nope, zázvorový čaj s citrónomhughito napísal:Čaj s medom a škoricou, liek na všetko
Alternatívna medicína
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Alternatívna medicína
Zazvorovy caj s medom, citronom a podla typu caju aj so skoricou
.
Ked ma raz chytili zrazu nahle horucky 39+ a rano ma cakali dolezite neodkladne zalezitosti, vecer som do seba zacal ladovat struciky cesnaku a zapijal som to takymto cajom. Rano som bol kupodivu ok, az na to ze ten cesnakovy smrad som citil este 2 dni
Ked ma raz chytili zrazu nahle horucky 39+ a rano ma cakali dolezite neodkladne zalezitosti, vecer som do seba zacal ladovat struciky cesnaku a zapijal som to takymto cajom. Rano som bol kupodivu ok, az na to ze ten cesnakovy smrad som citil este 2 dni
u mna najlepsia prevencia 2g vitaminu C kazdy den, a ked nahodou nejaky nabeh na chorobu (skrabanie hrdla) zvysim pocet davok na >15g/den, na druhy den v poriadku,
predtym som fical na zazvorovych cajoch s medom
antibiotika som nemal asi 5 rokov, predtym som maval aj 2x za rok
Nedajboze ovocie! radsej tabletky....
2g vitaminu v tabletach ci v ovoci? Lebo to je dost rozdiel, farma vitamin C moze vo velkych mnozstvach sposobit aj tazkosti, nie je nad cerstve ovocie, zeleninu v ktorom mas vsetky potrebne ziviny v prirodnej strukture.butthead napísal:u mna najlepsia prevencia 2g vitaminu C kazdy den, a ked nahodou nejaky nabeh na chorobu (skrabanie hrdla) zvysim pocet davok na >15g/den, na druhy den v poriadku,
Ja uz 2 roky jem pravidelne kazdy den nejaku zeleninu a ovocie a odvtedy ziadna choroba, chripka, nic.
ked ti poviem, ze ziadne vitaminy neberiem a tiez som nebol chory ani nepamatam, ako to zamava s tvojou vierou vo vitamin C a jeho pozitivny vplyv?butthead napísal:u mna najlepsia prevencia 2g vitaminu C kazdy den, a ked nahodou nejaky nabeh na chorobu (skrabanie hrdla) zvysim pocet davok na >15g/den, na druhy den v poriadku,
beardie, je to vysoko individualne, tiez poznam ludi co nebyvaju chori. kedze som nedoslychavy, mam zuzenu eustachovu trubicu, maval som v detstve problemy, nadchy, caste bolesti hrdla, lieciva ako nasivin, antibiotika kazdu zimu nonstop, cez leto sem tam a to som jedaval ovocie zeleninu skoro stale, nasledne asi 5 rokov dozadu som zacal doslova jest zazvor s cajom a medom, chren, sem tam tablety na cmulanie ako napr. strepsils.. no a s nasivinom a strepsilsom som skoncil zhruba pred rokom, ako som zacal brat Cko, teraz davam absolutny bojkot liekom, teraz poslednu zimu uplne pohoda, lyzovacky kazdu chvilu, co som si predtym nemohol dovolit. aj keby to malo byt placebo, je mi to jedno.
Korag, cista praskova forma kyselina askorbova, nasledne mas viacej foriem askorbatu (vapenaty, sodny atd), ktore su nekysle a lahsie stravitelne, avsak vo vacsich mnozstvach mozu byt problemy, C sa vstrebava v tenkom creve a je dobre si ho dat po jedle, pripadne s kombinaciou ovocia tie este posilnuju vstrebavanie. Keby si to chcel zjest cisto vo forme ovocia, musel by si zjest napr. 2000 mg=20 kg pomaranču z hypermarketu.
Vitamin C je len jeden, ci v jedle, tabletach alebo v praskovej forme, medzi sebou sa lisi uz len v zlozeni, kvalite a cene. Najcastejsi argument proti uzivaniu vysokych davok je vytvaranie oblickovych kamenov, no mnohe studie to vyvracaju, ja uvidim o par rokov na sebe
http://darzdravia.sk/vitamin-c.php?Sess ... 8e1f4ed420
Korag, cista praskova forma kyselina askorbova, nasledne mas viacej foriem askorbatu (vapenaty, sodny atd), ktore su nekysle a lahsie stravitelne, avsak vo vacsich mnozstvach mozu byt problemy, C sa vstrebava v tenkom creve a je dobre si ho dat po jedle, pripadne s kombinaciou ovocia tie este posilnuju vstrebavanie. Keby si to chcel zjest cisto vo forme ovocia, musel by si zjest napr. 2000 mg=20 kg pomaranču z hypermarketu.
