Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa eaten »

A boli ste niekto na Lago Di Garda? :) Nejake dojmy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

eaten: Pred rokom som bol s t0m4s3m na Garde, krasne prostredie, aj rovinky, aj kopce, da sa to spojit aj s letnou aktivnou dovolenkou, tj. rano bicykel a od obeda opalovanie. Trosku najst o Garde tu: http://www.hojko.com/post1984759.html#p1984759

eaten: Kamarat bol na Stelvio, bol sice na cestnom bicykli, ale nemal problem, teda az na tu dlzku. Da sa povedat, ze Stelvio by malo byt relativne v pohode, pretoze z jednej strany mas kontantne stupania, ziadne vykyvy v sklonoch, takze si mozes slapat svoje tempo celou cestou. Druha strana je trosku vlnitejsia, v strede a hlavne ku koncu su skoky, ale nevidim ani v tom problem. Jedinym problemom moze byt dlzka, kedze 21/24km do kopca pri siedmych percentach je celkom slusne. Na horskom to bude podobne ako na cestaku, len si nafukaj poriadne kolesa, zober vela vody a mozes ist, okrem toho na horskom bicykli mas vyhodu lahsich prevodov, ked ti dojdu sily.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Parada, vyzera to super. Chcem to v ramci letnej dovolenky, tak snad mi to vyjde a nadsenie ma neopusti :). Fotky vyzeraju paradne. Inak pridavajte tu dalej nejake tipy na dobre ciele, mozno to prehodnotim este :D.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...akurát včera som sa vrátil z cyklovýletu Hlohovec - Podersdorf am See (130km)...prvú noc sme nenašli ubytovanie, tak sme spali v rozhľadni...na druhý deň sme sa ráno ubytovali a zbytok využili na vyskúšanie miestnych atrakcií...na druhý deň sme išli trasu Podersdorf am See-> Illmitz, odtiaľ loďou do Möbisch am See a potom zase na bicykloch do Rust. Času bolo ešte veľa, tak sme sa rozhodli trasu doplniť o návštevu mesta Eisenstadt...celkovo sme od soboty do utorka prešli viac ako 300km...bol to náš prvý dlhší výlet, doteraz sme chodili max. 50km denne...

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2014, 17:56)
// ...keď tu viacerí spomínate svetlo Solarstorm X2, hodím to do tejto témy...tiež som majiteľom jedného kúsku...kúpil som ho na bazoši...už na prvý pohľad bolo jasné, že ide o Čínsku hračku...rozoznať sa to dá podľa hlavičiek vrutov použitých na svetle...krížová hlavička je z Číny, torxová je originál...napriek tomu som sa rozhodol si toto svetlo nechať, keďže aj napriek tomu vyzeralo kvalitne prevedené...po pár mesiacoch sa zlomila nabíjačka, ktorá okrem toho bola veľmi nebezpečná, pretože mala nasúvaciu redukciu, ktorá sa veľmi ľahlo povysunula a odhalené kontakty trčali tak, že sa ich dalo dotknúť...samozrejme nabíjala aj s povytiahnutou redukciou...nabíjačka zachvíľu odišla úplne, elektroniku som už opraviť nedokázal a ani som na to nemal nervy...kúpil som si nabíjačku z alzy a skúsil som baterku nabiť s novou nabíjačkou...moc úspešný som ale nebol...rozhodol som sa ukončiť toto trápenie a objednal som si originál...medzitým som rozobral aspoň battery pack...ako môžte vidieť na fotkách, dve zo 4 článkov nie sú vôbec zapojené...celý battery pack sa skladá z 2x šedých batérií (zapojené) a 2x zelených (nezapojené)...jedna z nezapojených batérií dokázala veľmi slabo rozsvietiť diodu, druhá ani to...keď som ale skúsil oba zapojené články, veľmi jasne rozsvietili 5V 0,2A žiarovku...mal som rozložené aj samotné svetlo, ale tam vyzeralo byť všetko naporiadku...tí, čo ste kupovali od kubicu, môžte sa pozrieť aké máte hlavičky? Či aj on neposiela Čínu...lebo na obrázkoch v eshope sú torxové hlavičky...
Prílohy
20140814_170356.jpg
20140814_170402.jpg
20140814_170427.jpg
20140814_170451.jpg
20140814_170535.jpg
20140814_170950.jpg
20140814_171027.jpg
20140814_171507.jpg
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ja mam taketo baterky
Ale neviem ci toto si potreboval :D
Prílohy
IMG_0905.JPG
IMG_0906.JPG
IMG_0907.JPG
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pozri sa na svetlo spredu, sú tam dva šróbiky medzi ledkami...keď majú krížovú hlavičku, tak je to Čína, keď torx, tak je to originál...ale už aj z tých bateriek je vidno rozdiel...na tých falošných bolo napísané 2200mAh, ale kto vie, koľko mali tie pravé...na nich mAh uvedené neboli...
xH4wK

Hej je tam asi torx
Prílohy
IMG_0908.JPG
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...jj máš tam torx...keď tak na to svetlo pozerám spredu, tak vyzerá dosť inak ako to moje...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aky pouzivate olej? Davate WD, teflonovy, silikonovy alebo nieco specialne co robi napriklad Shimano? Lebo WD je k nicomu, za tri dni vyschne, tie spreje, napr. zeleny teflonovy co predavaju v kazdom obchode je fajn, ale skusil som Shimano olej a ten vyzera najlepsie, je hustejsie, dobre sa nanasa a krasne odolava aj vode.
xH4wK

Shimano Chain and Cable Lubricant pouzivam a potom este Brunox Deo na tlmice
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Motorex Chain Lube, vydrzi to tak 300-400km za sucha, samozrejme po dokonalom vycisteni, vysuseni a namazani clanok po clanku z oboch stran a naslednom opatovnom vysuseni.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...podľa toho na čo...na tlmiče dávam teflónový/silikónový (teraz neviem) čo som si kúpil v LIDLi...na reťaz mám špeciálny SHIMANO olej...WD sa vraj používať nemá...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Grim: Na vidlicu sa nema pouzivat telfonovy olej ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

radsej silikonovy ako teflonovy, ked nemas nic ine po ruke tak budiž
wd na uvolnovanie a konzervovanie, nie na mazanie, ja to striekam silikonom, retaz s olejom a rozmyslal som aj o tuku, hlavne ked teraz bolo dazdivo, retaz sa hned zasrala...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A s tukom sa nezaserie? Este viac? Holt ked je dazd alebo blato, tak sa musi clovek zmierit s tym, ze po jazde ho caka udrzba.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Mojou srdcovkou je Veľká Fatra, tento rok som sa odhodlal na celý hrebeň, bola to makačka ale stálo to zato. Vyšlo mi to na 120km a 2735 výškových metrov.

K tomu mazaniu na guferá a podobné gumené záležitosti je dobrý silikónový olej, najlepšie redší, dobrý je aj tlmičový olej aký ide do vidlice, je fajne riedky nakvapkám na guferá zapružím a všetok bordel je von :)
Prílohy
P7191532.JPG
Untitled-1.jpg
xH4wK

Wau a ja som polomrtvy pri 40km jazde na asfalte a 700 vyskovych metroch :D .. asi musim viac trenovat :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

alebo zamknut tlmic :D
xH4wK

To pomoze az tak ? :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

No, jazdím asi tretí rok, na začiatku som mal dosť po 10km, menší kopček a už som musel dávať pauzu, treba bajkovať a ono to pôjde samé :) Načo zamykať, stačí HTčko :P
Napísať odpoveď