Banished

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banished

Príspevok od používateľa jackb »

Mam. Farmari su na max pozadovaneho stavu. Mozem umelo navysit pre extra polia. To je pravda.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

heh pecka hra :)

60rokov, 2x skoro vsetci skapali od hladu...

maju pivo, jedlo, kostol, len nerobia deti, v com je problem? nema mi kto robit...a potom jasne ze sa nestiha orat pole :D
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

ja som mal úplne rovnaký problém...všetko mali - všetkého dostatok, no žiadne rozmnožovanie a nakoniec ostali len seniori a nakoniec už nič
jackb
Redeemer
Redeemer

Domy. Nove domy su liek na plodnost. Ale pozor na zasoby stravy. Tie novou vystavbou drasticky klesnu a pride holodomor.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

A mate dost volnych domov? Mlade rodiny vznikaju ked sa maju kam prestahovat. Sice som hral asi iba do 20 rokov, ale s tymto som nikdy nemal problem.
DropDead
Addict
Addict

môže byť...ja som nestaval nové, lebo stávajúce neboli naplnené ani do polovice kapacity..
Gothar
Moderátor
Moderátor

No to bude asi problem. Dom je pre rodicov s detmi, ked deti vyrastu, tak chcu ist do svojho byvania spolu s partnerom a ich rodicia ostanu v dome sami az do smrti.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

75 rokov... začínam badat, že sa mi obyvatelia nechcú stahovat do nových domov... tiež sa mi zdá, že sa začínajú objavovat nemanželské deti :smt081 . Možno to vyrieši "legalizácia" hry :D ale asi až za pár mesiacov.
jackb
Redeemer
Redeemer

to akoze netradicna rodina je bug? :nono:
:D
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

to bývanie tam bolo celkovo vtipne poriešené. ked som mal v dome len 12ročné decko samotné...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

nie kazdy caka az do 35 .. ;)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

zasaaaa sa mi to stalo :D
prehnal som to s populaciou dokopy asi 70/20/15 a skapali od hladu vsetci... hmm

sa mi zda figel je v tom neponahlat sa: tj vzdy drevo a jedlo domy... problem je nieco postavit ked niesu skaly a zelezo.. ale uz asi viem ako na to.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

No ja neviem...sledujete si info v radnici? :) Je v nej pekne vidieť počet rodín a počet domov, z čoho vždy presne viete či je treba expandovať. Ak sa stane že máte počet rodín (nie ludí) nižší než počet domov, tak ste dohrali a skôr či neskôr sa vám prestanú rodiť deti...neobsadený dom treba zbúrať, alebo ho len nakliknúť na zbúranie a búranie pauznúť, aby sa vám tam nenasťahovalo decko samé.

A nenechajte si nahovoriť že školu stačí postaviť neskôr...už od začiatku treba produkovať vzdelanú pracovnú silu :) Ak to spravíte až po expandovaní, je ten prechod omnoho náročnejší.
jackb
Redeemer
Redeemer

vidis. to moze byt problem mojich fariem. vyhorela mi, takze 20 deciek slo rovno do pracovneho procesu...

a skaly a zelezo su predsa stale. len ich musia rozobrat. najlepsie tam kde ma byt zberac, ktory okolo seba potrebuje len stromy
Gothar
Moderátor
Moderátor

Curuj napísal:to bývanie tam bolo celkovo vtipne poriešené. ked som mal v dome len 12ročné decko samotné...
Je to zo stredoveku, priemerna dlzka zivota bola vtedy okolo 35 rokov. Dievcata sa vydavali od 12teho roku, takze to nie je az take nezvycajne ako sa dnes moze zdat ;)
DropDead
Addict
Addict

mimochodom...keď tak premýšľam, tak ja som ani nemal radnicu -_- a ak, tak až neskôr - čudoval som sa, že mi neprišli žiadni "tuláci" - či je to niečím podmienené ?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Nomádi ti prídu až pár rokov od postavenia radnice...mám pocit že to bolo 5-7 rokov :) Ale od čoho sa odvíja ich počet doteraz neviem, ale vždy keď som po určitej dobe postavil trh, tak mi začalo chodiť 30-40 nomádov - pred postavením toho trhoviska to bolo nejakých 5, maximálne 10.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

najnovší úlovok :D
darmo dávam Increase Priority, ludia sa len prechadzaju okolo horiacich domov a idlujú alebo idú pre suroviny
zhoreli mi 2 domy, hunting cabin, gatherer a forester (ale ten som chcel aj tak zburat)

alebo je mozne ze kvoli teplu su vsetky 4 studne v meste prázdne?

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2014, 20:54)
btw. ten Hunting cabin mi horí už rok :-D
a keď som naň stlačil Remove tak mi spadla hra (1.0.0.4) :-D
Prílohy
banished.jpg
banished2.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dávnejšie som si kúpil túto hru, keď bola v akcii, ale až včera som sa k nej dostal. Najskôr som chcel k nej len na polhodinku sadnúť a pozrieť, o čom to je, no nakoniec som pri nej presedel takmer 6 hodín.. :)

Momentálne mám asi 8r za sebou, konečne som pochopil, že dostatočná kapacita domu nestačí na rozrastanie rodín, preto som začal budovať nové domy. Len sa chcem opýtať, ak mám v dome už iba dvoch starých ľudí, jeden z nich umrie a ostane tam sám jeden 60+ obyvateľ.. dá sa presunúť povedzme do iného domu? Bo zbytočne mi ten dom viaže suroviny. Teraz ma napadá riešenie, ak budem mať viac domov po jednom dedinčanovi, skúsim dať postaviť jeden nový dom a povedzme domy s jedným obyvateľom dám zrušiť a možno sa naraz spolu presťahujú do toho voľného domu.

Inak je to bomba hra! :)
DropDead
Addict
Addict

ja som to pred asi dvoma týždňami zase zapol a bolo to skvelé, absolútne žiadne problémy, išiel som tak ako som sa kedysi to naučil a naozaj sa to vyplatilo...deti sa rodia, chodia do školy, dospievajú (priznám sa, že objavila sa žltá horúčka a dvaja ľudia zomreli), no okrem toho som vybudol parádne fungujúcu spoločnosť, som s nimi spokojný ;)

osobne sa už chcem konečne pustiť do polí - nikdy som sa k tomu poriadne nedostal
Napísať odpoveď