Vitamin C je len jeden, ci v jedle, tabletach alebo v praskovej forme, medzi sebou sa lisi uz len v zlozeni, kvalite a cene. Najcastejsi argument proti uzivaniu vysokych davok je vytvaranie oblickovych kamenov, no mnohe studie to vyvracaju, ja uvidim o par rokov na sebe
http://darzdravia.sk/vitamin-c.php?Sess ... 8e1f4ed420
Kazdopadne ti zlepsuje imunitu takze tam urcite suvis v intenzite ochorenia bude.beardie napísal:ked ti poviem, ze ziadne vitaminy neberiem a tiez som nebol chory ani nepamatam, ako to zamava s tvojou vierou vo vitamin C a jeho pozitivny vplyv?
Poslednu chorobu co som riesil bola mononukleoza pred cca 5 rokmi, mal som nasadenu zdlhavu liecbu s 3 druhmi tabletiek, podla vypoctov som mal tablety brat asi 6-9 mesiacov. Fixol som to svojpomocne aj bez tabliet jedine co som uzival bol raz mesacne nejaky "imunopreparat" - maly roztok ktory som vypil - to som bol ochotny akceptovat.
Ja osobne mam voci praskom averziu, original nech sa deje co sa deje tabletku pri vedomi svojvolne ani bohovi. Ked uz je problem snazim sa fixnut to cesnakom a cajmi.
Posledne mi napr. salvia lekarska velmi rychlo pomohla pri zapale dasna rastuceho zubu mudrosti.
Antibiotika ani neviem, ci som niekedy vobec uzival.
Ja osobne mam voci praskom averziu, original nech sa deje co sa deje tabletku pri vedomi svojvolne ani bohovi. Ked uz je problem snazim sa fixnut to cesnakom a cajmi.
Posledne mi napr. salvia lekarska velmi rychlo pomohla pri zapale dasna rastuceho zubu mudrosti.
Antibiotika ani neviem, ci som niekedy vobec uzival.
Vitamin C vo vysokych davkach /200mg-2g/ uzivam denne aj ja a mam s tym iba dobre skusenosti.
Hlavne na jar a na jesen clovek jednoznacne citi ze zlepsuje imunitu,nie je to ale ziaden zazracny vseliek.
Hlavne na jar a na jesen clovek jednoznacne citi ze zlepsuje imunitu,nie je to ale ziaden zazracny vseliek.
je pravda v tom,ze nadbytocny prijem bielkovin skutocne je skodlivy a zatazuje organizmus. Su zname pripady sportovcov hlavne kulturistov ktori si nadmernym uzivanim bielkovin znicili oblicky a museli ist na transplantaciu,su aj taki co kvoli tomu zomreli. Pre nesportovca je lekarsky udana minimalna denna davka 0,5g /kg vahy co v pohode splna pri beznej strave kazdy. 
Však dobre, ale to je úplne iná vec. Tento magor píše, že netreba žiadne bielkoviny prijímať, lebo ich prijímame zo vzduchu. 
toto o bielkovinach nema s alternativnou mediciou nic spolocne, bludy boli su a budu.
No neviem prečo nie ale však čo mohla si medicína pobrala a zdokonalila. A k tomu čo tu niekto pisal o čine ... Podľa mňa sa tam skôr využíva alternatívna medicína z finančníckych dôvodov nie pre účinnosť ...
-
Waagbistritz69
King
teória "prekyslenia" organizmu:
http://lovcisarlatanov.sk/teoria-prekyslenia-organizmu
http://lovcisarlatanov.sk/teoria-prekyslenia-organizmu
-
Waagbistritz69
King
nechce sa mi to 10 minút kukať, nejde o toto? http://lovcisarlatanov.sk/laxativny-detox/
ano je to ono, autori su studenti z mediciny, vsetko co nie je z oficialnych ucebnic je zle
cize cisty extrem od alternativy
http://botano.gr/greek-mountain-tea-sid ... s-tea.html
pre mna jedine tato bylina. najlepsie rucne zbierany v Macedonsku, ale staci aj ten, ktory sa predava cez cesky eshop. za hrst kvetu varit asi 15 minut v 1l vody. podvat s lyzicou medu a citronom (to preto, lebo nie kazdy dobre znasa tu senovu chut). ked sa da, tak pit horuce. do rana su priznaky chripky prec. liecil som tak aj rodinu, aj spolubyvajucich a z fora to tusim skusal Soviet.
niekedy staci pocuvat "domorodcov" v horach. nemusia byt biochemici a medici, aby tiez vedeli co je dobre a nezatazuje organizmus.
pre mna jedine tato bylina. najlepsie rucne zbierany v Macedonsku, ale staci aj ten, ktory sa predava cez cesky eshop. za hrst kvetu varit asi 15 minut v 1l vody. podvat s lyzicou medu a citronom (to preto, lebo nie kazdy dobre znasa tu senovu chut). ked sa da, tak pit horuce. do rana su priznaky chripky prec. liecil som tak aj rodinu, aj spolubyvajucich a z fora to tusim skusal Soviet.
niekedy staci pocuvat "domorodcov" v horach. nemusia byt biochemici a medici, aby tiez vedeli co je dobre a nezatazuje organizmus.