Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa gogo956 »

cele to stoji a pada na tom ze "nejake deti" nieco "videli". Deti su iba deti a brat ich vypoved ako smerodajnu je dost odvazne. Castokrat sa mylia aj dospeli ludia s vyssim vzdelanim,nieto este niekto kto nema ukoncene ani detstvo a nema este vyvinutu schopnost kritickeho myslenia.. Keby chcel Boh ludi presvedcit o svojej existencii tak by na to isiel uplne inac ale urcite nie takto. Mohla to byt iluzia v ich hlavach ktorej skutocne verili, alebo to bol odzaciatku pripravovani podvod na posilnenie vplyvu cirkvi a hlavne za ucelom vytvorenie putnickeho miesta z coho samozrejme plynu miestnym velmi zaujimave prijmy. :wink:
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

seth82 napísal:Nauč sa čítať a chápať prečítanému textu. Diskusia s tebou a strapatym je strata času, takže sa ani nejdem opakovať.
No precital som si to este raz a asi som pochopil co si myslel... Cize tvrdis, ze niekto chytry predpovedal mesiace dopredu tie ukazy a povedal to tym detom? Tak to skor patri do temy o konspiraciach :)
gogo: Keby islo o to, ze nejake deti nieco videli, nikoho by to nezaujimalo. Skor ide o to, ze tie ich predpovede sa splnili a to videli desiatky tisic ludi. Na to co hovoris?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

To celé patrí do témy o konšpiráciách. Proste si prečítaj toto http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Secr ... %C3%A1tima a hlavne reakcie pápeža Ratzingera, keď bol ešte kardinálom. Okrem toho odporúčam NASA http://www-istp.gsfc.nasa.gov/Education/wsun.html a časť o Coronal Mass Ejections.

Všetky tie "predpovede" sú tvorené a ich texty sú skladané tak, aby mohli pasovať prakticky na akúkoľvek udalosť. Vlastne, čo sa budem nad tým pozastavovať a mrhať časom http://skeptoid.com/episodes/4110
a na záver ešte http://www.philipcoppens.com/fatima.html . Samozrejme, všetky tieto zdroje budú automaticky napadnuté ako zaujaté a tak podobne - som si toho vedomý a som s tým zmierený - dôvody som vysvetlil v predchádzajúcich príspevkoch.
piton
King
King

No pockat, nehovorime tu o troch fatimskych tajomstvach, ale len o Miracle of Sun. Cize Ratzingerov komentar k tretiemu tajomstvu s tym nema nic.
CME: Mozno ten event bolo CME, hoci z toho co si poslal vyplyva, ze su tazko viditelne, a pozorovane boli z orbity pomocou teleskopu, neviem, ci sa daju pozorovat volnym okom zo zeme. Ale co je podstatnejsie, tvrdis, ze v roku 1917 ich niekto dokazal predpovedat na par mesiacov dopredu? Wow.
Dalsi clanok plny nazorov typu "z fotografii to vyzera na tisicky ludi, ale urcite nie na 30000" a pod. Okrajovo spomina rozne vedecke vysvetlenia, ktore ale neodpovedaju na otazku preco prave vtedy. A jeho teoria je, ze to bola masova halucinacia/euforia. Tak? Ked si to pan Dunning mysli, ked si to myslis ty... ok :) Mne sa to nezda pravdepodobne. Mimochodom ten pan momentalne sedi v base za podvod.
No a to posledne je zase k trom tajomstvam...
gogo956
Redeemer
Redeemer

piton

precital som si vsetky tri "predpovede" aj celu historiu tohto fenomenu: nevidim na tom nic zaujimave ani zvlastne. Tie predpovede su banalne a pravdepodobne vznikli na politicku objednavku pretoze cirkev a vladnuce triedy sa bali postupu ruskeho bolsevizmu na zapad. Cim viacej informacii clovek o tom ma tym to vyzera cele absurdnejsie: zjavenie "krasnej pani" odovzdava detom vo veku 7az 10rokov desive posolstva vizie buducnosti pre cely svet- deti ich ale zatial maju strazit ako tajomstva a zverejnit az ovela neskor. Proste ak uz v tomto nevidis jasne naznaky toho ako to asi z tou autencititou bolo,tak potom je to tazke.. :? Dalej, jedina ktora z tych deti prezila-Lucia, cely zivot tvrdila ze jej "krasna pani" kazala tretie proroctvo uverejnit az v roku 1960. Ta ista Ludia ku koncu zivota sa priznala ze si ten datum vymysela ona sama a nebolo to prikazom "krasnej pani".Proste je to cele jasne ako facka. /apropo astronomia v roku 1917 uz bola na celkom slusnej urovni,resp je velmi pravdepodobne ze sa dany jav vedel predpovedat/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

piton: Už staroveké civilizácie vedeli predpovedať množstvo vecí na základe ich vedeckých výskumov a pozorovaní. Okrem toho, ja nikde nič netvrdím - ja iba uvažujem - preto je tvoj sarkastický komentár úplne irelevantný.

