Výlet do prahy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Výlet do prahy

Príspevok od používateľa HafO »

Ahojte , rozmýšľame ísť s frajerkou na 2-3 noci do Prahy na výlet , ubytovanie budeme mať asi u známej ale nieje to na 100% isté , preto ak by ste mi mohli poradiť ohľadne nejakého ubytovania na max 3 noci s ktorým máte skúsenosti ... Sme obidvaja študenti .

Na aké pamiatky by ste nám odporučili ísť ? okrem karlovho mosta , václaváku , a hradu ? chceme toho čo najviac vidieť počas tých 2-3 dní ... Dalej ak by ste vedeli odporučiť nejaké reštaurácie , alebo niečo také špecifické pre prahu , kľudne sem s tým .

Ak som správne pochopil budeme sa prepravovať metrom alebo elektrickou , lístok som pozeral 310kc na osobu na 72h to by vyhovovalo .

Máte ešte nejaké nápady ?

Ďakujem za každú radu :wink:
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Výlet do prahy

Príspevok od používateľa meffisto »

hotel Bohemians...blizko elektrickou do centra a za tu cenu je to super. Ranajky a mila obsluha. http://www.booking.com/hotel/cz/bohemia ... m=28094902

Bol som v Prahe tento rok a s hotelom sme boli uplne v pohode. Ziaden luxus, ale vsetko ciste a mila obsluha.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

HafO napísal:Na aké pamiatky by ste nám odporučili ísť ? okrem karlovho mosta , václaváku , a hradu ? chceme toho čo najviac vidieť počas tých 2-3 dní ...
Ešte Petřín. Ide tam lanovka(taká ako na hrebienok v Tatrách) a aj na nej vám platí ten 72h lístok. Odtiaľ potom buď na Strahov a ladronku (taký pekný park), alebo radšej dolu na Kinského zahradu.
To celé (aj s tvojími vymenovanými) sa dá zvládnuť kľudným tempom za jeden deň.

To "špecifické pre Prahu" by som ja osobne dal práve parky. Buď spomínaná ladronka, alebo stromovka, ale to asi za tých pár dní nestíhate, tak na to kašlite.
Ale do stromovky sa dá ísť napr. z výstaviska Holešovice, kde je okrem iného Morský svet.

Na hrad choďte kľudne električkou (zastávka Pražský hrad), ale dole odporúčam ísť po hradbách smerom na malostranskú. Sú tam také milé uličky (včetne zlatej uličky).

Ďalej sa určite oplatí ísť do ZOO a potom oproti je Trójsky zámok. To je výlet v podstate na celý deň, zoo je veľká.

Týmto pádom máte tých pár dní naplnených až až :D
Ak máš nejaké otázky, kľudne sa pýtaj :)

btw. rodičia nedávno boli v hoteli Inturprag a nič moc. Ale vám ako študentom by to stačiť určite malo, za tú cenu...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Urcite Petrin a rozhladnu na Petrine ( hlavne vecer).Ak ta zaujima fantasy umenie, tak skocte do Magic Cavern na Petrine (studentsky vstup 50kc a napoje mas zdarma ) Zoo je tiez velmi pekna. Karlov most je klasika, hlavne nechod na ziadne plavby lodou, je to drahe, kratke a viacmenej nic moc. (mozno tak Jazzboat vecer) Vsetko je tam pokope. Restauracie - cim dalej od centra, tym lacnejsie. Za menu zaplatis niekde aj do 100 kc pre jedneho. A co sa tyka metra, neviem, ci sa ti oplati kupovat celodenny, kedze pojdes rano do mesta a vecer z mesta. A polhodinovy listok ta vyjde 24kc.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Isto nezabudnite okostovat Prazske pikenko, nech Vam trosku zozltnu zubky. :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Listok by som urcite kupil, hoc sa budete presuvat len trebars z jednej strany rieky na druhu, z centra na ujezd, z hradu na letnu a tak...
Da sa ist aj peso, ale v centre sa da celkom lahko stratit (ak to tam nepoznate), co je na jednu stranu prijemna kratochvila, hlavne ked vas to vypluje niekde inde nez ste cakali, ale nie prave najlepsia cinnost ak toho chcete co najviac stihnut.

