Auto pre študenta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
fatalista
Novice
Novice

Auto pre študenta

Príspevok od používateľa fatalista »

ahojte,

mam 18 rokov, idem do posledneho rocnika strednej, za mesiac to bude rok co soferujem(denne), nemam staly prijem len brigadu cez leto. mal by som zaujem kupit si vlastne auto na vysku (cize tak na 2-5 rokov), zaujima ma ci sa mi to oplati, po akych modeloch by som sa mal obzerat a kolko penazi by to stalo. niesom bohac, momentalne nemam skoro nic, kupoval by som az buduci rok. odhadujem rozpocet cca 1500€, max 100-200 naviac. aj ked ma auta zaujimaju, odbornik niesom. co by ste mi teda odporucali? diesel/benzin/lpg japoncov/nemcov? pre info som z presova a na vysku sa chystam do kosic. uvazoval som nad feldou alebo mazda 323f sa mi zdala vcelku kultivovana. keby ste ma dokazali fakt zaskolit, co ocakavat, co bude treba investovat po kupe, kolko bude stat udrzba + naklady na rok. najlepsie by bolo nieco s klimatizaciou nerad by som si chladil auto otvaranim dvier ked stojim na cervenej :lol:

tesim sa na odpovede :)

/ takato mazda sa mi pozdava http://mazda-323f.autobazar.eu/20-ditd- ... 56395.html /
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Auto pre študenta

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no zacneme napriklad tym, ze naftu urcite neber, porozhliadni sa po benzinakoch, objem zalezi od toho, ci planujes jazdit iba po meste, kde skolu navstevujes, alebo planujes do toho mesta aj dochadzat na vyssiu vzdialenost...

taktiez by nas zaujimalo, ci planujes vozit vacsie mnozstvo ludi ci batoziny, skratka ake su naroky na priestor...

japoncom urcite nic nepokazis, rovnako tak nie ani feliciou, ale osobne by som zarubal vyssie, planovany rozpocet to dovoluje... na servis si nechaj aspon stvrtinu hodnoty auta, tzn. tak 300e... na zaciatok par eur na kolky, poistka okolo 70e, olej 40e a jazdi, kym sa bude dat :) udrzba a naklady na servis su individualne...

323F je vyborny vyber, a ak staci hatchback, porozhliadni sa hlavne po civicoch, corollach, almerach, astrach, focusoch, ak nieco vacsie, tak 626, primera, accordoch, mondeach apod. :)

// ak chces eFko, tak skor toto: http://mazda-323f.autobazar.eu/15i-16v-id5189559.html :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Na pravidelne jazdenie Presov-Kosice by som diesel s kludom odporucil, ale v tvojej cenovej kategorii je to bohuzial nevelmi mozne.

Siel by som po niecom stvor/pat dverovom, bude to fajn ak sa najdete partia co budete do KE chodit spolu.

btw. http://www.hojko.com/chcem-kupit-auto-t116299.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak chceš fakt veľmi šetriť tak sa obzeraj po benziňáku už s LPG.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

nooo .,.. nooo.... staci ked narazi na niekoho kto sa chce zbavit vylietaneho LPGckom dorazeneho auta za dobry penaz a prave na just take kupi student z poslednych uspor a je v prdeli nema auto ani peniaze.... I ked, motor takej felicie sa tazko sundava aj s lpg.. :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ako keby pre studenta bez penazi s cerstvym vodicakom nebola felda s lpg na zaciatok idealne vozidlo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

zrovna konkretne felda este so starym siemensackym vstrekom aj ano, narazal som skor na to, ze cim menej moznosti preco by to auto nahle malo prestat jazdit tym pre studenta bez prijmu lepsie...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Stary siemensacky vstrek? To je co? BMM (monovsrek)? Tie robil bosh, nie? A preco nie MPI?
fatalista
Novice
Novice

co sa mi teda najviac oplati, japonec alebo felda? z hladiska ceny nahradnych dielov predpokladam ze je na tom lepsie felda. auto by bolo na jazdu aj po meste ale aj PO-KE. urcite by som viezol viac ludi kedze minimalne 5-6 kamarati chcu ist do KE tiez. pozeral som nejake auta co ste mi poradili a najviac sa mi zatial pozdava honda civic rocnik 96-99, co sa tyka prevedenia neviem co by bolo najlepsie, nebranim sa ani sedanu ani combi a ani hatchbacku.