Z toho "ďalšieho článku" si si vycucol iba to o fotkách? Nuž, dobre teda.

Neviem, aký má zmysel tu o niečom diskutovať, keďže ste to vy, na kom je bremeno dôkazov a zdôvodňovania, ešte stále netuším, prečo to malo byť všetko práve dôkazom akéhosi, práve vášho boha. To, že nejaké decká tvrdili, že im to vnukla nejaká mária, je asi také dôveryhodné, ako tvrdenia Iva Bendu o Vesmírnich Lidech. Ale o tom to predsa je, nie? Vy veríte a basta. Všetko ostatné sú iba konšpirácie, chybné teórie, vedecká neistota a podobne. Buďte radi, že máte aspoň takéto veci, ktoré sa už dnes vedecky nedajú overiť, pretože je možné, že by cirkev a veriaci prišli o ďalšiu z hlinených nôh ich viery...
piton
King
King

gogo: ja som tu oz ziadnych troch predpovediach nic nepisal, tak prosim na to nereaguj v suvislosti so mnou. Ked chces reagovat na mna, mozes na tuto vetu: "gogo: Keby islo o to, ze nejake deti nieco videli, nikoho by to nezaujimalo. Skor ide o to, ze tie ich predpovede sa splnili a to videli desiatky tisic ludi. Na to co hovoris?"
zvysok neskor...
gogo956
Redeemer
Redeemer

piton

aha,takze ty stale riesis to ze predpovedali "skakajuce slnko?" to ma byt ten dokaz Boha alebo neviem coho?
piton
King
King

ja od zaciatku riesim to, ze ak je to dokaz niecoho, je to krestansky Boh a nie ziadna Siva, Krisna... (to nevedel pochopit seth) Ci to je dokaz tazko povedat, pre niekoho ano, pre niekoho nie, ale zda sa mi vysoko nepravdepodobne, ze "skakajuce slnko" niekto dokazal dopredu predpovedat, ako uvazuje seth, alebo nejaka masova halucinacia a nepoznam ine rozumne vysvetlenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco prave krestansky boh?
gogo956
Redeemer
Redeemer

masove halucinacie sa vyskytuju, alebo ten astronomicky jav bol skutocny a dal sa dopredu vedecky predpovedat. Proste ako dokaz cohokolvek nadprirodzeneho sa mi to zda trochu malo :)
piton
King
King

seth82 napísal:piton: Už staroveké civilizácie vedeli predpovedať množstvo vecí na základe ich vedeckých výskumov a pozorovaní. Okrem toho, ja nikde nič netvrdím - ja iba uvažujem - preto je tvoj sarkastický komentár úplne irelevantný.
Nezda sa mi pravdepodobne, ze by predpovedali takyto event. Dajme tomu, ze by boli vedci schopni predpovedat nejaky slnecny jav, ktory moze vyzerat ako "tancujuce slnko". Bol by tento jav viditelny len na jedinom mieste? Nikde okrem Fatimy (a okolia par desiatok km) nic nevidel...
seth82 napísal: Z toho "ďalšieho článku" si si vycucol iba to o fotkách? Nuž, dobre teda.
nie, to som uviedol len ako priklad.
seth82 napísal:Neviem, aký má zmysel tu o niečom diskutovať, keďže ste to vy, na kom je bremeno dôkazov a zdôvodňovania, ešte stále netuším, prečo to malo byť všetko práve dôkazom akéhosi, práve vášho boha. To, že nejaké decká tvrdili, že im to vnukla nejaká mária, je asi také dôveryhodné, ako tvrdenia Iva Bendu o Vesmírnich Lidech. Ale o tom to predsa je, nie? Vy veríte a basta. Všetko ostatné sú iba konšpirácie, chybné teórie, vedecká neistota a podobne. Buďte radi, že máte aspoň takéto veci, ktoré sa už dnes vedecky nedajú overiť, pretože je možné, že by cirkev a veriaci prišli o ďalšiu z hlinených nôh ich viery...
Ked dochadzaju argumenty...