K tomu co vidiet,
ZOO je fajn vylet na cely den, sam som tam nebol, ale nasi boli viackrat a chvalia to. Na Proseku je pripadne bobova draha, ak vas take veci bavia.
Odporucal by som prechadzku urcite od muzea na Hrad (alebo opacne), nieco podobne ako tu: https://goo.gl/maps/bZZAA
Zahrady a parky sa tiez oplati, ja som rad chodil relaxovat jednak na Petrin, pripadne do Valdstejnskych zahrad, ale je toho vela.
Tiez by som urcite tiez siel na Vysehrad, trochu zaznavana sucast Prahy (resp. malo znama, pomenej turistov), ale pekna.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Cez vikend bude v ZOO strasne vela ludi, hlavne ak bude dobre pocasie, pretoze tam okrem turistov budu aj miestni ludia s rodinami. Celkovo cez leto je tam na vacsine hlavnych turistickych atrakcii strasna tlacenka. Takze ak vas bavi vystavat v rade a tlacit sa a potom nieco stare vidiet par sekund, sup do toho :D

Skor by som isiel na nejaku alternativnu akciu, vystavu, koncert, co ja viem co...to bud bude super alebo si budete vraviet, ze kde ste sa to sakra ocitli :D

SAPA je take mega velke vietnamsko-azijske trhovisko. Tak si mozete vyskusat, ako to vyzera vo Vietname, uz v Prahe :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

SAPA hej, SAPA je zazitok :D ale dost odruky.
letri
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa letri »

Tak ja som bola pred 2 týždňami v Prahe a boli sme s priateľom ubytovaní v tomto hoteli na okraji mesta https://www.zlavomat.sk/zlava/317269-po ... ef=search.
Ináč odporúčam takéto pobyty kupovať na zľavomate, ja som s týmto bola veľmi spokojná (čisté izby, milý personál, raňajky, príjemná atmosféra, po celodennom výlete v Prahe dobrý odpočinok vonku na lavičkách a dá sa aj objednať drink, takže super večer.)
Tento konkrétny hotel, v kt. som bola ja, tak je tak na okraji Prahy, čo ťa môže odlákať, ale práve naopak, mne tá poloha veľmi vyhovovala, pretože si si tam mohol v kľude oddýchnuť po celodennom dni v Prahe a potraviny, autobusová zastavka, ktorou sa dostaneš k metru je tiež blízko.
My sme si ráno kúpili celodenný lístok u autobusára (boli veľmi nepríjemní Pražskí autobusári) a frčali sme metrom. Nemali sme žiadne starosti, že by sme nejak zablúdili, opýtali sme sa.

Pamiatky? My sme sadli na metro a vyhodilo nás priamo na Václavskom námestí, z kt. sme sa brali stále rovno po Václavskom námestí až k Pražskému orloju, kde sme boli zhruba za takých 5-10 minút peši, tam sme sa dostali aj na Staromestské námestie. Odtiaľ sme išli peši ku Karlovmu mostu, tiež nejakých 5-10 minút. Prešli sme cez neho a išli sme do Vrtbovskej záhrady - tam je tuším 60 Kč vstupné pre dospelého. Odtiaľ sme išli peši na Pražský hrad a odtiaľ už to bol kúsok k metru, ktorým sme sa dostali do hotela. A inak sme sa pohybovali podľa gps alebo sme sa spýtali.

