stranu, ak sú experti, ktorí dokážu odhadnúť rýchlosť auta v čase nárazu pri dopravných nehodách, tak musia byť experti, ktorí dokážu odhadnúť skutočnú rýchlosť auta na základe videa.. si myslím!
A teraz možno trepnem, ale nemajú videá niečo podobné ako majú fotky exif info? Neverím, že sa nedá zistiť, či je video surové, z fotoaparátu/mobilu, alebo upravené (produkt nejakého editora). Ak je surové, rýchlosť sa zistiť dá (čiary na ceste sú kreslené všade v rovnakej vzdialenosti, atď, nie?).
Ad. 1 - ciary sa pri prechode prerusovanej k plnej blizia postupne k sebe, takze nie, nie su vsade rovnake rozostupy
Ad. 2 - EXIF info ti dokaze upravit hocijake decko, to je iba INFORMACNA hodnota
Ad. 3 - rychlost mu nikdy nedokazu podla tachometra, minule mi policajt tvrdil, ze som isiel 65 v obci (ano, isiel som, o 11 vecer na rovinke
), ale povedal, ze to vie iba z tachometra ked sa ma drzal a pokutu mi za to neda, lebo nemoze... dokonca mi ani nechcel uskodit, ale to uz som mimo temu... takze tachometer + pokuta = no way
Ad. 2 - EXIF info ti dokaze upravit hocijake decko, to je iba INFORMACNA hodnota
Ad. 3 - rychlost mu nikdy nedokazu podla tachometra, minule mi policajt tvrdil, ze som isiel 65 v obci (ano, isiel som, o 11 vecer na rovinke
Tie čiary nie sú všade rovnaké, ale majú výhodu, že vedia, kde sa to video robilo, takže to tam môžu ísť odmerať. Prípadne si môžu nájsť nejaký iný fixný bod, ktorý sa určite nedá zmeniť. Napr. ako dlho mu trvala cesta z jedného konca dediny na druhý. Na druhú stranu môže byť námietka, že video je zrýchlené..
Chlapci, nic z toho nebude. Ta kamera bola len v testovacej prevadzke.
Krasne, 258km/h pri Nitre - http://auto.sme.sk/c/7310665/na-r1-zast ... 8-kmh.html
nehorazne! vdaka SME si vsak o takychto hajzloch mozeme precitat
))
Podľa mňa tu sú pokuty zbytočné, keď má zjavne love na vyhadzovanie. To je ako homosexuála trestať vyšetrením prostaty. Vodičák na 3 roky a čau.
Myslím, že ani to že nemá vodicak mu nezabráni v jazdení...
kubaj - TČ
Arogantny vodic zotrel cyklistu pred policajtmi..
dopredu hovorim ze som motorkar a milujem rychlu jazdu (tam kde sa da..) takze obdivujem tohto cloveka aj ked to bolo dost brutalne:
Extreme Motorcycle Emergency Braking:
Extreme Motorcycle Emergency Braking: