Tak ja som bola pred 2 týždňami v Prahe a boli sme s priateľom ubytovaní v tomto hoteli na okraji mesta
https://www.zlavomat.sk/zlava/317269-po ... ef=search.
Ináč odporúčam takéto pobyty kupovať na zľavomate, ja som s týmto bola veľmi spokojná (čisté izby, milý personál, raňajky, príjemná atmosféra, po celodennom výlete v Prahe dobrý odpočinok vonku na lavičkách a dá sa aj objednať drink, takže super večer.)
Tento konkrétny hotel, v kt. som bola ja, tak je tak na okraji Prahy, čo ťa môže odlákať, ale práve naopak, mne tá poloha veľmi vyhovovala, pretože si si tam mohol v kľude oddýchnuť po celodennom dni v Prahe a potraviny, autobusová zastavka, ktorou sa dostaneš k metru je tiež blízko.
My sme si ráno kúpili celodenný lístok u autobusára (boli veľmi nepríjemní Pražskí autobusári) a frčali sme metrom. Nemali sme žiadne starosti, že by sme nejak zablúdili, opýtali sme sa.
Pamiatky? My sme sadli na metro a vyhodilo nás priamo na Václavskom námestí, z kt. sme sa brali stále rovno po Václavskom námestí až k Pražskému orloju, kde sme boli zhruba za takých 5-10 minút peši, tam sme sa dostali aj na Staromestské námestie. Odtiaľ sme išli peši ku Karlovmu mostu, tiež nejakých 5-10 minút. Prešli sme cez neho a išli sme do Vrtbovskej záhrady - tam je tuším 60 Kč vstupné pre dospelého. Odtiaľ sme išli peši na Pražský hrad a odtiaľ už to bol kúsok k metru, ktorým sme sa dostali do hotela. A inak sme sa pohybovali podľa gps alebo sme sa spýtali.
A reštaurácie, no na Václavskom námestí, čo sme si sadli, tak boli celkom drahé, ale s tým treba rátať. A celkovo na jedlo som minula najviac. Ale je tam aj Mc Donald, keby niečo.
Ináč odporúčam výlet do Prahy, užite si.