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2014, 18:22)
beardie napísal:preco prave krestansky boh?
precitaj si posty na predchadzajucej strane
gogo956 napísal:masove halucinacie sa vyskytuju, alebo ten astronomicky jav bol skutocny a dal sa dopredu vedecky predpovedat. Proste ako dokaz cohokolvek nadprirodzeneho sa mi to zda trochu malo :)
OK, ja sa nehadam, mne sa to zda dost :) Astronomicky jav to pravdepodobne nebol, to by bolo vidno aj inde na svete, observatoria boli uz aj pred sto rokmi a nikde inde to nebolo vidno :) takisto nikto nepredpovedal/nevypocital, ze by sa v ten den malo nieco take stat.
A fakt si myslis, ze to mohla byt masova halucinacia desiatok tisic ludi? To mi pride jak uplna hlupost.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sorry, ak píšeš o argumentoch práve ty, vyznieva to ako zlý vtip. To je asi tak všetko.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

seth Diskusia s tebou a strapatym je strata času, takže sa ani nejdem opakovať.
..nechapem preco tu s nami stracas cas a otravujes tu vzduch svojim trolovanim ..

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2014, 21:59)
gogo956 napísal:piton

aha,takze ty stale riesis to ze predpovedali "skakajuce slnko?" to ma byt ten dokaz Boha alebo neviem coho?
cela diskusia o fatyme zacala na vyzvu .... dokazania aspon jedneho zazraku ... nik netvrdi ze to dokazuje existenciu boha alebo nieco podobne ...

zazrak bol predpovedany niekolko mesiacov dopredu ... videlo ho okolo 70 000 ludi ... o tom tu je cely cas rec.....

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2014, 22:01)
beardie napísal:preco prave krestansky boh?
zakladne ucenie monoteizmu (kazdeho) je ze boh je len jeden ... a 99 percent nabozenstiev je monoteistickych ... cize v tom sa vcetci veriaci (v boha) zhodneme...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

strapaty napísal:... a 99 percent nabozenstiev je monoteistickych ...
Zdroj? Či si si to len tak vymyslel ako je to tu u vás zvykom?
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Seth82: Akoze my tomu len chceme nekriticky verit?? Sa radsej pozri na "argumenty" miestnych neveriacich - kazdy druhy je totalne od veci s tym ze dany clovek o tom nema nic zistene a pusta sa do hodnotenia ako je to len vymysel deti alebo masova halucinacia. A sry ale ked niekto (hughito, ty atd..) povie ze uz len na nete je vela teorii - to co je za argument? Teda vlastne suhlasim, ze je tam vela teorii, len to pre uplnost doplnim - jedna nepravdepodobnejsia ako druha. Kedze neexistuje dominantna logicka verzia - je na nete plno roznych nepravdepodobnych a ani neviem na ktory nezmysel mam skor reagovat. Dajte jednu konkretnu teoriu ako to bolo podla vas aby sme mali vobec o com diskutovat. A ked povies ze detom sa neda verit ked nieco take povedia - na tu druhu cast kde sa aj skutocne splnaju veci ktore predpovedali si zabudol? A predpovedali aj ine veci, dve z nich dokonca aj vlastnu smrt. Jedine "realne" vysvetlenie je to, ze tie deti si vymyslali a (viete asi aka je pravdepodobnost ze sa to stalo) cistou nahodou im vsetko vyslo. Prave tato teoria, ze to cele bola iba jedna obrovska nahoda je jedina teoria ktoru este ako-tak akceptujem (aj ked matematika-pravdepodobnost hovoria jednoznacne proti ale tak budiz).
S tym "podvodnikom ktory vdaka pozorovaniam na konkretnom mieste a trom zhaluzenym deckam si spravil marketing a soc. prieskum" - ako to mohol niekto odpozorovat, ked ten jav sa vyskytuje vo svete maximalne parkrat za desatrocie? Ak ho tam niekto ako vravis pozoroval predtym - preco sa tam ten jav neopakoval aj hocikedy potom? A ako mohol niekto v takom skorom roku predpovedat takyto jav na den presne - mesiace dopredu, ked dnesne supervykonne pocitace urcia pocasie (aj to s odchylkami) na maximalne 2 tyzdne dopredu?
gogo956: Masove halucinacie existuju - no kedze to videli aj ludia kilometre daleko od davu - uz tento jav nesplna podmienku masovej halucinacie. Astronomicky jav? Po prve vsetci vedci (tym snad veris) potvrdili ze zo Slnka ani z kozmu nebola zistena absolutne ziadna abnormalna aktivita (sam si povedal ze vtedy bola astronomia na dobrej urovni takze tomuto tvrdeniu musis verit) a po druhe, predpovedat taky kratky jednorazovy kozmicky jav mesiace dopredu na den presne nie je mozne ani dnes! Uz len slnecnu aktivitu urcuju v obdobiach s PRIBLIZNYM zaciatkom a koncom isteho obdobia (hovorim o procesoch, ktore sa maju odhadnut na mesiace az roky dopredu).
gogo956
Redeemer
Redeemer