A reštaurácie, no na Václavskom námestí, čo sme si sadli, tak boli celkom drahé, ale s tým treba rátať. A celkovo na jedlo som minula najviac. Ale je tam aj Mc Donald, keby niečo. :D

Ináč odporúčam výlet do Prahy, užite si. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

letri napísal:A reštaurácie, no na Václavskom námestí, čo sme si sadli, tak boli celkom drahé, ale s tým treba rátať. A celkovo na jedlo som minula najviac. Ale je tam aj Mc Donald, keby niečo. :D

Preboha, preco?
V Prahe je neskutocne mnozstvo dobrych restauracii v nizsich cenovych skupinach... Ani netreba ist daleko. Na Zizkove, Vinohradoch alebo Smichove ich najdes plno.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Heh, kupovat si jedlo alebo pitie v okruhu 500m od orloja, osudova chyba :D Inak na jedlo, pitie a chlast je podla mna Praha lacnejsia ako Bratislava, aspon co sa tyka barov, diskotek a takych podnikov. Aj ked ono dost zalezi, na aku klientelu je ten konkretny podnik zamerany.

Vacsina koleji UK ponuka ubytovanie pre turistov aj nestudentov. Akoze necakajte ziaden luxus, ale za tu cenu. Ked planujete vacsinu dna prechodit po meste a v noci niekde zit a potrebujete len postel, tak vam urcite odporucam vybrat nejake koleje. Par dni sa to tam da vydrzat, ja mam taku skusenost, ze bolo vsetko ciste, aj toalety a ani ziadna haved tam v noci nevyliezala (okrem opitych Holandanov, ktori vecer predtym vyhrali zapas) :D Da sa tam ubytovat aj mimo letnych prazdnin. Vacsina koleji ma jednu chodbu vyhradenu na "hostinske ubytovani", takze sa tam da ubytovat aj pocas semestra. Tetky na vratnici boli tiez mile. Ked som sa pytal, ze ci tam je nejaka vecierka alebo mozem dojst aj o 4 rano a stale ma niekto pusti dnu, tak mi povedala, ze ona tu na mna bude cakat a mozem prijst hocikedy :D A ze ako strasne mi praje, aby som sa dostal ku nim na skolu a potom ze sa mozem ubytovat na tomto intraku :D Kaleraby mi do hlavy tlacila...60 rocna babka a jaka lichotnicka :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No, škoda, že si teplý. :D

Inak tá poznámka s intrákmi/kolejmi je na mieste, v pohode ubytovanie a lacné. Detto to porovnanie s Bratislavou - človek sa pomerne lacno a dobre nažerie aj v centre. A ak si chcete narobiť párikovské fotky na FB, tak tam pod Petřínom je aj taká tá zrkadlová miestnosť, kde sa človek všelijak deformuje. Aspoň mám dojem, že je to tam. :D
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

K historickému centru a hradu by som vám ešte doporučil ísť na Vyšehrad, je to veľmi pekná prechádzka, vedľa kostola je tam aj cintorín s mnohými významnými osobnosťami (pre mňa osobne pomerne zaujímavé).
letri
Light Expert
Light Expert

Preboha, preco?
V Prahe je neskutocne mnozstvo dobrych restauracii v nizsich cenovych skupinach... Ani netreba ist daleko. Na Zizkove, Vinohradoch alebo Smichove ich najdes plno.
Tak ja to tam nepoznám, bola som rada, že som našla pamiatky, nie ešte aby som hľadala reštaurácie. Vtedy som nehľadela na peniaze, bola som rada, že som sa niekde najedla. :) Prišla som si tam užiť a nie šetriť.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Inak tá poznámka s intrákmi/kolejmi je na mieste, v pohode ubytovanie a lacné. Detto to porovnanie s Bratislavou - človek sa pomerne lacno a dobre nažerie aj v centre. A ak si chcete narobiť párikovské fotky na FB, tak tam pod Petřínom je aj taká tá zrkadlová miestnosť, kde sa človek všelijak deformuje. Aspoň mám dojem, že je to tam. :D
Tak tak, intraky sa daju odporucit.