musim este zhodnotit ci sa mi ako studentovi oplati do toho ist, nerad by som drel na auto zbytocne, nahodou sa mi podari najst nejakeho podradneho cloveka a penaze budu v kukurici.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Honda Civic je fasa auto, ale tie ročníky sú často vylietané po mladých závodníkoch.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

co sa tyka civicov, zober hatch, sedany a kombajny su anglani... pozeraj po 1,5l, moc to nepojde, ale su overene...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Frikso napísal: BMM (monovsrek)? Tie robil bosh, nie?
Tak tak, BMM, Bosch Mono Motronic, bol uz vo favoritoch.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

RATZINGER666 napísal:co sa tyka civicov, zober hatch, sedany a kombajny su anglani... pozeraj po 1,5l, moc to nepojde, ale su overene...
Nie tak celkom, Japonci su hatchback a sedan, z Anglicka potom kombajn a liftback ;) Hatchbacky sice vyzeraju lepsie, no, bohuzial, su len 3-dverove, co by ti mohlo celkom prekazat, kedze planujes vozievat viac ako jedneho spolujazdca...

Inak cca pred rokom a pol som riesil v podstate rovnaky "problem" - auto pre studenta, rozpocet 1500 - 2000€. Obzeral som sa tiez po 323, Almerach, Civicoch, Focusoch a Corollach, ktore som najskor nejak ignoroval, no nakoniec som skoncil prave pri nej :) Dobra kupa.

Spociatku som planoval jazdit len po meste, sem-tam nejaka dlhsia trasa, no postupom casu sa z toho vyklulo tak kazde 3 tyzdne 2 x 200km a v priebehu roka idem s nou cez vikend uz tretikrat do Nemecka (cca 950km cesta tam). Nie je sice stavana na take dlhe trasy, no kedze to je prve auto, nie som zvyknuty na nejaky luxus, takze to s nou zvladam v pohode :)
fatalista
Novice
Novice

a ako to je s nahradnymi dielmi a spolahlivostou u nissanu?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

kým som bol študent som mal Peugeota 306 1,9D v sedane, aj po čase na to auto spomínam len v dobrom, miesta dnu viac ako v golfe IV, spotreba parádna, hladký diesel čiže servis skoro žiadny, jediné čo som na tom aute za 4 roky robil boli brzdy, olej a zadná náprava, lebo už mala svoje odžité aj pred kúpov, čiže náklady fakt minimálne a hladký diesel nieje taký háklivý ako tdička, samozrejme nemá ani taký výkon, ale v meste 50 pôjdeš a na dialnici 130 tiež bez problémov, vadil mi jedine slabší polomer otáčania, ale dalo sa nato zvyknúť, čo mi dodnes chýba z toho auta bola prevodovka, tá páka tam hádzala rýchlosti skoro sama, aj keď sa o francúzoch hovorí niečo iné, každý kto to auto šoféroval si tú riadiacu nemohol vynachváliť :) skús sa na to vozítko pozrieť, ja som ho predával vyše rok do zadu za tuším 1200e po facelifte 99rv a po komplet servise, čiže by sa to dalo nájsť za celkom fajn cenu :)
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Pre studenta je podla mna dobra aj dacia, nech si vravi kto chce co chce, priestor, spotreba a cena ND hovori za nu.

Napr:
http://dacia-logan.autobazar.eu/14-laur ... 78958.html
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

nič proti dácii ale keby mám syna študenta tak mu to určite nekúpim, radšej niečo staršie ale "pevnejšie", lebo keď to náhodou preženie raz niekde a sa vysype, tak z takej "kartónovej" dácie toho vela neostane, nie to ešte z posádky...
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

http://auto.idnes.cz/stare-auto-bezpecn ... tomoto_fdv

Ano treba dat mlademu studentovi hned 2.5/3.0 TDI alebo 2.0 benzin nech si uzije rychlost :) Auto nikdy nie je zle, zly je sofer.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Podľa mňa dobrý tip. A ešte lepšie jak Logan by bolo Sandero. Ale to ide po 3000.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, naozaj vyborny tip... a spominanie trojlirovej nafty je tiez na mieste :)
Napísať odpoveď