L.O.L.

pozri, pokial ty tomu veris tak je to Tvoja vec. Ale uvedom si fakty: veris niecomu co si ty osobne nikdy nevidel ani si so ziadnym priamym svedkom nehovoril,naviac od tej udalosti ubehlo skoro 100rokov.
Existuju aj nejake fotografie ktore o sebe tvrdia ze su originalne, na ktorych som si nic extra zaujimave nevsimol-svoje robi aj vek materialu. Preco sa zjavenia ukazali nevzdelanym dedinskym detom pri ktorych je jasne ze budu mat vobec problem pisomne sformulovat svoje zazitky? ludia ktori takymto pribehom bezmerne veria su jasnym dokazom toho aka je ludska mysel sugestibilna. Clovek dokaze uverit v cokolvek,doslova. C-O-K-O-L-V-E-K.napr ze nemusia jest pretoze sa budu zivit slnecnym svitom.
A budu sa drzat svojej doktriny stale,bez ohladu na to ze chradnu,slabnu a zomru. Skuseny hypnolog Ti dokaze vlozit do mysle prakticky akykolvek mentalny program ktori potom aj budes do bodky plnit bez toho ze by si tusil ze neplnis svoju slobodnu volu ale iba sa riadis instrukciami. Skus si zacat studovovat niec o psychologii, ako funguje ludske vedomie a pod, su to velmi zaujimave a poucne veci.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

strapaty: Ak si si doteraz náhodou nevšimol (čo je dosť možné, vzhľadom na tvoju neschopnosť reagovať), okrem teba je tu ešte dosť diskutérov z oboch táborov, ktorí sú ochotní rozumne debatovať. Preto som tu a som tu aj preto, aby som vyvracal vaše nekonečné bludy. Teda nefandi si - nie si stredom diskutérskeho vesmíru. Nuž a kdeže ja trollujem, prosím ťa? Nože, uveď konkrétny príklad, nech vieme, že iba netliachaš do vetra...

L.O.L.: "Argumenty" lokálnych neveriacich ma nezaujímajú. Bez ohľadu na to ale - vždy sa oháňaš tým, že si niekto má niečo o niečom zistiť - prepáč, ale ty si potrebuješ niečo bližšie zisťovať o Vesmírnich Lidech, aby si vedel skonštatovať, že je to totálna sprostosť alebo iba veľmi dobrý IRL troll? Predpokladám, že tvoja odpoveď na túto moju otázku by znela "nie". A preto sa snaž pochopiť aj takéto pohľady.

Áno, na Internetoch je veľa teórií - o čo menej pravdivé sú, ako celá tá sranda týkajúca sa Fatimy? Kto si ty, že vieš posudzovať, čo je pravdepodobné a čo nie, prípadne stupnicu pravdepodobnosti? Vieš - toto je rozdiel medzi nami - ja (a neveriaci) sme otvorení X+1 teóriám vysvetľujúcim tieto udalost a neveríme tej jednej (kresťanskej), pretože nie sme ochotní akceptovať nejaký jav ako podporu "existencie" niečoho, čoho existencia nikdy v histórii ľudstva dokázaná nebola. Ty na druhej strane (spoločne s inými tuná) odmietaš akceptovať všetkých X+1 teórií a veríš iba jednej. Teda aspoň tak sa prezentuješ. A ja osobne verím, že nech by som ti tu poskytol akúkoľvek pravdepodobnú teóriu (z môjho pohľadu, alebo z pohľadu vedeckej obce), aj tak by si ju odmietol, pretože ty si už rozhodnutý veriť v to, v čo veríš.