Zrkadlova miestnost je hore na Petrine, nie pod nim.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako ja som to myslel pod tou vežou. ;)
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

HafO napísal:Ahojte , rozmýšľame ísť s frajerkou na 2-3 noci do Prahy na výlet , ubytovanie budeme mať asi u známej ale nieje to na 100% isté , preto ak by ste mi mohli poradiť ohľadne nejakého ubytovania na max 3 noci s ktorým máte skúsenosti ... Sme obidvaja študenti .

Na aké pamiatky by ste nám odporučili ísť ? okrem karlovho mosta , václaváku , a hradu ? chceme toho čo najviac vidieť počas tých 2-3 dní ... Dalej ak by ste vedeli odporučiť nejaké reštaurácie , alebo niečo také špecifické pre prahu , kľudne sem s tým .

Ak som správne pochopil budeme sa prepravovať metrom alebo elektrickou , lístok som pozeral 310kc na osobu na 72h to by vyhovovalo .

Máte ešte nejaké nápady ?

Ďakujem za každú radu :wink:
Čo sa týka ubytka tak tam ti asi neporadím nakoľko stále keď prídem do Prg som u sestry. Ale určite ako ti už odporučili iní na tvojom mieste by som ubytovanie jednoznačne riešil na intráku.

Ďalej čo sa týka pamiatok tak tu bolo v podstate všetko napísané. Kúp si tam nejakú mapu kde sú vyznačené a pochoď si centrum. Ináč odporúčam ísť na žižkovskú vežu. Super výhľad. Bol som tam tento rok a prišli sme v takom čase že ešte bolo všetko vidieť. Počkali sme pokiaľ sa zotmelo a videli sme aj nočnú Prahu. Niečo super. Ďalej ako už bolo spomenuté tak Zoo je fakt super, len ber tak že to je na celý deň.

No a čo sa týka reštaurácii tak ti môžem odporučiť Potrefenú husu ale tú na hybernskej ulici a ich sviečkovú. Je super. Ďalej keď chceš ochutnať niečo nezvyklé tak ti odporúčam ísť do raw reštiky (len sa priprav na trochu vyššie ceny) a tam si daj to menu kde ti prinesú na ochutnávku viac vecí naraz. Je to neďaleko úplného centra, tuším 1 zastávku od hl. nádraží električkou.

A ak by si náhodou mal vééľa času (čo asi mať nebudeš, tak možno niekedy nabudúce :D) tak čo sa týka pamiatok jednoznačne ti odporúčam navštíviť Karlštejn. Je to síce kus ďalej ale stojí to za to.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

My sme boli pred 3 tyzdnami hotel B&B. Novy hotel, minuly rok postaveny, celkom v pohode cena. Chodily sme peso cely den. Po ceste bola aj Billa a Albert.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

letri napísal: A reštaurácie, no na Václavskom námestí, čo sme si sadli, tak boli celkom drahé, ale s tým treba rátať. A celkovo na jedlo som minula najviac. Ale je tam aj Mc Donald, keby niečo. :D

uz to tu odznelo, ale tiez sa pridam. v prahe sa da najest praveze velmi lacno, dokonca ked sme boli na vaclavaku, tak sme len zabocili do ulice a vazne par desiatok metrov od neho sme nasli restauraciu s cenami typu rezen s prilohou- do 100kc, vepro knedlo zelo- 130kc a pod. nebola to klasicka restika, na listku mali len zo 8 jedal a tie podavali, ale porcie dost velke a chutovo tiez ok. takze urcite sa da aj v okoli pamiatok najest dobre, len netreba sadnut do prvej terasy, ktora sluzi na kasirovanie nemcurov :D
letri
Light Expert
Light Expert

len netreba sadnut do prvej terasy, ktora sluzi na kasirovanie nemcurov
No tak môžem ťa ubezpečiť, že do prvej terasy som si nesadla.. keby si čítal pozornejšie, tak by si prišiel na to aj sám. :)
Napísať odpoveď