Najhoršie na tom je, že sa dožaduješ akýchsi "dôkazov", alebo teda skôr "kontradôkazov" a vyzývaš nás, aby sme narušili integritu tých "zázrakov", čím sa opäť (a u kresťanov je to úplne bežné) dopúšťaš argumentačného klamu, keď chceš, aby bolo bremeno dôkazov na nás, teda na opozičnom tábore a nie na vás, teda tábore, ktorý proste verí, že sa všetko stalo tak, ako to cirkev/veriaci/atď prezentujú. Na základe toho, že neviete zo svojej viery dokázať ABSOLÚTNE NIČ, by sme tu naozaj nemali o čom diskutovať - pozametaj si teda najprv pred svojím vlastným prahom...

Môžeš mi prosím uviesť zdroj, na základe ktorého tvrdíš, že ten jav sa "objavuje vo svete maximalne parkrat za desatrocie"? Máš dôkazy, že sa tam tento jav potom neopakoval? Ako mohli egypťania presne predpovedať správanie sa rieky Níl? A o akom "skorom roku" to píšeš? V tom istom roku už ľudia dokázali ostreľovať atómy plynu inými časticami, naozaj si myslíš, že neexistoval spôsob, ako to predpovedať? Možno aj so šťastím?

Ako som už písal - ty budeš veriť svojmu, nech už tu prezentujeme čokoľvek, takže netuším, kam sa touto diskusiou máme dostať.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

94jakub napísal:Zdroj? Či si si to len tak vymyslel ako je to tu u vás zvykom?
nechapem o co ti ide ... ked poviem 99 percen to znamenaze skoro vsetky ... cize ked vylucis neteicke ideologie ako Budhizmus
Džinizmus Konfucionizmus Scientológia Taoizmus... vo vacsej miere polyteistickych nabozenstiev ti ostane len zopar ako Hinduizmus Sintoizmus...

cize je zjavne ze ked hovorim o 99 percentach nemilsim tym matematicke vyjadrenie ale drvyvu vecsinu populacie...
cize preformulujem drvyva vacsina veraicich v boha veri v jedneho boha
piton
King
King

seth82 napísal: Áno, na Internetoch je veľa teórií - o čo menej pravdivé sú, ako celá tá sranda týkajúca sa Fatimy? Kto si ty, že vieš posudzovať, čo je pravdepodobné a čo nie, prípadne stupnicu pravdepodobnosti? Vieš - toto je rozdiel medzi nami - ja (a neveriaci) sme otvorení X+1 teóriám vysvetľujúcim tieto udalost a neveríme tej jednej (kresťanskej), pretože nie sme ochotní akceptovať nejaký jav ako podporu "existencie" niečoho, čoho existencia nikdy v histórii ľudstva dokázaná nebola. Ty na druhej strane (spoločne s inými tuná) odmietaš akceptovať všetkých X+1 teórií a veríš iba jednej. Teda aspoň tak sa prezentuješ. A ja osobne verím, že nech by som ti tu poskytol akúkoľvek pravdepodobnú teóriu (z môjho pohľadu, alebo z pohľadu vedeckej obce), aj tak by si ju odmietol, pretože ty si už rozhodnutý veriť v to, v čo veríš.
Presne naopak. Ano, ty si otvoreny x+1 teoriam a veriaci su otvoreni x+2 teoriam. To je tvoje obmedzenie. To znamena, ze nevylucujeme ani nadprirodzeny zasah. Samozrejme, keby sa potvrdilo, ako to ty tvrdis (pardon, netvrdis, uvazujes), ze event dopredu predpovedali a nebolo na tom nic nadprirodzeneho, nemam problem to priznat. Ale bohuzial, v tomto pripade su vedecke vysvetlenia velmi chabe. Dokonca chabe su aj vysvetlenia len cisto toho eventu - nehovoriac o tom, ze ho tie deti predpovedali. Piesok zo Sahary? Dlho pozerali do Slnka a videli bludy? Slnecna erupcia, ktoru bolo vidno iba vo Fatime? Masova halucinacia +-50000 ludi? Come on... A aj keby to bolo nieco z toho, predpovedat to presne na den mesiace dopredu? Not likely.
Napísať odpoveď